Doğru insan aramakla mı bulunur yoksa beklemekle gelir mi? İlkim sonum olsun isterdim ama herkes araman gerek, insanlarla tanışmalı, görüşmelisin. Yanlış adamları tanımalısın ki doğrusunu bulunca değerini bilesin diyor. Buna katılıyor musunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Beklemek le bulunur kader diye bişi var arayıp günaha girmeye gerek yok zaten arasanda bulamazsın bulsan bile anlayamazsın çünkü kalp gözükmez
021 Yorumla
Soran+1 yılBende kadere inanıyorum. Ama insanın kaderi çabasına bağlı kılınmıştır. Evde oturup beklemekle kim gelir kapını çalar ki?
Soran+1 yılBunu yaptım zaten. Ya Rabb'im bir yol göstermedi ya da ben göremedim.
Soran+1 yılİstihare namazı kılıyorum. Hayırlı olanı istiyorum
- +1 yıl
Bizim toplumda yanlış bilinen şeyler var istihare namazı bir şeyin yanlış olup olmadigi için kılınır benim dediğim hacet namazı bekle kopyalayıp yapıştırayim ikisi
İSTİHARE NAMAZI
Bu dünya için istediğimiz bir işi yapıp yapmayacağımıza karar vermek için kılınır.
İki rekâttır.
Namazdan sonra vücut, kıbleye dönük olacak şekilde yatılır.
Rüyada görülen beyaz veya yeşil renk olumlu, siyah veya kırmızı renk olumsuz anlamına gelir.
1. rekât: Sübhaneke + Fatiha + Kâfirun
2. rekât: Fatiha + İhlâs
Oturuş: Et Tehiyyatü + Allahümme Salli + Allahümme Barik + Rabbena
Gerçek istihare namazı budur
Şimdi senin kılman gereken olan hacet namazını yazayım
- +1 yıl
HACET NAMAZI
HACET NAMAZI
Allah'tan herhangibir haceti olan veya mürşidine ulaşmak isteyen kimse hacet namazı kılar. Bu namaz, perşembeyi cumaya bağlayan gece ya da kandil gecelerinde kılınır. Bu mümkün olmazsa herhangibir gecede de kılınabilir. Öncelikle boy abdesti alınır. Hacet namazına niyet edildikten sonra aşağıdaki âyetler okunur:
1. rekât: Sübhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. rekât: Fatiha + İhlâs + Felâk + Nas
Oturuş: Et Tehiyyatü
3. rekât: Fatiha + İhlâs + Felâk + Nas
4. rekât: Fatiha + İhlâs + Felâk + Nas
Oturuş: Et Tehiyyatü + Allahümme Salli + Allahümme Barik + Rabbena
Namaz bittikten sonra kişi, Allah'tan haceti neyse onu veya mürşidini diler. Konuşulmaz. Kıble, yatağın sağ tarafında kalmalı ve kişi vücudunun ön cephesi kıbleye doğru olarak, yanüstü dönüp yatmalıdır. Yattıktan sonra üç kere Âyetel Kürsî okunur. Allah'tan, zahirî veya batınî hacet ya da mürşid dilenir. Ardından sessiz zikir (zikr-i hafi) yapılır. Yanüstü yatıldığından sağ kulak yastığa gelecektir. Baş, hafifçe sağa sola oynatılarak kalp atışlarının (kulaktaki basınç sebebiyle) rahatça duyulacağı pozisyona gelinir. Kalbin her çift atışında "Allah, Allah" diyerek, sessiz şekilde içinden Allah zikredilir.
Hacet namazının ilk kılındığı gece, hacete dair bir rüya görülmezse, hedefe ulaşana kadar perşembeyi cumaya bağlayan geceler, kılmaya devam edilmelidir. Her gece de kılınabilir.
Soran+1 yılİstihare namazında herkes ayrı bir şey söylüyor. Zaten rüyaya göre amel etmekte doğru değilmiş. Hacet namazını kılacağım ama
- +1 yıl
Namazı kıldıktan sonra kimse ile konuşma ve şöyle bir tavsiye verecem normal zamanlarında Ayetel Kürsiyi çok oku çünkü insan uyudugu an ruhu vücuttan ayriilir çok hızlı şekilde diğer alemlere gider ve bir ışık duvarı var orayı geçtiği an genelde her iki dünyada olanları unutur yani bu yüzden rüyaları hatırlamaz sin bunun için Ayetel Kürsi oku rüyaları hatırlamanda yardimci olur ve namazı bir kaç kere dene göremezsen bile genede sürekli kıl sabr büyük bir erdemdir
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Uygulayacağım bunu. 😇
Soran+1 yılHacet namazını kıldım dün gece
Soran+1 yılRüya gördüm de bir anlamı var mı bilinçaltı mı bilmiyorum ki😁
Soran+1 yılYok anlatamam yanlış yorumlanırsa kötü olur 😁😁
Soran+1 yılBen hacet duası etmedim. İçimden geldiği gibi dua ettim. Hayırlı bir eş, hayırlı bir iş, her şeyin hayırlısını istedim.
Soran+1 yılİnternette hacet duası da var 😁 ama hacet namazında rüyaya bakılıyor mu ki?
Soran+1 yılAllah razı olsun her perşembe kılacağım bu namazı da 😁
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 422 cevap paylaştı. Ben de hep sizin gibi düşünüyorum, ama hayat işte. İstediğimiz gibi olmuyor. Biri gidiyor, biri geliyor hayatıma
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten sadece tanışıp, görüşeceğim bunun ne zararı var ki? Değil mi?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
13Cevap
Eğer onun kaderi sana yazıldıysa elbet gelir seni bulur..
07 Yorumla
Soran+1 yılDiyorlar ki evde oturarak olmaz bu işler. Gelip kapını çalmayacak kimse.
Soran+1 yılBana sanki tanıştığım her insanla birlikte masumiyetimden bir parça kaybedecekmişim gibi geliyor. Sabırla beklemek doğru olanmış gibi.
Soran+1 yılİşte bak sende haklısın. Onlarda haklı. Bende haklıyım. Gel de çık işin içinden. 🥺
Soran+1 yılEvet ama onların söylediklerine hak veriyorum da. Bilemiyorum belki de yapmam gereken tek şey bir yerden hayata karışmak tır.
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAraman lazım oturduğun yerden yalnızca sana asılan abazanları görürsün.
08 Yorumla
Soran+1 yılBen hep masum, saf kalmak istiyordum. Ama insan akıllanmalı. Hayatta her şey tecrübe değil mi? Zaten sadece tanışıp, görüşeceğim bunun ne zararı var ki? Değil mi?
- +1 yıl
Aynen öyle yoldaş
Soran+1 yılBeklemekle bulunmuyor demek ki
- +1 yıl
Sabreden derviş muradına eremeden gebermiş
Soran+1 yılMuradına ermişti aslında o derviş😁😁
- +1 yıl
masallarda sadece...
Soran+1 yılÇok umutsuz konuşuyorsun 😁
- +1 yıl
Öyleyim çünkü, gerçek aşkı bulamadım bulamayacağım sanırım kızların tek derdi ya büyük penis, ya 190 boy, ya sarışın mavi göz tip, ya da para...
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞunu hep göz ardı ediyorsunuz. Ya doğru insan da oturmuş bekliyorsa?
010 Yorumla
Soran+1 yılDoğru insanı bulduğun zaman anlamak, değerini bilmek için yanlış insanları da tanımak bir zorunluluk mudur sence? İnsanlara dair tecrübe şart mıdır?
- +1 yıl
Hem evet hem hayır. İnsanlara dair tecrübe edinmek önemli çünkü yanlışı doğru zannedebilirsin. Ama doğruyu bulacağım diye herkesi tanımaya da gerek yok
Soran+1 yılÖnce gözlemleyeceğim, düzgün, efendi birine benziyorsa tanışacağım? 😁
- +1 yıl
Yani öyle de olabilir. Mantıklı.
Soran+1 yılYine de onun tanışması gerekir değil mi? 😁😁
- +1 yıl
Yoo değil. Niye onun tanışması gereksin?
Soran+1 yılElime yüzüme bulaştırmayayım diye😂
- +1 yıl
Bulaştırmazsın. Diyorum ya o da aynı şeyleri bekliyor olabilir.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılSen evde bekle beyaz atı ile kapına gelecek
013 Yorumla
Soran+1 yılNeden alaya alıyorsun ki? Ben masum, saf kalmak istiyorum. İlkim sonum olsun istiyordum. Düşündüklerim, inandıklarımla, isteklerimle insanların söyledikleri çok farklı. Ama sadece tanışıp görüşmekle de masumiyetimden pek bir şey kaybetmem heralde. Değil mi?
- +1 yıl
Ne masumu en masumunuz neler çeviriyor
Soran+1 yılBeni yargıla, masumiyet seviyemi ölç demiyorum. Sadece söylediklerimi yorumlamanı rica ediyorum. İnanmak zorunda değilsin zaten.
- +1 yıl
Söyledik ya kardeşim evinde bekle beyaz atı ile gelecek doğru insan
Soran+1 yılİnsanları ciddiye alıp da bir yardımcı olmayın, fikirlerinizi paylaşmayın, anca alaya alın yoksa incileriniz dökülür kardeşim.
- +1 yıl
Çok boş yapıyorsun ondandır yok masumum ilkim olacak kendin yazmışsın insanlarla tanışmalısın görüşmelisin diyorlar diye kimse ile görüşmezsen birisi nasıl bulacaksın anca evde görücü beklersin bırakın artık bu masum temizim ayaklarınıda
Soran+1 yılİnsanların farklı düşünceleri, inançları olabilir. Herkesin kendi doğrusu vardır. Bir insanın gerçekten yanlış bir düşünce içinde olduğuna inanıyorsan, doğrusunu söylersin, uyarırsın, fikrini paylaşırsın gerisi ona kalmıştır. Neden yargılayıp kırma yoluna gidiyorsun? Neden alaya alıyorsun ki burada ciddi bir soru soruyorum. Boş yapmak nedir?
- +1 yıl
Sen varya en az 50 sevgili yaptıysan az yapmışsındır hep senin gibileri ilkim olsun vs yazıyor 10 yaşındamısın da ilk sevgilin olacak buna düşen kaldı mı ağa büyüyün artık
Soran+1 yılBen kimseyi düşürmeye çalışmıyorum. Kör yer içer kendinden pay biçermiş tabi söyleyecek sözüm yok. Hadi diyelim bu hikayelerle birilerini düşürmeye çalışacağım bunu reel hayattakilere anlatırım neden KS de yapayım? Bana ne faydası var?
- +1 yıl
Zaten senin derdin buradan birisini düşürmek sonun başka amacı yok senin gibisi kaldımı falan diyenlere yürüyeceksin ama süzgeç olmuşsun milletin haberi yok hoş buradan bulduğununda bir farkı olmaz
Soran+1 yılSenin gibi hayata ve insanlara at gözlükleriyle bakan, insanları kendi sabit fikirleriyle yargılayan bir insana ayıracak fazladan vaktim yok.
- +1 yıl
Ben gerçekçiyim boş hikaye anlatıyorsun elime erkek eli değmedi falan diyeceksin :D
Soran+1 yılGerçekçilik değil bu ön yargı.
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu zamanda doğru insan bulmak aramaktan hasa zor çünkü çok az var
04 Yorumla
Soran+1 yılBen hep masum, saf kalmak istiyordum. Ama insan akıllanmalı. Hayatta her şey tecrübe değil mi? Zaten sadece tanışıp, görüşeceğim bunun ne zararı var ki? Değil mi?
Soran+1 yılİyi ama nasıl bulacağım? 🥺
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıluzaktan bakınca doğru insan olma ihtimali varsa tanışmalısın
09 Yorumla
Soran+1 yılZaten sadece tanışıp, görüşeceğim bunun ne zararı var ki? Değil mi?
- +1 yıl
sadece o kadarsa zararı yok
Soran+1 yılBen hep masum, saf kalmak istiyordum sanki sadece tanışmakla bile masumiyetimden bir parçamı kaybediyormuşum gibi hissediyorum..
- +1 yıl
hayır öyle bir şey olmaz. flörtöz olmamalısın ama çok içe kapanıp her şeyi ilkimle yaşayım (cinselliği kastetmiyorum) kafasında olursan ilk sevgilin dövse de sövse de aldatsa da ayrılamazsın. sitede bir çok soru var bunu yaşanlar tarafından sorulan
Soran+1 yılKeşke mümkün olsaydı her şeyi ilkle yaşamak... İlk heyecanlarımı bile evleneceğim adamla yaşamak isterdim oysaki..
- +1 yıl
maalesef her zaman ilk tanıştığın kişi doğru olmuyor biraz kısmet artık. böyle bi düşüncen varsa dışarıdan iyi analiz edip öyle görüş. mantıklı kriterlerin kırmızı çizgilerin olsun
Soran+1 yılDeneyeceğim. Bir yerden başlamak gerekiyor sanırım. Evde oturarak kimse gelmez sana diyorlar. Hayata karışacağım.😁
- +1 yıl
kesinlikle :) güzel bi hayatın olsun
Yani biraz hak veriyorum. Nasibin varsa gelir seni bulur
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılararsan doğru sana gelmez doğru sanıp yanlışı alırsın bulursun örnekleri çok var
bekle doğru sana gelsin dua et beklerken işe yarar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yıl23 yıldır bekliyorum hiç olmadı
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte diyorlar ki beklemekle hata ediyormuşuz.🥺
- +1 yıl
Öyle zaten ama çevrem yok benim nasıl bulacağım kızı
+1 yılaramak gerek
014 Yorumla
- +1 yıl
doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorsan aramakta sakınca yok
Soran+1 yılOnu da ararken öğrenirim 😁
- +1 yıl
bilmiyorsan biraz yıpranabilirsin :D hatta baya
Soran+1 yılO kişide olmaması gereken özellikleri biliyorum en azından 😂
- +1 yıl
olması gereken özellikler nedir :D
Soran+1 yılOlması gerekenler saygı, sevgi, dürüstlük, sadakat, güvenilirlik 😁😁
- +1 yıl
şunu bilmen lazım ki bir erkek tavlanmadan bunları vermez :D
Soran+1 yılNasıl tavlayacağız? 😂
- +1 yıl
tavlamayı bilen kadınlara soracaksın onu :D
Soran+1 yılPeki 😂
- +1 yıl
sana şöyle süründür böyle köpek çektir diyenlerin tavsiyelerini dinleme yeter :D
Soran+1 yılYok ya ben kimseyi süründürmem ki kıyamam
- +1 yıl
ergence ilişki yaşama yani onu demek istedim :D
+1 yılOmrun beklemekle gecmesin sonra
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende ondan korkuyorum. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemiyorum. Kafam karıştı iyice.
- +1 yıl
Mucadele etmek kovalamak lazim oyle bekle ki gelsin dersen cok beklersin armut pis agzima dus yanlis mantik
Katılıyorum tabiki
010 Yorumla
- +1 yıl
Zararı yok tabiki ama yanlış insana bağlandığın zaman kırılıyorsun birde ilkin olduğunu düşünürsek ilişki konusunda daha çok toysun insalar kaç yaşında olursa olsun ilk sevgilileriyle hep liseli aşıklar gibi yaşıyorlar durum böyle olunca kalpleri çok kırılıyor bende sen gibi masum saf kalmak istediğim ama olmadı yanlış insanlara güvendim sevdim değer verdim oyunun sonunda insanlara küsüp hayatına hiç kimseyi almamayı bile düşünüyorsun ki ben böyle düşünüyorum 2 yıldır da almadım şükür.
Soran+1 yılBen insanlara küseceğimi sanmıyorum. Sende küsmemelisin. Belki de hayatın kanunu budur. Yanlışı tanıya tanıya doğruyu bulmak... Mucitler bile yüzlerce yanlış yaparak doğruyu buluyorlar.
Soran+1 yılYa bende öyle olursam? 🥺
Soran+1 yılTam olarak öyle bir insanım😂
Araman gerekir
06 Yorumla
Soran+1 yılBen böyle düşünmüyordum aslında ama düşündürttüler. Evde beklemekle kimse gelip beni bulamaz sonuçta. 😁
Soran+1 yılReel hayattan birini istiyorum ben hayatımda 😁
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler