Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık ilişkimiz ardından nişanlandık, nişanlım yurtdışında oturuyor ve evlendikten sonra beni yurtdışına götürmek istedi. İsteme gecesi benden toplam 160 gram altın talep edildi bende 2 yıl sonra düğün yaparım kafasıyla kabul ettim. Neyse nisanlandiktan sonra vize başvuru yaptık 4 defa red yedim, kızı buraya vermiyorlardı ve planımız onay gelirse bu düğün yapıp beraber dönmekti. Ama onay gelmezse bidahaki sene düğün yaparız demiştik. Bana 4 defa red gelince sonuncu reddi annesi bizden gizledi ben gerçeği öğrenince nişanlımın annesi illa onay gelmek zorunda değil düğünümüzü yapalım düğünden 1 ay sonra kızımı alıp gidecem seninde ne zaman vizen gelirse gelirsin dedi ve nişanlımın annesinin düğün tutkunluğu bana bir şüphe oluşturdu neyse dedim kabul ettim ama bu yıl düğün yapmaya gücüm yok toparlayamadım diyince bize dediler ki biz gram hesabı yapmıyoruz ne takarsanız başımız gözümüz üstüne bende tamam dedim.. Türkiye'ye geldiler kuyumcuya gitmeden önceki gün zaten ekran görüntülerinde yazdığı gibi nişanlım bana altın pazarlığına girdi. Kuyumcuya gidince annesinin gram altın tutkunluğu başladı ben 160 gram altın alınca kimsenin yüzüne bakamayız dedi. bende okadar durumum yok gerisi kızına borcum olsun dedim bana dönüp dedi ki biz gidince sana yardım edecez bak benim yeğenimde evleniyor 250 gram taktı eğer sen takmazsan düğünde rezil olursun falan filan. Neyse 160 gramı aldık ben çıktım işe gittim akşama doğru nişanlımı aradım bana bağırdı çağırdı annem diyor ki git bunu boşa adam olupta arkanda duramadı. Bende bunu duyunca sinirlendim eve gittim ben kuyumcudan çıktıktan sonra annesi anneme demiş ki düğünden gelen takılar hepsi bizim gidip bunlara ev açacam falan, ve siz gidin bide bi hoca alın getirin dini nikah kıyılırken bide oğlundan extra 150 gram altın mehir istenecek yarısında peşin verilecek. Ben eve gidince annemden bunları duyunca nişanlımı aradım ve her şey bitti diyip nişanı attım ve herşeyi bitirdim. Siz olsanız napardınız?
Nişanlım bana gram altın hesabı yaptı. Düğünümüze 5 gün kala nişanı attım. Sizce de haklı değil miyim?
Gerçekten senin için en mantıklı karar olmuş halden anlamayan insanla ömür mü geçer ve ayrıca sen orada belirtiyorsun aşkım sen her şeyin en iyisine layıksın ama gerçekten durumum yok diye ve kız bunun üstüne daha umursamayıp gram hesabı yapıyor benim sevdiğim adam bana böyle diyecek ben daha gram hesabı yapıcam bana o an düşünüp iltifat etmesi bile yeter bende kör değilsem görüyorumdur zaten çocuğun halini ben mal mıyım kendim için fiyat biciyorum varsın olmasın ya yere batsın altını ben sevdiğim adamı niye zora sokayım o ben sırf dedim diye borç yapacak kendi kendine sıkıntı edecek sirf elalem mutlu olsun onlara karşı rezil olmayalım diye bende eşim o halde eve geldiğinde her gün borçları nasıl öderim diye düşündüğünde mutlu mu olucam ne anladım bu evlilikten evlendikten sonra elalem borcunuzu ödemiyor siz ödüyorsunuz kızın bunun bilincinde olması lazım sen iyi kurtarmışsın kendini boş ver bundan hayır gelmezmiş zaten belli ne olursa olsun hep size sizin sevginize kalbinize değer veren birisiyle olun malınıza mülkünüze değil Allah gönlüne göre versin ne diyim: )
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok mantıklı ve çok güzel bir yorumda bulunmuşsun kardeşim teşekkür ederim çok haklısın 👍 Allah herkesin gönlüne göre ve böyle insanları bizden uzak tutsun inşallah 🙂
Insanlara bakarak evlilik düğün istiyorsalar insanlara göre de yaşamak isterler insanlardan ne görürlerse onu yapmaya yarışırlar böyle bir şey mi olur gerçekten kimse yapmaz ne demek ben sevgilim vardı 2 ayda evlilik kararı aldık annesinin durumu yoktu çünkü babası üveydi adamda benden bir şey beklemeyin diyordu. Ve annesi ınanır misin altın bile değil nişan ve söz bi arada oldu ben annesinin getirdiği 2 ci el alyansı takdim gümüş. Nisan hepsine 50 tl attılar kendimin Nisan elbisesini ben aldım Nisan pastami babam aldı askere gitti her ay para gönderdim. Annesinden isteyemiyordu babası da üveydi. Ama sonuç olarak ne oldu biliyor musun gelince resmi nikah olcakti diger nikah yapildi düğünü bile babam yapacaktı benim ailem yeterki mutlu ol kızım dedi ne karşına baktım ne puluna sevdiğine inandığım için ama asker kagidi geldi gitri askerdeyken benden ayrildi bitmesine 1 ay kala.. demek istedigim insan severse her seyi ile sever ne o teneke altin yüzükle mı mutluluğu bulcak. Böyle şeyler için yuva yıkılmaz ya. Eğer kız pişmansa her şeyi kabul ediyor senin halinden anlıyorsa sende bi an sinirle vaz geçme ama tutuşuyorsa olacak diye hiç bir şey diyemiyorum sadece susuyorum. Keşke gerçekten seven olsa da varsın olmasın 160 gram olsun sadece 100 gram
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Senin adına da çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun... Benimde babam yok yıllar önce ben cocukken vefat etti. Ben asgari ücrete çalışıyordum yeteri kadar param yoktu yeteri kadar kendi capimda ne aldiysam az dediler. Cevremdeki insanların durumu benden iyi olmasına rağmen hepsi evlenirken benim kadar altın almadı takmadı tam 160 gram altın aldım. az dediler.. adamlığıma laf ettiler.. düğün takısı hepsi bizim dediler.. extra 150 gram daha istiyecez oda mehir olacak yarısı peşin verilecek dediler.. En Güzel yemekli düğün salonu tuttum. En güzel balayı için tatil ayarladım... Anlaşılan verdiğin bütün değerin karşılığı buymuş.. kimseye hakettiginden fazla değer verilmemeli yoksa sonuç böyle oluyor nankörlük ediyorlar...
Hakkında hayırlısı olsun o zaman hiç üzülme gerçekten bu tür şeyleri önemsemeyecek ve gerçekten seni sevmesi ile sana bağlanacak biri olur umarım.. dilerim her şey gönlünce olur dediğim gibi benim gönlümce olmadi o günden sonra da kimseye güvenemedim keşke evlenmeseydim diyorum resmi nikah yoktu ama diğer nikah kiyilmisti düğüne kadar ailesiyle kalacaktım gittim evlerinde kaldım bulaşık makineleri yoktu ellerimde yikadim 2 ay kadar o evde kaldim her seyin en guzelini sunmadilar ama ben yine mutluydum cunku sevildigimi sandim gercekten sevilseydim devam olsaydi yine bir sey beklemezdim asker kağıdı geldi sonra da donmeye yakin bıraktı gitti askerde de ayrıldı zaten. Umarım senide gerçekten seven biri çıkar bu dünya malı boş tabiki bir şeyler yapılmalı takılmalı adettendir hevestir ama insanın gücü yettiği kadar insanı borca sokup da sitres ettircekse ne anladın evlilikten insan mutlu olmak için evleniyor. Dilerim en büyük mutluluğu yakalarsın her şey gönlünce olsun. Iyi geceler.
Aynen öyle yazıklar olsun by şekilde davranan kişiye resmen eşya pazarlığı gibi ne kadar kötü bir konuşma yazıklar olsun, sakın kendin ye kendin harca bu gibi kişilere tek kuruş verme, hala para isteyen yok altın istiyen kişilere yazıklar olsun erkekler tümü hayır milattan önce kalmış şeyler vermeyiz asıl siz vermelisiniz madem eşitiz dese bu kişiler de kendi pazarlar gibi evlilik diye demese, erkekler evlenmese haklı sona kadar
Evet çok haklısın eşitlik diye bişey yok kendini pazarlıyorlar ama adet diye bahane uyduruyorlar.. adet diye bişey yok tamamen uydurulmuş ve kendi çıkarlarını düşünmek için yapılan bir uydurma.. ben 2 yıl boyunca herşeyin en güzelini yaptım değer bilmedi maalesef... Allah herkesin gönlüne göre versin
Seni gram haketmemiş yazıklar olsun ona senin gibi birini üzdü emeğini zamanını herşeyini çalmış, evet kendini pazar eşyası gibi gören üstüne fiyat biçen kişiler evlilik adı altında aslında hiç bir ilgisi yok sadece mal gibi görüp isteyen kişidir yazıklar olsun ki onlara, bu adet değil ticaret görüyor, bunu yapanlara bu cümleyi kurup duvara asıcaksın, evlenmese uzak durıp korksalar haklı hep erkek sömürüsü kendilerine fayda yok bunun tersi olsa, onlar vermesi lazım desen nasıl on takla atar, inşallah en iyisi seni bulsun, pazarlık satıcısı değil
İyi akşamlar üzme canını bidaha da bunun bahsı geçtimi hemen uzak dur hatta çalışan kişi olsun yanında böyle herşeyi senden bekleyen değil o yüzden dikkat et,
Sende problem yok ama yani siz erkekler seversiniz sizi böyle yolunacak kaz gibi gören kızları, değer vereninde asla gözünüzde değeri olmaz. Kıza bak hala ne kadar toplarsın diyor ben olsam utanırım yaw sana bende destek olurum çalışırım beraber hallederiz derim bide kendimi fazla düşüremem diyor hfjfjfı
Para goz ya ailesi de kendisi de sanki ailesi seninle evleniyo kiz degil. iyi ki nisani atmissin halden anlamayan kizdan evlilik olnaz reis seni anlayacak gerekirse annesjne karsi cikacak borcu olsun durumu oldugunds alir der tutar kolundan evleniyoruz der iyi yapmissin
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet valla haklısın kardesim kuyumcuda da hic sesini çıkarmadı eğer böyle yapacaksan şehir dışına gece gündüz vardiyasına çalışmaya giderim dedim bana dediği tek şey "Git" demek oldu... Zaten 160 gram aldık çıktık sonra bana ses kaydı attı senin canın sağolsun benim basım gözüm üstüne ben altın derdinde değilim dedi kendini gercekten daha da komik duruma düşürdü:)
Kusura bakma ama nişanlın seni bankamatik ya da altınmatik falan sanıyor galiba.. Ben olsam daha bu muhabbetler açıldığı an uzaklaşırdım. Parayla, hesapla, kitapla kurulan evlilikten ve yuvadan hayır gelmez kardeşim. Haa tamam yapılması gerekenler illaki yapılır ama bu Tr şartlarında karşı tarafın da biraz anlayışlı olması gerekiyor. Ben bu yazışmalarda anlayış falan göremiyorum. Bu kızı alacak adama cidden acıdım, o da başka bir boyutu..
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın Allah herkesin gönlüne göre niyetine göre birini versin... Yorumun için de teşekkürler
Şu Türk kızlarını asla anlamıyorum kendilerini ne sanıyor bunlar ya muhabbete bak utanç verici ne kadar paragöz. Sizin milletin her şeyi çok kötü evliliğe ailelerin dahil olması dedem bu kadar istiyor annem bu kadar istiyor çok üzücü ya ben sade bir gelinlik sade bir nikah isterim sonra gireriz çalisiriz evimizi dizeriz bu muhabbetler ne?
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın maalesef olay bu.. en çok yandığım şey buna 2 yıl nasıl değer verdim en güzel düğün salonunu en güzel balayı tatili herşeyi ben ayarladım bunun gibi paragöz ve nankör insan mutlu olsun diye... Başka pişmanlığım yok Allah herkesin gönlüne göre versin
Arkadaşın kastettiği şey bu saçma sapan adet gelenek diyerek kendini pazarlama kafası sadece türkiyede mevcut.. Avrupa'da mesela böyle şeyler yoktur. insanlar kollarına bilezik takıpta sokakta gezmeye utanır... İşte tabiki karakter ve kisilik meseleside var ama genel olarak türk kızlarında var böyle şeyler... Benim nişanlım doğma büyüme Avrupaliydi kültürlü sandık ama damarında türk kanı dolaştığı için eski zihniyet kafasini bilmemistim iste ama türklerinde iyisi var var kötüsü var haklısın 🙂
Kendiside türkçe konuştuğuna göre kendiside türk ve hepsi diye hitap etmiş olsaydı kendinide dahil etmezdi:) geneli öyle demek istemiş ki bende katılıyorum çünkü bu zihniyet sadece türkiye ve gelişmemiş arap ülkelerinde var..
geneli demek istiyorsa düzgün cümlelerle belirtmesi lazım türk milleti diyor? Evet çoğu öyle maalesef. Sizin millet demesinden yabancı gibi gözüküyor bizim millet demesi lazım o zaman her türkçe konuşan türk değil. kendi düşüncesini belirtmiş sadece bundan onu anlayamazsın her neyse.
İyiki ayrılmışsın bu ne ya böyleee. Birde kendini satar gibi en fazla yapabileceğim bu diyor. Bununla ömür geçmez, sen kendini gayet açıklamışsın o da anlayışlı olmalıydı. Kimse de kolundaki bileziğe falan bakmaz yani. Ben ve ailem istiyorum demiyordaa. Kurtulmuşsun şükret bence
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet çok haklısın bunu çok izah etmeye çalıştım ama anlamadı başka çıkış yolu bırakmadı..
Benim abim yeni evlendi durumumuz kadar yaptık onların durumu çok iyi bizden baya iyiler yinede istemediler hiç bende atardım iyi yapmıssın düşemem böyle olması gerek tarzında bi konuşma yapmış bide yazık günah yahu demekki önceden flörtken bu konularıda konuşmak lazım sonra nişanlıyken konuşunca bütün bi emek çöpe gidiyor
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın insan var, insan var derler ya aynı o mesele işte. Allah bizi böyleleriyle birdaha karşılaştırmasın inşallah
din örf adet diye erkek hep sömürülüyor. en başından sorumlu olan aileler. kızıda dolduruyorlar böyle. belki deselerki gönüller bir olsun para gelip geçici çocuklar geçinebilip kendilerine yatırım yapabilsin yeter deseler bu sorun olmayacak. Allah sabır versin dostum. Allah seni iyi insanlarla karşılastirsin
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın, 160 gram altın aldım doymadılarsa arkamdan adam değil diyorlarsa banada bitirmek düşer... Herkes kendine yakışanı yapar Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
Amin kardeşim cümlemize. ondan sonra diyorlar gençlik nereye gidiyor. zina 1000lira evlilik 1milyon lira ise gençler ne yapsın. (teşbih). aileler yol açması lazım engel koymamasi lazım.
Bunlar ana kız bir plan yapmışlar kız saf ayağına yanında gibi duruyor ama yalan aldığın altınları geri al yoluna bak elakem şu kadar takmış vs geç bunları kızı mı satıyor yazdıkların rezillik ya birde kız pazarlık yapmış sahte insanlar
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın, altınlar kuyumcuda kaldı o akşam işi bitirdigim için altınları iptal ettik almadık yani.. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.. bu ve bunun gibi insanları bizden uzak tutsun
Zaten altın pazarlığı yapan insandan nefret ederim. Altın konusunun açıldığı an masayı terkederim arkadaş... Geçicen o işi, şirket mi yönetiyoruz, aile mü kuruyoruz
Bana kayınvalidem 5 gr bir gerdanlık taktı. Başka da durumları yoktu. Bu yobazlar Almanya’da da yaşasa yobaz kalıyor. Allah uyarmış seni kardeş, oraya gidince bunlar ailece seni çiğ çiğ yerlerdi.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın valla zaten ailesinin yobazligini geçtim ben bu kıza tam 2 yılımı verdim çok sevdim çok değer verdim en güzel yemekli düğün salonu en güzel gelinlik en güzel kuaför en güzel balayı tatil oteli ayarladım.. karşılığında böyle bişeyle gram altın pazarlığı yapması ile karşılaşmam pek sevdiği anlamına gelmiyor benim zoruma giden şey bunca değerim bunca zamanım boş yere heba oldu.
Allah daha beterinden saklasın. Varmış verdiğin bir sadakan. Gönlüne göre verir inşallah. Bidaha barışalım falan konuları olacaksa aman derim uzak dur.
Oturduğun yerden altın üretiyorsun galiba çok basit bir şekilde konuşuyor sülük ve annesi. Ben de külçe altın istiyorum hadi desene en iyisini yapmışsın ayrılmakla eş mi sülük mü belli değil 😒
Eğer onun 1 aylık maaşını bir yılda kazanıyorsan zaten onu boş ver gitsin. Statü olarak ondan yüksek değilsen hiç girme bu işe. Kendinden daha düşük birini bul. Baştan hata yapmışsın.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Engelli kız kardeşine bakıyor devletten sosyal yardım alıyor çalışmıyor aslında. yani yazıda 1 ay demişim ama ortalama olarak 3 aylık maaşı turkiyenin 1 yıllık asgari ücretine falan denk geliyor. Ben paraya çok önem veren bi insan degilim durumu benim durumumdan çok olmasına rağmen bugüne kadar elini hiç cebine attirmadim herşeyi ben aldım ben ayarlardim ama yine hesap kitap yapıyor işte Allah gözlerini doyursun ne diyelim
İşte her şeyini yapmamalısın. O zaman gözünde değerin düşer. Dengeli şekilde gitmelisin. Dr. Redpill izle. Yardımcı olacaktır. Statü olarak yüksek olduğun birine bakmalısın. Kırmızı hapa göre kadın yanında güçlü erkek isteyecektir. O kadını boş ver gitsin senin iyiliğin için.
Okurken daraldım valla nişanı atmakla iyi yapmışsın bende yerinde olsam nişanı atardım böyle bir insanla evlenmezdim, senin durumunu bilipte bu kadar ısrarcı olmalarında iyi niyet aramadım ben.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın yorumun için teşekkürler kardeşim Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
Bu kızı acilen birak 🙂 kendini satan insandan hayır gelmez anasınin lafını altın için dinleyenden hiç gelmez 👍
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamamen bitirdik zaten şu an sadece resmi nikah var boşanmamızın gerceklesmesini bekliyorum
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nişanı atmakla çok doğru bi karar vermişsin, sakın barışma
şey ben bir şey sormak istiyorum konuyla alakasız ama vizede neden 4 defa red edildiniz? Bende yurtdışına gelin gidebilirim de yani bende red yer miyim acaba
1
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya bu kız çalışmıyordu devletten sosyal yardım alıyordu ben okadar ısrar ettim git ayrı bir ev tut git bi şirket kurumunda işe gir 3 ay çalış ki maaş bordronu göster ki beni götürebilesin yoksa gelemem demiştim. Beni dinlemediler ve babasıyla birlikte kafalarına göre iş yaptılar devlet şartları kabul etmediği için red verdi. Bunlar yıllarca avrupada yaşamalarına rağmen bilgisiz ve birazda cahillerdi. Sen yurtdışına gittiğin zaman eşinin bi ev ve bi iş düzeni varsa rahatlıkla gidebilirsin internetten araştırırsınz zaten
Benimki de devletten sosyal yardım almak için çalışmıyor daha doğrusu çalışıyor ama maaşını elden alıyor sırf sosyal sigortası iptal olmasın diye ve biraz araştırdıktan sonra 1 sene boyunca bir yerde çalışması gerekiyor dediler ama sen yukarı da 3 ay demişsin yani 3 ay çalışmak yeterli mi ki? Ama benimki uyanıklık yapıp çalışmak istemiyor sırf sigortası kesilmesin diye ve gidip Alman vatandaşılığına başvuru yaptı. Alman vatandaşı olunca bir yerde çalışması şart değilmiş bu yüzden rahat rahat gidebilirmişim bende tabi A1 sınavını geçtikten sonra
Benim bildiğime göre Almanya'nın yasaları sadece alman vatandaşı olması şartı var eşini götürmesi için... Ama ayrı evi varsa ve eşine bakabilecek düzenli iş ve geliri varsa götürme olasılığı garanti olur. bu kızın ülkesinin şartları vatandaş olsa bile en az 3 ay düzenli işi ve yüksek gelire sahip olması gerekiyor ve ayrı yaşaması gerekiyor... Almanya'ya gitmen kolay olur çok şart istemiyor ama sosyal yardım alıyorsa red edilebilir siz yinede önlem alın
Şöyle diyim bide... Ben 4 defa red yedim ve bu kız hâlâ arlanmadı gidip bi işe girmedi vize başvurum 18 ay sürüyor ve bu demek oluyorki 18 ay bekleyecektim bir red daha yiyecektim :) altınlar düğün takıları nede olsa annesi ve kızı alıp götürmüş ben umurlarında olmazdım ve elime boşanma kağıdı gelecekti
Evet o da sigortayı kaybetmemek için Alman vatandaşı olmaya karar verdi geçenlerde başvurusunu yaptı ama son zamanlar da yaşanılan mülteci olayından dolayı azıcık uzayabilir dediler ama sorun değil bekleriz dedik bizde sırf sigortayı kaybetmemek için aslında, o sigortalı olduğu için benimde gider gitmez sigortam olacakmış birazda bu yüzden kaybetmek istemiyor sigortayı
Cidden yani nasıl bir körlük şok oldum. İnsan evleneceği insana bu kadar yüklenmez. Tamsm hesap kitap yapılır durumun ne ise o takılır . Zorla adamı strese borca sokmaya ne gerek var. Ben olsam daha tek mesaj bile atmam bu seni evinden eder
Davul bile dengi dengine etin ne budun ne böyle kız buluyorsun? paran yoksa para biriktir ondan sonra kız bul kendi bütçene göre birini bulacaksın
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oakdar bekleyelim dedim annesi hemen her şey olsun diye acele etti nişanlımı üstüme saldı hep... Bende okadar durumum yok hazır değilim diyince biz hesap yapmıyoruz ne takarsan başın gözüm üstüne diyince daha kabul ettim geldiler 90 derece döndüler işte 160 gram altın almama rağmen azar işittim adamlığıma laf ettiler bende mecbur bitirdim daha
dostum doğru karar. yol yakınken dönmüşsüsn. aşık oldugun ıcın de gec gozunu açmıssın gecmıs olsun hemen unutmaya calıs baskasını dusun artık sakın donme
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın bidaha dönmeyi düşünmüyorum zaten yorumun için teşekkürler
Yazık kafasına kızın iyikı ayrılmıssın tabıkı bende bizlerde isteriz mutlu olmanızı ama bu kız ve ailesinin derdi beyllıymıs para olsun yeter dıyorlar insan sevdıgını bu kadar sıkıntıyada sokmaz be insaf..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın maalesef öyle oldu işte.. Allah herkesin gönlüne göre versin
Bu ne ya seven böyle yapar mi 5 grama bakıyor sen türkiyeden iyi bir türk kızı bul en iyisi ben yabancı ile beraberim bi tane altın istemem
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aslında türk toplumunda bu saçmalık var kardesim yabancılar bu turkiye milleti gibi geri kafalı adet kafası yok.. ama daha çok karakter ve kisilik meselesidir.
Okurken iliklerim çekildi neyin pazarlığıdır bu ne saçma bir sevgi şeklidir. Sende az aptal değilsin yok maaş kartımı veririmler falan. Sen bununla evlen gir çık başına seans ücreti keser 3 gün sonra.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim hayatımda ilk sevdiğim ilk aşık olduğum kız buydu kendimi bayağı kaptırmıştım evlendikten sonra maaş kartımı veririm lafı yani herşeyim al senin olsun fazlası yok dedim yani.. tabi bunun gibi birine böyle bişey demek ve düşünmek aptallık olduğunu biliyorum çok şükür ki iş işten geçmeden uyandım ve bitirdim bidaha da asla geri dönüşü yok olamazda.. herkes kendine yakışanı yapar 🙂👍
Yani hesaba bakarsan o gerdanlığı bıraksalar yerine normal bişey alsalar zaten bilezikler 4 tane 35 gram olsa bile 140 gram tutuyor 20 gramda normal set alsalar yine 160 gram oluyor ben hesabı aldım zaten niyetleri 250 gramdaydi işte bileziktir dededir amcadir şu bu bahane