En yakın arkadaşımın sevgilisi 'sevgi var ama bazı şeyler olmuyor' demiş. 'Ayrılmamız daha doğru gözüküyor gibi' demiş. Bana bunu anlattığında üzüldüm ama dertlenecek kadar değildi. Eve geldim evine gitti kız arkadaşım. Uyudum uyandım uyku tutmadı. 2 yıl oldu onlar beraberler. Bu kadar kolay mı ya 'Bazı şeyler olmuyor ayrılalım' demek? Böyle düşündükçe kalbim sıkıştı sanki. Hala daha gözlerim doluyor. Gerçekten arkadaşım kadar canım acıyamaz tabii ki ama insan yatakta yatarken biranda hıçkırıklara boğulur mu ya? Bir zamanlar en yakın olduğun insanın bu kadar kolay bi şekilde vazgeçiyor olması ne kadar tuhaf. Ve bir anda el olması, yabancı olacak olması, yolda görsek beraber uyuyup uyandığın insan olmasına rağmen görmezlikten gelecek olmak ne kadar ilginç. Benim zoruma gitti resmen. Erkekler severken de ayrılır mı?
Ve ben neden bu kadar dert edindim acaba bunu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ilk sorunu cevapliyayim. Insanlar birbirlerini severkende ayrılabilir. Ben 10 senelik sevdigim kızdan, birbirimizi deli gibi severken ayrildim. Çünkü yürümüyordu. Birbirimize zarar veriyorduk. Surekli kavga ediyor surekli ayrilip barışıyorduk. Aramizda saygi kalmamıştı. Çoğu zaman seviyoruz birbirimizi, ustesinden geliriz diyorduk. Ama gelemedik. Ayrilmak bizim için en iyisiydi ve ayrıldık. Çünkü ilerlemek bize daha cok zarar veriyordu...
Aslında tartışmaların çıkması en başta kızı kazanmak için verdiğiniz ilgiyi kendinize bağlayınca eskisi kadar verememeniz. İlgiyi aşılayınca ister istemez de alışıyor ve hep öyle olacağını sanıyoruz. Bence erkeklerin bu yaptığı iki yüzlülük
Bunu böyle düşünme. Ailene verdigin ilgi her zaman ayni kalmiyor ama bu aileni sevmedigin manâsına gelmiyor. Sen aileni ne kadar cok sevsende her zaman ayni ilgiyi veremiyorsun. Ilk başlarda o sevinç heyecan zamanla içinden gitmesede her daim onu yansitamiyorsun. Erkegin üzerine toplumca yuklenem sorumluluklar çok fazla. Tamam erkek kadin ayrimi yapmak istemiyorum. Ama hayat kaygısı erkege daha çok vuruyor. Kıza her daim 7 24 ayni ilgiyi istesede erkek bu ilgiyi kıza gosteremiyor. Bu elinde olan bir şey degil. Sizin surekli ayni ilgiyi karşıdan beklemeniz çok sacma. Biraz oz elestiri yapilmasi gerekiyor. Siz istiyorsunuz ki senelerce o çocuk işini gucunu bıraksın benimle ilgilensin istiyorsunuz. O çocuğun üzerine çöken sorumluluklardan bi' habersiniz..
Kadınlar da çalışıyor hatta bir sürü sorumlulukları var. Ama sevgilisine/kocasına zaman ayırabiliyor. İşin kolayına kaçıyorsunuz bence. Sevgilinizle olacağınız vakti arkadaşlarınızla kafa dağıtmak daha cazip geliyor. Sevgili sizin için canınız seks istediğinde olsun ama sonra da çok ilgi beklmesin gibi bir şey. Arkadaşlar tabii ki önemlidir. Ama kızlar bunun dengesini kurabiliyorken siz yapamıyorsunuz çoğu zaman. Seviyorum dediğiniz insana libidonuz yükseldiği zaman değil her zaman değer verdiğinizi göstermeniz gerekir. Hayatımdaki kadın bu diyorsanız eğer.
Hooopp bir dakika. Bu konularda sonuna kadar haklisin. Sevgilisi varken sadece arkadaslarina vakit ayiran bir erkek popiş erkektir. O ayrı. Benim demek istediğim nokta şuydu sadece. Ilk zamanlarda surekli ona çokkk fazla ilgi gosterirsin. Zamanla onu aksatmasan bile ilk gunku gibi ona coook fazla ask sozcugu kullanmaz, onu etkilemek için 1 e 5 davrandigin gibi davranmazsin, demek istedigim buydu.. ona yine ilgi göstermen gerekiyor vakit ayirman gerekiyor. Tabii ki hayatini ona adaman gerekiyor. Ama ilk günkü gibi olmaz demek istedim sadece. Asla bir kiz sadece seks objesi olarak görülmemeli. Biz bence hemen hemen ayni şeylerden bahsediyoruz sanirim. Kadinlarin evet cook fazla sorumluluklari var. Ben buna da bir şey demiyorum ki. Hatta destekliyorumda. Ama toplumumuz erkeklerden beklentileri biraz daha ağır. Sadece çalışacak nefes alamayack evine bakacak. Evin masraflarini yetistirecek, butun sorunlarini o düşünecek tarzinda gereksiz ekstra sorumluluk yüklüyorlar. Mesela benim babam yok. Annemle ikimiz çalışıyoruz. Ama evin tum yuku benim sirtimda gibi. Bu nasil olacak, şu odeme nasil olacak bunu nasil yapacagim diye surekli dusunce icindeyim. Annem bunu dusunmez, dusunmesine ben de izin vermem. Bunu toplum uzerimize yıktığı için, Sadece bunu benim düşünmem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Her gün iş stresi haricinde bir de evin stresini sırtlaniyorum. Erkeklere sorumluluk yukleniyor derken bunu kastettim.
Bak evet zaten erkekler ekstra ekstra iş sorumluluğu yükleniyor evet. Mesela evlendikten sonra erkeğin işten ayrılmasıyla kadının işten ayrılması bir olmuyor. Evet iki kişinin çalışıyor olması daha iyi ama evde erkek ev işlerini yapsa dahi kadın tarafından bir süre sonra göze batmaya başlayabilir. Ki erkekler de böyle düşünüyor aslında 'kadın evde ne yapıyor ki sabahtan akşama kadar oturuyor' diyorsunuz ama yine de erkekler bunu sineye çekebilir ama kadınlar çalışmayan bir erkekle yapamaz. Ama her ikisi de çalışıyorsa kadın zaman ayırmak değil bak zaman oluşturabiliyorsa erkek de fırsat yaratmak için uğraşmalı. Sevgili olunca sürekli görmek istediğiniz kızla yatınca büyüsü mü bozuluyor anlamıyorum. Sonra dışarda buluşmalar da azalıyor ev daha rahat geliyor. Ben hiç sevgilimle baş başa kalmadım ama gözlemlerime ve duyduklarıma, okuduklarıma göre çıkarımım böyle
Her erkeği bence bir tutma. Bu arada cinsellik bir iliskinin en önemli parçalarından. Ama bazi erkekler sadece cinsellikle ilgileniyorlar. Onlarin sapik olmasi tum erkeklerin sapik olduğu sonucunu çıkarmıyor. Hayatına umarim oyle seni seven ve seninde tam istediğin gibi birini cikartirda bu fikrini değiştirir:))
teşekkürler :)
Rica ederimm :))
Hayır , seven adam ayrılmaz ayrılamaz. Ayrılıyorsa hiç sevmemiş demektir.
Bazı şeyler dediği bir başkası
Asla demez