Tabi yaşadığın şey sevgiyse...
İlişkiniz bitince hemen sevgili yapar mısınız?
Tabi yaşadığın şey sevgiyse...
Genelde erkeklerin bir kısmı unutmak için yara bandı arıyor sanırım.
ya da zaten var olan çapkınlıkları ortaya mı çıkıyor 😂
Bence bir yas süreci olması daha sağlıklı..
Önce anılarımdan uzaklaşmam lazım bunun için de zaman gerekiyor. Hemen bir başkasını hayatıma alamam, her ilişki sevgi bittiği için bitmiyor bazen severek ayrılmak zorunda kaliyorsun ve yeni birini sevebilmek için kalbin, ona ait olan anılardan uzaklaşması gerekiyor yoksa yaptığı her şeyde onu görürsün , sağlıklı bir ilişki olmaz
Biten bir ilişkinin hemen ardından bir sevgili yapılmasını ben de doğru bulmuyorum. Çünkü her biten ilişkinin bir sorgulanma, acaba ben mi o mu hatalıydı, bunca emek, sevgi, yaşanmışlık gerçekten kurtaramazmıydı, devam edemezmiydilerin de için de olduğu, hem sevgilinin yokluğu ile ortaya çıkabilecek anılar, duygusal boşluk ve özlemler ile, aslında aşabilirizlerle gelen tekrar konuşsakyalarla devam edecek bir kaç aylık bir bekleme süresinin kimseye zararı olacağını sanmıyorum. Bunu her iki taraf ta hak ediyor.
Hemen sevgili yapmayı geçtim, benim eski konuştuğum benden ayrıldıktan 1 buçuk ay sonra başkasıyla evlendi, çok makul bir yas süreci geçirmiş, bense 4 aydır hala ilk günki gibiyim, yeni sevgili yapmayı geçtim karşı cinsi bırak kendi cinsim ile bile vakit geçirmeye tahammülüm yokken o da böyle bişey yaptı, herkes kendine yakışanı yapıyor işte...
İnat için yaptığını düşünmüyorum, daha iyisini daha mantıklısını buldu, ben de ona istediğini vermeyince istediği hemen gerçekleşmeyince silip attı, bir de aşktan ve sevgiden bahsediyor böyleleri
Çivi çiviyi söker fakat hemen bir şeyler kovalamak pek akıllıca değil diye düşünüyorum
Cevap
48Cevap
O tür insanlar ilişkisinin bitmesini bile beklemiyor, yedek kulübesini dolduruyor sonra ayrılıyor şıp yeni ilişkiye yelken açıyor :D yoksa ilişkin biter bitmez nerde buldun, hangi ara tanıştın da sevgili oldun yani dhsj benim hiç bir zaman, ilişkim biter bitmez yeni bir ilişkim olmadı. Eski sevgiliyle alakalı bir durum değildi, yani sevgiliyken ona hissettiğim duygulara olan saygımdan, kendime olan saygımdan. Benlik şeyler değil.
Ben ilişkimin bitmesini bırak, kalbimde biri varsa karşı cinsle samimi daha konuşmuyorum. Gerçi böyle yapanlar da ilk üzülenler oluyor ya, orası da ayrı.
Hiçbir zaman böyle bir acelem ya da böyle bir derdim olmadı
Aşıksam yaparım
Severek ayrılmışsak ve ondan bir kötülük görmemişsem hemen unutmam, yeni ilişki için zaman alır onu içimden söküp atmak. Ama bi kalleşliği olmuşsa ihanetini yapmışsa ona karşı olan tüm duyglarımın ağırlığı kaybolup boşlukta süzülüyormuş gibi oluyor. Değeri yitiyor. Bu hissi daha yeni yaşadım. Unutmam kolay oldu. Galiba en çok bu özellimi seviyorum. Çabuk unutuyorum. 1 günde bile soğuyabiliyorum kişiden ve haliyle yeni ilişkiye elbette bu durumda başlayabiliyorum. Çünkü hayatıma alacağım kişiyede haksızlık olmuyor bu şekilde. Dupduru halimle kendimi hayatıma alacağım insana adayabiliyorum.
Abla çok klasik olacak ama seneler önce kızın biri beni güzel kullandı sonra kenara köşeye kullanilmis peçete kağidi gibi atildimm😂 neysem işte hayat dersi sağolsun🙃 bende ilk gün artık nasıl hayattan soğuduysam beynim kendini kapattı tam 14 saat uyudum kaldimm😅 sonra mehmet dedim kendine gel sen bir insana ete kemiğe çok güvendin şimdide yere yapıştın kalkmasıni bil bir daha da en çok kendine yaslan kendine güven dedim deyiş o deyişs o günden beri tövbeliyimm🤭
Yok tabiki değerimizi belirlemez abla ama her gelen degişikliğe sebebiyet veriyor. Yani hayatin olağan akışı bu. Birde ilk zamanlar öfkem olsada şimdi geriye dönük bakınca belkide lazimdi diyorum yoksa şu an ki bene ulaşamazdım. Bizim kötü bildiğimiz bir olay hayırlara da vesile olabiliyor bu hayatta🌱🧚
Yas tutma süreci önemlidir. insanı kendine getirir. Kendinle, gerçeğinle yüzleşirsin. istatistiklere göre 4-6 ay süresi acı çekme zamanı normaldir. Sonrası ve fazlası bağımlılıktır. İlişkim bitince yeni arayışa giren bir insan olmadım asla. Birisini yara bandı olarak kullanmak hem kendine, hem karşısında kine zarardır. Yas süreci olmadığı sürece sağlıklı ilişkiler ne yazık ki kurulamıyor.
İlişkinin nasıl ve neden bittiğini bağlı biraz bu süreç. Şartlar her ne olursa olsun, hemen haftasına yeni bir şeylere başlamamak lazım tabi. Ben 2 3 ay es veririm en az sanırım. Ama bazı ilişkiler var ki, aslında biteli çok olmuş, ama resmiyete dökülmesi zaman almış. Bu tür ilişkiler için geçerli değil bu bence.
Değil şu an Işık hızı Devri Tabii ki de şu an zaten herkes aynı şekilde ayrıldıktan sonra hemen sevgili yapıyor emin olabilirsin Ben de yapardım yani
var böyleleri ama yargılamamak lazım genelde kadınlar başkasına gider hemen çünkü biliyorlar ki erkeklere göre yeni birisini bulmaları an meselesi kadınlar için zor değil ama mide ve zaman isteyen bir şey hemen bulunuyorsa önceki ilişki çoktan bitmiştir kimsenin haberi yoktur
Yapmam. Kolay bitmiyor çünkü ben de.. çok zamanlar geçmesi lazım, geçmiş olsa da kolay kolay etkilenmem ben öyle herkesten
Hayır önce kafamı dinlerim.
Ayrıca erkeklerin kimseyi yedeklediği yok yani bu tarz erkek sayısı bunu rahatlıkla yapan kadınların sayısının yanında hiç kalır.
Birilerini takip etmekle hayatına birilerini almak için yedekleme yapmak aynı şey değildir ki mesela hesabına hiç bakmayacak, kaale dahi alınmayacak kişileri eklemek gibi.
Ama kadınlar öyle değil günümüzde iyi dediğimiz kadının dahi arkadaşlık kılıfı altında elinin altında tuttuğu zaten hep ekli durumda olan bir sürü sevgili adayı oluyor tabi sorsan onlar benim kardeşim falan der birçoğu.
Yani erkekler bu konuda kadınların eline su dökemez.
Ben iki cinsiyet içinde bu tür durumları ayran gönüllük ile tabiri ile açıklamıyorum pek yani benim tabirim daha ağır olur.
Ayrıca günümüzdeki kadınların çoğu bu şekilde yani vardır da ziyade varlar.
İlişki bitse bile, mutlaka içimizde kalan kırıntılar vardır. Bunun için kalbimize zaman vermeliyiz. Öncelikle içimizdeki mezarlıktan çıkmalıyız. Ne zaman ki toprak kurursa o zaman tohumları eker ve filizlenmesi için su verebiliriz. Sonrasında elbette kl rengarenk çiçekler ve güzel kokuları bize cenneti tekrar tattıracaktır.
Eğer terk edilen bensem yas falan tutmam. Sevseydi ayrılmayacaktı kusura bakmasın hem terk et hem ben başka sevgili yapınca da zoruna gitsin ne güzel memleket. O yüzden hiç affetmem ilk fırsatı değerlendiririm. Ha eğer ben terk edersem bu sefer gidip hemen başkasını bulmak karakteristik olur. O da bana gelmez.
çok uzun süre kimseyle konuşamıyorum bile.. ben birine söz verdiysem sonuna kadar veriyorum.. ama vermeyip de cani ister konuş cani ister konuşmaz gelgit laylay olanlar daha kıymet görüyor. insanlarin huyu suyu değişti maalesef
Ben daha bitmeden diğerinin yerini hazırlıyorum.
Yine ondan hızlı davranırım 🤭
Onu nasıl anladın
Yok en az 1 sene yapmam bu 2 de olabilir ama minimum 1 sene.
Yara bandıyla ilgisi yok, erkek mantıklı ve zeki varlıktır, vakit kaybetmenin rasyonel olmadığını bilir. Haliyle yeni ilişki edinir, her ilişkiden sonra 10 ay yas tutan gerîzekalı duygusal varlıkların işidir tatlım
Kadın ya da erkek demiyorum çünkü anlattığınızı 2 cins te yapıyor şahit oldum
benim hayatıma bir kadın aldıysam aradığım her şey onda var demektir oda beni mutlu etmeye yeter
Hayır, yapmam. Yapamam. Aylarca hayatıma kimseyi almam. Yılı bile bulabilir.
Bu süreç içerisinde birçok kadınla vakit geçirebilirim. Zevk ve keyfimden ödün veremem. :)
Eski iliilim flörtlük üzerineyse hemen aramaya başlarım normal sevgili üzerineyse niye yapıyım ki sevdiğin kadını insan unutur mu hemen 😊
Biten bittigi gibi gider hic olmamis gibi davranirim yaparmiyim yani yaptim ama unutmak icin deildi yara bandi olarak kullanmam kimseyi
Evet
Yas tutmam.
İnsan kendi yarasının emidir. Birini unutmak için bir başkasını yakmam. Çapkın olmakla omurgasız olmak farklı şeyler.
Yedeklerden birini asil olarak seçiyorlar 🙂
Duygusal boşluğa düşersem ışık hızında yaparım
Sadece erkekler değil kızlarda yara bandı taktiğini uyguluyor
Biri çıksaydı yapardım. Onun yaptığı gibi. Ama çıkmadı. Erkekler bu konuda daha şanslılar
heee, herkeste hazırolda, bitsede ilişki yaşasak diye sırada bekliyor
Bunu yapana saygı duymam
Hayır.. Birine olan saygımdan değil, kendime olan saygımdan.. Keyifli günler..
Ne yani bi 40 gün yas tutup arkasından mevlut mu okutayım akşamına...
Erkek yalnız kalmaya dayanamıyor ondan dolayı yeri doldurma çabası
Hayır yapmam flört tarzı şeylerede bulaşmam. Kendime zaman veririm
yara bandı olmaktan öteye geçmez. En fazla bedenini tatmin edecek bir araç bulmuş olursun. Karşı tarafı yıpratmaya kendini kandırmaya gerek duymam
Aynısını kadınların da yaptığı oluyor bunun cinsiyeti yok ama ben gerçekten sevdiysem kalbimden sildiğime emin olmadan yapamam çünkü zaten bir başkasında onu arıyorsun sonraki ilişkimin ondan farklı olmasını isterim.
İlişkim bititiyse yeni bir ilişkiye başlayamayacak kadar duygusal bir çöküntü haline giriyorum. Her geçen gün güvenimi beklentimi ve aşka olan inancımı yitiriyorum.
Her zaman 3-4 tane yedek sevgilim olur. Napim flört seviyorum. Akşama kadar işsiz işsiz başka ne yapabilirim.
Anında arayışa gireriz terimiz soğumadan ahsha
Aşk ilişkisi ekseninde bir ilişkide bulunmadığım için hayatımdaki sonraki insanda sevgili sıfatında olmuyor 😄
İşim olmaz önce sindirmek gerekir benim içim baya bi zaman.
Yedek kulübesinden birisini oyuna almak. :D
Denk gelmezse yapmazdım
Tabiki yaparım neyin yasını tutcam 😂
Oturup yas mı tutalım birisi gider diğeri gelir
Sadece cinsellik için...
Tabii ki hayır.
neden yapmayarak kendine acı çektiresin ki
Saniye beklemek hata Tabii ki
Çoğu abasanliktan bakma 😂
Bitmeye yakın hemen telefonla sipariş veriyoruz
Ben istesemde hiç sevgilim olmadı ki
seninle ne zaman sevgili oluruz