Uzun ilişkinin kendimi örnek vererek söylüyorum 7 sene sevgililik yaşadık 70 kişi ile aldatmışımdır ve hiç bir zaman bir dediğini ikiletmedim öyle romantizm öyle şehvet yaşadıkki anca ölüm ayırır dedik ben başkalarıyla alakamı kestim sadık biri olup tek ona ait kalmayı denedim evlendik 1 sene evli kaldık sonra kendi yaptıklarım aklıma geldi sürekli aşırısı kıskançlık krizlerine girdim kızın suçu günahı yok ama hata yapıyormuşcasına kötü davrandım kendim gibi kişiliksiz sandım onu sonuç boşandık kendim gibi sanmasaydım kızıma bi kardeş daha olurdu korurdu kollardı ablasını. Şimdilerde ise bir şarkı gibiyiz kimse yok hayatımızda arkadaşlık bile olsa olmuyor müdahalede bulunacak birisi birbirimize geri tekrardan kavuşacağız ama bi işaret var olsa gerek onu bekliyoruz her gece yatarken iyi geceler bey üstünü ört diyor nikah tarihi tekrardan diyorum biraz daha bekleyelim diyor sanki gökten biri inip alacak bizi yanına uzak diyarlara
o
ayrı trende ben ayrı garda gururumuz aşkımıza gölge düşüyor.
Ama bilinsin ki benim anlattığım sevdam derslere konu, duvarlara yazı, örnek çift dedikleri imrenilen sevgiliydik kendimizi bitirdik nazar herkesin gözü deydi bize
Saygıdır.. sessiz kalmak , herseye evet demek veya susmak, Her şeyi alttan almak , anlayis değildir bana göre.. Zaman gelir anlayışlı olamayabilirsin , zaman gelir kavga edersin ama saygını korursun hiç bir sorun olmaz..
Dedikleriniz sizi hasta eder, karakteriniz dışına çıkarsınız veya karşı tarafı simartirsiniz , karakteri değişir..
Dürüst olmak, karşılıklı sevgi ve saygıyı yitirmemek bence Çünkü tartışmalar öyle boyuta geliyor ki ya inada biniyor ya da daha fazla yıpratacak boyuta
Uzun ilişkinin sırrını bana göre tanımlarsam eğer, uzun ilişki kriteri sayılmaz. Bu nedenle genel olarak uzun ilişkilerin sırrı: "Güvenilir, sadakat, sevgi, tutku, heyecan, ilgi, bakım, anlayış, iyi bir sırdaş ve menfaatin olmamasıdır." Birinin feda ederken, diğerinin kar etmemesidir. Karşılıklı alışveriştir. Kalbini ve beyninin hayatındaki kişinin avucuna verdiğinde empati kurmasıdır. Saygının her daim göz bebeklerinde saklanmasıdır. Sorumluluğu paylaşmaktır. En önemlisi biz olabilmek nezaketini göstermektir.
Birbirimizi tamamlamamız lazim ben biraz hovardayım 2 gun heyecan sonrasinda sıkılırim o bastaki tanismadaki heyecani seviyorum sadece bisey yaşamak vs boyle algilanmasin değil asla olgun düşünmeli bana özel olmali gerektiğinde belli etmeden beni karakteriyle bastırmalı her konuda ağır olmali ama yerindede eğlenebilmeliyip hem peşimden koşsun hem peşinden koşayim hep bi heyecan merak olmali merak etmeyeceğim basit birinden sıkılırım durust saygılı sadakatli olsun yeter saygi oldukca sevgide olur
Öyle aşırı süpürülmeyecek konularda anlayış gösterilemez zaten :D Ben genel şeyler için söyledim. İşte örneğin çok yoğun çalışan taraf vardır, diğer taraf triplenir zaman ayırmıyorsun falan diye :D
3S kuralı bile bi yere kadar aslında. Bunlar teorik bilgiler.
Çiftlerden birinin, diğerinden daha çok seviyor olması uzun ilişkiyi getirir. Acı gerçekle yüzleşelim. Daha çok seven taraf tolerans göstermeye devam edecektir. Her tolerans bitişi erteleyecek, böylece uzun ilişki olacak. Ne kadar sağlıklı ya da ne kadar mutlu bi ilişki olur orası tartışılır.
Uzun ilişkinin canı cehenneme, musmutlu ilişkileree 🥂
Basta sevgi olması lazim ki sevgi yoksa ilişki de sürmez onun dışında mizah anlayışı benim için çok önemli sürekli birseylere gülmemez lazim 😂 birdeee güven birde saygı bide ketçap mayonez oldu mu tamamdir sjsjk
Birbirine saygı, sevgi ve güven bu kadar. İnsan karşısındaki kişiye saygı duyarsa zaten onun davranışlarını ve onu anlayışla karşılayabilir. Sevgi zaten olmazsa olmaz olan, güven de bence ilişkinin çatılarından. Güven olmadığında insan bir süre sonra hep şüphe ile yaklaştığı için karşısındakini bunaltabilir. İnsan güvenmek ve guvenilmek ister sonuçta.
İlk anda vuruldum aşık oldum gibi... Söylemler varsa o ilişki baştan bitmeye ve kaos içinde yaşanmaya mahkumdur. Sağlıklı değildir çünkü. Eğer ilişki yavaş yavaş yol alıyorsa, kişiye karşı bir an da değilde yavaş yavaş uzun sürede yükseliniyorsa bu ilişki sağlıklı olandır ve gelecek vaat eder. Bana göre uzun ilişkinin sırrı; Kendini bilen, kişiliği oturmuş bir insanla yavaş yavaş yol almaktır...
Yalan söylememesi, dürüst olması, Allah'ı Kur'an-ı kitabı çoluğu çocuğu karıştırıp yalan söylüyorsa bir adam o adamdan hayır gelmez net.. sadakat önemlidir güven inanç önemlidir.. bunlar olmazsa kaldırın atın çöpe gitsin o adamı ya da kadını...
sekstir tabii ki. edebiyat parçalamaya gerek yok Seks arkadaşlarınızla yapamayacağınız bir şeydir. Bu sayılanlar tabii ki önemli ama evlendikten sonra 2 ay seks yapmak istemediğini düşünün bi karşı tarafın o zaman ne önemli anlarsınız
sadakat güven anlayış ilgi ve çaba karşınızdakine ne kadar sadakatli olursanız olun ona ve ilişkiniz için çaba gösterdiğinizi ya da ilginizi hissettiremezseniz bir süre sonra salmışlık geliyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sevgi, saygı, konuşmak, anlaşmak, paylaşmak ve güven..
Saygı. Herkesin aynı ölçüde yaratıldığına inanıp saygı duyması. seni yaradan da beni yarattı aynı günaha sevaba sahibiz. düşüncelerime tercıhlerime saygı beklediği gibi saygı duymalı..