Selam. 😊 Böyle yıllarca çıkan çiftler görüyorum bazen etrafımda. Allahım muska, büyü filan mı yaptırıyorlar diyorum. 😂 İlişkileri 6 ay bandını geçemeyen 😑 biri olarak uzun ilişkinin kendimce sırrını çözebilmiş değilim henüz. Ama çalışmalar devam. ediyor. 😂 Sizce nedir uzun ilişkinin sırrı?
Aslında bana göre ya da sana göre diye bir şey yok uzun bir ilişkinin bana göre evlilik boyutu vardır evlilik olmadan yaşanan bütün ilişkilerde gayrimeşru ilişki olduğu meşhurudur ve haramdır dinen günahtır. Önün Bir kadın Bir erkek 25 yaşına geldiği zaman düzgün bir iş bulur güzel bir kadın güzel bir erkek anlaşır aileleri tanışır isteme söz nişan olur düğün olur İslam'a göre evlilik olan nikah olur güzel bir aile hayatı yaşayarak sevgilerini bağdaştırarak yaşar giderler beş vakit namazı kılarlar, çocuklarını bu terbiye altında yetiştirirler ve güzel bir aile bağı oluşur insanlar birbirini anlayarak severek ve Allah'ın rızasını gözeterek geçer gider. Ama bugün günümüz ilişkileri ne bakıyoruz erkeği zora gelemiyor kadını zora gireyim ya en küçük bir kavga olduğu zaman polis aranıyor erkek evden uzaklaştırıp gidiyor ondan sonra erkek evlenirken bütün masraf düğün kına nişan derken bir de ev alıyor adam senelerce onun Kredi borcunu ödüyor tabii evin ihtiyaçları yiyecek içecek eşya olsa bütün erkeğin yük üzerinde olduğu için maddi olarak söylüyorum yanlış anlaşılmasın ondan sonra da aralarında küçük bir kavga olduğu zaman kadınlar hemen telefona sarılıp, polis mahkeme karakol derken ortalığı birbirine katıyor var adama 6 ay uzaklaştırma veriyor ve adam bu sürede kadına karşı öfke dövüyor ve daha sonrasında olmayacak bir şeyleri yaparak cinayeti sebep olabiliyor, aslında İnsanların bu boyuta gelmesini en büyük sebebi birincisi televizyonlar üzerinden batı toplumunun bozduğu aile yapısı, Allah'ın helal haram dairesinin unutulması insanların elindekinin kıymetini bilmemesi, eskiden insanlar evlenirken bir parça yatak bir parça eşyayı zor bulurken şimdikilerin her şeyi fazla fazla var ama nedense memnuniyetsizlik içindeler, Burak'ın elindekinin kıymetini bilmeyi Bir de elinin tersiyle yeterler ben onu istemedim bunu sevmiyorum şu şöyle olsun bu böyle olsun diyerek, doyumsuz bir toplum olduk çıktık. Evlilik yaparken bile huzurum olsun mutluluğum olsun demek yerine kaç gram altın takılacak evi arabası var mı bunu düşünür hâle geldik. Onun saçı Güzel mi onun tipi güzel mi bunları düşünüyoruz ama bu bu düşünceler kalmasaydı ve bu kafa yapısı kalmasaydı insanlar birbirini Anlasaydın uzun bir ilişki ne sırrını Allah'ın çizdiği sınırlar içerisinde devam ettirmeye devam etseydi insanlar böyle mutlu olurdu.