Sevgilimle yemeğe gittik hesabı ödedi ve arabaya binince. Bi teşekkür etmedin bi kahveyi ben ısmarlayayım demedin dedi ayrıca bi arkadaşını aradı yanımda burası çok pahalı s*ktii burası beni dedi... ne diceğimi bilemedim utandım. Siz be yaprdınuz bu durumda
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben bu durumu anlamıyorum. Daha öncede bu konuda çok görüş bildirdim. Eğer adamsan yanında götürdüğün eşini , sevgilini veya kız arkadaşına hesap ödettirmezsin. Adamsan lafını etmezsin. Zaten öyle bşr devire geldik ki hala alman usulü diyen bir nesil var. Bak güzel kardeşim kadın dediğin evi derler toparlar , erkeği adam eder , çocuk verir bize , eve huzur neşe verir , aslında evi o geçindirir , narin ve zariftir. Erkek kadına bakmakla yükümlüdür. Erkek korur kollar. Eğer ki bir erkek ve kadın yemeğe veya kahve içmeye olsun farketmez dışarı çıkmışlarsa. Erkek ısmarlaması ve lafını etmemeli gerekir. He sürekli ısmarlıyorsa kadın da bu sefer benden hep sen ödüyorsun gibi zarifçe ısmarlamak ister böyle gönül alınır. Ama erkek lafını ederse yedikleri şeyin parasını ödedi diye kusuruma bakmada bir halt olmaz o adamdan. Ben böyle kişilerin lokma saymak derler ya yediğin lokmayı sayıp parasını hesaplananları gördüm. Daha geçen de bununla ilgili görüş bildirdiğim de oradaki konu sahibi kız zaten dediği lafını ettiği an parayı yüzüne vurdum kalktım gittim. Şimdi biraz mantık düşünelim ; siz anlaşıyorsanız yani her şey yolundaysa ama böyle konularda verdiği paranın lafını ediyorsa , ben ilerde çıkacağı sorunları sana belirteyim.
evlendiğiniz de , ilerde eve bakan benim diyecek , halbuki eve bakan kadındır kardeşim. Bir yere gitmek istediğin de eşi de olsan sırf lafını etmemek için dışarı bile çıkmayacaksınız. Öyle arada bir sevdiği çiçek alayım demeyecek , arada bşr yemeğe çıkarayım daralmıştır evde demeyecek , bir ihtiyacın olsa sonuçta kadınsın kadınsal ihtiyaçlar olur hanş makyaj malzemesi vesaire lafını edecek , mesela ben yerden mi topluyorum gibi. Seni hor görüp eve hapsedecek , kadın dediğin evine çocuklarına bakar ne gezmesi be dışarı çıkması görüşüne sahip olacak. Ben şimdi bunları deyince çok ama çok abarttın diyebilirsin. İnan ben sana olacakları tek trk sayıyorum. O küçük sorun var ya ileride böyle büyük sorunlara yol açıyor. Bunu da bizzat ben şiir söz deneme yazıyorum bu vasıtayla çok kişiyle konuşup yardımcı oldum. İnan böyle para lafını yapan kişilerin ileride eşine köpek muamelesi yapanı bile duydum. Bu yüzden sürekli lafını yapıyorsa tabiki siz bilirsiniz ama öyle kişiden bir şey olmaz. He şunu da diyim şöyle ifade etmişse dediklerimi kapsamaz. Ya bak ben yemek ısmarladım sen de kahve söylesen de biraz daha sohbeti sürdürsek. Bunda bir şey yok. Ama arkadaşını arayıp çok pahalıymış demesi de bir gerip. Ve hoş değil. Yanında bayan varsa bak görüşmek mi b n görüşmeden bahsedeyim , bşr yerde buluştuysanız önce bi sandalyesini çeker buyur edersin , az soluklan yorulmuşsundur dersin , ne içersin veya ne yemek istersin diye sorar sipariş verirsin , sonra kendini ifade eder anlatır onu dinler sohbet edersin. Tabiki sevdiği çiçeği vesaire hoşlandığı hoşlanmadığı şeyleri de sorarsın dikkat etmek için. Sonra hesap istersin öder ve orada ayrılırsınız. Böyle olduğunda o kadın sizden baya baya söz eder. Diğer türlü para lafı olursa o kadın parayı yüzüne vurur ve oradan gider. Diğer türlü eğer girmezse parana muhtaçmış gibi hisseder Buda kötü. Ve kendisine hakaret. Sevgi ve saygılarımla 🙏1223 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar niye üniversite okuyo madem yerleri evi okul da işleri ne ya da neden kadın hesap ödemez neden narin zarif diyerek güçsüz gösteriyorsun kadının işi çocuk yapmak eve bakmak kocası çicek alınca mutlu olmak ayda 2 kez dışarıda yemek yiyince mutlu olmak değil kadın güçlü olacak para kazanacak erkek kadar para harcayacak kadınları aciz göstermek den vazgeçin artık
- +1 yıl
@met96 bu kadınları aciz göstermek değildir nezakettir. Erkek dediğin gururludur yanımdaki kız arkadaşım hesap ödediğinde benim zoruma gider senin gitmez mi? Narin zarif dediğim şey güçsüzlük değil , kırılgan bir yapıya sahip demek istedim. Para kazanmaktan bahsetmişsin , burada bak binlerce kadın var gel soralım hangimizin görüşü daha önde olacak. Ben kadın çalışmasın para harcamasın demiyorum. Sen olayı farklı algıladın sanırım. Ben paranın lafını yapan adam gün gelir sizi aşağılar diyorum. Bunlar yaşanan gerçek olaylardan dinledim bizzat gördüm diye söylüyorum. Kadın deyince sen kendine baksın kendi ayağının üstünde dursun diyorsun tabiki de öyle bunda sorun yok. Ama ben diyorum ki kadınlar ilgi ister, değer görmek ister , arada bir sürpriz ister , eşinin ona karşı sevgisini daima hissetmek ister. Lakin sen konuyu farklı yere çekiyorsun. Biz konuyu şurada bitirelim. Evlendiğin de kadın çalışmak ister veya istemez , erkek onun fikrine düşüncesine saygı göstermelidir lakin paranın lafını eden erkek anlayışta göstermez saygı da. Evliliği ayakta tutan anlayıştır. Öyle paranın lafını eden kişi de anlayış bulunmaz. Cimri olur , bencil olur hatta kibirli olur ala adam olmaz.
- +1 yıl
Tamamen saçmalık bende istersem çalışırım istersem çalışmam o zaman sen kadınları memnun etmenin yollarını yazmışsın hesapları erkek ödesin evin tüm giderlerini erkek ödesin kadın sadece yemek yapsın evi temiz tutsun yeter düşüncesi erkeklerin köle gibi çalışıp kadınları mutlu etmeye çalıştığı bir dünyadır sen sevgilinle dışarı çıktığın da 500 TL harcamak yerine 250-250 harcarsan kendin için harcayacak paran kalır yani nazik olalım derken ezilmenin anlamı yok her şeyi ortak yaparsak dünya daha yaşanabilir bir yer olur tüm yükün altına erkek girsin kadın narindir naziktir dersen erkeğe acımasızlık olur.
- +1 yıl
Sen kadınlar için yaşamayı seçiyorsun biraz düşün hayatını sorgula ve kendin için yaşa kimseyi rahat ettirmek için kendi rahatını bu kadar kaybetmeye değmez ben kadınları ezelim kadınların parasını yiyelim demiyorum yarı yarıya ödeyelim evlenince de ev işi de evin giderleri de yarı yarıya olsun diyorum bu sayede hem ekonomik olarak evin bütcesi rahat eder hem psikolojik olarak erkek de kadın da rahat eder bu dediklerimi bir düşün tüm yükün altına gireyim derken erken den yaşlanır yaşadığın hayattan bir şey anlamazsın demedi deme.
- +1 yıl
Adam gayet güzel bir açıklama yapmış düşünüp uzun uzun yazmış kadın güçsüz veya kadın para kazanamaz dememiş eğer okuduğunuzu yorumlama potansiyeline sahip değilseniz hiç okumayın daha iyi. Ayrıca evet erkek bir çok yükün altına girebilecek tabiiki sonuçta o erkek erkek dediğin güçlü olur hem parasal anlamda hem fiziksel hem ruhsal iyi günler
- +1 yıl
Evet evet evet haklısın abicim evet
- +1 yıl
@met96 öncelikle senin söylediğin şey bence çok bencilce. Kendini düşün diyorsun. Kendini düşünmek tabiki önemli ama senin dediğin düşünce hep kendini düşün gibi. Kadınlar için köle gibi yaşamayı tercih ediyorsun. Kusuruma bakma ama çok farklı pencereden bakıyoruz hayata. Benim görüşüm de kadına arada bir sevdiği çiçek alınır , fikrine düşüncesine saygı ve aynaymış gösterilir , hesap ödemek enayilik değildir , hep kız arkadaşınıza adamlığınızı göstermek hem nezaket hemde ona sahiplenmektir. Siz şimdi sormadan söyleyeyim sahiplenmekte ona onu koruyan , ona değer veren , sevgisini esirgemeyen , ağlamasın üzülmesin dşye elinden geleni yapmaktır. Evlenince her iki tarafta karşılamalı masrafları demişsiniz. Evin reisi benim demeyi bilen çok erkek var. Bunu demeyi bilirsiniz. Lakin halbuki evi geçindiren kadındır. Çalışmak , para kazanmak evi geçindirmek değildir sadece maddi ihtiyacı karşılamaktır. Asıl evi geçindirmek nedir biliyormusun , eşini mutlu etmek daima , evin huzurunu daima diri tutmak , daima o sevgiyi korumak , dertleşmek , beraber vakit geçirmek , beraber fikir alışverişinde bulunmak , birbirine destek çıkmak budur evi geçindirmek. Tabiki de eşim çalışmak isterse de izin veririm istemezse de saygı duyarım. Bu onun kararıdır. O zaman sizin görüşünüz de pazara çıkılacak 200 sen 200 eşin kira ödenecek yarısı sen yarısı eşin. Afedersin de evlilik bir ömür demektir. Herşeyini paylaşmak demektir. Burada eşim eşlikten çıkmış sanki üniversite okuyorum da arkadaşlarla ev tutmuş gibi olmaz mı. Adam dediğin eşine çocuğuna bakar. kısa geçicem yoruldum. Erkek dediğin malzemeyi getirir kadın dediğin inşa eder. Sevgi ve saygılarımla 🙏
- +1 yıl
Şimdi adamlık hesap ödeyerek olmaz ayrıca her şeyi eşit ödemek bencillik değildir aksine her şeyi erkek öderse işte o zaman kadın bencillik etmiş olur gelelim çalışma konusuna madem erkek çalışacak eve getirecek kadın yemek yapacak temizlik yapacak niye o zaman kadınlar okul okuyo çalışmayacaksa okumasınlar bu kafa eskide kaldı yaşam kalitesini artırmak için kadın da erkek de çalışmalı eve aylık 10 bin TL girmesi ile 20 bin TL girmesi farklı hayatlar yaşatır siz yaşam kaliteniz düşük olsun karım yorulmasın ben tüm yükü çekerim diyerek kendinize haksızlık ediyorsunuz tabi bu durum kadınların işine geliyor
- +1 yıl
Kadının farkı ne kanka bu erkekleri ezmek oluyor
- +1 yıl
@met96 bu tartışma konusu uzar gider. Cidden yorgunum uyuyacağım. Kardeşim bak kadın çalışmaz demiyorum ben zaten isterse çalışır. Erkek illede çalışacaksın derse olmaz diyorum. Adamlık hesap ödemekle olmaz demişsin , asıl adamlık yediğini içtiğini öde demekle olmaz. Adamlık sevdiğine sahip çıkmaktır. Senin dediğin şeyi ben askerde evde kaldığımız da yapıyorduk herkes ödemesi gereken parayı öder geçinir giderdik. Evlilik öyle bir şey değil. İnan artık bir şey demiyecem çünkü sen görmen ve duyman gereken şeyi benden göremez ve duyamazsın. Fikir düşünce olarak farklıyız. Sen işin maddi kismıyla ilgileniyorsun ben manevi kısmıyla. Evlilikte manevi kısımdır. Neyse sağlıcakla kalın.
- +1 yıl
Şimdi bir erkek ve bir kadın paylaşımcı olmalı diyoruz tamam ama evlilikte bunların hesabı yapılmamalı akışına bırakılmalı ve erkek üzerine düşeni daha çok yapmalı neden derseniz çünkü erkekler daha çok evine bakmakla yükümlü olduğu için de denilebilir bu duruma örnek olarak. O yüzden erkeklerin daha çok elini taşın altına koyması gerekiyor kadınların gideri zaten çok fazla bir kadın özellikle bakımlıysa bir erkeğe göre çok daha fazla harcama yapabilir bu yüzden çalışsa para kazansa bile ancak aldığı maaşla kendi kendisini idare eder ama erkekler her anlamda güçlü olup herkesi idare etmeli 😅😅😅😅
- +1 yıl
Yani yapacak bir şey yok bu açılardan bakmak lazım olaya 😅
- +1 yıl
@Hakanbayram0101 dostum benim kısa özet geçeyim uzatmadan yorgunum. Eşitlik dediğimiz şey bir kişinin özgürce fikrini düşüncesini söylemesi hakkını savunması varsa bir konu özgürce yorumlaması vb şeyleri içerir. Ben 200 ödedim sende 200 ödeyeceksin değil. Eve para getirmek mi daha zor yoksa o evde huzuru diri tutmak mı? Ben erkekleri ezmiyorum kafınları da gökyüzüne çıkarmıyorum. Sadece bu kişi senin normal arkadaşın değil , normal arkadaşlarında alman usulü olur. Sevdiğim kadın , senin kaderin. Fikir , sohbet , muhabbet , dertleşmek , vakit geçirmek , birbirine destek olmak say say bitmez kısaca senin hayat arkadaşın. Sen eşinle bir yere gittiğin de veya eşin pazara çıktığında kaç para tutarsa yarı yarıya mı ödeyeceksin. Olmadı şöyle yapalım çocuk masraflarını da ortak ödeyin. Bu nasıl bşr düşünce yapısı. Ben arkadaşlarımla ev tutup geçinmiyorum kendi ailemi kurmuşum ve onlara bakmakla yükümlüyüm bu böyle olmalı. Neyse cidden uykum var ce yorgunum. Ama bakış açınızı değiştirin nezaket olmazsa zaten bir kadınla konuşma imkanınız olmaz kendi ailenizi kurmak hiç olmaz sonu sadede ayrılık olur.
- +1 yıl
@İslamkrgz aşırı katılıyorum size
- +1 yıl
Kır cicegi takma isim herhalde sen eşek arıyorsun git al pazardan herkes kendine yetebilmeli sorumluluk eşit alınmalıdır gerisi gaflet cahilik ve delaletir kadının benden farkı cocuk dogurmasa başka fark yok ne özeliginz varda sorumluluğun cogunu erkek alıyor ya gelde anlat tamam siziniz öyle bir enayi bulunda onunşa cıkın ya hadi iyi günler
- +1 yıl
Yok benim pazarlarla işim olmaz 😅
- +1 yıl
Tamam sakin olun herkesin kendi fikri kendi düşüncesi saygılar 🎩
- +1 yıl
İslam kardeşim tamam haklı olduğun yerler var ama her şey eşit olmalıdır kimseye agır yük düşmemli yeri gelir erkek fazla sorumluluk almalı yeri gelir kadın senin dedigin sistemde erkek eziliyor ben eşit olunmalı diyorum erkegiz diye herkül deyiliz dünyayı sırtımıza alalım eşit olmalı yerını göre iki tarafda sorumluluk almalı bu şekilde hayat gider başka şekilde yürümez neyse kardeşim sen yat uyu iyi günler dilerim
- +1 yıl
Eşek arıyor onlar 😂😂😂
En İyi Cevaplar
Allah allah sana güvenerek mi götürmüş oraya? Eğer ki zorlanıyorsa senden hesaba katkıda bulunmanı rica edebilir. O kompleks yapıyor diye sen vicdan hesabı çekmek zorunda değilsin. Şimdi bu onun davranış şekline ithafendi. Şikayet ettiği konu objektif biri tarafından söylendiği takdirde doğru. İkili ilişkilerimizde -sevgili olsun olmasın- övgü, iltifat, rica, minnet gibi pozitif araçları günlük iletişim skalamıza eklememiz gerekiyor. Bunu yapınca hem karşıdaki insanın kendini iyi hissetmesini sağlıyoruz hem de verdiğimiz değeri ona somut bir şekilde gösterirken birbirimize karşı bu tür jestleri daha fazla yapma konusunda motive etmiş oluyoruz.
20 Yorumla
Arkadaşın kendi parasını kazanan biri mi yoksa ailesinden mi harçlık alıyor?
İçinde belki onun ezikliği olmuş olabilir. Ama bunu konu etmesi çok yanlış. Sen sadece teşekkür etmemekte eksiklik yaratmışsın bana göre. Nezaketen teşekkür edilmeli cünkü. Ama insanız unutmuş olabiliriz. Bunu söylemesi cok yanlış. Çünkü normalde seni tanıyan biri ise ve teşekkür eden biriysen, o an konu kaynamıştır, unutulmustur olabilir. Bunda da hoşgörülü olmalıydı. Terbiyesiz bir de arkadaşını arayıp sana görüşünü iyice duyurmuş küfürlü konuşarak. Eğer dayanabilirim diyorsan bence onun kabalık ettiğini anlaması icin görüşmemelisin. Sanki sen mi inat ettin beni illede oraya götür diye, ya da hesaba ortak olursun diye sana mi güvenmiş de kendisi ödeyince zoruna gitmis? Hayret gerçekten 😟00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 892 cevap paylaştı.
+1 yılTam da ayı gibi biriyle sevgilisin muhtemelen sana sevgisi bitmiştir. Yani sen kahve ismarlayabilirdin tabi ama içinden gelerek değil de zoraki olmasındansa olmasın daha iyi. Yediğimin parasını öder yanından ayrilirdim ben bunun da lafı edilecekse ohoo
02 Yorumla
Soran+1 yılArabadaydık ilçe dışında korktum olay çıkarmadım ama Daha öncelerde. " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer" demişti
- +1 yıl
Direkt durdur arabayı incem deseydin iki kuruş parası gitti diye kalbimi kiracaksa olmasın daha iyi.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
44Cevap
+1 yılRezalet. Ben olsam buz gibi soğurdum ve bir daha da asla bir bardak çay bile ısmarlamasına izin vermezdim. Ki zaten çıkardı hayatımdan o andan sonra. Her zaman erkeğin hesap ödemesine karşıyım bunu belirteyim. Alman usulü çok saçma ve ayıp geliyor sevgililikte ama mesela bir erkek ödediyse diğer sefer kadın ödeyebilir. Ama sana yemek ısmarladıktan sonra böyle bişey demiş olması çok çok büyük ayıp. Hep oluyorsa ve rahatsızsa bu durumdan başka bi ortamda daha uygun bi şekilde ifade edebilir. Bu yaptığı aşırı kaba ve itici.
32 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce de. Evlilikte " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer. Demişti
- +1 yıl
Görgüsüz, kaba, maço bi adam belli ki. Kusura bakma ama hiç anlamıyorum bu tarz adamlarla ne işiniz olduğunu. O sana lütfetmiş yüzde 40 vermiş ama evlenince yüzde 10 bile olmaz o söz hakkı ben sana söyliyim.
+1 yılBenim şöyle huylarım var dışarıda biriyle yemek yediğimde eğer hesabı ben ödemiyorsam çoğunlukla yemek yemem çekinirim. Ya çok sevdiğim birisi olacak bana yemek ısmarlayan kişi ya da gerçekten samimi olduğun birisi olacak ancak öyle onun ödemesini kabul edebilirim onun dışında ben zaten ödemeyi kendim yapmıyorsam böyle yemek gibi şeyler yemiyorum en fazla içecek içiyorum ama bunlar gayet normal şeyler senin sevgilinin yaptığı hiç doğru bir davranış değil hem de hiç değil keşke almanın sırrı ödeseydiniz teklif etseydin en azından bunu ama sana şöyle bir şey söyleyeceğim senin bu konuştuğun çocuk bu lafları ettikten sonra ha bir de arkadaşını aradıktan sonra sen nasıl kalkıp da o parayı onun suratına vurup o masayı terk etmedin onu merak ediyorum. Ya deseydin ya ona paran kadar konuş Allah aşkına ya gerçekten hesap neyse gelmiş yenmemiş her neyse ben masaya vurup çıkardım oradan ya senin yaptığın olmamış
11 Yorumla
Soran+1 yılArabadaydık ve ilçe dışındaydık. Arabada korktum olay çıkarmaya yoldayız cünkü
+1 yılNasıl bir sevgilin var anlamış değilim odunun tekiymiş bir kadına böyle davranılmamalı hesabı ödemiş ama zorla sanki şaka gibi erkek arkadaşları olsa ve hesap ödese bu tepkiyi zerre vermez bence utanması gereken sen değilsin o ve bir süre onunla konuşma soğuk yap derim yaptığı bu davranışından ötürü pişman olmasını sağla ama ben olsam ayrılırdım bu tepkiden sonra..
20 Yorumla
+1 yılNezaketen kesene bereket denmesi hos olur bunu her kim ismarlamis olursa olsun, comertligi ovmektir, o kisiyi de mutlu eder.
Yaninizda kufreden bir adam var ve paranin lafini ediyor orada yapilacak en guzel sey odenen miktari arabaya birakip oradan cikmaktir.
Esiniz disinda kimsenin sizin yemeginizin ucretini odemesine de musade etmeyin.
14 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Birde arabadaydık ilçe dışında korktum arabada olay çıkarmaya o an
- +1 yıl
Korktugunuz birinin arabasina neden biniyorsunuz?
Soran+1 yılÖyle değil. O an şehir dışındayız. İnsan hali belli mi olur. Bi manevra yapr sinirle neler duyuyoruz. Ben sakinliğmi korudum. Elbette bi cafede ve bulunduğım ilçede gerçekleşseydi olay daha farklı tepkim olurdu ki ilk defa şehir dışına çıktık ve başıma bu geldi. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim
- +1 yıl
Bazi duruslari tam da olay aninda gostermeniz gerekir. Sizin muhatabiniza guveniniz tam degil, kestirilemeyen tavirlari var ve sineye cekmeyi sorun cozme araci olarak kaniksamissiniz.
+1 yılTam bir hanzo diyesim geldi, tavırları oldukça görgüsüz. Bir dahakine de ben öderim senin gibi ağlamadan derdim
32 Yorumla
Soran+1 yılDaha öncelerde. " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer" demişti
- +1 yıl
Böyle adamlara şans vermeyin, aşkın bir ömrü var o ömrünü bitirince geriye elinde bir ömür çekmen gereken hanzo kalıyor. Saygıyı yitiren birine sevgi de duyamazsın, nefrete dönüşür aşk bitince
+1 yılİçimizden geldiği için ztn kibarlık olsun diye öderiz orası ayrı konu ama bu hesap konusunda neden alman usülü olamıyor kadınlar anlamış değilim bazı insanların gelirleri çok mu yüksek? adamın dediğide kabalık olmuş biraz o zmn pahalı yere götürmeseydin :D
05 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce de. Evlilikte " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer. Demişti
- +1 yıl
Şehir efsanesi o %90 kadının sözü geçer evlilikte
Soran+1 yılSorun o değilde. Bana bunu demesi hoş bişey değil
- +1 yıl
Evet değil pahalı yere götürmeseymiş dediğim gibi şova gerek yok bence :D dönerciye götürseymiş keşke
- +1 yıl
Ama sizde alman usulünü kafanıza yerleştirseniz hiç fena olmaz en azından sevdiğiniz adamı düşünürsünüz :)
Bişey yapmam. İnsan sevgilisine ısmarladığı yemeğin, içeceğin karşılığını bekler mi ya? Bu nasıl bir kafa yapısı? Bu nasıl bir düşünce tarzı? Aklım almıyor gerçekten.. Ismarlıyorsan bari lafını etme. Kendilerini yerin dibine sokmakta üstlerine yok yeminle..
20 Yorumla
+1 yılVay be... Biz fırsat bulsak döveceğimiz adama yemek çay ısmarlar helal ederiz, senin sevgilinin yaptığına bak... Kaç kurtar kendini kanka. Olmaz böyle ilişki.
34 Yorumla
Soran+1 yılBirde daha önce " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer" demişti
- +1 yıl
Saçmalamış. Son sözü her zaman erkek söyler o da "tamam aşkım" olur. 😅
Soran+1 yılYa bşrtek ben mi salağımmm herkes tert et diyor mantıklı konuşuyor ben niye anlamıyorum bazı şeyleri off aptalll mıyım saff mıyım
- +1 yıl
Zamanla anlarsın kanka sıkma canını. Doğrusunu öğrenene kadar yanlışlar can yakacak ama...
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen öyle bir durumda o arabadan inerdim belki yuzune para da fırlatır inerdim asla karşısnda durmazdim sessiz kalınca sürekli üstüne geliyorlar daha da görüşmezdim hayır zaten odedin daha neyin lafını yapiyorsunn böylesi adamdan olmaz kurtar kendini daha ne çekilmez huyları vardır kim bilir görgüsüz 😬
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılherkes adamı suçlamış ama kimse para nasıl kazanılıyor görgü kuralı dahi olsa teşekkür edilir yalandan da olsa teklif edilir gibi bir şey yazmamış... Türk toplumunda evlenilicek kadın %2... Gerisi escorttan beter. O %2 de zaten 24 basmadan evlenen kimseler...
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNormal şartlarda “istediğin kahve olsun, en âlâsını ısmarlarım” derdim ama kurduğu o argo cümleden sonra “zıkkım iç” edası takınıp, ilişkimi keserdim. Tam bir görgüsüz.
12 Yorumla
Soran+1 yılDaha öncelerde. " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer" demişti
- +1 yıl
eşine şimdiden geçmiş olsun
- Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam bir daha yemeğe davet eder tüm hesapları öder yemek sonunda da artık ödeştik deyip ayrılırım. Kadın erkek fark etmez bir insan bir şey alıyorsa karşı tarafın başına kakması kesinlikle kabul edilemez.
00 Yorumla Terbiyesizlik başka bir şey değil, lafını yapıyorsa neden ödüyor, alman usülü ödensin gitsin, yanında küfür ediyor, birlikte olman hiç doğru değil böyle birisiyle.
02 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 635 cevap paylaştı. Sevgilinin teşekkür beklemesi bence normal nezaketen denilmeli.
Sevgilim de olsa hesabı ödediyse kesene bereket Tşkler derim. Kahve olayını biraz abartmış olabilir.04 Yorumla
Soran+1 yılHatta abisi ve yengesiyle tanıştığım gün demişti aynı masada
- Para & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılTamam belki ödemeyi teklif etmen, teşekkür etmen gerekiyor olabilir bu doğru ama bu üslup çok kaba. Ne kadar saygısızlık. Bu tür şeyler bu şekilde söylenmez. Ben senin yerinde olsam baya soğurum.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce bana da bunu gibisi denk geldi hesabına havale eşliğinde uğurladım, bir bayanla nasıl koşulacağı hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanla ömür mü geçer yapmayın, yok maço olsun falan sonra kafanızı duvarlara vurmaya gerek bırakmaz her akşam yer dayağı oturursunuz aşağıya.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSaygısız bir insan. Madem hesap meselesini bu kadar takacaktı ödemeseydi söylenip duracağına. Kırıcı bir davranış. Yol yakınken dönmeniz dilerim.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılÖküz yanında halt etmiş. Düşünceli olduğundan ya da nezaketen değil sırf sana yaranmak için ödemiş hesabı ama onu da eline yüzüne bulastirmis. Yuzsuzlukte zirve
00 Yorumla Abi siz niye yediğinizi içtiğinizi kendiniz ödeyemiyorsunuz ya. Başkası ödeyince daha mı güzel oluyor yemekler
Ayrıca hesabı kitleyip bir teşekkür bile etmemek ne :D
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılbir şey demene gerek yok o zaten ödemiş sonrasında sana bu şekilde iğneleyeci laf söylemesi zaten kabul edilemez. Bu durumu yüzüne vur direkt ve ilişkini gözden geçir
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 905 cevap paylaştı. hmm karşılıklı yapmış üstüne bide yüzüne vurmuş ödemeseymiş şuna bak onunla daha çok sorun yaşarsın kolay gelsin.
02 Yorumla
Bunda utanacak bir şey yok kendi ayıp etmiş kahve karşılığında yemek ısmarlıyorsa hiç zahmet etmesin yani sende bir teşekkürü çok görmeseydin iyimiș
02 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı. Çok saçma teşekkür beklemesi ya da kahve ısmarlamadın demesi niye alman usulü ödememiş hesabı anlamadım ayrıca sende teklif etmedin mi herkes yediğini ödesin diye sence saçmalamışsın
00 Yorumla
+1 yılArkadaş ben onu bunu bilmem her konuda her erkek halleder yok kahve ısmarlamadım yok Bir teşekkür etmedim ben onu bilmem Bir ilişkide her konuyu erkek halleder
14 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var ben öyle bir şey demedim ki ben düşüncemi söylüyorum tabii ki karşıdaki insana saygı duyacaksın
- +1 yıl
O da senin düşüncen kardeşim saygı duymak lazım
- Para & Ekonomi konusunda 3,3b cevap paylaştı.
m +1 yılKaç lütfen. Azcık aklın varsa. Ama doğaya salma ya da alnına bir işaret falan koy oğlanın ki, başkasına denk gelince anlayıp yaklaşmasın kimse
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılAmannnn ne saçma bir şeymiş bu böyle.. Parası yok demek ki kalmamış cebinde. O zaman söylesin açık açık ne var ki siz sevgilisiniz sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılKnk bu adam görgüsüz. Sen de onu yemege cikar ve finalde hesabi ödeyip terk et. Sey gibi kalsin ortada
10 Yorumlateşekkür etmeliydin o ayrı.
ama arkadaşına dediği laf için Hemen defederdim onu oracikta00 YorumlaŞöyle derdim: "Vay canına, bu kadar ucuz olduğunu bilmiyordum! Gerçek yüzünü gösterdiğin için teşekkürler."
00 Yorumla
+1 yılBrn olsam ne kadar hesabı ödrtmezdim zsten ama senin yerinde olsaydım o an parayı yüzüne fırlatır giderim ayrılırım bir daha da işim olmaz ayıp
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,3b cevap paylaştı.
u +1 yılHayatı boyunca hesap dememiş kızlar aşağıda erkeğe döşemiş yine :D
Nezaketen bir teşekkür etmen gerekiyordu.
00 Yorumla
+1 yılTerket gitsin , yemek ısmarladı diye teşekkür mü bekliyor
01 Yorumla
Çok kaba olmuş ama sende diyebilirdin yani aşkım kesene bereket tatlılarda benden olsun, bir öpücük tamamdı yani😂
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 467 cevap paylaştı. O ayıp etmiş böyle demekle ama insan da Bi teşekkür eder :(
09 Yorumla
Soran+1 yılHemde abisi ve yengesiyle tanıştığım gün masada demişti :(
Soran+1 yıl@met96 daha öncede gittiğimiz cafede ben ödemiştim 2 kere. Bende mi yüzüne vursaydım hiç laf etmedim teşekkür etmedim demedim ama ben
Soran+1 yıl@met96 ayrıca bundan bi kaç ay önce benden 5 bin tl borç istedi. Bi arkadaşı için araba değiştircek eksiği var sen verebilir misin demişti.
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl😂😂😂 malmış paran yoksa ne isin var kızlarla tek takıl ben oyle yaparım
12 Yorumla
Soran+1 yılBirde daha önce " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer" demişti
- +1 yıl
La fakir adam git zengin bul hem fakir hem aptal zeki olsaa kızları umursamaz
+1 yılTerbiyesizlik yapmış madem konuşup kafaya takacaktı ödemeseydi cimri ben olsam soğurdum seni utanmış kendi utanması yok.
10 Yorumla
+1 yılTeşekkür eder, ziyade olsun dedikten sonra, nerede arzu edersen kahve yanında da tatlı ısmarlayayım derdim
00 Yorumla
+1 yılBor kahvaltinin ya da birseyi larsilik bekleyerek yapiyorsa o dan hayir gelmez engelle gitsin
00 Yorumla
+1 yılSevgilin tam bir sığır, Ona verilecek en guzel cevap o cumlelerden sonra, arabasina hesabi birakip arkana bile bakmamak...
00 Yorumla
+1 yılÇıkartıp suratına vuramadin mı yemeğin parasını
10 Yorumla
+1 yılAğlayacaksan niye yemeğe çıkarıyorsun derdim.
10 Yorumla
+1 yılBence arkana bakmadan usulca kaç. Sevgiliyle böyle yapan, sonra neler yapmaz.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılEfendi erkeklerin üstünden geçerler sonrada neyse...
00 Yorumla Seni böyle bir duruma dusuruyorsa o erkek değildir.
10 Yorumla
+1 yılKaba bir hareket olmuş haklı bile olsa üslubu hoş değil
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBirdaha görüşmezdim. Terbiyesizlık etmiş. Bu kadar üçün beşin hesabını yapıyorsa çıkmayacaktı yemeğe
00 Yorumla
+1 yılhadi ordan get de sonra opecekyim ama vazgeçtim de😂😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kendi yediklerini öde bekleme adamın herşeyi ödemesini ayrıca bir kahve de sen ısmarlaya bilirdin erkek parası yemeye bayılıyosunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha öncelerde. " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer" demişti Ayrıca bundan bi kaç ay önce. 5 bin tl borç istemişti. Arkadaşı araba değiştircekmişte ondan
Cevap sahibi+1 yılVerdin mi parayı?
+1 yılBen öderdim ve bi Daha buluşmazdım. Bu adama nasıl Sevgilim diyebiliyorsun
10 Yorumla
+1 yılTeşekkür ne alaka sevgilimle yemek yiyip sonra teşekkür mü ettirecem bir de hesabı ödediğim için
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok görgüsüzce ya sevgilin de ki hanzoluk halis mi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO nasıl terbiyesizlik ya yanında dediklerine bak ama yani sen de en azından teşekkür etseydin
04 Yorumla
Soran+1 yılYa evet teşekkür etmeliydim belki ama ben samimiyete verdim yanlış düşünmüşüm.
Cevap sahibi+1 yılOna yol ver böyle bir yemeğin parasını laf ediyorsa ilerde ohoo
Soran+1 yılBirde daha önce " benim sözüm yüzde 60 eşimin yüzde 40 geçer " demişti. Kafamı kurcalıyor bu söylemleri yaptıkları
Cevap sahibi+1 yılYA ÇÜŞ kızım iyi misin kaç git uzaklaş yakında eşim ayağımı yıkamalı falan der hanzo
Gizli Üye(30-35)+1 yılMalın tekiymis. Bir yemek ismarladi diye, seni satin mi aldi. Yol ver gitsin
10 YorumlaYani bu lafın üstüne onu terk etmek düşer sana da
Karşılık almak için mi hesabı ödemiş aklıma gelen tek soru bu şu an12 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani kendin de ödemeyi teklif etmediysen gayet normal demiş
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. Verdiği hesap zoruna gidecekse neden yemeğe götürüyor onu anlamadım essek herif
10 Yorumla
+1 yılŞu an durum. nedir ayrildinmi. bunla o olaydan sonra cikiyorsan canım boyle biseymi diyilir nerden buluyorsunjz bunlari
00 YorumlaHaklı adam, sana kraliçe gibi davranana senin de kral gibi davranman gerek, bulunmaz hint kumaşının modası geçeli çok oldu 👽
00 Yorumla
+1 yılEzik biri kaç hemen onun yanında ondan ne es olur ne baba kaç
03 Yorumla
- +1 yıl
Ya of anladık her yere aynı şeyi yazma
Soran+1 yılFarklı kişiler yorum yapıyo. Napayım aynı tarz yorumlar geliyor. Muhakeme yapıyorum demek ki yüzde 95 sevgilim haksız. Kendime haklı yorumlar gelince haklı olduğuma inanıp rahatlıyorum.
+1 yılBey abimiz kac yasinda bunu ağzına alacak kadar alcalmis hani içinden geçirebilirde bunu orada söylemesi ne hacet tam bir sığır
00 Yorumla- Devamını Gör (36)
Devamını Gör(81)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Sevgilimle yemeğe gittik hesabı o ödedi. Sonrasında "bir teşekkür etmedin, kahve bile ısmarlamadın" dedi. Utandım, ne demeliydim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler