İyi bir dinleyici, her şeyden önce konuşmaya değer veren kişidir.

İyi bir dinleyici, her şeyden önce konuşmaya değer veren kişidir.
İşim gereği dinlemek ve ardından görüş bildirmem gerektiğinden, not alarak dinlerim ve cümle sonunda soru yönelttirim🙂 Seyran ayrıntıda gizlidir misali. Önemli noktaları kaçırmamak lazım. Pür dikkat göz kontağı ve işitsel durumu ön planda tutarım.
Bu konuda gerek burada gerekse reelde çoğu kişi iyi bir dinleyici olduğumu dile getiriyor.
Keza aynı şekilde ben de çoğunlukla dinlemenin, konuşmadan daha elzem bir husus olduğuna inanıyorum.
İyi bir dinleyici olmak için konuşan kişiye odaklanıp başka şeyleri zihinden çıkarmak gerekiyor. Bir de konuşana verilecek cevabı kafanın içinde hazırlamaktan vazgeçmek. Yapmaya çalışıyorum.
Dinlemek sabır işidir ama kuru kuruya olmaz anlamak önemlidir. İnsan dışa bir konuşuyorsa iki içe konuşur. Dinlemeyen insan anlamaz ki içte olup biteni.
Cevap
37Cevap
Evet, çok iyi bir dinleyiciyimdir.
Evet keşke herkes benim gibi dinlese
Evet iyi bir dinleyiciyim.
Hem iyi bir dinleyiciyimdir hem de yürekten sevdiğim insanlar benimle bir dertlerini paylaştığı zaman, her türlü yolu denerim, çözmek için.
Biri kendiyle ilgili bir detay verirse, onu kaydederim kafamda. Biri bir cümleyi birden fazla kez kurarsa, oraya dikkat kesilirim, çünkü o cümleden fazlasını söylüyordur esasında.
Dinlemek önemli.
iyi dinlerim çünkü bilmiyorum anlamadım gibi kelimeleri kullanmaktan utanırım
biri bana güvenip bilgi almak ya da fikir için gelmiş ise mutlaka dikkatli dinlemem gerekir.
aldığım bilgilere göre eksik bilgi hissinde olursam sorular sorar diğer bilgileri alır ona göre mantıklı akla fikre bilime uygun fikirler sunarım
Arkadaşlarımın hepsi sağ olsun bu konuda beni takdir ederler. İyi dinleyip analiz etmeye çalışırım her zaman.
Elimden geldiği kadar iyi bir dinleyici olmaya çalışırım. Fakat bazı insanlar konuşmak yerine bağırmayı ve sadece kendilerini haklı görmeyi tercih ediyorlar. Onları dinlemek beni yoruyor. Bundan dolayı tercih etmiyorum o tür insanları dinlemeyi.
Karşıdaki kişinin anlatabilme kalitesine göre değişiyor benim. Donanımlı kişilerin 90 dakikalık podcastlerini sıkılmadan dinleyebiliyorum fakat 1 dakikada anlatabileceği şeyi 5 dakikada anlatanlar oldukça sürekli müdahale edesim geliyor.
Evet desem inanacak misiniz?
Benim burdan size yazmam ne kadar gerçekçi olur.
Buna karar vermek ya da doğru tespiti yapmak size bırakıyorum.
Karar sizin...
Odak problemim var tam odaklanamıyorum kopuk kopuk oluyor hep. Ama iyi yanı iyi bir sır küpüyümdür. Çünkü tam anlamayınca çok da hızlı unutuyorum
Dinlemeyi severim , elimden geldiğince de yardımcı olmaya çalışırım.. yardım etmeyi seviyorum
Evet genelde iyi bir dinleyici olduğumu söyler insanlar
Oldum olası dinlemeyi severim. Dinlerken uyurum gerekirse 😅 anlatan anlatmasını bitirir o kesin.
şu an sabırsızım ama iyi bir dinleyici olmaya çabalıyorum söz kesmeden
Kahretsin ki evet. Sen dinliyorsun diye herkes anlatma çabasında. Senin derdini soran yok!
Evet öyleyim kendimi tebrik ediyorum bu özelliğimi takdir ediyorum
Dertliysem dinlemem paso anlatırım.
O zamanlar dışında harika bir dinleyici ve sırdaşımdır. Namım önümden gidiyormuş hatta yeni öğrendim 🙂
Ne konuşmayı severim ne de dinlemeyi. Susmak en güzeli
İyi çok iyi bi dinleyiciyeyimdir. Ama bu iyi bişey değil iyi bir anlatıcı ve kimseyi dinlemeyen olmayı çok isterdim
Elimden geldiği kadar dinlerim empati yaparım ve ona göre cevaplar veririm
Karşılık verir misin benden sana gelene
Kesinlikle iyi bir dinleyiciyim...
Çok iyi bir dinleyiciyim saatlerce dinlerim
Evet
Ve sayıları az
Öyle olduğum söylenir
İyi dinlerim
Oyle oldugumu dusunuyorum
Evet ama sürekli dert dinlemek de istemem açıkçası
Tabii ki, karşımdakini dinlerim her zaman.
@GOKHANoturumactı öyle miyim?
Kesinlikle. Hatta sadece dinliyorsun 😂
Ne güzel işte 😃
İyi güzel ama arada anlat sor sırf dinliyorsun sen 😂
Şikayetçi olduğunu bilmiyordum 😂
Şikayetcı degıl serzeniş 😂😂
Evet sadece dinlerim konuşmam
Karşımda bilge bir insan varsa dinlerim.
Evet, fazlasıyla.
tek iyi yanım bu sanırım.
Değilim çabuk sıkılıyorum
dinliyorum
Yanii
Evet
her zaman değil
Her zaman dinlerim
İyi dinlerim
Boş muhabbet olmayınca evet
Evet öyleyimdir
Kesinlikle öyleyim
Evet öyleyimdir
Maalesef
Evet
Evet öyleyim
Evet
konusmayı çok sevmem dinlemeye bayılırım
Doğuştan iyi bir dinleyiciyim
evet
Kesinlikle
Bence oyleyim
Evet iyi dinlerim ama kimse beni dinlemez.
Değilim galiba
Sadece dinlerim ben
Hayır degilim
Evet
Herkesi dinlemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?