Tamamen kişiye verdiğim değere ve hayatımdan nasıl gittiğinde bağlıdır. Kişi vardır çok sevmişsindir ama ihanet etmiştir , ben bunun yasını kalkıp bir gün bile tutmak mesela. Kişi vardır büyük bir aşk yoktur ama çok emek verilmiş ve güzel şekilde ayrılık yaşanmış o zaman sırf saygı gereği beklersin. Yaşadığım acı bana özel o yüzden de görüşte belirtmeden 😅
Dibine kadar yaşıyorum. Öyle birden yok sayamam. Bastırmam hiç bir duygumu acısını, gözyaşını yaşar ki atlattıktan sonra karşıma çıkmasın isterim.. Sonra her zamankinden daha sağlam kalkarım ayağa.
Kolay kolay aşık olmam. Acısı bile bal gelen Aşklar vardır.. Ben kendime ve duygularıma ihanet etmem, tabii ki dibine kadar acısını da çekerim, derdini de. Çabucak atlatılıyorsa o Aşk değildir :)
Şimdiki zaman'dan tâ eski zamanlara geçmiş dürbünüyle baktığımda, Gördüm ki en inatçı ve köklü aşk ve kara sevdaları yaşadım, netice itibariyle elem içinde elem hasâret içinde hasâret buldum, beyhude hayaller kurdum..
Şimdi ki zaman'da ise hakîkat gözlüğü ile baktığımda, şunları söylemek kalbimden geliyor.
Âdî ve kırılacak cam şişelere dâimî elmas fiyatını neden ve niçin vereyim ki?
1 dk'lık aşk veya sevgili lezzeti için, 1 yıl kalbi elemle ağlattırmak hiç kâr-ı akıl değildir.
Yâni aşk sonsuzdur, lâkin insanın başka bir insana aşkı veya sevgisi sonsuz değildir, Zîra insan soğur, sıkılır, yorulur, anlaşmazlık olur, ölüm olur ve'saire eninde sonunda fânî aşk inkirâz eder ve zevâl bulur, tâbir-i diğerle aşk-ı mecazî olduğu için vazifesi gereği insanı virâneye inkılab ettirir...
Açık ve net tabiki bir yerde kalıyor izi ama unutuyorsun belli sure sonra sonuçta olmedik yaşıyoruz ve hayat devam ediyor gidenle gidilmiyor yapacak bir şey kalmıyor Allaha yolunu açık etsin..
Aşık olamıyorum ben galiba. Sevdiğimi sandığım bi insanı ilk hatasında silerim istemsiz olarak :d tekrar sevmeye çalışsam da olmaz. Hiç acı vs de hissetmem