Güncellemeler
+1 yıl
Böyle bir başlık açtığım için üzüldüm ve tüm arkadaşlardan özür dilerim.
Bizde adettir, gelin kızı kayınvalidesi ve görümceleri hamamda yıkar. Annem kızın annesiyle konuşacak. Bakalım ne diyecekler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Saçma yaa. Onlar begense ne begenmese ne sen begenmissin yeter. Sonuçta huyuna suyuna bakmayacaklar hammda
Ben de yıkamalarını istiyorum. Adettendir.
Kızın ailesi kabul ediyorsa bence kötü bir şey değil bu.
Aynı soruyu demin sormadın mı?😂 sevgilim kapalı. Merak ediyorum bilmem ne soruyu değiştirip sormuşsun
O kim be?
Biri daha sormuştu. Aynı kişi değilsen tabi
Neyse soruya gelirsek ben kabul etmezdim ama gelenek varsa bilemem
Beğenmediğin bir şey olursa evlenmeyecek misin
Büyüklerin gönülleri olsun, adettir.
Ayrılık sebebi kesin ayrılırdım bu adet falan değil geri kafalılık kurbanlık mı seciyorsun
Evlenirken seni de hamamda yıkarlar, YAVRUM!!! Adettir.
Evliyim yıkamadılar böyle bir adet yok bu geri kafalılık bunu kendine yaptıranın da kendisine saygısı yoktur senin de inşallah nisanın bozulur da kız senin gibi kör cahilden kurtulur
Utanmadan beddua mı ediyorsun canım beyinli.
Zaten soru uydurma
Ama nişanlım bunu teklif etsek kabul eder. Sadece ailesi mızmızlanır.
Hem bu bir eski adettir.
Annemle babam evlenirken bile bu adet uygulanmış
Valla benim annem ve babam evlenirken de bu uygulanmamiş evet eski bir adet ama baya eski geri kafalılık bu her yapılan sey doğru değildir bu da doğru değil senin gibi geri kafalı insanlarında evlenmesi yasaklansın siz evlenip çoğalmayın bu zihniyetle
Geri kafalı kız aileleri damat tarafını donuna kadar soymaya çalışıyor. Buna ne dersin başlık parası diye. Anne hakkı diye oğlan tarafını soymaya kalkışan kız aileleri var. Buna ne dersin?
Kız ailesi bunu yaparsa erkek ailesi de senin kızını hamamda yıkayacağım diyebilir
Bu arada beddua etmekle iyi yapmadın. Zira soru uydurmaydı.
Soru uydurma olsa bile senin cahilligin zihniyetin ortada bedduamin arkasindayim seninle evlenip o kiz inşallah başını yakmaz bu devirde başlık parası diye de bisey kalmadı bu arada haberin olsun erkeğin ve kadının alması gerekenler var aynı şekilde bilezik anlaşılır kıza bilezik takarsınız bunlar normal seyler veya anlaşarak evleniyorsanız herseyi birlikte bile yapabilirsiniz ama başlık parası süt parası hamam bunlar kalmadı sizin gibi insanlar bunları onaylayıp adet diyip yapıyorlar işte ben karşıyım 2022deyiz ya
Hem bu adeti uygulayanları geri kafalı diyemezsiniz. Kimsenin zevki sizi ilgilendirmez.
Bu adeti uygulayanlar geri kafalıdır cahildir böyle bir zevk olamaz bu adeti yerine getiren kimsenin kendine saygısı yoktur
Evliliğin yıkılsın diye beddua edeyim mi?
Tanımadığınız insana beddua edemezsiniz.
Neyse tartışmayağım. İyi günler
Bedduanız size geri dönerse şaşırmayın.
Ben sözümden dolayı tevbe ettim. Sizde tevbe edin, bedduanızı geri çekin.
İlaveten böyle bir başlık açtığım için üzüldüm ve kırıcı davrandığım için özür dilerim.
Son bir sözümü daha söylüyorum ve sözümü bitiriyorum: Allah herkese ve hepimize hidayet nasip etsin.
Bu arada soru uydurma demiştim ya nişanlılık kısmı da uydurmaydı, yani nişanlı değilim.
Kızın babası da seni yikasin
Gelin yıkanır, damat yıkanmaz. Adettir bu.
Sen görduysen sorun yok izin verme
Ben görmedim
Anan da göremez hacı ne bu elma armut mu begendiyse alcak beğenmediyse geri yolla
Evlenilecek kız hamamda erkek ailesinin kadınları tarafından yıkanır. Adettir. Görümceler kese yapacak.
Ay çok korkunç
Kanka kız umarım bakiredir
Öyle geleneği sksnler 🤣
Senin bacılar da evleneceğin hatunu hamamda yıkayabilir.
Niye yıkasın arkadaşım kendi kendini yıkayamıyor mu?
Neyse sen bu şekilde teklif et ona da nişanlın seni terk ederse aklın başına gelir
Bu eski bir adettir.
Kızın fiziksel kusuru var mı yok mu diye kontrol ederler. Bunlar adettir.
Eski ve geri kafalıların adeti
Bir insanda fiziğinde kusur olup olmadığını anlamak için yıkamaya gerek yok
Haklısın
Kanks fairy kullansınlar iyi Parlar
Bu çok saçma
Adettir. Evlenecek kız erkek ailesinin kadınları tarafından hamamda yıkanır.
Sus be manyak seni adetmiş gir sen yıka karını anana ne