Ya minimum 4 bilezik bı gerdanlık boyna en kötü ihtimal. Benimde kardeşim evleniyor yazın biz dedik 5 bilezik gerdanlık takımı vesaire incigi cincigi bide nerden baksan 150 bin altinlar tutuyor insanları çokta zorlamamak lazim
Asgari ücret ile geçinen biri nasıl 150 000 TL lik altın alsın? Aldı diyelim. O para adamın belki 15 senelik birikmişi. Bi imza attı diye adamı soymak değil mi bu?
Ben istemedim. Ne yapıldıysa kabul ettim. Yani yinede ailem istedi diye yapıldı ama karşındaki insanın durumuna bağlı böyle zorlanmamali tabi insanlar. Benim karşımdaki insanlar gayet mal mülk icinde insanlardı. Kardeşim evlenecek onunda birikimi var. Sonuçta o altınlar yine onların. Ama olmayan insanları zorlamanın alemi yok ona bir şey diyemem zaten.
Kadının üzerinde ziynet olunmasini istemek gösteriş işte neden olacak. Gramajini düşük tutarsınız göz doldursun maksat gramı düşük ama 4,5 tane misal öylede olabilir
Bu konuda bilgim yok. Varlıklı ailelerdi annemde iste kızım hakkın dedi sadece mehir gramini söyledim ama zaten kendilerine bıraktım altın muhabbetini öyle dedim ama sonuçta mehir bosanildiginda kadına verilecek olan para oluyo ha bu evlenirken de verilebiliyor o kadının mehir altını olur mesela onda kalır yine
O zaman altın vermek yerine "Boşanma halinde geçerli banka teminat mektubu" vermek daha mantıklı... En azından kolunda Şangır Şangır sallanmaz altınlar
Öyle deme kadınlar seviyor takıyı süsü durumun varsa yaparsın yoksada anlayışla karşılamak düşer karşı tarafa ama o anlayış hemen hemen hiçbirinde yok maalesef
Öyle bende sevmiyorum canım 😅 bende sonrasında altınları satıp araba aldım sadece bı köstek bide bı söz bileziğim var set gibi duruyo hani onlar düğünlerde filan bı o ikisini ağır duruyor diye takıyorum yeni gelinsin altinsiz olmaz muhabbeti isten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ya minimum 4 bilezik bı gerdanlık boyna en kötü ihtimal. Benimde kardeşim evleniyor yazın biz dedik 5 bilezik gerdanlık takımı vesaire incigi cincigi bide nerden baksan 150 bin altinlar tutuyor insanları çokta zorlamamak lazim
Minimum 4
Neye göre?
Genellikle 6 istenir. Bu bı gelenek gibi oldu. 4 isteyen insanlarında gördüm demekki illede 6 olması gerekmiyomud
Asgari ücret ile geçinen biri nasıl 150 000 TL lik altın alsın?
Aldı diyelim. O para adamın belki 15 senelik birikmişi. Bi imza attı diye adamı soymak değil mi bu?
Ben istemedim. Ne yapıldıysa kabul ettim. Yani yinede ailem istedi diye yapıldı ama karşındaki insanın durumuna bağlı böyle zorlanmamali tabi insanlar. Benim karşımdaki insanlar gayet mal mülk icinde insanlardı. Kardeşim evlenecek onunda birikimi var. Sonuçta o altınlar yine onların. Ama olmayan insanları zorlamanın alemi yok ona bir şey diyemem zaten.
Şimdi 10 gr olanı da var, 30 gr olanı da
Hangisinden 4 ya da 6?
Ya da neden külçe altın değil de bilezik isteniyor?
Kadının üzerinde ziynet olunmasini istemek gösteriş işte neden olacak. Gramajini düşük tutarsınız göz doldursun maksat gramı düşük ama 4,5 tane misal öylede olabilir
Ailenin dinen Mehir isteme hakkı var mı ki?
Bu konuda bilgim yok. Varlıklı ailelerdi annemde iste kızım hakkın dedi sadece mehir gramini söyledim ama zaten kendilerine bıraktım altın muhabbetini öyle dedim ama sonuçta mehir bosanildiginda kadına verilecek olan para oluyo ha bu evlenirken de verilebiliyor o kadının mehir altını olur mesela onda kalır yine
O zaman altın vermek yerine
"Boşanma halinde geçerli banka teminat mektubu" vermek daha mantıklı...
En azından kolunda Şangır Şangır sallanmaz altınlar
Öyle deme kadınlar seviyor takıyı süsü durumun varsa yaparsın yoksada anlayışla karşılamak düşer karşı tarafa ama o anlayış hemen hemen hiçbirinde yok maalesef
Durumum olsa da yapmam.
Kadın dediğin zarif olur.
Yürüyen kuyumcu gibi dolaşan kadın sevmem...
Öyle bende sevmiyorum canım 😅 bende sonrasında altınları satıp araba aldım sadece bı köstek bide bı söz bileziğim var set gibi duruyo hani onlar düğünlerde filan bı o ikisini ağır duruyor diye takıyorum yeni gelinsin altinsiz olmaz muhabbeti isten
Adetler birer uydurmadir. Ablan nasil mutlu olacaksa oyle davranin. Eger karsinizdaki kisi iyi niyetli ama maddi durumu iyi degilse zorlamayin.
Yapamayiz deyip zorlarsaniz, ablan evde kalir 3soyleyip yapamayiz derlerse ozaman 1 yapin deyin
Onu da yapmazlarsa?
Nasıl baskı kurucam çocuğa?
Ozaman ablan seviyorsa evlenir baski yaparsaniz buyuk ihtimalle cayarlar
Bana altın baskısı yaptıklarında ben caymıştım
Evleniyor mu satılıyor mu anlamadım 🤣
Kaçıcam diyor zaten...
Kaçarsa ne yapmalıyım?