Eski erkek arkadaşımla barışırsam, onunlayken yaptığım hataları öğrenebilir. Ne yapmalıyım?

1.5 yıllık bir ilişkim vardı. Evlenmek için maddi açıdan her şeyimizi almıştık. Her şey hazırdı. Aileler bile tanışmış ve çokda iyi anlaşmıştı. Ancak biz sürekli kavgalar ediyorduk. Bir ayrılıp bir barışıyorduk. En sonunda erkek arkadaşım benden bir mesajla ayrıldı. Ama bu sefer ciddi ayrılmıştık sanki..
Sonra aradan 1 hafta geçti. Benim iş yerimde bana ilgi duyan biri vardı. (Önceden beri) Ben onunla yakınlaşmaya başladım. Beraber dışarda yemekler yedik, sahillerde yürüdük, zaman geçirdik.. biraz zaman sonra (1 hafta sonra) arada cnsellik de olmaya başladı. Ama o kişi kağıt üstünde evli, benden 20 yaş büyük ve 18 yaşında bir oğlu var. Ben de 25 yaşındayım. Ancak eşiyle 8 yıldır farklı evlerde yaşıyolar. Ayrılar. Ben evine de gittim. O da benim evime geldi. Bana Aralıkta evlenelim boşanırım dedi. Beni çok sevdiğini iyi biliyorum. Hatta çok yakın çevresine bile benden bahsetmişti. Sonra erkek arkadaşım bana dönmek barışmak istedi ancak ben istemedim. Onunla buluşmaya gitmedim.
Sonra başıma küçük bir kaza geldi. Eski erkek arkadaşım benim zor günümde yanımda oldu. Bana yardım etti. Hem de benim onu aldattığımı düşündüğü halde bana sırtını dönmedi. Şimdi bize bir şans daha vermek istiyor. Ancak bana güveni yok. Eğer barışırsak gölge gibi peşimde olacak. İş yerime gelecek, beni sürekli takip edip kısıtlayacak. Size bahsettiğim o kişiyle iş yerimde karşılaşma ihtimalleri çok yüksek. Eğer yaptıklarımı, onunla yaşadıklarımı öğrenirse hem aileme anlatır hem de bir daha yüzüme bakmaz. Sizce bu riski alıp onunla barışmalı mıyım yoksa tamamen bitirip kendi yoluna gitmesini mi sağlamalıyım? Çok hatalar yaptım ve bunları öğrensin istemiyorum nolur yardım edin. Kimseye anlatamıyorum lütfen akıl verin 🙏🙏🙏
Eski erkek arkadaşımla barışırsam, onunlayken yaptığım hataları öğrenebilir. Ne yapmalıyım?