Ayrılmak üzere olduğum eski̇ eşi̇m i̇ki̇ yüzlülük yaptı, ne yapmalıyım?

7 senelik evliliğimde ailesi benimsemedi saçım açık diye, çalışanım, kültürlüyüm diye bir türlü o kalıba oturtamadılar. Hizmette kusur etmedim, çiçekler mi yollamadım kaynanama, annecimler. Eşim ile severek evlendik, bekarlığında psikolojisini bozmuşlar onun, benimle toparladı, sonra cinsel sorunu çıktı, sabrettim doktor dedim olmadı bir türlü ilerlemedi yalanları, hataları derken pişman oldu eşim. Hem ailesi hem beni idare etti bana başka onlara başka.2 sene birlikte olmadığımı dedesinden tutun babama kadar söylemiş çok utandım ve üzüldüm, hatalı olan oydu, soğutan da oydu yalanları ile, ara vermek istedim boşanma öncesi, belki düzelirsin barışırız ilerde dedim, evdeki tüm eşyaları aldı dolaplardan tutun, ağlayarak ayrıldık dostça.3 gündür ulaşamayınca merak ettim aradım filan, iş kazası geçirmiş bilinçli olarak da telefonlarımı açmamış öğrendim, dün konuştum zar zor, ailesi istemiyormuş artık evleri ayırdığımız için, kendisi onlar karışamaz kim oluyorlar dedi destek olmadılar köstek oldular dedi, zaman lazım dedi bana, sonra saat sonrasında bir süre ailem dahil kimse ile konuşmak istemiyorum psikolojim çok kötü kusura bakma iyi geceler yazmış dalga geçer gibi. Hoşçakal dedim. Senelerce katladım, borçlarını ödedim, bana yeni hayat kurarız demişti, ailesini kötüleyip şimdi uzak durup böyle yapması hüsrana uğrattı. Ne yapmalıyım bu durumda

Ayrılmak üzere olduğum eski̇ eşi̇m i̇ki̇ yüzlülük yaptı, ne yapmalıyım?