Dürüst ve açık sözlü olmak neden kötü?

Konuştuğum kızlardan fotoğraf istiyorum. Çirkin olduklarını görünce çirkin olduğunu söylüyorum ve sohbeti bitiriyorum. Kendi fotoğrafımı da atıyorum ki haklı bir sebebim olsun diye. (1.95 boyundayım sarı saçlıyım) Buna rağmen konuştuğum bazı kızlar bana hayvan falan dediler. Ne dedim ben? Dürüst bir şekilde çirkin bulduğumu söylüyorum yüzlerine. Ben yakışıklı bir erkeğim ve konuştuğum flört ettiğim hatunun güzel bir kız olmasını istemek benim hakkım değil mi? Tamam bazı kızlarla flört etmek güzel ama fotoğraf istediğim zaman benim klasmanımın altında olduklarını görüyorum. Hal böyle olunca ilişkiyi sürdürmeye neden devam edeyim? Veyada mesela çirkin bulduğum bir kıza neden yalan söyleyeyim neden çirkin olduğu halde güzelsin diyeyim? Kendi fotoğrafımı da atıyorum zaten bak ben buyum diyorum. Güzel değilsin demek suç mu? Dürüst olmak suç mu Allah aşkına soruyorum? Yalanları mı seviyorsunuz kızlar? Sadece çirkinsin diyorum. Çirkine çirkin denir. Bazıları güzel değil ama çirkin de sayılmazlar. Onların haklarını yemiyorum onlara güzel değilsin ben kendi yanıma yakışacak bir ilişki arıyorum diyorum ve kibarca bitiriyorum ama bazı kızlar çok kötüsün falan diyorlar. Neden?

Güncellemeler
+1 yıl
beni eleştiren kızlara bakıyorum. bence bu kızlar güzel olsalardı bana hak verirlerdi. kendilerinden emin değiller bence. ya da kendilerini biliyorlar. başka türlü neden bu kadar sinirlensinler ki? üzerine alınan kız alınsın. mütevazi olamayacağım kusura bakmayın. Allah beni böyle yaratmış.
Dürüst ve açık sözlü olmak neden kötü?