Neden verdiğim değerin karşılığını alamıyorum?

Sorun bende mi bilmiyorum ama gerçekten sevdiğim insanlar için iyi şeyler yapmak benim huyumda var. En yakın olduğum kız arkadaşım sevgilisiyle arasında olan sorunları anlatıyordu ve sürekli olarak aynı şeyden şikayetçiydi. Ayrıl kanka diyorum sonucta en yakınım, üzülmesini istemiyorum, ve oğlan yüzünden ağlıyor bende dayanamıyorum. Çocuktan da gıcık aliyorum çünkü arkadaşım müsait olmadığında buluşamiyorlar çocuk da bu yüzden soğuk yapıyordu bende ayrıl dedim. Çünkü zaten ilişkilerinin yakın zamanda biteceginden arkadaşım da emin buna rağmen daha dün gitti buluştu buluşma kanka soğuk yapıyor gidemediğin zaman diyorum evet kanka diyor farkında ama hâlâ da buluşuyor ve beni takmıyor asla. Normalde birbirimizi onemseriz dediklerimiz bizim için önemli olurdu. Daha sonra ben hâlâ arkadaşıma yazarken bana 'Sonra konuşalım' dedi ve 3 gündür yazmıyor normalde her gün konuşuruz ederiz ama yazmadi yazmıyor. Yazmamasini sorun etmiyorum ben onun için iyi şeyler yaparken, soylerken onun bunu gormek istememesi... Ne yapayım sizce?
Neden verdiğim değerin karşılığını alamıyorum?