Narsist birinden ayrıldım, nasıl devam edeyim hayatıma?

6-7 yıldır arkadaştık, hayatımıza birileri girip çıksada bizim aklımız bir-birimizde kalıyordu.6 ay önce sevgili olmaya karar verdik, ama toksik bir ilişki yaşattı bana;narsist olduğunu anlamam zaman aldı. Her ayrılmak isteyişimde yalvarmıyordu, özür dilemiyordu ama bırakmıyorduda. Alköl kullanıp sabahlara kadar aramalar, herşeyin suçlusu benmişim gibi konuşmalar felan. Ertesi gün pişman olacağı kelimeler sarf ediyordu, sonrasında da beni yumuşatıp barışıyorduk. Bu kez sondu ve yüz-yüze bana zarar verdiğini söyleyip bitirdim, sakin karşıladı, evlerimize döndük. Ama gel gör ki, yine ayrılığı kabullenemedi yine aynı tür devam etti aramalar, mesajlar, tehditler;seni pişman edicem, incinmek kırılmak neymiş şimdi görücen, adım adım izlettiricem seni, bunun acısını çıkarıcam senden falan felan. Tabi pişman olucaktır bunları söylediğine;ama ben nasıl kurtulayım, nasıl hayatıma devam edip psikolojimi sağlıklı tuta bileyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar ilişki esnasında peşime adam takıcak kadar şübheci ve manyak biriydi. Şimdide devam edicek gibi
Narsist birinden ayrıldım, nasıl devam edeyim hayatıma?