Merhaba arkadaslar ben Almanya'da yasiyorum esim Turkiye'de yasiyor vize icin basvuru yaptik ondan su an ayri ulkelerdeyiz her neyse gelelim asil meseleye. Benim bir eltim var 2 tane cocugu var kocasi avrupa ulkelerinde tir soforlugu yapiyor, 50 gun bazen daha fazla sure avrupada kaliyor. Kadinin ne zaman parasi yoksa kendi oz abisinden ailesinden istemek yerine benim kocamdan para istiyor. Benim kocamda surekli veriyor. Ben de kocamla bu konuda tartistik evlisin, evimize esya almamiz gerek eksiklerimizi almamiz gerek birikim yapmamiz gerek yarin bir gun cocuk olacak dedim ve baya bi kizdim simdi konusmuyoruz aramiz baya soguk.
Allah askina ben mi abartiyorum kim hakli kim haksiz sizce? Yani ben esime cok diyorum kimseye artik parani verme evlisin sorumluluklarin var diyorum tutturdu yengemin parasi yok baska eve tasinacak ne yapayim diyor dedim kendi ailesinden alsin ablandan alsin kiz kardesinden alsin ama yok dinlemiyor. Eltim surekli kocanin cocuklarimda emegi cok var mama yokken mama aldi bezleri yokken bez aldi cebimde para yokken kocan verdi diyor tamam iyi hos ama adam artik evlendi biktim artik bu olaydan cidden gina gelmeye basladi artik.
Ben de konusmuyorum agizima geleni soyledim sizce ne yapmam lazim?
Kocam eltime para verip duruyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaslar lutfen bir fikir verin ne yapmam lazim benim?
Güncellemeler
+1 yıl
sizce kim hakli?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sonuna kadar haklısın kabul etme böyle bişey aralarında bişey mi geçiyor
hayir aralarinda hic bisey gecmiyor abi kardes gibiler hatta esim 2. annem gibidir der cunku annesi vefat ettikten sonra eltim cok bakmis bunlara iste yemektir utudur kiyafet yikamaktir vs vs
Ozaman normal değilmi onun bakması
ama kadin bi ara onlarla yasiyordu mecbur yapacak kadin cunku calismiyor evdeydi tum gun bi zahmet yapsin onlari.
Bu adam yıllardır böyle destek çıkıyor yarın bir gün almanyaya gelse yine para göndermeye devam edicek değişmez
ben de ona oyle dedim ama sacmalama dedi
Kocası var çalışıyor bukadarıma gerek yok haklısın yani
TESEKKUR EDERIM
Rica ederim 😇
Niye veriyor acaba
parasi yokmus
Acaba abisi mi arayıp para ver diyor
abisi de diyordur kardesimden iste diye ama cidden biktim yoruldum yeni evli bir cifttiz eksiklerimiz var
Gelince kardeşine vermiyor mu geri
esim diyor borc verdim ama bu zamana kadar verdigi hic bir para geri gelmedi
Borç ise geri alacaksa sorun yok ama geri ödemesiz borç olmaz enayilik olur
ben de onu diyorum iste biktim artik ne yapsam bilmiyorum
Şuna ihtiyacım var buna ihtiyacım var de parayı sana yollasın sende orada biriktir
yollayamaz ki cok keser parayi bankalar
orada ziraat bankası yok mu kendine orada bir hesap aç o da tr de ziraat hesabı açsın ordan yollasın sana olmuyor mu öyle
arastirdim ama olmuyor artik sey yapmayi dusunuyorum ordan bisey aldirayim ona bu sekilde de kimseye para vermemis olur
Oradan aldıracağın şeyler ne işine yarayacak ki
ne kdar yolluyor
1000 tl, 500 tl, 2000 bin tl degisiyor kadinin ne zaman parasi yoksa veriyor biktim artik
topu topu 50 euro 100 euro para niye gözüne batıyor
50 euro veya 100 euro fark etmez adam evli artik evli olmasina ragmen para veriyorsa ilerde bebek olunca da vermeye devam eder bir insan evlendikten sonra onceligi kendi kurdugu yuvasi olmasi gerekir oyle degil mi? evinin karisinin rizkini neden bi baskasina veriyor?
tamamnda çok bir para olsa haklısınız ama çerez parası sayılabilecek bir parayı kıskanmanız çok yanlış
beyefendi ben dugun sacima 1000 tl para verince esim cok laf yapti, ceyizimde dunya kadar eksigim var esim bana cikip demiyor gel alalim neden benden kisitlayip eltime veriyor?
o zaman sende onu söyle 50 euroyu bana laf yapıyorsun ama ona yollayabiliyorsun diye. ona yolluyorsan bana laf edemezsin de. ikisi çok ayrı konu
dedim zaten ama ben cok biktim cidden biktim kucuk buyuk fark etmiyor adam kendi esini evini oncelik tutmasi gerekiyor
kendi ailesinden para saklaması kabul edilebilir bir şey değil bunu onla konuşmalısın ama kendi kazandığı parayıda ailesinin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra ne yapacağına karışamazsın. sen para kazanıp ailene göndersen sana karışmaya hakkı varmıydı
evlendikten sonra benim param onun parasi diye bisey yok beyefendi 2 kisi tek bir hayati yasmaya basliyorsunuz. Bunun ilerisi de var gun gelecek bebek olacak, evimize esya almamiz gerekecek, belki tatilke gitmek isteyecem ama eltim yuzunden bunlar erteleniyorsa bu iyi bisey mi?
50 euro yolladı diyemi bunlar engel olacak? o 50 euro ona yollamayıp kendisi yerse sorun olacak mı gene?
siz evli iseniz veya ileride evlenecekseniz onceliginiz esini mi olur yoksa yengeniz mi? kimin ihtiyaclari sizin icin daha muhim?
bu iki konu ayrı konular. kendi ailemin ihtiyaçlarını gördükten sonra kardeşimin ailesine gönderdiğim. çerez parasından kimse rahatsız olamaz. kaldıki ben kardeşimede anneme babamada sizin o bahsettiğiniz paralardan çok daha fazlasını yolluyorum. eşim bu konuda hiç bir rahatsızlık duymuyor
esiniz enayi o zaman ne diyim
bu işi enayilik olarak görmeniz sizin ne kadar art niyetli olduğunuz gösteriyor. Eminim o para sizin umrunuzda bile değildir. sadece eşinizin kardeşinin ailesine para göndermesi sizi rahatsız ediyor. 1 lira bile yollasa gene rahatsız olacaksınız. İnşallah kendi anne babanızda sizden para isteyecek duruma düşerlerde sizde para gönderdiğinizde size enayi derler