Evlenmeden önce adayda aradığınız ya da sorduğunuz 3 kritik özellik nedir?
- Dindarlık
- Sigara içmemesi
- Buna henüz karar vermedim :) Ne olmalı acaba?

Evlenmeden önce adayda aradığınız ya da sorduğunuz 3 kritik özellik nedir?
- Dindarlık
- Sigara içmemesi
- Buna henüz karar vermedim :) Ne olmalı acaba?

Çocukken nasıldın kötü alışkanlıkların sen nasıl bir insansın dürüst müsün vicdanlı merhametli misin saygılı anlayışlı sabırlı birimisin empati kurabiliyor musun insanlara karşı nasılsın baba olmaya hazır mısın bir evliliği yürüyetebileceğine inanıyor musun beni bir ömür sevebilir misin yemek bilmeyen sosyal olmayan işi olmayan biriyle evlenir misin sadakat gösterir misin iyi bir baba olur musun
3 kritik demiştim 😄
3 tane olmuyor
Yaş doğru mu? Bunları cevaplayabilen biri oldu mu :)
Ciddi ilişkim olmadı 31den gün aldım
Anladım.
Birçok kişiyle görüştüm evlilik niyetiyle. Fakat sorduğum soruların çoğu havada kaldı. Şu anda ilk baktığım şey karakter ve haya. Hayası kalmamış bir insanın tüm özellikleri harika olsa (ki olmuyor) bile o insanla konuşmayı bitiriyorum artık anında.
Mesela? Ne yapıyor ki hayasız geliyor size?
Tanışmaya başlayalı iki gün bile olmamışken bir kıza ci*sellik muhabbeti yapan bir kişi misal benim gözümde anında biter.
Evet, bu cidden hayasızlık..
Edindiğim tecrübeler ve arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler ilk önce edebini ve karakterini anlamam gerektiğini öğretti bana evlilik yolunda. O yüzden başta sorduğum tüm sorular gittikçe gözümde küçüldü.
Ben anlamıyorum insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor, hiç tanımadığı birine tanıma yolunun başında bunu fütursuzca sorabiliyor?
Çok iyi bir karar, iyi bir de ders konuşmayı kesmek.
Hayâlı insanlarla karşılaşırsınız inşallah:)
Bunu diyen kişiler de maalesef medresede okuyan, imam ya da müezzin olan kişiler. Hepsini tâbi ki kötülemek değil niyetim fakat insan o kişilerle konuşurken daha rahat olması gerekirken, maalesef artık daha da çekinir oluyor...
Amin, bilmukabele.
Bu detaya gerek yoktu bence. Zan altında bırakılıyor bu ortamlar böyle olunca.. Çünkü hata ve kusur şahsidir..
Öyle ortamda yetişmiş biri olarak beni de zan altında bırakıyorsunuz.. 3-5 kusurlu günahkar yüzünden..
Genelleme yapmadım, hepsini de aynı detaya koymadım. Fakat yine de haklısınız. Dilerseniz yorumu kaldırabilirsiniz. Kimsenin hakkına girmek istemem
Bunu özür olarak kabul ediyorum. Kaldırmaya gerek duymuyorum.
Şahsınıza edilmiş bir hakaret yok ortada. Benim yaşadığım acı tecrübelerin dışa vurumuydu bu sadece. Ama yine de hak verdim söylediklerinize. Yanlış yaptıysam da Rabbim affetsin, diyebileceğim bir şey yok başka.
Pekâlâ :)
Evlilik görüşmelerimde hiç soru soramadığımı hatırladım, en zorlandığım an 😐
Sorularla tanıyamayız ki. Hayatına, yaşantısına şahit olmak, gözlemlemek lâzım.
Tek soru aklıma geldi "Cimri olup olmadığı"
Bunu direkt eline liste halinde verip, bunları cevapla demiyoruz zaten :) Muhabbet arasında, adayı tanırken sorulabilir :))
Sizin en uzun görüşmeniz ne kadar sürdü?
Muhabbet arasında soruluyor zaten ama ben soramıyorum, tanımadığım adamla ne konuşucam ya 🙄
Evlilik için görüşmem 2 ile sınırlı, yani biriyle 2 defa konuştuk, ilerlemedi.
Dakika olarak diyorsanız sanırım 20 dakika sürmemiştir
Tanımadığınız adamı tanımak için soru sorulur.. Hesaba çeker gibi değil elbette ama tanımak için.. Neler yaptınız bu zamana kadar, ilerde neler planlıyorsunuz, evlilik bu planın tam olarak neresinde ve sizin için evlilik tam olarak neyi ifade eder gibi karşınızdaki insanın bakış açısını öğrenmek için sorulabilecek sorulardır :))
Böyle böyle muhabbet açılır :)
Hocam bekar mısın hala?
Çok tanımadığım kişilere sorular yöneltemiyorum sorunum o. Olacak olursa, kısmette varsa zamanla tanırım ne yapalım.
Göçmen kızı neden sordun, kime sordun
Hocam sana sordum. Bır ara nıyetın vardı oldu falan dıye duymustuk cıddı bır yola cıktıgınızı
Muhabbet etmezseniz karşınızdaki kişi sizi nasıl tanısın? Hem siz soru sormaz, merak etmezseniz, karşı taraf düşünür ki beni beğenmedin konuşmak istemiyor :)
Bakın burada gayet iyi sohbet ediyorsunuz. :)
Evlilik görüşmesi ve normâl sohbet cidden çok farklı. O an ki gerginlik ile sohbet edebilmem çok zor benim için.
Peki Allah yardımcınız olsun :)
Amin, sizin de.
Bütün İbadetlerini yapıyor olması lazım
Sigara ve nargile olmayacak
Her gün kuran okuyor olması lazım en az bir sayfa bile olsa
Tabi daha çok var ☺️
3 kâfi :) Fazla kritik aday sayısını düşürür
Cevap
3Cevap
Ibadet
Kizlarla iliski yasadin mi
Cocuk istiyor musun
Çocuk istemeyen niye evlenir ki zaten? 🙄
Ben öyle istiyorum
Cocuk icin evlenilmiyor o düsünce daha sacma
Evliliğin tek sebebi olmasa da en önemli sebebi üremektir
Bana göre degil sevmek
Her lüzumsuz seye saygi gösteruyorum diyorsunuz ama bana gelince,😒😒😒
Estağfurullah sizin tercihiniz :)
İlk ikisi ve beni, benim kendimi sevdiğimden çok sevmesi
Bu gerekli mi cidden?
Ben Kendimi sevmiyorum. Mecaz yaptım kardeşim
ya da onun gibi bir şey
Anladım
* İnanç ve güzel ahlâk.
* Elit kişilik,
* Bana her yönden denk olunması.
👍👍
Annene ne kadar düşkünsün, ana kuzusu musun?
Sigara içiyor musun?
Okul/iş nedir?
Güzel 👍
Dindarligi beni baglamaz.
Vicdanli olacak
Ailesiyle ne cok kopuk olacak ne cok bagli olacak Ekmegini tastan cikaracak gerekirse. Birax babayigit olacak. Olgunlasmamis erkek cekilmiyor
sevgi, saygı, sorumluluk ve sadakat 4 oldu benimki 😁 bunlardan birinin bile eksikliği ilişkiyi sarsar ve iki taraf da mutsuz olur
Kriterlerimize kimse uymadı nefes alsın yeter dedik o da olmadı :D
Sağlığına dikkat etmesi, İslamiyeti yaşaması ki zaten İslamiyeti yaşayan bir insansa sağlığına da dikkat eder, ailesine de önem verir. İslamiyeti yaşayan bir insan olmasını isterim
İnşallah..
Amin
Aneler sorar onu
Annen evlenmeyecek ki
Sevgi
Aşk
Sadakat
Mülakat gibi mi 😄
Olabilir :))
3 cevaplaması gereken soru nedir?
Beraber ortak zevklerin olması 3. madden bu
Buna siz mi karar verdiniz? Ne hakla? :)
Siz kendi özelliklerinizi söyleyin, mantıklı bulursam ben de 3. yaparım :))
Ovv ekselansları varmış bu sitede :))
bakire misin ahahahahhaha 😂
Diğer ikisi?
şartım yok evlilik düşünmüyorum açıkçası 😅
Aferin.
Aramıyorum
Aile ilişkileri
Hangi din şimdi...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?