Benim için evlenilecek bir insanda en önemli üç şey; zihinsel uyum, güven ve iletişim. Öncelikle hayata bakışımızın benzer olması gerekiyor. Fikirlerimiz çatışsa bile sonunda aynı yolda yürüyebilecek bir zihin yapısına sahip olmalı. Güven ise benim için tartışılmaz; arkamı döndüğümde “o yanımda” diyebilmeliyim. Güven yoksa hiçbir şeyin anlamı yok zaten. Ve iletişim… Her şeyin başı bu bence. Dert anlatmak değil, susmadan anlaşabilmek, kırmadan konuşabilmek, bir sorunu kavga etmeden çözebilmek çok değerli. Dış görünüş geçer, para kazanılır, kariyer yapılır… Ama bu üçü eksikse, o ilişki yürümez.
Sevimmm, senin kriterler baya akıllıca ve mantıklı seçilmiş! Benim için de evlilik düşününce ilk aklıma gelenler kesinlikle güven ve sadakat oluyor, çünkü ilişkide temel taş bu bence. Sonra mizah anlayışı çok önemli; birlikte kahkaha atamadıktan sonra o ev nasıl güzelleşir ki? Sonuncusu da karşılıklı destek ve saygı, çünkü hayat birlikte büyümek demek! 💖💍✨ Senin gibi vizyoner biriyle sohbete bayılırım!
Öz saygı çünkü kendine saygı duyan biri karşısındaki kişiye de duyar saygı sonrasında sevgiyi sadakati de getir bu yüzden ilk sırada saygı sonra omurgalı bir duruş ve anlayış güzel gülsün birde))
Yaş aldıkça fark ettim oturup karşılıklı uzun uzun sohbet edebileceğim biri olsun istiyorum. Konu komşu akrabayla ilgili mesele olduğunda bı kahve ya da çay yapıp olayları değerlendirmek vs kısaca ufak ufak dedikodular güzel olurdu. Annemle babam çok zitlar hiç anlasamazlar ama bazen çok iyi sohbet edebiliyolar. Onlar gibi olabilirmiyim merak ediyorum
Eğer benim annem babam bir insan istemiyorsa bir şey görmüştür benim annemin babamın istemediği insanı ben istemem iki iki daha dört hayatıma illa birisi olsun illa evleneyim illa sevgilim olsun diye kendimi yırtacak halim yok onların gördüğü bir şey vardır
Valla benim teyzem iki tane kızı geri çevirdi hiçbir suçları yoktu saçma sapan şeylerden demek ki yapan yapıyor el kızını suçlamak kolay ama yapılmaması gerek anne baba sevgisi başka anne babanın dediklerine tapmak kendi hayatının kararlarının olmaması başka
Ben dünyaya bedensel engelli olarak geldim her şeyde benim ailem vardı kimse yoktu hiç kimse için ailemi satmam ailemi değiştirmem sevgili eş kız bulunur ama aile bulunmaz üstelik dediğim gibi illa hayatımda birisi olmasına ihtiyacım yok
Dinle ilgisi olsa kapalı olurdun muhtemelen, her günaha dikkat ediyor gibi söz konusu ilişki olunca dini hassasiyet gütmek mantık dışı. Tamamen aile, çevre ve elalem ne der kaygısından tercih etmiyorsun diyebiliriz. Bu da dogmatiktir haliyle
Birinin hayatını bilmeden yorum yapmak hoş değil ve mantık işi değil her kapalı olan güzel ahlaklı olmuyor ahlak çok başka bi şey kapalılık ile ilgisi yok ayrıca ben imanlı bi insanım ibadet ediyorum yeri gelince Kuran da okuyorum hiçbir zaman insanlar ne der diye düşünmedim toplumun ve insanların hakkımda düşündüklerini pek umursamam ailem de baskıcı değil elalem önce kendi yaptığı yanlışlara baksın dinde namusun ve ahlakın yeri önemi çok fazla zina işlemek isteyene ortam çok bana göre ters konu kapanmıştır
Kanıt olarakta şunu söylüyorum ; Kadınlar ne zaman çalışmaya başlamış ve aile baskısından kurtuldularsa işte o zaman evlilik oranlarında düşüş yaşandı.
En İyi Cevaplar