En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı. Gerçekten akıllı çiftlerin yapabileceği iş. Toplum dayatması törenlerin hiçbir anlamının olmadığını bilirler. Evlenmeye karar verdilerse gider evlendirme dairesine, atarlar imzayı. Bu törenler yapıldıktan sonra da aynı noktada olacaklarını bilirler. Avuç avuç para harcamayı, bir sürü sıkıntıyı telaşı pas geçerler. Zamanları, enerjileri ve paraları kendilerine kalır. Tahmin edilebileceği gibi, yeni evlerinde ıvır zıvır süslere, gereksiz eşyalara yer yoktur. İhtiyaçları neyse ona para harcarlar. İşte gerçek gelişmişlik budur. Mutluluklar!
01 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkürler
- Para & Ekonomi konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı hem yorgunluk hem iki taraf içinde yılgıncilik ama yeni nesil çok fazla adet istiyor bekarlığa veda after parti söz ayrı nişan ayrı kına düğün ayrı birde bohça taşımak var git gel zor iş bunlar bendede oğlan var bakalım Allah hayırlı insanlarla karsilastirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda demek ki tek başıma değilmişim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 261,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kişinin kendi seçimi.
01 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle reisim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNişan gerekli bence. Yani ciftler eger birbirini tanimiyorsa tanima firsati buluyorlar bu donemde. Ya da askerlik, egitim vb durumlarda söz vermiş gibi oluyor. Adıni koyuyorsun muallakta kalmıyor.
Ve toplum gozunde de biraz daha rahat olmus oluyorsun. Nisanli bu, nisanlisiyla gezmeye gitti diye. Sevgilisiyle gitti dersen sıkıntı cikaracak aileler, mahalleler var hâlâ, bu yuzden kurtarıcı olabiliyor.
Kişi taniniyorsa ve ailelerde biliyorsa direkt nikah da yapilabilir. Ama sözu bilmem de nişan sureci bence evlilikten daha keyifli. Bu süreçte aslinda kişileri ve aileyi, akrabalari daha fazla tanimis oluyorsun. Maskeler biraz nişan döneminde dökülüyor. Kac kişi yanlis evlilikten dönüyor nişan doneminde, o maskeler düşünce.
Onun disinda daha heyecanli bir donem. Arafta bir donem ne evlisin ne degilsin. Ortada bir durum ama keyifli bir süreç bence. en önemlisi de gercekten bircok kisiyi, huyunu, suyunu nişan doneminde taniyorsun.
Ben nişan atmış biriyim. Yeni yeni huylarini görünce ben bu adamla yapamam deyip atmistim nişani. Boyle bir surecin olmasi lazim. Oyle direkt nikah olmaz, olmamali. Nisani atarsin biter ama bosanmak cok daha zor.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Bence de adın koyulması adına yüzük ve nişan önemli. Boş sevgili olunca bi kalitesiz ve yüzeysek oluyor ama nişan olunca ucunda hani evlilik olması bence daha özenli ve kıymetli oluyor. Öyle olmalı.
- +1 yıl
Ben size katılmıyorum kızlar
+1 yılSöz aileler eşliğinde konulan bir isim, nişan döneminde de ev kurma süreci başlıyor , eşyalar alınıyor yavaş yavaş ev diziliyor işte. Düğünde işin çevreye duyurma kısmı. Yani bana göre hepsi gereken bir süreç ve ben bunu maddi kayıp olarak değerlendirmiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Mekan tutma Nisan kıyafetleri bedava mı
- +1 yıl
Evde de yapılabilir , her nişan salonda olmuyor ki çiftlerin tercihine kalmış
- +1 yıl
O da doğru
+1 yılKiminle neyi ne kadar yaşadığına bağlı dostum. Söz olayını maddiyat ve zaman kaybı olarak görme. Onun bile anıları oluyor. Nişan ve düğün olayına bir şey diyemem, düğün yapmaz nikah yaparsın, nişan salonda olmaz evde olur bütçen cebinde kalır. Ancak bu süreçler maalesef istediğin gibi yürümüyor.
Sözde zaten çok büyük bütçeler ayırmıyorsun. Söz olmasa da mecburen birtakım adımlar atman gerekiyor. Hoş yenge ve yengenin tarafı bunlar dert etmiyorsa istediğin gibi bir durum yaşarsın.
Ama bu söylediğim bir kenarında olsun, evlendikten sonra bunların olmaması sürekli karşına çıkar :) Bunu yapmadın, şunu yapmadın deyip evlendikten sonra farklı beklentiler girer.
Hoş bu kadınlara özel bir durum değil insanların doğasında var. Yenge ile konuşarak çözün sorunları. Bahsettiğin olay çok mantıklı bir olay değil.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 414 cevap paylaştı. gerçekten anlamıyorumm sen ve karsındakı birbrinizi sevdıyse gerisi boş... nıkah dugun gibi şeyler abartı degılmı.. özellıkle kuluturumuze yerlesmıs olan dugune gelen altınların gerı odenmesı... genc bır cıft yenı bır hayata adım atıyor buyuklerı olarak maadı destek oluyorsun neden tekrar gerı donusu ıstenıyor... gercekten sacma gelıyor kulturumuzdekı bazı seylerr... sevdıgın aılenden olan kısıye destek ıcın gotururusun bencee
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın
söz olayı aile içinde evde takılır bir zaman sonra direk nikah kıyılır oldu bitti oynamalı zurnalı düğünmüş gerek yok böyle olunca müzik yüzünden bir sürü kişinin hakkına giriliyor hakka girmektense sessiz yapılır olur biter abartmaya gerek yok bana göre
09 Yorumla- +1 yıl
Ama siz masraftan bahsetmediniz
- +1 yıl
Anladım siz evlendiniz mi
- +1 yıl
Ben de evlenmedim gelin evlenelim
- +1 yıl
Allah Razı olsun da tanışırız anlaşırsak tabi ki
- +1 yıl
Peki
+1 yılNisan önemli. Şöyle ki o süreçte kimin ne ve nasıl biri olduğunu net şekilde. anlar ve analı edersen basarsın sütü. Yoksa evlendikten sonra çok zor oluyor. Baktın aile herşeye maydonoz, münasebetsiz akrabalar anne baba kardeşler ya da paragöz gorgusuzun teki ise atarsın nişanı.
03 Yorumla- +1 yıl
O da doğru
- +1 yıl
Analiz edersin ve basarsın şutu* demek istemiştim. Ortalık manyak kaynıyor nisanla ve gözlemle. Balıklama atlama.
- +1 yıl
Okey sağolun
+1 yılEn iyisi o bence ne gerek var absürt formalitelere akrabalarım 5 saat eğlenebilirsin diye salona 100k para vermek çok mantıksız ya da hatıra olsun diye bir gelinliğe 20k vermek (moda tasarımcısıyım kendi gelinliğimi kendim dikebilirim taliplerimi bekliyorum ösjsksjdksn) gerçekten aşırı mantıksız o paraya kaliteli bir tatile gider kendime vakit ayırırım aga
00 Yorumla
+1 yılBirbirini nişan söz olmadan da tanırsınız, ki kimseyi evlenmeden tanıyamazsınız emin olun. Ben şahsen evlenirsem kesinlikle aile arası söz, nişan da değil, sonra nikahtan evlenmek istiyorum. Maddi manevi hem eşimi, hem ailesini sıkıntıya sokmamak adına ve evliliğimize de bu sıkıntıların yansımaması adına mantıklı olan bu. O para ile tatilimi yaparım. Mis. Neden maddi zorluğa girip evliliğe leke sıçratım. Gerek yok. Bu zamanda akıllı olcan. He durumu olanları bilemem.
00 Yorumla
+1 yılÖrf adete bağlı aileler genelde buna müsade etmez. Kimi aile sadece çocuklar mutlu olsun dilediği gibi yapsın der. Ancak bu kesim direkt nikahla evlenir ve düğün parasını balayında cayır cayır yer.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlarda Pilli bebek ne diyorsa katılıyorum. Evet hepsi gerekli ama abartmadan. Aile arası söz nişan olur. Çekim yapmak çok güzel masa tutmak yerine onu yapabilirsiniz. Nişan diye kuaföre demek yerine arkadaşın düğünü gibi de hazırlık yapılabilir. Kabarık abiyeler yerine düz elbiseler giyilebilir. Maksat yapmaksa en uygun ve güzeli bulunur. Maksat gösterişse zaten israf ve öyle bir insanla olmaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen ben de israfa katsayım
- +1 yıl
Karsıyiyim
- Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılSöz , nişan kişilerin birbirlerini daha iyi tanımaları için ayrılan süredir, karşılıklı birbirinizi çok iyi tanıdığınızdan eminseniz, her iki tarafın aileleri de hızlı yapılan nikah için sorun çıkarmıyorlarsa tabi ki nikahı öne çekebilirsiniz
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen yorumunuz için teşekkürler
+1 yılÇok mantıklı hem de.
Ne saçma ritüeller , yok kınaymış, yok nişanmış, yok bilmem ne! Boşuna masraf, oraya harcanacak parayla kendiniz için daha güzel şeyler yapabilirsiniz.02 Yorumla- +1 yıl
Ne soru sormuşum 160 kişi yorumlamış 🤣🤣🤣
- +1 yıl
bak bu yoruma sapka cikartiyorum nokta
- Para & Ekonomi konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yıl30 unu gecmissindir tm derim de 20 li yaslarda için pek mantıklı gelmiyor ki kız isteme olacak sonra ufak tefek alışverişler olacak sonra ortak eve gireceksiniz falan derken zaten gene 6 ayı bulur hemen hemen
00 Yorumla
+1 yılaslında nişanın ortaya çıkma sebebi her iki tarafında biri birlerini tanımaları için ayrılan bir zamandır ama günümüz modern insanları nişan olmadanda bu meseleyi hallede biliyorlar yani modern insanlara göre mantıksızdır
00 Yorumla
+1 yılHep söylediğim bir şey. Nişan filan da para oyunu. Bence direkt ev dizilip nikah basılıp, evlenilmeli.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum
Direkt nikah yeterlidir. Diğerleri erkeği soyma rantıdır ve ilkel ortadoğu gelenekleridir. Batılı kadınlarımız para söz konusu olunca ortadoğu aşığıdır.
00 Yorumla
+1 yılHayir bence mantikli degil hele görücü usulü ile evlenecek olan Kadinlar cünkü
tanişma sürecidir ve Ailede giriyor icine ister istemez Ailelerde tanişiyor ozm zaten her şey ortada anlaşiliyor bence01 Yorumla- +1 yıl
Ama söz ve nişan ikisinide yapmak isterdim ayri yapmakda ne biliyim gereksiz sacma büyük birsey degil tabikide herkesin durumuna göre
+1 yılevet ama şöyle evet eğer görücü usuli evlenilceksen olması gerekir çunki en azından bi kaç ayda olsa biribrinizi tanımanız gerek hayatınızı beraber geçirçeksiniz çunki ama öncden tanısıyosanız sevigilyseniz gerek yok bende istemiyorum ztn düşünmüyorum dedigin gibi hem zaman hem para kaybı oluyor gereksiz onlarda harcancak paraya evindeki ihtiyaçlar ev araba ya da daga güzel şeyler için kullanabılabilri
00 Yorumla
+1 yılYav hepsi aynı şey zaten düğünde yap nişanda sözde ne yapıyorsan olsun bitsin kırk tane şey yapıyorlar işsizler
01 Yorumla- +1 yıl
Vallah ya hep masraf
Mantıklı tabi niye senelerdir görmediğim akrabalarımı sevindireyim onun yerine gider after parti yaparım daha ucuz ve daha eğlenceli 😂😂
03 Yorumla- +1 yıl
Onu öyle olsun diye değil o nisana verdiğin parayı altına yatirirsin
- +1 yıl
Yani
+1 yılHayır bence nişan olmalı. Ciddi bir yol için adım atılıyor, iki kişi birbirini ve karşı tarafın ailesini daha iyi tanıyor. sade bir nişan yeterli aile arasında şatafata gerek yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma çok doğru.
Ona diyorlarki kaçma tarzı nişan hem sizin hemde ailelerin tanışma sürecidir sonuçta bir kişi hayatına girmiyor onun bir çok akrabası giriyor evlenmek maharet değil onu sürdürebilmek önemli
00 Yorumla
+1 yılBazen insanlar nişanlı oldukları dönemde görüyor birbirinin gerçek yüzünü. O yüzden mantıklı değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Anladım haklısınız
Para & Ekonomi konusunda 3,4b cevap paylaştı. Nişanlılık. donemi çiftlerin birbirine daha ćok alışmasi için önemli bir dönemdir. Bence yaşanması gerekir.
10 Yorumla
+1 yılHepsini yaşamak lazım. Hayatta bir defa evleniyorsun sonuçta belli başlı maddi sıkıntı oluşturacak ama değeceğini de düşünüyorum.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHayalimdeki evlilik ama ne yazıkki bu ülkede mümkün değil
03 Yorumla- +1 yıl
Neden olması n
- +1 yıl
Kızların istekleri bitmiyor üstat
- +1 yıl
O da doğru
+1 yılNişan evliliğin bir adım öncesi oluyor ve stresli durumlarda karşınızdakinin nasıl hareket ettiğini görüyorsunuz :) bence olmalı
00 YorumlaNısan dugun masraf bencs sade nıkah ıle evlenılebılır
01 Yorumla- +1 yıl
Vay be aynı fikirde oldugum insanlarda varmış
- Para & Ekonomi konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok mantıklı, evlenecek olan sizsiniz. Gidin nikah dairesine, imzaları atın, bitsin gitsin ohh miss.
00 Yorumla
+1 yılMantıksız ben şahsen her şey olsun isterim..
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılmantıklı neden olmasın çünkü süreç uzadıkça işin çılkı çıkıyor sonra iş saplantıya dönüyor
03 Yorumla- +1 yıl
Yani bence xe
- +1 yıl
durum iyice kontrolden çıkıyor sonra medyada duyuyoruz cinayet cinnet hallerini
- +1 yıl
Haklısınız
Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Neden olmasın. Dönemimizde çok abartılsa da bence sadece düğün olduğunda daha keyifli oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de
+1 yılİki insan birbirini sevdikten sonra Nisan mis sözmüş gerek yok herseyin en pahalı en lüksü olmasındansa sevdiğin insanla mutlu olacaksan zaten bunların hiçbirine gerek yok sade bi nikahta güzeldir. ☺️
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen o kafadayım
- +1 yıl
Hihiiii
Diyelim görücü üsülü evleniyorsun tanımadan nikah masasına mı oturacan 😂😂😂 bnce olmali
00 YorumlaSaçma hiç insan insanı tanımadan evlenilmez bir süre oluşulmalı bence
00 Yorumla
+1 yılİşte bu benim hayatım. Önemli sayılacak, destanlaştırılacak olayı pat diye yapıp bitirmek ahshdjf
00 Yorumla
+1 yılSöz nişan gerekli. Kınaya gerek yok diye düşünüyorum. Hele ağlamak falan. İtici
00 Yorumla
+1 yılabi sence evlenmek mantıklı mı? :D hiç birine gerek yok 10-0 geriden başlıyorsun
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 3,4b cevap paylaştı. Tabiki de Mantıklı Nişan Söz Zaten Başlı Başına Uydurma
00 YorumlaNikâh dairesinde sade bir nikah töreni yeterli. Gerisi fazla.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlişki sevgililik süreci yaşamışsa mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılDaha önceden sevdiğiniz biriyse mantıklı masrafa gerek yok bence sırf gösteriş olup başkaları eğlenebilsin diye. Önemli olan aşık olduğun kişiyle hayatını birleştirmek sonuçta.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen bence de
+1 yılfazla uzadı mı toksik oluyor ideal süre yok kanka
00 Yorumlabenim içni çok da mantıklı ne o millet eğlenecek oynayacak diye düğün yapamam yahu, o masrafa asla girmem sadece bir nikah, gelinliksiz sade hoş bir nikah bok akrabaların olmadığıı :)
01 Yorumla- +1 yıl
On numara katılıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantıklı tabii. Söz ve nişan şart değil ama evlilik şart
01 Yorumla- +1 yıl
Okey
- Para & Ekonomi konusunda 20,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok mantıklı bi hareket.
01 Yorumla- +1 yıl
Yorum için teşekkürler
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet mantıklı çünkü bunların da genel anlamda bir geçerliliği yok. Umarım istemeyen biriyle evlenirim.
00 YorumlaValla ne bilim birini sevecek yetim olsa bir de deli cesareti olsa yıldırım nikahı sonra vın balayı yapmak isterdim
01 Yorumla- +1 yıl
Gel yapalım ya benim cesaretim var
+1 yılÇok mantıklı kardeşim. Ama senden çok karşı tarafın fikri önemli. Onlarda seninle aynı düşüncede ise sorun yok. Ama düşünce farklıysa sen ne yaparsan yap nişan istenirse nişan yaparsın
00 YorumlaBen tamamen boşa zaman kaybı ve canım saçma gelenekler olarak bakıyorum. Hatta evlenmeye bile. Evli olmadan evli hayatı yaşamanın kime ne zararı var? Bir imza neyi değiştiriyor?
00 Yorumla
+1 yılEski adetler bence gayet mantıklı eskiden yapılan birsürü gereksiz şey varmış oysaki bu nesil hep aynı gidemez zaten değişmesi bazı açılardan da iyi oluyor
00 Yorumla
+1 yılSöz gerekli bence ama nişan boş geliyor ve düğünde. Söz ve ardından yıldırım nikahı nişan düğün parasıda balayına harcanır miss
08 Yorumla- +1 yıl
Bence de
- +1 yıl
Bu kadar istiyorsan gel evlenelim - +1 yıl
Şansına küs bilader
- +1 yıl
Neden ya
- +1 yıl
Sözlüyüm...
- +1 yıl
Özür dilerim bilmiyordum
- +1 yıl
Sfır sıkıntı hadi baaay
- +1 yıl
Okey treni kaçırdık yinr
+1 yılhepsi mantıksız aileler ve arkadaşlar arasında küçük bir parti olabilir az masraflı o parayla gidin evinize eşya alın veya gezin düğünler akraba eğlendirmek için
00 YorumlaBen öyle yaptım mantıksız diyen arkadaşlarım borç öderken biz evlenip balayına (3 defa) çıktık. zevkliydi yap derim 💃🏿
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Senin düğünün İçinde ne geliyorsa nasıl istiyorsan öyle yap kafana göre
11 Yorumla- +1 yıl
Okey
+1 yılBence o döneminde tadı başkadır diye düşünüyorum olmalı
00 YorumlaSöze gerek yok bence ama nişan olmalı kendi düşüncem bu
01 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı tabi
kışiler birbirini iyi tanıyorsa evet direkt evlilik mantıklı
08 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın
- +1 yıl
Profilin çok güzel
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Bu profilin daha iyi
- +1 yıl
Bu saatte uyanık olmana şaşırdım
- +1 yıl
Hey neden uyumuyorsun
Bence değil tanımak lazım bu süreçte evlendikten sonra çok başka kişiliğe dönüşebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın gel tanışalım bix
- Devamını Gör (88)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Birbirinizi tanıma sürecini zaman kaybı olarak görmeyin. Ülkemizde gerçekleşen evliliklerin yaklaşık 3'te 1'i boşanma ile sonuçlanıyor. Ancak bu tanıma süreci mutlaka nişan adı altında gerçekleşmeyebilir. Karşılıklı anlaşarak pratik çözümler bulabilirsiniz. Kendi aranızda yüzük takabilir, ilişkinizi bu yeni aşamada biraz daha test edebilirsiniz (eğer flörtü sürdürmek aileleriniz ve çevreniz açısından zor oluyorsa). Büyük ve şaşalı törenler yapmak zorunda değilsiniz. Ancak çabuk verilen evlilik kararları sizi ileride başka zorluklarla ve kayıplarla baş başa bırakabilir.
Geleneklerimiz her zaman mutluluğumuza hizmet etmese de toplum yararına belli amaçlar taşımaktadır. Geleneklere körü körüne bağlanmak değil onların yararlı yanlarını kabul etmek daha doğru bir yaklaşım olur. Zira, gelenekler de zamanla değişime uğrarlar. Ancak son dönemde gelenek adı altında çiftleri hem maddi hem manevi olarak zora sokan şeyler yapılıyor. Evlilik teklifi, nişan, kına, düğün gibi aşamalar son derece abartılıyor. Bu konularda tuzağa düşmemek için çiftlerin birbirleriyle oturup anlaşmalarını, sevgilerini bu tür ölçülerle değerlendirmemelerini, bu konuları ilişkilerine yük etmemelerini tavsiye ederim.
Teşekkür ederim yorum için