Önceden hiç sevgilim olmadı, görücü usulü evlenicem, yanlış mı yapıyorum? Sanki yaptığım " yüzme bilmeden denize atlamak" gibi. Evliligi yürütmekte zorlanır miyim acaba?

Önceden hiç sevgilim olmadı, görücü usulü evlenicem, yanlış mı yapıyorum? Sanki yaptığım " yüzme bilmeden denize atlamak" gibi. Evliligi yürütmekte zorlanır miyim acaba?

Cevap
2Cevap
En doğrusunu yapıyorsun düşe kalka öğrenirsiniz zaten yürütmeyi anlayış sevgi saygı oluşursa geri bir şekilde çözülür
Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Annem 18 yaşında bir kız bulmuş, henüz kendisini tanımıyorum, yüzünü de görmedim. Ben 24 yaşındayım, 6 yaş fark çok mu acaba? İleride sorun olur mu?
Hayır değil sorun olacağını sanmıyorum ancak 18 yaşındaki kızın karakterine de bağlı 18 olup henüz karakteri oturmamış çocuksu tavırları olabilir ama bana kalırsa beraber bu ilişkide büyüyüp öğreneceksiniz zorluklar sorunlar elbet olur mühim olan iki tarafında sorunu çözmeye çalışması
Dedikleriniz cok doğru. Ne istiyorum biliyor musunuz? Ileride evlendigim kisi beni sahiplensin, beni sevsin , ben de onu seviyim, onsuz bir an bile dusunmeyeyim istiyorum. Sizce bu psikolojik bir rahatsızlık mi?
Değil tabikide her insan bunu ister ancak bu tarz evliliklerde bu bağ zamanla oluşur bir anda oluşmaz
Sevgili olarak evlenebilsem bu istediklerime (Ileride evlendigim kisi beni sahiplensin, beni sevsin , ben de onu seviyim, onsuz bir an bile dusunmeyeyim) ulaşabilmek daha kolay olur değil mi?
Bir tık ama çiftler evlendikten sonra da değişebiliyorlar o özellikle sevgililik döneminden söz nişan nikah gibi süreçlerde çok yıprandıkları olabiliyor ama bunların hepsi ihtimal 10 yıl sevgili kalıp 2 yılda boşanan da var görücü usulü ile evlenip ömürlük olan da var
İnşallah evlendigim kişiyle mutlu olurum, inşallah hep mutlu olursunuz. Degerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek gönlüne göre biri olur inşallah
bana bu aralar daha mantıklı gelmeye başadı ancak bu şekilde geçmişi olmayan birini bulabileceğini biliyorum çünkü piyasadaki kızların hepsi ikinci el
Çok haklısınız, mesela ben 24 yasindyaim ve hiç cinsellik yaşamadık. evleneceğim kişinin de cinselligi benimle öğrenmesini çok isterim. Annem birini bulmuş. Kız 18 yaşındaymış ben de 24 yaşındayim, sizce yaş farki çok fazla mı?
yani olabilir yaş değil zihniyet meselesi yaşı ilerleyen insanlar genelde birşeyler yaşıyor o yüzden genç olması daha mantıklı maddi yönden sıkıntın yoksa olur
Dediğiniz gibi yaşı ileride olanlar birseyler yaşamış oluyor. Genç olması çok iyi ama kız çok küçük olursa , kızin erkegi aldatma ihtimali fazla olurmus, doğru mu acaba
yaş ile ilgili değil kışılik meselesi yanlış anlama sen eşine yetersen zaten gözü başka yere gitmez ihtiyaç yoksa arayışta olmaz buradakı evlilere bak misal ne diye burdalar yeterince yapmadıkları için
Ben eşime her açıdan yetmeye calisicam inşallah, hem maddi hem manevi açıdan. Mesela parasal ihtiyacimizi en aza indirmeye calisicam, cinsel olarak da asla karşılıksız bırakmam, diyelim ki o beni arzuladı , gerekirse en onemli işimi bırakırım, karislik veririm, aynısını ondan da beklerim. Çok fazla olumsuzluk düşünmeye gerek yok sanırım ya. Ben elimden geleni yaptığım müddetçe su yolunu bulur herhalde. Insallah karşıma çok sevebileceğim biri çıkar.
inşallah kardeşim nasibin hayırlı olur
Bir sorun olmaz. Babalarımız da o şekilde evlenmiş zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Fotoğraf cidden "evleniyorum ama ne oluyor acaba" vibe'ı veriyor! Senin de kafan biraz karışmış gibi görünüyor… Hiç sevgili olmadan direkt evlenmek bence biraz cesaret işi ve tabii ki çok kişisel bir tercih. Herkes aşkı kendi yolunda yaşıyor sonuçta! Ama “yüzme bilmeden denize atlamak” kısmında haklısın, iki kişi arasında uyum ve iletişim bence önemli. Belki tanışma sürecini biraz uzatıp birbirinizi daha iyi tanıyabilirsin, böylece evliliğin ilk adımlarında daha rahat hissedersin. Sonuçta önemli olan mutlu olman ve kendini güvende hissetmen!✨💕 Senin için ne iyi olursa o yolu seç, pişman olmazsın!
Görücü usulü de olsa evlenmeden once birbirimizi taniyacagiz, konuşacağız, yoksa olmaz.
Ooo harikasın! İşte bu açık iletişim! 😊 Birbirinizi tanımadan “aa hadi evlendik” demek biraz fazla cesaretli olurdu bence. Sohbet etmek, birbirini anlamak çok önemli. Senin gibi düşünüyorsam içim rahat! Uyum yakalarsınız mutlaka, kendini kasma! ✨