Sizce çeyizsiz evlilik olur mu, ileride çok borç çıkar mı?

#profilo
Sizce çeyizsiz evlilik olur mu, ileride çok borç çıkar mı?

#profilo
Çeyiz yapmanın ya da yapmamanın evlenmekle olan mantıklı veya mantıksız bir ilişkisi olduğunu söylemek zor. Çeyiz geleneği farklı kültürlerde farklı şekillerde yaşatılan bir gelenektir ve birçok insan için önemli bir sosyal ve kültürel değere sahiptir. Bazıları için çeyiz yapmak evliliğe hazırlık sürecinin bir parçasıdır ve bu geleneği sürdürmek önemlidir. Diğer yandan, çağdaş toplumlarda bazı insanlar için çeyiz geleneğinin evliliğin özüyle ilgisi olmadığını ve bu geleneğin zorunlu olmadığını düşünmektedir.
Çeyiz geleneği, evlenen çifte evlilik hayatları için gerekli olabilecek temel eşyaları sağlama amacını taşır. Ancak, günümüzde birçok eşya ve ekipman kolayca temin edilebilir durumdadır. Bu nedenle, bazı insanlar için çeyiz yapmak zorunlu bir adım olarak görülmez. Ayrıca, evlilik birliği için gerekli eşyaları almak için birlikte alışveriş yapmak ve evlilik öncesinde birlikte yerleşmek de tercih edilebilir bir yaklaşımdır, evlenmeden önce çeyiz yapmanın mantıklı olup olmadığına dair kesin bir cevap vermek mümkün değil. Her çiftin kendi durumunu, inançlarını ve tercihlerini göz önünde bulundurarak bu konuda ortak bir karar almaları en sağlıklı yaklaşım olacaktır. Evlilik, çeşitli gelenek ve alışkanlıkları bir araya getiren, çiftin birlikte yürüteceği özel bir süreçtir ve çeyiz geleneği de bu sürecin sadece bir parçasıdır.
Evlenme ve çeyiz konusu kişisel tercihlere ve kültürel alışkanlıklara göre değişebilen bir konudur. Çeyiz yapmadan evlenmek ya da çeyiz hazırlamak, çiftlerin kararlarına ve önceliklerine bağlıdır.
Çeyiz, genellikle evlilik hazırlıkları kapsamında çiftlerin evlerine girecek eşyalar, tekstil ürünleri, mutfak gereçleri gibi eşyaları içerir. Ancak günümüzde, özellikle kentlerde yaşayan ve modern yaşam tarzını benimseyen birçok çift, geleneksel çeyiz alışkanlıklarından vazgeçebilir ve evliliklerini sadece temel ihtiyaçları karşılayacakları eşyalarla başlatabilir.
Çeyiz yapmamak, ekonomik nedenlerden, pratik düşüncelerden veya kişisel tercihlerden kaynaklanabilir. Çiftler, ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre bir düzenleme yaparak evlenmeyi tercih edebilirler. Bu, çiftin birlikte alışveriş yapma, ihtiyaçlarına uygun eşyaları seçme ve evlerini kendi zevklerine göre düzenleme özgürlüğüne sahip olmalarını sağlayabilir.
Sonuç olarak, çeyiz yapmak ya da yapmamak tamamen çiftin tercihine bağlıdır. Her iki seçenek de evliliğin başarılı olması için gerekli değildir. Önemli olan, çiftin birbirleriyle uyumlu bir şekilde kararlar alması ve ortak bir yaşam sürmeye hazır olmalarıdır.
Engin bilgiler için teşekkür ederim
Aslında çeyiz olarak alınacak ufak şeyler tamam da beyaz eşya mantıksız geliyor. Ya izdivaç olmazsa o zaman ne olacak? Zamanı geçer kullanmaz isen. Fakat ufak şeylerde pek bi değişim olmaz. Tabak çanak işleri olarak
Eğer mantıklı şekilde çeyiz yapılırsa bence güzel bir şey hemde gelenek sonuçta. Biraz zaman geçse de eskimeyecek, kullanım zamanı hemen geçmeyecek şeyleri önceden almış olmak insana bazen oh çektiriyor yani çevremden biliyorum ama gerekli gereksiz her şeyi alıp bir o kadar pişman olan da var. Özellikle de her gün yeni bir zam haberi ile uyandığımız şu günlerde bence mantıklı bir şey çeyiz yapmak. Her şeyi bir anda yapmaya çalışmak maddi olarak çok zor artık. Ve ne yalan söyleyeyim seviyorum çeyiz olayını sjdjjaksks ama eskisi gibi çeyiz yapan pek kalmadı artık herkes ihtiyaç dahilinde çeyizini düzüyor. Bu arada yorumlarda çeyizin ne olduğunu bilmeyenler var sanırım çeyizi dantelden ibaret zannedenler var, çeyizi sadece erkeklerin yaptığını sanıp her şeyde de bize yük olmayın diyen erkekler var. Okurken sabır çektim. 🙄
Evet çok yorucu fikri olmadan konuşanlar
Cevap
56Cevap
Evet evlenilir bence neden evlenilmesin ki ama herkesin kendi kararı yine de
Barış seni biz alacağız :p
Kime :P
Bir tanıdık var ona 😬 çok tuttuğunu koparan bir kız o da maviş :)
Ben yalnız kalayım ya en iyisi bu :P :)
Kaçtı yine 😬🤣🤣🤣
:D :D
Şöyle düşün bugün aldığın tencere seti 4000 tl ise sen evleneceğin zaman 6000-7000 olacak hatta belki daha fazlası. Üstelik son zamana bıraktığın için her şeyin aceleye gelecek, hem en ucuzuna hem de en dandiğine denk geleceksin. O an ne popülerse o iyi zannedeceksin ama yavaş yavaş alsan, araştırarak daha kalitelisini ucuz bir şekilde alacaksın.
Çeyiz dediğin şey evinin ihtiyacı ve eninde sonunda alınacak. Koy kenara dursun bence. Durumum yok, alamıyorum şu an diyorsan da o zaman eşinle halledersin.
Tamamen katılıyorum
Teşekkür ederim
Görüşlere bakıyorum da , çoğu evlenin beraber alın demiş ne kadar saçma.. 😂
Herşeyin hazır olup keyif yapması daha mı iyi yoksa evlenir evlenmez hemen alışverişe çıkıp beraber almak daha mı keyif verici?
Bence en mantıklısı kullanabileceğiniz kadar alışveriş yapmak, diğer fuzuli eşyalar da gerektikçe beraber alırsınız..
Evlenince kimin parası varsa o alıyor. Kimse nasılsa evlendik diye almaya çalışmıyor. Hayalperest üyelerimiz 😬
@Bahtıgüzel00 saçmalıyorlar ya bana göre 😬
Haklısın, ben katılıyorum sana eda. Buzdolabı, koltuk, çatal hepsi şart. Öyle boş eve gidilmiyor düğün salonundan
Rica ederim. Herkes evlenince alınır ya demiş. Zaten boşanmaların çoğu evlenince cimrileşti diye oluyor, göreceğim ben bunları 🤣🤣 rica ediyorum 🌸
Mantıklı
Çeyizsiz evlilik olmaz diye kural yok. Önemli olan sevgi ve saygı dolu bir ilişki kurmak. Maddiyat elbette önemli ama her şeyden önce gelmemeli. Zamanla beraber yapabilirsiniz. Çok borç yapıp yapmamak sizin alacaklarınıza ve planlamanıza bağlı birazda 😊
Kural değil de geçim olur mu
Yeterli mi o destek
Daha ne olsun bundan sonrası sağlık
Nikah , çeyizsiz, sade bi aile yemeği ve eşle başbaşa bi tatil.. ev eşyası olursa yeter. O da çok ayrıntılı bisi değil. Fincan takımı 2 3 olmasın da 1 adet olsun yeter bize. Ya da koltuk sade spor.. öyle gösterişli varaklı hiç sevmemm. Zaten köpekli bi ev olucak gibi :) çünkü köpke kızımı da götüreceğim. Ana eşyalar yeterli. Çatal kaşık takımı 10 tane değil de 1 yeter.. gibi gibi. Kalabalığı hiç sevmem
Evet kalabalık olunca da kötü
Benim mantığıma göre evlilikle mümkün olduğunca borca girilmemeli
Demode olmuş , çiftlerin yararına olmayan ve zahmetli bir o kadar da masraflı gelenekleri bırakmak gerek
Çeyizdir , cafcaflı düğündür bolca masraftır sevmem
Çeyizsiz de sade bir düğün olabilir
Tasarruflu olup elde kalan para ile yatırım yapıp ya da tüm borçları ödeyip evliliğe kafa rahat gitmek gerek
Zaten temel eşyalar Alınıyor artık genel olarak çeyizde
Niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ki yok çeyiz yok salon takımı, insanlar bir birinin uyumundan daha çok perde ile halının uyumunu dikkate alıyorlar, evlilik bu değil. her şey olur sen mutlu olmayı bil yeter ki
Mutlu olmak belki de en zor olanı
Bence değil insan anlaşıldığı kalpte çiçek açar, anlaşıldıgın dan eminsen mutlu olursun şüphesiz
Kesinlikle :)
her şey senin için yaratıldı senin iyi olman için aynaya bak ve mutlu ol sen çok değerlisin
Hepimiz değerliyiz
Hepimiz kardeşiz türküsü ile giriş yapmam lazım bide 😂
Eyvahlar olsun 🤣🤣
Sesim çok güzeldir bi kere zeki Müren kadar olmasa da😂😂
Sıfır çeyizle evlendim canım anam (kayinvalidem) benim yerime herşeyi hazırlamıştı hazira koydum Allah başımızdan eksik etmesin büyüklerimiz çok ince düşünüyor.
Senin ailen peki ya da sen çalışıp neden almadın
Ben çalışıyordum ama evlenmeyi hiç düşünmemiştim bu yüzden hiç hazırlık yapmadım zaten maaş kartım da parayı çok seven beni doğuran yaratikta idi buna imkan vermezdi
Şimdi anladım. Çok zor senin için. Umarım bundan sonra mutlu olursun...
Çok şükür gecti güzel dileklerin için teşekkür ederim güzel kalbin kadar güzel bir ömrün olsun 💐
Teşekkür ederim 🌸
Çeyiz ortada evlenme kararı yokken yapılmamalı, ne zaman evlenmeye karar verirsin o zaman çeyiz almaya başlarsın. Çeyiz dediğimde ev eşyası bk püsür değil yani
Bir gün mutlaka oluyor. İstisna oluyor elbette
Gerek yok onlara
ceyizsiz de olur, sonuçta evlenip evinizi beraber kuruyor olacaksınız, zaman zaman ne lazım olursa alırsınız aceleye gerek yok, çoğu insan herşeyi dört dörtlük olsun ister, isteyede bilir, fakat durumun yoksa zorlamaya da gerek yok.
nevresimi halıya uyum sağlasın felan filan onca borca değmez.
Uyum olsun yine de
ihtiyaç dışı şeyler almak nedir ya. ayrıca yok dayıya don, amcaya atlet, halaya pijama, önce huzur mutlu yuva, sonrası yavaş yavaş olur. birlikte yapılan güzeldir bence.
Birlikte olursa en güzeli ama olmazsa da olmaz
tamam onu diyorum asıl zorunlu ihtiyaçlar alınır, gerisi zamanla birlikte yapılır. örnek ilk günden kurutma makinesi gereksiz, yaldızli salon takımı gereksiz, ne bileyim mikrodalga gereksiz gibi
Mikrodalga sonradan alınır.
tamam abla kurban olayım sen haklısın sen doğrusun tamam kapatalım konuyu. sen yorulma
Diyelim ki çeyiz yapmadan evlendiniz mutfakta tencerede yemek yapacaksınız tencere yok, Tava yok , kaşık çatal tabak lazım yok peki nasıl olacak, Olur mu sizce?
Olur birader ahahah hatta ben ayri eve çıkmıştım ihtiyacim olan şeyleri alıp yavaş yavaş tamamladim gayet oluyo yani.. 1 saatlik alışverişle hallolur o dediklerin 🤣 yeni gelin sunumu da yapmayıverin
Yeni gelin sunumu değil de artık herkes özenli tabaklar atıyor
Hayatınızı ilişkinizi özenli yaşayın önemli olan tabak çanak değil bacım.. hepsinin biyerde modası geçiyo
@GönülYazici yazmışsınız ihtiyacım olan şeyleri benim yazdıklarım ihtiyaç dışı mı? aslında size cevap yazmam hata.
Ben katılıyorum mavili. Kşmseveski püskü tabak kullanmıyor artık
Hayatında bir daha bulamayacaksan çok özel parçalar vardır onları alırsın çeyizine ama normal her zaman her yerde alabileceğin şeylerin alınmasını çok saçma buluyorum özellikle elektronik eşyaları.
Genelde de bulunmuyor maalesef
Çeyiz mi kaldı ya evlencekseniz birlikte halledersiniz oldu bitti..
valla helal olsun şöyle düşünen kadınlar da olmasa 👍👍 ama çoğu hep bana hep bana dediği içinde mutsuz huzursuz. adam 10 yıl borç ödüyor nasıl huzur olsun
Çeyiz lazil diyen erkekler de düğünde ben masraf ediyom bari eşyaları kiz halletsin diyenler.. onlar da kendince haklı da düğünde gereksiz beeehh
aslına bakarsan gerçekten çoğu gereksiz şeyler. bi dünya para veriyor 4 saat salona, neymiş konu komşu, köyden gelenler halay çekip fidayda oynasın 😂 o halay sonra gelip damata giriyor 😂😂
İşte birlikte olmuyor. Zaten evi erkek alıyor. Çeyiz de erkeğe mi kaldı diyorsun
Yoo öyle bisey demiyorum. Ben evlilikte maddi sorumluluklarin erkeğe yıkılmasına karşıyım.
Ev ona mı ait neden evi o alsin 🤣
O zaman ev olmadan evlilik olmaz. Önceden halledilmesi gerekli. Günü gelince erkeğe kalıyor
Ev olmadan da evlilik olur kanka, kiralık evler boşuna yok eşya da 1haftaya halledilir, krediyle alinir birlikte ödenir oldu da bitti maşallah
@qonulyazici buralar karışmış ben kimim kime ne dediğini anlamadım 😂😂 tekrar güzel düşüncene teşekkür ederim. keşke herkes senin kadar mantıklı olsa
Kiralık evde ne kadar durabilirsin ki günlük kiralık onlar da hasarlı. Ha dayalı döşeli kiralık evse kastın onlar ekstra fazla ev kirası oşsrsl depozito alıyor. Ödeyecek paran varsa zaten ev alırsın
Evlilik gibi güzel işleri bu kadwr zora sorarsanız evliliğin ilk aylarinda birbirinizden nefret etmeye başlarsınız, biraz rahat olun allah askina yaa @Bahtıgüzel00
Kiralık günlük kiralık dalrede evlilik be kadar yürür ki
ablacım amacın ne, kiraya karşısın, günlüğe karşısın, deniz manzaralı villa mi istiyorsun yalı mi istiyorsun. 😂😂
Günlük kiralık kim dedi, aylik kiralık tutun ahahahahahh herkesin evi mi var
@aşkadami_38 anlatamıyorum derdimi 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@aşkadami_38 hayır sen mikserlik yapıyorsun. Dediğim kiralık, içinde eşyaların bile kiralık olduğu bir evle dönmez evlilik. Hele bu çağda
abla he he sen haklısın sen doğru konuşuyorsun.
@Bahtıgüzel00 evliliğin eşyayla alakası yok bacimsu yaa 🤦🏻♀️
Vallahi orta halli bir Kahve takımı olmuş
900 TL . Çeyiz almak bu zamanda çok zor iyisimi sadece ihtiyacımız kadar almak.
Doğru diyorsun
olurda bizim millet gösteriş meraklısı o nasıl olacak? bizim milletin gönlünü hoşnut edemezsen evlilik sayılmaz!
İşte bunlar boş iş
Bir kere gerekli plan mutfak eşyaları tekstiller vs alınabilir. Evlenirken çok masraf çıkıyor her şeyin bir anda alınması zor.
Çok zor yük resmen
çeyiz olarak düşünmeden zaruri kullanılması gerekenler alınsa iki taraf içinde yıpratıcı olmaz bence 🎈
Evet herkes üzerine düşeni yapsa mesela
Değil canım çeyiz olmadan gelin olmanın hiçbir esprisi yok benim için.
O da doğru
Beraber alınsa daha güzel ve eğlenceli bence
Evet
onu bunu bilmem ama çeyiz biriktireceğine altın al biriktir daha iyi
Daha mantıklı
nedeni de hem yer kaplamıyor, hem fiyatı yükseliyor, hem sattığın zaman değerinde satıyorsun, hem de teknoloji ne getirirse getirsin eskimiyor
Temel şeyler alınır ama iki kişilik abartmaya gerek yok diğer şeyler ihtiyaca göre alınır mesela devasa yemek takımı olmaz en küçüğü hangisiyse o alınmalı.
İl görsün yine de
Ceyizden nefret ederim. Isine yarayan seyler alinmali. Aptal aptal dantel ot çöpe gerek yok. Simarik insanlar sinir oluyorum.
Zaten işine yarayan eşyalara çeyiz deniliyor
:D bi desene dantel ne isine yariyo...
Veya suslu 100 parca yemek takimlari ne isine yariyo bi soyler misin
100 parça yok ki
Lafin gelisi dedim😐
Sķtigmin yemek takimlarinin parca sayisini mi ogrencem bi de :D
60 parça, çorba tatlı ve büyük yemek için ayrı. Hepsi ayrı. Çünkü birbirine tadı geçiyor.
Offfffffffffffff
Sanirsiiiiiiinnn evlerde pisen yemekler michelin yildizli restoran yemekleri he... sanki fine dining awk.
Ayyyy tamam 1 set al 2 3 set almak ne lan ayrica yaldizli yildizli sacma sapan seyler bunlar.
Modern olun azcik dedikoducu gun karilari, dedikoducu adamlar olmayin biraz...
Bu tiple evlenemem ben o yüzden evlenince kullanırım diye aldığım hiçbir şey yok.
Güldüm :)
Olmaz ama fazlası da mantıksız kızlar eşyaları Cok abartıyor
Maalesef
saçma bende biraz çeyize gerek yok ihtiyacını alırsın gerisini sonrada alabilirsin
Elbette
Çeyiz gerek hem adetimiz hemde ihtiyaçlarımız var fazla abartmamak en iyisi
Doğru
İmkanın varsa al diyeceğim sonra evlenme olmazsa ne olacak çeyiz! Bilemedim 🤭😅
Çöpe gidecek
Gibi 😃
Bu devir de hic mantıklı değil her şeyi önceden ayarlayıp evlenilmeli
Katılıyorum
Aynen :)
önceden bir kaç şey alınabilir bence sonuçta o zaman almazsak daha pahalı olur
Tonla borç olur
Evlenmek isteyenler buraya deyince evlendirecekler sandım 😀
Çeyiz kaldımı hala ya
Yok orası burası değil 🤣🤣
Neresi orası peki 😂
Orası evlendirme programı 😬😬
Yok almayım onu başka yokmu
😄
Ben de almayım 🤣🤣
😂😂
Evlenirken zaten cocu seyi aliyorsun gereksiz cegizde gorduk gerekliyide abartiya gerek yok bence
Elbette gerek yok bunlar temel ihtiyaçlar
Inc8k cincik dolduracaksan hic ceyiz yapmaya gerek yok.
Onlar eskidendi
Hayat sizin hayatınız ömür boyu gereksiz şeylere borç ödemek mi iyi masraf yapmayıp geleceğe yatırım yapmak mı önemli olan bunlar
İkisi de önemli
Mantıklı
Ne lazımsa evlenince alırsın boşuna ne kalabalık yapacaz🤣
Bilmiyorum boşuna kalabalık mı bunun adı
Yani bence paran olmazsa evlenmezsin 😄
O muhakkak
Olmaz tabi benim bile çeyizim var dermişim 🤣🤣🤣
AA ciddi misin
Şaka dedim ya 😅😅
Peki
Tek maaşla ev düzmek çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun
Evet maalesef öyle
Evlenmeden önce çeyiz yapmak lazım, evlendikten sonra o riske girilmez bence.
Felaket borç oluyor
Bakalım ne zaman bitecek
5 yıl sürer gibi
Baskalarinin bir gece icin mutlu olabilmesi icin bir ciftin borca girmesi kadar buyuk bir adaletsizlik olamaz.. ceyiz olayi zamanla'da olur. Insanin uzerinde borc olmasin.. Hersey yeni veya son model olacak diye bir kaide yok.. Onemli olan mutlu bir sekilde yasamaktir evlilik ve borcusuz.
İhtiyaç günlük kullanım haricinde hersey saçma. Çift yemek takımları yatak örtüleri su takımları vs. dolap bekliyor. Hee benim gelen gidenim çok olur misafiri severim diyosan al
Misafir bu devirde olmaz herkes çalışıyor
O kadar eşyadan kastım beyaz eşya ve mobilya
Çeyizde artık pek patik, dantel yok. Bunlar var
Gerekli şeyler alınmalı ben nevresim seti, battaniye, çay seti gibi şeyler aldım. Sunumluklar vazolar falan boşa masraf önce her gün kullanılacak ihtiyaçlar alınmalı
Sunumluk lazım oluyor yine
Düğünsüz evlilik bile olur yeterki iki taraf istesin
Olur o dediğin ama eşyasız olmaz
Çeyiz olayı zaten mantıksız yıllarca tencere tabak biriktirilir mi sonra modası geçiyor zaten
Elbette zorlu bir iş
Ama gerekli de sonra da lazım olur o eşyalar
Bu zamanda çeyize gerek yok buşuna masraf gün ekonemi devri tasarruf etmek gerek ihtiyaçın kadar almak yapmak yeterli sonra aldığın eşyaların parasını kim ödeyecek
İşte ortada kalacak öyle
Olmaz canım , çeyiz bir gelinin gururudur , dul ya da kaçmış değilse ve ayrıca dul ya da kaçmış bile olsa Arapçada çeyiz manasına gelen mehiri nikah kıyıp evlilik gerceklestiyse vermek zorunda , kadının hakkıdır, helal etmezse erkek mesuldur
Evlilik mi eminmisin
Asla asla deme
Tamam 🫡
Anlaştık
Tabiki anlaştık
Ceyiz kadar gerksiz biley yokk ıvır zıvıra vereceğin parayı evinin esyasınaa o varsaa at bankaya birikimin olsun kötü günler içinn
En güzeli zaten yatırım
Aynen çeyizz fereksiz yaa
Yayağın altında tıllarca bekliyor saçmaa
Olur mu çeyiz tek o mu.
En ön planda olanı o
çeyiz ne ya saçma saçma adetler. sen şimdi düğün de yaparsın. ihtiyacın kadarını al, haddinden fazla alırsan evinde koyacak yer bulamazsın.
Neye göre saçma
amcaya atlet halaya don 102 parça porselen takımı 38 parça çatal bıçak kaşık takımı 82 parça tencere seti..
şimdi mantıksız geldi mi?
hamallıktan başka bir şey değil ama, yine de siz bilirsiniz sizin hayatınız.
Yo mobilya televizyon buzdolabı kategori beyaz eşya zaten
Gerekli tabi. Çeyiz dediğin şey alması gereken şeyler ev ihtiyaçları. Almasan nasıl ev düzcen. Abartı şeyler almazsin ama çoğusu gerekli şeyler
Doğru ben de aynı fikirdeyim
Çeyiz derken öyle patik falan filansa boş ver ama tencere seti, nevresim gibi ev eşyalarıysa mantıklı biz de almıştık 19 bine denk geldi şu an aynı set 39 bin eninde sonunda alınscak şeyler sonuc olarak
Doğru erkenden almam lazım
Evet uygun fiyatlı aktüel olarak gelen borcam, çatal kaşık seti şeyleri de alabilirsin veya fincan takımı vs
Bende evlenmek istiyorum, çeyizin gerekli olduğunu düşünüyorum sadece hoşuma gitmeyen tek şey milletin gözüne sokar şekilde şov yapmaları
Evet
Düğün işlerinden pek anlamam ama zaten damat gelini alışverişe çıkarıp her şeyi almıyor mu? O yüzden çeyizsiz de olur bence
Damat her şeyi alır mı
Valla Ben Antepliyim çeyizsiz gelin olmaz en az 10 11 bohça geliyor bizde bizde onlara götürüyoruz onun dışında çanak bardak şu bu illa olmak zorunda
Sizde çok yoğun oluyor
Hala öyle galiba çok yapılıyor
Arnavutluk falan yapar, başkan göçmenleri yapar
Çeyize verilecek parayla yatırım yapmak (borsa, altın vb.) sonrasında çeyiz yapmak mantıklı olan bence.
Elbette ama işte
Altın ya da dolara yatırırsan yılda %50 kazanç sağlarsın getirisi net güvenilir olur. Borsadan iyi hisse bulabilirsin bir hafta da kazanırsın o oranı. Benim de tereddütlerim vardı ama cidden iyi paralar kazandırıyor. Tavsiye ederim.
Borsa riskli değil mi bilirkişi olmadan
Çok büyük şirketlerden ( örn; thyao gibi) hisseler alınırsa birde parayı birikim olarak uzun vadede tutacağını düşünürsek riskli değil bence. Ben şu ana kadar zarar etmedim diyebilirim. Birde coinlerdeki gibi bir düşüş yaşanmıyor. Ana paran günlük olarak en fazla %10 yükseliyor ya da düşüyor. Yani parayı bir anda kaybetmen mümkün değil.
Bunun haricinde halka arzlara katılabilirsin onlarda ufak ama net gelirler sağlar
Ufaktan kastın ne kadar getirisi olur bu konuda pek riske girmedim açıkçası bilgim yok
Halka arzlara girersen küçük tutarlarla (örn. 500 gibi)%100 karı görürsün ortalama az ya da çok olabilir ama kar getirir kesin.
Borsa kısmında birkaç yatırımcı birde hisseleri takip etmen gerekiyor. Uygulama olarak investingi önerebilirim. Yatırımcı olarak belki Tardu barlas olabilir. Ama dediğim gibi kendi analizini de yap. Önce küçük tutarlarla başlarsın belirli bir kar oranı belirlersin aklında hissede o karı yakaladığın zaman çıkarsın
Bu arada şu an 2 şirketin daha halka arzı var incele istersen
Senin mesleğin nedir bu konuda bayağı bilgili gibisin
Biyomedikal mühendisiyim, şuanda da bir şirkette proje sorumlusuyum. 1-2 senedir ilgileniyorum bende borsayla
Harika, kadınların bu tarz işlerle ilgilenmesi ve ekonomi konusunda bilgili olması gurur verici 🌸
Teşekkür ederim 😊 Seni de bekliyoruz aramıza 😘
🩷🩷
Çeyiz olmadan evlilik olmaz. Evlenildi diye de alıcaklar asla bitmez
Evet çok da yük olur
Çeyizmi kaldı ya normal gerekli eşyalar alınsın yeter.
Onlara çeyiz deniliyor zaten
Hayır onlara çeyiz denmiyo kızın 1 tane bardat takımı yerine 5,6 tane kolaeksiyon gibi düzmesine herşeyi süsleyip püsleyip dizmesine gösteriş yapmasına çeyiz deniyo aksi taktirde senin sorduğun soru benim dediğim gibi gerekli olan eşyalarsa bende sana soruyorum boş eve yere çul atıpmı oturacaksın?
Hayır, çeyiz eve alınan her şeydir
Fuzuli şeyler dışında ihtiyaç olanlar çeyiz olarak alınmalı bence
Doğru aslında
Ben çeyizsiz evlendim kaynanam her şeyimi halletmişti
Ne şanslısın
Ceyizsiz olmak elbisesiz olmak gibi bir şey
Buna katıldım
Evlenip ne yapacan her ay düzenli 40 000 50 000 para ödemek nasıl bir keyif acaba
Berbat bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?