Psikolojik veya duygusal şiddet olarak bilinen şiddet çeşidi romantik ilişkilerde yoğun ve kalıcı izler bırakan ve diğer şiddet türlerine (fiziksel, dijital, sosyal, cinsel, ekonomik) eşlik eden bir şiddet çeşididir.
Bu noktada öncelikli adımlardan biri farkındalıktır. Şiddete maruz kalan konumunda olduğunuzu düşünüyorsanız partnerinizin size ve diğer insanlara olan tavırlarını gözlemleyerek bu şüphenize bir yanıt bulabilirsiniz.
Aynı şekilde bir arkadaşınızın bu tür bir flört şiddetine uğradığını gördüğünüzde ya da bu konuda kafanızda kuşkular olduğunda onun yanında olduğunuzu vurgulayarak sosyal destek kaynaklarını güçlendirmesine olanak sağlayabilirsiniz.
Kendi ilişki döngülerinizi inceliğinizde duygusal / psikolojik şiddet uygulayan konumunda olduğunuzu fark ederseniz buna neden olan ve ne gibi bir durum olduğunu, tutumunuzu ve ihtiyacınızı irdeleyebilir ve bu konu üzerine çalışabilirsiniz.
Psikolojik şiddetin günlük hayatınızı ve işlevselliğinizi etkilediği noktada profesyonel destek almak önemli ve etkilidir.
6284 ile her b. k şiddet. Kadına gelince tartışalım demek olası şiddet. Kadına donsuz gezme demek psikolojik şiddet. Kadına fuzuli harcama demek ekonomik şiddet. Saldıran kadının ellerini tutup itmek fiziksel şiddet. Tabi 6 ay uzaklaştırma ve tedbir nafakası. Kutsal karı cumhuriyeti.
Değil elbet ama kanun 40 milyon erkeği kafadan suçlu, 40 milyon kadını kafadan mağdur ve masum ilan ediyor. Bu cinsel bölücülüktür. Erkekleri kadın ve devlet kavramına düşman eder.
Kadını korumak erkeği itin g.. ne sokmakla olmaz.6284 kadın cinayetlerini 4 kat arttırdı. Cinayetlerin çoğu nedeni evlilikte ihanet. İhanet için kocalarını sokağa attılar. Nafaka arttırım davalarına nişanlılarıyla geldiler. Medya sadece erkekten kadına suçu işliyor. Kadından erkeğe, kadından kadına, kadından çocuğa suçu işlemiyor. Bir kadını korumak için milyonlarca erkeği iftira mağduru yaparak öldürülen kadın sayısı 4 kat arttırıldı. Senin başına gözümün önünde bir şey gelse seni anca ben korurum.6284 ya da kades pelerinle gelip koruyamaz. Kadeste bile %50 ihbar iftira çıktı. Ancak yeminim var. Savaş çıkıp ermenisi, yunanı kadınların ırzına geçse arkamı dönüp gideceğim. Hiç evlenmedim hiçbir mağduriyetim yok. Kabuğumdayım. Ara sıra eskort çağırıyorum ya da kadın bir iş arkadaşım yürürse durumu değerlendiriyorum ama erkeğe negatif ayrımcılığı reva gören, beni potansiyel katil ve tecavüzcü gören hiçbir kadına değer vermeyeceğim.
Babam böyle benim. Anneme senin beyninle benimki aynı degil, ayni calismiyor, cok yiyorsun, kilo aldin iyice. Kucuk yastaki kardesimde kilolu ona bile diyor kilolusun diye. Gelisme caginda olan cocuga.
Gerçekten o kadar bıktım ki. Evlenmeyi de dusunmuyorum bu yuzden. Bu evden bir an önce gitmek istiyorum. Universiteyi de baska sehre yazmama izin vermedi. Bir an once atanip gitmem lazım. Sonra belki duzenimi kurduktan sonra annemi kiz kardesimi de yanima alırım.
Kendisi tek basina ne b*k yiyorsa yesin. Erkeklerin bircogunun da boyle olduğunu düşünüyorum. Kadinlarin cogu psikolojik/duygusal siddete maruz kalıyor erkekler tarafindan. En iyisi gercekten erkek cinsini teget gecmek bu hayatta bir kadinin kendine yapabilecegi en iyi seylerden biri. Benim icin 1. sirada hatta. 1. Erkeklerle muhatap olma, evlenme,2. ekonomik ozgurlugunu kazan... diye gidiyor listem.
Duygusal şiddet oluyor yaa.. Hallediyoruz ni şekilde ama oluyor... Kavga ediyoruz işte kavga esnasında veya eşimin pasif agresif her şeyi reddeden tavrı duygusal şiddet işte... Sen bana bunu yaptın diyorum, ne yaptım tek bir kelime ettim mi diyor... Kelime etmeden de yaparsın diyorum... Artık daha akıllıyım.
Duygusal şiddet çok kötü bir şey aslında farkında olmadan gün içerisinde hepimiz bir birimize yapıyoruz. İlişkilerde de bu şiddeti görmek mümkün tahammül sınırları içinde olduğu sürece İlişkiler devam etmekte. Farkında olan insan İçin ise duygusal şiddet çok zor bir durumdur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Maalesef hala kaliyorum, okadar zor bir durumki. Eşim her fırsatta beni aşağlıyor, yüzüme tükürüyor, sövüyor ve dövüyor
ne yazıkkı ona maddi anlamda muhtacım bu yüzden gidemiyorum
kendi ailem beni kabul etmiyor, işe girince ilk bir sorun cıkartıp ordan ayrılmak zorunda kalıyorum 🥺
Deneyen oluyor bastırıyorum. İkinci kez denerse uğraşmaya gerek yok her yer yol. Daha normal insanlarla ilişki başlatmaya çalışıyorum. İnsanlar birbirine iyi gelmiyorsa uzatmaya gerek yok. Çiftler her zaman birbirinin hayatını kolaylaştırmalı.
Abi duygusal şiddet nedir az relax olun rahat olun be ne alıp veremedikleri var ben anlamıyorum. Mutlu olmak eğlenmek varken böyle maceralara atıyorlar kendilerini.
Asla sürdürmem. Mesela arkadaşları veya ailesinin dediklerini yapmaya zorlanıyorsam. Cinsellik için zorlanıyorsam filan ya da genel anlamda aşağılanıp kötü hissettiriliyorsam gerek yok.
Psikojik şiddet yok ama daha dün gece fantastik bir olay yaşandı.
Tvde yemek programı izliyorum Hayatım kafandan göremiyorum dedim Kafam büyük yani öylemi dedi Evet büyük tvyi göremiyorum dedi Kalktı gitti çoçuğu getirdi aynı pozisyonda koydu Simdi görüyormusun dedi Bununda kafası büyük dedim Has ittir len dedi
Evet bana sandalyede otururken ayakların yere deyiyo mubdiyip gülmüştü, bir başkasına burnun çok büyük ( ki büyük değil sadece biraz kemerli) öpüşürken rahatsiz eder diyip dalga geçmişti. Bir başkası kollarımda ergenlikte tüyler vardı almıyorum. Erkek kolu gibi diyipnaglatmisti.
Geldi benim başima. Bazenleri ortada sebep dahi yokken bi şeyler bulup bana bagorip çağırıyordu beni aşagilamalari başlamişti hakaret etmese de hep hatalarimi eksiklerimo buluyordu her şeyime karişmaya başlamişti bunu yapamazsin şunu yapamazsin ve çok gereksiz şeylerdi bunlar sinirini uzerimden atiyordu çunku biliyordu ben onu çook seviyordum gercekten 2 sene katlandim çok zor gunler gecirdim hep agliyordum onun yuzunden ve ayrilamamiştim da.
O bende biraz geri teper çünkü bana duygusal şiddet uygulandığını hissedersem hemen aldığım iletişim eğitimlerinin gölge taraflarıyla o kişiye gerekli duygusal şiddetle karşılık veririm çünkü 🤷♂️
Hayır. Duygusal şiddet gösteren herkesten uzak durdum. Duygusal şiddet kötü bir şeydir. Kendiyle problemi olan insanın yaptığı bir şeydir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Duygusal şiddete maruz kalan fark edebilse eminim devam etmez. Öyle bir sindiriliyorsun ki düşünemez, sorgulayamaz, idrak edemez hale geliyorsun. Elinden tutup seni o çukurdan çıkaran bir Allah’ın kulu çıkmazsa karşına sönüp gidiyorsun.
Evet kaldım ve bitirdim. Hiç çekemem öyle duygusal şiddet uygulayan kadınları
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Babam bu anlamda o kadar yordu ki aklı başında ne konuştuğunu ne şaka yaptığını tartan mantıklı bir erkek arıyorum. Evet utanmadan tekrar söyleyeyim arıyorum.
Evet. Internetten tanışmıştık benden surekli fotograf istiyorsu ve haftasonlari yazmiyordu canı isterse arada yaziyordu ve sen bu iliski için emek vermiyorsun diyordu ben de engelliyordum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet var ben sevmek istedikçe hep başkasına itti o öyle bu böyle duygularımın içini skti
Psikolojik veya duygusal şiddet olarak bilinen şiddet çeşidi romantik ilişkilerde yoğun ve kalıcı izler bırakan ve diğer şiddet türlerine (fiziksel, dijital, sosyal, cinsel, ekonomik) eşlik eden bir şiddet çeşididir.
Bu noktada öncelikli adımlardan biri farkındalıktır. Şiddete maruz kalan konumunda olduğunuzu düşünüyorsanız partnerinizin size ve diğer insanlara olan tavırlarını gözlemleyerek bu şüphenize bir yanıt bulabilirsiniz.
Aynı şekilde bir arkadaşınızın bu tür bir flört şiddetine uğradığını gördüğünüzde ya da bu konuda kafanızda kuşkular olduğunda onun yanında olduğunuzu vurgulayarak sosyal destek kaynaklarını güçlendirmesine olanak sağlayabilirsiniz.
Kendi ilişki döngülerinizi inceliğinizde duygusal / psikolojik şiddet uygulayan konumunda olduğunuzu fark ederseniz buna neden olan ve ne gibi bir durum olduğunu, tutumunuzu ve ihtiyacınızı irdeleyebilir ve bu konu üzerine çalışabilirsiniz.
Psikolojik şiddetin günlük hayatınızı ve işlevselliğinizi etkilediği noktada profesyonel destek almak önemli ve etkilidir.