Selammm 🌷
Birbirini seven insanların tartışması/kavga etmesi saçma mı? Olmaması mı gerekir?
bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alalım 💁♀️
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

Selammm 🌷
Birbirini seven insanların tartışması/kavga etmesi saçma mı? Olmaması mı gerekir?
bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alalım 💁♀️
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

Düşünüyorum da tartışmasız ilişki tuzsuz yemek gibi olur. 😂
Bir de bir yazı okumuştum. Hiç tartışma olmayan ilişki sağlıksız bir ilişkidir yazıyordu. Doğru bence de bu. Yani herkes her konuda aynı düşünemez ki. Mutlaka fikir farklılıkları olacaktır.
Yine güzel bir soru:) Bence mümkün değil ki bunlar olmalı. Mesela kadın trip atar. İnce ruhlu (tabi bazen) erkek ise bunu anlayıp yanaşır. Şekilden şekle girer bazen. Bilir ki bazen kendi haklıdır ama işte dayanamaz. Haksız olayım yeter ki tebessümünden mahrum etme beni diye.
E erkekte insandır bazen üzülecek bazı şeylere içine atacak sonra bazen de kadın gönlünü alacak. Bazen sert tartışmalar olacak biraz sakinleşince uzun süre ayrı kaldığını hissedip sıkıca sarılacak insanlar birbirine.
İki kişi arasında kavga gürültü olmasa bile yaşadığımız sosyal yapının içinde biri gelip bir tarafın moralini bozacak veya iki tarafında morali bozuk olacak ve birbirlerinde teselli bulacaklar. Yani bunlar olmadan bir ilişki hayal gibi. Ha diyebilirsiniz böyle ilişkiler var. Evet vardır ama onların tartışma anlayışı belki bizimkinden çok farklıdır. Biz buda tartışmamı deriz. Ama işte ilişkiden ilişkiye değişir bir durum.
☺️✌️
Hayal gibi diyebiliriz. İki insan, iki farklı dünya bir araya geliyor illa ki tartışma, anlaşamamazlık olur. Bence olması da iyi ilişkiye canlılık, renk ve heyecan katıyor ufak tartışmalar😃
Off ortalık alev alev hshdjs
Yanıyoruz fuat abiğğ😂
Hiç sorma 😃😃
Teşekkürlerrr🌺🌸
Rica ederim 🌷
Kavga benim için eğlence gibi bir şey. Zekasını kullanarak laf çarpıtması karşı tarafın hoşuma gidiyor ama küfür olmasın.
Müthiiiş :D kaosu seviyor muyuz ne
Tabii ki, illa ki bir şeyler çıkar, hoşuna gitmeyen vs tartışmadan kaçarsak nolur halimiz
Rica ederim tatlım 🌷
Cevap
41Cevap
Tartışmalar ilişkilerin tuzu biberi yahu🤣🤣
Acı biberi sadece yemekte seviyoruz 😅
Acı olmasın o zaman dellwniyorum ve zararı ona dokunuyor🤣🤣🤣
sjsjsh :D ama doğru söz, tartışamadığım biriyle yapamam mıy mıy her şeye “tamam” diyen, alttan alan vs
Atraksiyon lazım tabii🤣🤣
Mümkün bence efendimis Ama normal değil yani hiç tartışma yoksa bir sorun vardır
Tartışmalarda sorunlardan dolayı olmuyor mu, aklım karıştı :P hajdja
İyide hep mükemmel hiden bir şeydede bir pislik vardır jxjxjxj
Tartışmanın kavganın olmadığı bir ilişki hayaldir. İlişkide tartışma ve kavga tuzu biberidir ama dozunda olmalı. Biraz ekşın güzel olur...
Mümkün tabi ki
Rutine bağlamış tatsız tuzsuz bir şey olur o bebek..
Arada küsüp barışmak güzel olur
Aynen öyle canım ☺️
Erkekler onuda kıskandı :D
değil, varsa bile çok yürümez o ilişki. kimse kimseyle yüzde yüz uyuşmaz. partnerler arasında elbet fikir uyuşmazlıkları, anlaşmazlıklar çıkacaktır. ha şayet uyuşuyorsa demek ki ilişkide birileri sürekli kendinden tavizler veriyordur sırf tatsızlık çıkmasın diye ki bu çok tehlikelidir ilişki için. zaten kavgalar monotonlukları da kırar, tartışma/kavga usulünü bildiğin sürece etmekte hiçbir problem görmüyorum ben. bir şeyler tartışılarak çözülür düşüncesinde biriyim.
Ufak çaplı kavgalar ilişkinin tadı tuzudur, kavga sonrası daha bir özlem daha bi istek oluyor bende hislerim daha da çoğalıyor, tabiki kavga süresini abartmamak gerek, zaman aşımına uğrayınca geri dönülmez hal alır.
Heh onu çoğu çift ayarlayamıyor bence
Ilikislerde tartisma olmamasi gercek bir sorunun varligini isaret eder cunku tartismalar iliskiyi guclendiren seyler, iki insanin her seyde uzlasmasi imkansiz. (Kavgadan bahsetmiyorum. Kavga ve tartisma farkli seyler.) Tartismayan ciftlerden biri fazla alttan aliyor veya kendi isteklerini yok sayiyordur. Kaybetme korkusu insana fikrini soyletmez ayrica her seye tamam, sen bilirsin diyenler ve bazi degerleri olmayanlar tartismazlar.
Tartışma illaki olabilir mühim olan bunun sonucunda ortak paydada buluşup kavga etmeden küsmeden o yatağa ayrı ayrı gitmeden yapabilmek. Hatırlayalım bi çocukluğumuzda kitapta bi konu yazardı en altında da "sınıfta arkadaşlarınızla tartışın" yazardı. Tartışmak konuşmaktır çözüm üretme çabasıdır. Birbirine bağırmak çağırmak değildir.
Tabii ki mümkün. Ben değil biz olabilmiş çiftler de tartışma/kavga nerdeyse yok gibidir. Tartışma tuzu biberidir olayı da Türklerin züğürt tesellisidir.
hiç tartışmadığın biriyle aranda her türlü muhabbet bitmiştir, senin gibi düşünmüyorum 🙄
Benim gibi düşünmemek en doğal hakkin tabii ki ama insanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa diye bir söz vardır. Konuşmasını, paylaşmasını bilenlerin tartışmasına gerek kalmayacağını düşünüyorum. Bizdeki tartışmalar genelde empatiden yoksun insanların karşısındakini dinlememesinden, istemediğini yapmasından, saygisizliktan kaynaklanır.
Hayır tartışmalar sadece bundan ibaret değil. Fikirler uyuşmuyor olabilir vs ve tartışılması gerekebilir, tabii ki saygı çerçevesinde, hatta tartışmalar sayesinde doğru iletişim yolunu bulabilir çiftler.
Yok seslerin yükseldiği, fikir çatışmasının yaşandığı bir olaya “konuşma” diyemeyiz, tartışmadır o
Türk işi iletişim, aynen. Üstüne bastın. İletişimi o an değil sonrasında kuruyorsun zaten
Problem yaratmayı sevenler varsa demek
Heh şöyle, geldik mi dediğime 😅
shsjs tamam tamam
Biz Türklerde genelde niyet ile söylem/eylem farklı olduğu , bir zaman sonra da niyeti okumaya başlayan karşı tarafı "ne alakası var yiaaaa" tarzı söylemlerle aptal yerine koymaya , hatta daha da ileri gidip suçlamaya başladığı için sonucun tartışma/kavga olması kadar doğal bir olay yok tabii 😂
Neyse benden tarafı da tamam tamam hsjshbsasgsk
Evet normıııl :D
Tartışmalar ilişkinin tuzu biberidir. Ufak ufak tatlı atışmalar olmalı, hiç olmazsa ilişki yapmanın anlamı kalmaz
Her türlü ilişkide tartışmalar olur. Fikir ayrılıkları olur. Tartışmanın olmadığı bir ilişki söz konusu değildir. Eşler tartışır, ebeveynler çocuklarıyla tartışır, arkadaşlar tartışır... Mühim olan tartışmayı bilmek, sorunlara çözüm üretebilmek ve bu durumu en az hasarla atlatabilmektir. Bunun içinde en önemlisi saygıdır. Saygını koruyabiliyorsan tartışmak iyidir. Koruyamıyorsan sonu dipsiz bir kuyudan farksızdır.
Tartışma ve kavga yoksa o ilişkide bir sorun var demektir.
Mutlaka anlaşmazlıklar olur beraberinde de tartışma olur. Gayet olması gereken bu.
Sen öyle diyorsan bebeğim, doğrudur 😃
Gercekci olalim, pek mumkun degil fakat daha da onemli olan, galiba tartismanin kavganin nasil bittigi.
Halen anilarimda sonunun cok guzel bittigi kavlar var, eger oyle bitecekse kavga ve tartismadan kacmam :D
tartışmalıda her şey bir yere kadar kötü söz asla olmamalı
Kötü söz sahibine aittir derler
aynen öyle oyalama maçın 2ci yarısı başladı :D
Vay pe dee gett
Hayal değil ama çok normal de değil bana göre.
Tartışmasız ilişki beklentisinde olmadım ben hiç. İllaki yaşanır ufak tefek tartışmalar, gayet normal. Önemli olan, o tartışmaları kalp kırmadan sonlandırabilmek bence.
Hayal çünkü kadınlar çocuk gibi kaos yaratıyor bir şekilde
Ne alaka, erkeklerdir o yanlış yazmışsın
Her zmaan bal vermiyor hayat. Bazen zehir de tatmak nasip oluyor.
Zaten ne zaman bal veriyor ki 🙄
Hak ettiğinde 😃
Vay pe, hiç hak etmemişim. Zalııım hayat
Tartışma, kavgalar gayet normal. İki insan bir arada mutlaka anlaşamadığı durumlar yaşarlar doğal olarak.
Önemli olan sağlıklı tartışmayı bilmek 😅 düşün bunun bile sağlıklısı var
Tartışmasız kavgasız ilişki olmaz ki insan zaten hep en çok sevdiğiyle yaşar bu durumları önemli olan seviyeli olması abartılmaması ego savaşlarına girilmemesi
mümkün değil her şey mükemmel olsa güzel şeylerin farkına varmak baya zor olur o yüzden ara sıra saygıyı yitirmeden ara da kavga etmek ilişkiyi diri tutar :)
Ağız dolusu bir s. git diyemediğim ilişkiyi napıyım sinirlenip kavga çıkmıyorsa bir yerde yanlış vardır sorgularım sırf bu yüzden olay çıkar ;))
Kavga iliskinin dinamigidir safsatasina asla inanmiyorum. Bir yerde ne kadar cok kavga varsa o kadar saygisizlasmis yüzgöz olunmus iliski vardir bana gore.
Kavgasız bir ilişki olur mu hiç kavga ilişkinin tuzu biberidir ilişkiyi dinç heyecanlı tutmasını saglar. Kavgaları fazla büyütüp abartmamak şartı ile tabiki
Olgunlukla alakalı bir durum o.. Gereksiz saçma sapan fındık kapuğunu doldurmayacak şeyleri problem edenleri gördün mü kaç.. Yıpranırsın yıprandığın yerde de mutlu olamazsın
Bazen hayal gibi geliyor ama umut fakirin ekmeği yapacak bir şey de yok
Hayal tabi ki.. ve bu çok normal... birbirinden farklı iki insanın sonuçta. Tüm görüşler ortak olamaz😀
Tartışma herzaman olabilecek birsey sonuçta iki insanın kafa yapıları herzaman bir olmayabilir ama bu saygı çerçevesinde olmali
Mümkün, başlarda illa olur ama oturmuş ilişkide kavga gürültü olmaz. Oluyorsa o ilişki oturmamış, hiçbir zaman da oturmayacak
Hayal değil. Kişilerin anlayışına, uyumuna bağlı. İllaki tartışmalar olur, önemli olan tartışmadan sonrası.
Tartisma/ kavga iliskinin tuzu biberi. Olmasi gerekir bence. Ot gibi bir hayat yasamak istemem arada bi o ses yukselecek ama abartilmadan.
Kavgaların olmadığı bir ilişki çok fazla birikmiş ve söylenmemiş sözler dolu bir ilişki demektir... bizimki gibi... her şey güzel mutluluk var sanki ama bir kabarcığın üstünde kurulmuş olan cinsten
Tartışma bence sağlıklı bi şey kaliteli yapıldığı sürece iyi bi yere götürür… sağlıklı iletişim önemli ilişkilerde…
Kesinlikle mümkün. Bu iki kişinin arasındaki vizyona eğitime zamanı neyle değerlendirmek istediğine bakar.
Tartışma ilişkinin tuzu biberidir.. Arada olabiliyor ama sevgi olduktan sonra iki seven insan birbirine daha da kenetleniyor..
Hayal bence. Hem öyle tartışmasız ilişki insanı sıkar ya. İlişki dediğin biraz da olsa tartışmalı olur bence
Tartışma illaki olur hiç olmuyorsa demek ki iki tarafta herşeyi içine atıyordur bu da pek sağlıklı bi ilişki doğurmaz
Her güzel şey gibi her güzel ilişkinin de nazarları vardır Her şeyi gözününde yaşamak iyi bir şey değil huzursuzluğa yol açar
hayaldir illa ki olacak kavga gürültü tartışma önemli olan ne kadar sadık bir ilişki olması bakalım kim bitirip gidecek
Öyle bi ilişki tutkudan eksiktir. Tabii kavganın oranını abartmamak lazım.
Her şeyi kafasında kuran bir kişiyle olduktan sonra hayal.
Tartışmada bazen heycan, katar ateşler duyguları. Ama seviyeyi de bozmamalı tabi..
Tartışma olabilir kavga olmamalı. Kavga yerine güreş olabilir mutlu sonla biten.😁
Mümkün aslında, ama insanın kendi içinde büyük kavgalar etmesi gerek.
Olsun, aonra nasıl hard silkeleyip barışacağız
Tartışmalar olmalı ya full aynı dengede yürümekte iyi değil bana göre.
Tartışma kavga olacak. Olmuyorsa zaten bitmiştir ki
İnsan en çok sevdiği ile kavga eder.
Olmasa iyi ama oluyor seven insanlar daha çok kavga ediyor.
tartışmasız ilişki bi zaman sonra sıkıyor o yüzden tartışma illa ki olmalı
O tartışmalar kavgalar ilişkinin tuzu biberi yani.
Olmadan olmaz ki.
Tartışma her ilişkide olur. Tartışmanın olmadığı bir ilişkide mutlaka sorun vardır
küçükte olsa tartışma ve kavga olabilir pek hayal değil gibi sanki
Öyle bir şey imkansız ufak tefek kavgalar illa ki olur
Her ilişkide mutlaka tartışmalar olur. Önemli olan büyümeden çözüme ulaştırmak.
Iliskimde kavga yok denecek kadar az.2 yıldan uzun ilişkimiz
Kavga olacak hem de çatır çatır nalına mıhına...
Şu anki ilişkim öyle, insanlar kavga ediyorsa birbirlerinin duygularını umursamıyor demektir. Uzun vadede çok yıpratıcı bir ilişki olur
Mümkündür. İki tarafta ılımlıysa, sınırlarından taviz vermiyosa çokta güzel devam eder
Bence sacma degil kavga olmadan olmaz bana göre..
Bence öyle de tadı çıkmaz insanın kendine nazarı değer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?