Uzmanlara göre çiftlerin yarısı şiddetli kavga ettiği için diğer yarısı da kavga etmediği için ayrılıyor. Tartışmaların yaşanmadığı sağlıklı bir ilişki tamamen bir hayal mi?
Tartışmasız asla olmaz. Tamamen ayni düşünce de olsalar sıkıcı olur minoton olur. Farklı düşünce de olsalar tartışma olur ama burda önemli olan bir tarafin yeri geldiginde sevdigi icin alttan alabilmesi fikirlerine saygi gösterip fedakarlikta bulunmasi
Hiç kavga edilmeyen ilişki ot gibidir. Mühim olan kavga etmemek değil, kavgaları dozunda tutup kavgaya rağmen aşkı kaybetmemek. Tuzsuz yemek yapmayın lütfen.
İki birey arasında kavga çıkmaması pek mümkün değildir. İlla ki fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar olacaktır. Önemli olan bunu minumum seviyede tutabilmek ve karşılıklı hisleri hırpalamamaktır.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Mümkündür ama en ufak bir kavga fitili ateşlenirse o ilişki bitebilir. Hiç kavga olmadan ilişki sürdürülemez. Tuzu biberi der gibi oluyor biraz ama olmalı.
Mümkün evet , yeter ki uyum içinde kendini bilen olgunlukta olsun çiftler. Elbet ufak tartışmalar olabilir ama olgun kişiler onu hemen kapatıp telafi etmesini de bilir.
Bence değil. Zıt kutuplar birbirini çekerler. Kendinizden en farklı insana aşık olurdunuz genelde. Ancak bu durum beraberinde çatışmayı getirir. Anlaşamamazlık ve tartışmalar ilişki için gereklidir. Ancak burada fiziksel bir şiddetten bahsetmiyorum elbette. O zaten kendi başına kabul edilemez bir durum.
Iki element bir molekül oluştururken bile bir reaksiyon oluyor. İnsan gibi tamamen kompleks bir yapı göz önüne alındığında hiçbir şey olmamasını beklemek biraz önce verdiğim örnekte olduğu gibi eşyanın tabiatına aykırı olur. Mesele kavga etmekte değil aslında. Mücaleyi bırakmak ve ilişkiye değil kendine odaklanmak ilişkiyi bitirir. Adı üstünde zaten, ilişki. Birbirine ilişmeden ilişki olmaz.
Küçük tartışmalar evliliklerin ya da ilişkilerin gerçekten tuzu biberidir. Şiddetli geçimsizlikten bahsetmiyorum. O tehlikelidir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus , biri deli olurken , diğerinin veli olmasıdır. Yoksa ilişkiler uzun soluklu olmaz ve başlaması ile bitmesi bir olur.
Tartışma ile kavga bana göre birbirinden farklıdır. İlişkilerde tartışma olabilir seviyeli bir şekilde birbirini incitmeden, kırmadan. Velev ki tartışma sırasında incinen, kırılan olduysa özürler dilenir düzeltilir hatalar. Kavga dediğimizde tartışmanın daha ileri boyutu geliyor aklıma. Kavga ilişkiyi yıpratır toparlanması zor hale getirir. İnsanlar birbirlerinde telafisi zor kırgınlıklar bırakmamalı.
Her ikili ilişkilerde elbette kavga olur tartışma olur olmaz dersek anlamsız olur ikili ilişkilerde bir yerden elbette prüz çıkıyor önemli olan şey sudur kı.; saygı çerçevesinde karşıdaki kıdıyı anlamak ve anlayarak dinlemek orta nokta bulmaktır kavga vs. tartışmak asla çözüm değildir..
Arkadasliktada florttede hic farketmez karsindaki insanla surekli kavga ediyorsan karsindaki insan senin dilinden anlamiyorsa o ilişkide biseylee eksik demektir. Kendini yormak karşındakini yormak yerine bu ilişkiyi noktalaamak en iyisi. Insan dunyaya bir kere geliyor madem yapamiyorsun. Lakin kucuk tartismalar nadiren olablir oda tadi tuzu. Ama surekli kavga ne anladim o iliskiden.
Böyle bişey mümkün değil, kavga edecen tartışacan ki sonra gönlünü alasın :) Ayrıca kavgasız tüm ilişkiler menfaat ve sahte ilişkiler üzerine kurulusur. Misalen; hiç kavga etmeden karşındaki kişinin hiç bir özelliğini karakterini bilemezsin. Bu yüzden tuz biber şart diyorum
Tartışmasız ilişki ilişki değildir:) Ben neden benle ilgilenmiyosun dediğimde bile verdiği cevap şu oluyo hep : ben senle ilgileniyorum ama sen benle ilgilenmediğin için ilgilendiğimi farketmiyorsun
Mümkün değildir hayatım akışına ters olur ama kavganin şiddeti ve birbirini dengelemek mumkundur zaten işin tadı buradadır önemli olan gönlünü yikmamaktir
Kavgasız ilişki olmaz. O iliskini tadı tuzu olmaz kavgasiz. Sevgi bağini guclendirir. Ama dozunu ayarlamak önemli ileriye gitmemeli kavga şiddete dönüsmemeli.
Mümkün değil. Öyle olsa bile sağlıklı bir ilişki olduğunu zannetmiyorum. Birbiriyle yüzde yüz anlaşan hiç tartışmayan yoktur. Bu mükemmeli bulmak olur o da imkansız. İyi geceler.
Benim en son ki ilişkim de hiç kavga olmadığı halde bitmişti. Bahsettiğin gibi kavgasız ilişki hayal, hayal olduğu için de benim evlenmem mümkün değil.
Dırdırınız, boş konuşmamız, snde 80 kelime konuşmanız, gereksiz tripleriniz, kendini beğenmişliğiniz ve sebepsiz yere ağlamanız bitmediği sürece HAYIR.
Yok değil. Partnerim, sorunları zor zamanlarda bile sakin kalıp pratik şekilde çözüyorsa güvende hissediyorum. Bence kavgalı ilişki, sorunlu ilişkidir.
Tartışmalar gerçekten ilişkiyi bu kadar yıpratıyor muydu ya? Ben bunu bilmiyordum ve bu yüzden hayatımda ilk defa "Bu kızı gerçekten çok seviyorum" dediğim insan beni terk etti :(
Ayy sirf kavga edemedigi icin daha dogrusu bendrn ayri bir fikirde olamadigi icin, sans vermemisligim var millete :)) sıkıcı bir kere. Kavga degil de. Tartismak lazim ya
tartışmasız bir ilişki bana kalırsa mümkün değildir en azından sağlıklı ve gerçek bir ilişki, tartışmaların çıkma sebebi genelde ya kıskançlık ya da karşı cinsin istemediğiniz tavırlarda bulunmasıdır yani tartışma çıkmasının sebebi ise bunların umursanmasıdır bu da demek oluyor ki ortada bir sevgi var, insan eğer bir kişi veya yaptığı şeyleri umursamıyorsa, kızmıyorsa, düzeltmesi için uyarmıyorsa bir değer var mı şüphe edilmelidir.
Hayal değil olgunluk gerektiriyor sadece nadir de olsa gördüm öyle ilişkiler evlendiler ama sonunda uzun süreli ilişkiler bazen evlen ya da ayrıl sonuna gelebiliyor
Kavgasız bir ilişkinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü her insanın karakteri hayata bakış açısı farklıdır. Bu yüzden fikir ayrılıkları mutlaka olacaktır.
Tabikii hayır, zaten tartışma demenizde yanlış; kadın bağırır çağırır, erkek bunu yapmaz sakin kalır sonra kadın çeker gider aşk acısı çeker. Mutsuz son
Tartışma kavga olur doğrudur fakat kavga esnasinda karşılıklı söylenen sözler de önemli çünkü bu tip sözler belli bir süre sonra akla geldiğinde kapanması zor yaralar açabiliyor kalpte ve ilişkinin bitmesine neden olabiliyor
Tartismayan cift te kesin bir ariza vardir kavga edeceksin ki insanlarin gercek yuzu ortaya çıksin kavgay ben alkole benzetirim kavga ettikce rakibin cenesi acilir
En İyi Cevaplar