Tornacı bir adamla evlenir miydiniz? Yoksa muhasebe gibi masabasi iş yapan birini mi tercih ederdiniz?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tornacilik kötü bir meslek değil ki. Neden sordun
bunu sormanın amacı prestij ve statü meselesi sende iyi biliyorsun asker polis doktor olan hak ediyor sevip sevilmeyi bu ülke de böyle canım bir alt yapı var
@MatthewFox
Asker polise kız vermekten kaçınan önemli bir kitle var. Doktorlara hücum edenler de genelde statü atlamaya çalışan tipler. Ben bu mesleklerden birini istemezdim şahsen. Çoğu doktorda sanki herkes tıp kazanmak istemiş de kazanamamış gibi bir düşünce var. Kendilerinden fazla kazanan birini görünce hemen kıskançlık yapıyorlar.
Meslek konusu sadece erkeklerde değil kadınlarda da önem kazanabiliyor. Burada erkeklere eşiniz ne iş yapsin diye sorsanız çalışan kadın isteyenlerin çoğu ya öğretmen ya hemşire der. Fabrika işçisi olsun diyen görmedim.😂
size katılıyorum ama şöyle bir gerçek var mesela erkekler de çalışan kadın isteyenlerin çoğu öğretmen hemşire demişsiniz benim için bu tam tersi fabrika işçisi de olabilir market işleten bir esnaf ya da sıradan bir işçi de olabilir ben kimseyi mesleğine göre seçmem 2. si bu ülke de insanları kullandığı arabanın markasına göre kullandığı telefonun markasına göre ve mesleğine göre bir erkeği adam sıfatına koyuyorlar asker polise gelince onlar eşlerini dövmeye şiddet göstermeye meyilli insanlar ama bu ülke de kadınlar parası için evleniyor maalesef dediğim gibi tir tır şöförünün temizlik personelinin otobüs şöförünün ya da sıradan bir işçinin evlenmeye mutlu olmasına hakkı yoktur bu ülkenin toplumu böyle büyümüş TERBİYESİZ VE CAHİL bir millet bu millet
Meslek konusunda once siz kendinize saygı duyacaksınız. Siz kendini işinize saygı duymazsanız kendini işinizi kendiniz sevmezseniz doktora askere savcıya ozenirseniz tabi ki karşı cins de sizi çekici bulmaz. Kadınların çoğu o mesleklerdeki adamları çekici buluyorsa bunun ilk nedeni diğer meslekleri yapan kişilerin onları gözlerinde büyütmesi kendilerini ise kucultmesidir. Diğer neden de o prestijli meslekleri yapan kişileri yakından tanımıyor olmalarıdır.
Mesleğinde mutsuz olan savcı doktor asker gırla var. Cerrahligi bırakıp kebapçı olan, bankacılığı bırakıp pazarcı olan adamlar. Emin ol önceki işlerinden meydana gelen stres yüzünden itici gorulmuslerdir. Önemli olan sizin kendi işinizde mutlu olmanız işinize saygı duymanız ve bunu çevrenize yansitmanizdir.
Memlekette kimse kendi işine bakmıyor herkes kendini birileriyle kıyaslama derdinde. İlkokul mezunu müteahhit doktoru diploması var diye kıskaniyor. Doktorlar müteahhitleri kendilerinden çok kazanıyor diye kıskaniyor. Herkes işine baksa sorun çözülür zaten.
Düşünsene kız istemeye gidiyoruz. Kızın babası e iş gapiyosun diycek ben de torrrnaciyım amca diycem 😂😂
Soruyu soran arkadaş eğer torna işinde mutluysa kendi kendine ben niye elim ayağım temiz bir işte calismiyorum demiyorsa zaten sorun yok. Ama aksi şekilde düşünüyorsa masa başı işte çalışsa bile bu sefer de kendisinden daha kıdemli insanlarla kendini kiyaslayacak. Bunun sonu yok yani.
Düşünsene kız istemeye gidiyoruz kızın babası ne iş yapiyosun diycek ne de torrrnaciyım diycem 😂
@MatthewFox
"bu ülke de insanları kullandığı arabanın markasına göre kullandığı telefonun markasına göre ve mesleğine göre bir erkeği adam sıfatına koyuyorlar"
Bu dediğini kendi hemcinsleriniz yapıyor zaten. Kızın babası abisi bu şekilde düşünürse kız da bundan etkilenir haliyle. Babasının abisinin saygı gösterdigi kişiyle evlenince de ailesinin gözünde başarılı biri olacagini düşünecek. Sorun bu yani.
Aslında meselenin kökünde statü prestijden çok para zaten. Çöpçüler kralı filmini bilirsiniz. Babası ve kardeşleri Haceri belediye amirine vermek istediler copcunun yerine. Sonra Apti ünlü olup daha zengin olunca bu sefer ona kerkinmeye başladılar. O filme bakarak durumunu daha net anlayabilirsiniz.
bende bunu anlatmaya çalıştım maalesef bu ülke de kafa böyle olduğu sürece bir şey olmaz burdan avrupa da abd de yoktur böyle yadırgalamalar severler evlenirler bitmiştir
Sizin eğer işinize gücünüze saygınız yoksa o prestijli işlere ozeniyorsaniz siz de gidin o mesleklere yönelin. Hepi topu birkaç yıllık eğitim zaten. Boylece belki şikayet etmemiş olursunuz ve daha mutlu yaşarsınız. 😃
Benim dedem cobandi ve mesleğinden peygamber mesleği olarak bahsederdi. Ben bu yüzden çobanlara hep saygı duymusumdur. Parayı herkes her işten kazanabilir. İşinizi sever mutlu olursanız para da gelir. Diplomaya statüye takilmanin sonu yok. Benim bir arkadaşım bir çocukla gorusuyordu evlenmek için. Çocuk mühendis ama İTÜ ODTÜ gibi yerlerden mezun değil diye kızın kendi çevresi çocuğa o mühendis sayılmaz filan demişler. İşin içine girince gerçekten çok sarpa sarıyor bu konular.🤣🤣
Torna kirli iş diye sormuş galiba arkadaş