Sakin bir şekilde insanların belirli bir yaşa gelince evlenmeleri gerektiğine dair bir kural olmadığını hayatımın bu yönde ilerlemesinde memnun olduğumu, memnun olmasam zaten evlenebileceğimi söylerim. Hala yok evlen diye darlarlarsa ayrı eve çıkar bakın evlendim artık benden kurtuldunuz der tepkimi koyarım
Bana bir tane mutlu evlilik gösterin diyorum. Mutsuz olmamı mı istiyorsunuz diyorum. Tam bu anda bir sessizlik oluyor.
Anneme üzülüyorum çünkü 2 erkek kardeşim de evlilik düşünmüyor. Ben hiç torun sevemeyecek miyim diyor. Bende sevemeyeceksin. Işte beslediğim horozlar var onları sev diyorum 😀
Kurtulamadım 21 yaşında nişanlandım. 22 de evlendim. 23 yıl geride kaldı 24 yıldır evliyim. Eşimi çok sevdim ve iki tane dünyalara bedel servetlerden kiymetli aslan parçalarım evlatlarım iyi ki var.
Ailem bu konuda ikiye bölünmüş durumda. İkisinin de bir tarafı evlenme kızım, kısaca erkek kahrı çekilmez, hayatını yaşa bizle kal diyor. Diğer tarafları da geçen oturmuş babam karşıma evlenmem gereken erkekteki özellikleri sıralıyor. Evlenmemi istemiyorsan neden evleneceğin erkek şöyle olmalı böyle olmalı diyorsun😂 ben bilmem ya evlenmek istemiyorum dersem saygı duyarlar bence. 30 lara gelince belki artık rahatsız olurlar. Onda da çıkmazsa dilediğim kişi evlenmiyorum derim üstüme gelmezler.
Ben de annemle sürekli bunun tartışmasını yaşıyorum. Bana hayırlı bir kısmet için her dua edişinde "ya yeter artık istemiyorum" diye çıkışıyorum. Sonra ardından 50 tane neden sorusu geliyor. Baş etmek zor😂
Kurtulamıyorsun maalesef ama tepkini ağır koyarsan pek bahs etmezler. Bana da artık yapılmaya başlandı hadi evlen artık hadi torun sevelim hadi düğün görelim görücünde çıkıyor niye istemiyorsun cart curt. Ben tepkimi çok ağır koydum ara sıra yine konusu açılıyor ama şakaya vuruyorlar bende he he diye gülüp geçiyorum
Senin en azından konuşuluyor bize çat kapı görücü geliyo 😒aga 19 yaşındayım evde kalmadım anlamıyorlar yok fotoğraf gönderelim yok çaya geldik istemiyorum yani zorlamı
Benden küçük erkek kardeşim yeni evlendi ama çok şükür ki üstümde öyle bi baskı yok öyle bi baskı hissetmiyorum da… tabi ki olsa adıma mutlu olurlar… ama evlenmek için evlenmemi mutsuz olmamı istemez ailem…
Salla umursama yok say zamanla onlar da alisirlar. Sana evliliğin güzel örnekleriyle mi geliyorlar sende kötü ornekleriyle gel onlara. Bu devirde kimin ne olduğu belli değil kolay mı öyle hemen güvenip evlenmek.
Aileni dinle yuvani kur, her şey zamanında güzel, bak yaşın geçiyor olmaz öyle, yaşıtlarının kesin çifter çifter çocukları vardır.. insan ailesini bu yüzden üzer mi?
kime ne ya sırf insanların çenesinden kurtulmak için apar topar evlenenleri biliyorum neyin kafasındalar isteyen istediği zaman evlenir keşke herkes kendi işine bakmayı bilse
Evlenme hazır hissedince ye kadar Bu büyüklerde gençler para kazanınca başlıyorlar evlen evlen demeye. Hazır olunca evleneceğim, millet hep boşanıyor de çık işin icinden
Erkeklere evlilik baskisi yapmak doğru değil. Erkek için zaman önemlidir. Zamanından önce evlendirmeye çalışmak kal armudu yemeye çalışmak gibi bir şey.
Bu baskıya karşı savaşmak çok yorucu olabiliyor. En iyi kurtulma şekli hiç kafaya takmamayla, bununla ilgili kurulan cümleleri duymamazlıktan gelme ikilisi.
Hiç bilmiyorum. Zaten beni bu konuda daraltan da yok. Olsa herhalde bozardım. "Siz, evlendiniz de ne oldu? Başınız göğe mi erdi?" derdim. Sanki her evlilik mükemmel gidiyor. Cuk oturur.
Kısaca ben kendim istediğim zaman evlenirim doğru kişiyi bulduğuma emin olduğum zaman sizin aklınıza ihtiyacım yok diyebilirsin ve baskılarıda duymamazlıktan gelebilirsin