Söyleyin nasıl vazgeçersiniz sizi sizden alan birinden nasıl vazgeçersiniz?

Söyleyin nasıl vazgeçersiniz sizi sizden alan birinden nasıl vazgeçersiniz?

Kalbim beni sevmeyen ve istemeyen kim Varsa onun yanından çekip gitmeyi biliyor acıyor ama gidiyor.
Hayat öyle güçlü kılmış ki beni yoksa ben mi çok güçlüydüm bilmiyorum kendime dönüyorum ve toparlıyorum diyorum ki kendime şu dünyada senden önemlisi yok sen varsan seni seven biri var olabilir haydi kalk topla kendini...
Hissettirilmeyen sevgi saygi ve sadakat in olmadığı yer cennet olsa istemem.

Ya oyun oynarım gün boyunca, ya müzik ya da uyku ile vakti geçirip onu düşünmemeye çalışırım. Bir süre sonra ztn unuturum. Büyük bir hata yaptıysa daha kolay olur tabii.
Bana kötü geliyorsa ve bitmesi gerekiyorsa vazgeçerim. Zorlanırım belki ilk zamanlar nefes alamam. Kendi kendime kalmakta da zorlanırım ama başarırım.
Teşekkürler💃
ricalar.
artık eksildiğini, bana zarar verdiğini hissettiğimde vazgeçerim.
Cevap
18Cevap
Zamana ihtiyaç var, Aşkın karşılıksız olduğunu görünce, daha kolay ve çabuk vazgeçebilirsin mesela
Zamanla yaşanan olumsuzluklar ve duygularının karşılığı yoksa aşk filan kalmıyor.
Elbet bir gün biz de sıkılırız zlo
Bir umut yoksa vazgeçerim
Vaz geçmem
Aşk bir duygu, kimya ve görselliği beyni uyarması ile tetikliyor ama ömrü var.
Seni senden alan birinden vazgeçmek inan zor ama korkma dene olmuyor ya da imkansiz ise kafani baska şeylere ver, imkansızı denemek seni yorar ve üzer.
Beni çok uzmusse ve ben herseye ragmen affedip devam edip kendime zarar verme noktasina gelmissem ilk olarak bulundugum sehri degistiririm. Gormedigim birine olan sevgim zamanla azalir ve biter zaten. Takipte etmem herhangi bir yerden.
Mantığımla: Onunla "aşk"ı yaşamam için bir neden yoksa/Onunla "aşk"ı yaşamamam için bir neden varsa "aşk"tan değil de "aşkı yaşamak"tan vazgeçerim. Duygularımı önleyemesem de eylemlerimi yönetebilirim.
Etraflıca düşünmeden, en ince ayrintisina kadar kendimi sorularimi cevaplayip cozmeden, kalbimle anlasip ortayi bulmadan vazgeçemem. Ama bunu yaptığımda her ne olursa olsun kararimdan dönmem
Eğer karşı taraf sizden ayrılmak istiyorsa çok şey kaybeder kendi bilir kendi değerinizi bilin bir laf var bilir misiniz çivi çiviyi söker
öncelikleri ben değil başkası olduğu zaman, ilişkimize eskisi kadar ilgi ve sevgi vermediği zaman istemesem de vazgeçerim ve bunu sessiz sedasız yaparım o anladığında her şey bitmiş olur ama asıl bitiren odur :)
Kral, ihanet varsa siler atarız. Başka yolu yok.
Sen alacaksın başkaları da kullanacak böyle bir dünya yok. Allah esirgesin böyle insanlardan.
Birincisi kisi kinadigini yasamadan olmezmis. İkincisi büyük konusmanin bedelini yasamayan insan yok denecek kadar azdir. Ucuncusu kadinlar mal degildir almak kullanmak? Hayirdir sen?
@kovaburcuzekasi Yapmadığım hiç birşeyi yazmadım hanımefendi.
Almaktan kastımi anlamaman beni şaşırttı. Kız isteme kültürü var bu coğrafyada. Erkek tarafi kızı ister.
Cennet annelerin ayakları altındadır ben buna inanıyorum. Her kadın bir anne adayıdır. Benim kadınlara saygım var senin söylediğin bazı kelimeleri kabul etmiyorum. Bence insanlara biraz daha kibar olabilirsin.
Fazla abartmadim asiri tepki de vermedim. Olmasi gerekeni yazdım. Kiz isteme denilen sey de buyuklerden izin istemektir, izin almaktir kizi almak vermek degildir. Kizlar mal esya degildir. Bu davranisi sergileyen bir kadini silip atman guzel bir davranış ona sozum yok ama tabirlerin cok cirkin olmuş
Kibar olmak demissin ama kibar olmayan bu yorumu yazan sensin. Yorumunu tekrar okumani ve hatalarını farketmeni diliyorum. İyi günler
Seviyorsam seviliyorsam değer görüyorsam değer veriyorsam kalben ve ruhen bağımı hissediyorsam asla vazgeçmem aslaaa!
Ayrı dünyaların insanı olduğumuzu hissedersem vazgeçerim. Anlaşmazlık zordur.
Vazgeçemiyorum acı çekiyorum ama vazgeçemiyorum
Olmayacağını söyleyerek. Birlikte olmak daha çok acı verecekse ilerlemeden bitirerek
son zamanlarda ust uste yasadiklarim beni vazgecirmekte fazlasiyla etkili oldu
Bana hakaret ederse
Yalan söylerse
İhanet ederse
Egoist egoist benimle konuşursa hiç gelemem, bir de önüne gelen kızı ekleyip konuşması.
Aşktan vazgeçilmez, yanımda olsun olmasın vazgeçmem
Vazgeçmem. Kişiden vazgeçerim başkasına aşık olurum
Saygısızlığını görmem veya önemsiz hissettiğimi düşünmem yeter.
İlgisizlik durumunda vazgeçerim çünkü ilgisizlik başlamışsa o benden gitmiş demektir.
Kimse vazgeçilmez değildir soğudum mu bitmiştir
Bana yaptığı kötülüğe yanlışa karşılık ben daha fazlasını yaparımki vazgeçmem için elimde bir sebep olsun
Çoğu erkek bunu yapıyor. Bu cok iğrenç. Durduk yere istemedigi icin yapanlar var tamami korkak ve iradesiz bunlarin. Bir insani kirmadan ayrilmak zor değil. Karakterinizi de sergiliyorsunuz iste böyle
@kovaburcuzekasi Aldatılmışım, yalanlar söylenmiş. Yapılan şeyler inkar edilmiş, kaldıramayacağım şeyleri affetmek istemişim ama kişi yine beni suçlayıp kenara çekilmiş. Yaptığım iyi şeylerle bile dalga geçer olmuş. Örneğin bakire ve seks yapmak istediğinde "İlişkimiz ciddi bir yola girmeden ben yapmak istemiyorum, seninle olan aşkımı hemen tüketmek hızlı hareket etmek istemiyorum." demişim ama ayrıldıktan sonra bir şey merak ediyorum diyip "benimle yatmadığın için kendinden utanıyor musun istememe rağmen yapmadın pişmansın değil mi?" diye bile sorular sormuş. Ben bu karaktersizlik karşısında nasıl sapa sağlam durabilirim?
Ha duran insanlar var ama ben onlardan birisi değilim, karşımdaki kişi beni her türlü ezip geçiyorsa ben de yaparım. Saygı çerçevesinde ayrılabiliriz ama onun da saygısını koruması gerekiyor.
Demek ki kardeşim aranızda samimiyet yok. Sen böyle kizi reddetmissin. Cevabin bu olabilir ama kız sen onu istemiyorsun belki aldatiyorsun ya da baska durumlar vardir diye algiladigi için isler bu raddeye gelmis. Guvenmemis sözlerine.. sana inanmamis asil mesele bu olmali. Belki ona o guveni veremeyen de sendin. Haketmemissin gerçekten bunu kimse haketmez üzüldüm ama burdan diger iliskilerin icin ders cikarabilirsin.. her sey gönlünce olsun..
@kovaburcuzekasi Ben güvenini zedeleyecek şeyler yapmıyor olmama rağmen bu konuda bana hep yetersiz geldiğinden bahsediyordu ama onun tenine dokunmak boynunda uykuya dalmak, öpücükler kondurmak, ellerini tenimde hissetmek bile bana bambaşka bir haz veriyordu. Ona bu ten uyumunu kaybetmek istemediğimi ondan çok hoşlandığımı her zaman dile getiriyordum, hissettiriyordum. Ve gerçekten onunla birlikteyken kimseyi arzuladığımı bile hissetmedim, benim için özeldi yani ve redetmiş olmamdaki amaç onu sevdiğim içindi, bunları hemen yaşayıp tüketmeyelim önümüzde uzun beraber geçireceğimiz bir çok zamanımız var, acele etmeyelim demiştim.
Ama o benim arkadaşımla yakınlaştı, yapma dememe rağmen görüşmeye devam etti. Dertleşti, konuştu dost oldu. Günün birinde bir sorun yaşadık, beni karıştırma kendi arkadaşınla arandaki problemi kendin çöz diyip telefonu suratıma kapattı ardından o kişiyi aradı saniyesinde ve karışmak istemiyorum dediği olaya dahil olup ona sorular sordu. İkisinin de canına okudum, sonrasında affetmek istedim seviyorum diye katlanabilirdim. Ama af bile dilemedi, beni suçladı bu konular yüzünden kendi yaptıklarının sorumluluğunu bana yükledi, iyiliklerimi bile dediğim gibi görmezden geldi "bunları lütuf gibi söyleyemezsin herkesin yapabileceği şeyler zaten" diyerek sıradanlaştırdı. Saygısını yitirdi, bende ona atlamatayacağı şekilde psikolojik şiddet gösterdim.
Kadınlar yaparken sorun yok ama bir erkek kırılıp incindiğinde tepki gösterince fiziksel zarar vermeden bir eylem yaptığında neden karaktersiz oluyor?
4 ay oldu bana yaptıklarını hala atlatamıyorum, hayatıma kimseyi almakta istemiyorum. Birilerine tekrar güvenebileceğimi hiç düşünmüyorum, oda aynılarını yaşasın istedim.
Bu hayatta basimiza hangi olay gelirse gelsin bize ders olsun diye gelir. Böyle bir insan sana ne zarari verdi diye bakmayi kesip bana ne öğretti demen gerekiyor. Psikolojik siddetin fiziksel siddetten hicbir farki yok. Eger siddet gostererek rahatlayabiliyorsan ailende sana siddet gosterilmkstir ve sen bunu guc olarak algilamissindir. Eger hayatina guzel insanlar gelsin istiyorsan degisime kendinden baslamalisin. Kendimi ovmek istemem ama benim gibi düzgün olgun kizlar da var hayatta. Ve onlar yüksek frekanstaki erkekleri seciyorlar. Senin gibileri degil. Sen affederim dedin. Hayir. Affetmeyecektin. Kendine saygin olacakti ondan cok kendini sevecektin. Bunu ogrenmen gerekiyordu ve ikinci darbeyi de aldin. Defalarca belki hayat sana bir seyi öğretmeyi calisiyor ama sen sefalarca reddedip daha büyük seylerle karsilasmayi bekliyorsun. Benim gordugum bu.. sana tavsiyelerimi dikkate almani isterim kisisel gelisimle ilgili videolar izle yazilar oku. Sagligini ailen ne kadar bozduysa (hepimizin oyle) onu o kadar duzeltmeye odaklan. Hep daha iyisi ol ve hakettigini kendine yasat. Seni hakeden insani bul ve ona da hakettigini ver.
@kovaburcuzekasi Senin gibiler derken genelleme yapmışsın ama tanımıyorsun bile. Ben ilişkimde karşımdakine güvenen, özgüveni de yerinde olan birisi olduğum için kıskançlık krizlerine girip kısıtlamaya çalışan birisi değilim, asla olmadım. Herkesin özgür bir hayatı var, yapacak olanı kırk düğümle bağlasan da yine yapacaktır, insanın içinden geçeni yapmasını sağlayıp gerçeklerle yüzleşebilmeyi her zaman tercih ederim. Bu sefer yüzleştiklerimi affetmeyi seçtim, çünkü aşık oldum. Saf ve temiz bir şekilde yaklaştığım ilk kadındı diyebilirim. Cinselliği arka plana alıp tamamen duygularıma odaklanabilmiştim, bu düşünceler affetmeye yöneltti. Alfalığımı kaybettim, sonrasında kişiliğime verdiği zararı ve kendime olan saygımı kaybetmeme sebep olduğu için ağır gelmeye başladı.
İçim soğusun, sakinleşeyim diye ben de onun seviyesine inerek psikojisiyle oynadım. Suçluyum suçsuzum tartışmıyorum. Basit birisi olduğumu da kabul ediyorum ama başka çare de yoktu, o enayi gibi değersiz hissetmeyi bilemezsiniz.
Aynılarıni veya benzerlerini yasamadigimi sizinle derinden empati yasamadigimi nereden bilebilirsiniz... Bunca seyi havadan sudan soylememistim. Almak istediginizi alirsiniz sozlerimden. İyi aksamlar
Hiçbir şeyden zevk alamadan ve yeniden güçlü dogmak
Bana davranışları, önemsiz değersiz hissettirmesi..
Aşktan asla vazgeçmem
Emeklerime değmediğini anladığımda
Seni istemiyorum dediği an
Soğuyunca direk vazgeciyor insan zaten.
Çok kolay oluyor benim için
Hayatıma girenlerin kalıcı olcağını düşünmüyordum öyledeoldu beynim kabullenince çook zor olmuyor
etnik kökeni yeterli en basit sebep
Vazgeçemiyorsun sadece içinde yaşıyorsun o kadar
Öldüğüm zaman.
Kendisi Soğutursa ya da ben ondan soğursam
Niye vazgeçeyim, geçmem.
Bazı şeyleri görerek tecrübe ederek
Beni kendinden soğutursa vazgeçerim
başkasını seçtiği an
Yorarsa ederse başlamışım aşkına
Hayatın acıları sayesinde
Guvensizlikten
Aşk ne kanka?