Sevgilimin hristiyan olduğunu öğrendim beni kaybetmemek için Müslüman olmak istiyor ne yapmalıyım?

Arkadaşlar 3 ay önce instagramda bi çocukla tanıştım o londrada bende İstanbuldayım 1 ay konuştuktan sonra sevgili olduk tabi o 1 ay içerisinde bana karşı çok ilgiliydi neyse sevgili olduktan sonra hristiyan olduğunu öğrendim tabi ilk başta bilmiyordum evlenmenin veya sevgili olmanın günah oldugunu, dün öğrendim öğrenir öğrenmez ona bizde haram olduğunu ayrılmak istediğimi söyledim bana beni kaybetmek istemediğini bu yüzden Müslüman olmak istediğini söyledi annesini 7 yaşındayken kaybetmiş babası başka biriyle evlenmiş ve çocuk tek başına yaşıyor hayatında ben ve iş arkadaşından başka kimsesi yok uzun lafın kısası bana çok bağlandı bende ona. yani benim için değil kendi gönlü istediği için Müslüman olmasından yanayım bir kaç yerde okudum başkası için değil kendi isteğiyle Müslüman olmak gerekiyormuş bu yüzden içim rahat değil sizce bitirmeli miyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada zaten domuz eti yemiyor alkol kullanmıyor
Sevgilimin hristiyan olduğunu öğrendim beni kaybetmemek için Müslüman olmak istiyor ne yapmalıyım?