14 aylık Sevgilim boğazımı sıktı. Sizce ayrılmalı mıyım?

Benim erkek arkadaşım yabancı ve İtalya'da yaşıyoruz ama ayrı evlerde tabii. Bizim başlangıcı harika olan bir ilişkimiz vardı. Ben Türkiye'deyken beni sürekli arar, sorar, arada kıskançlık yapıp kavga eder ama eninde sonunda benimle barış yapar ve özür dilerdi. Hatta İtalya'ya döndüğümde beni hediyelere boğmuştu. İlk 6 ay ben sormadan bana hep yardım etti, istemeden bana alışverişler yaptı, beni okula getirdi götürdü, yeni yerler keşfettik, anlayacağınız harika bir hayat yaşadım. Ama ben de kolay bir karakter değilim ve onunla hep çok kavga ettim, ilk 6 aylık süreçte onu engelledim ama hep bir şekilde onun ısrarıyla barıştık. Ama bir kere çok kötü kavga ettik ve ben ona insanların içinde vurdum, bunu birkaç kere yaptım üstelik. Hatta arabada yalnızken daha çok vurduğum da oldu. Tabii bu olaylardan ve benim hırçınlığımdan sonra benden soğumaya başladı, eski ilgisini yitirdi ve ben o ilgisini yitirdikçe daha çok hırçınlaştım. En sonunda bir gezideyken, saat gece 3'de bağırmaya başladım, zaten öncesinde büyük bir kavga etmiştik ve susmam için boğazımdan sıktı ve bağırmaya devam edersen seni öldürüp parçalarını ayırırım dedi ama tabii ciddi değildi bunları söylerken. Daha sonra sakinleştik... Şimdi yine bana sana vurmayacağımı garanti edemem dedi. Hepsi bir yana ben onu çok yıprattım, çok bağırdım, çağırdım ama boğazımı sıkması gerekir miydi? Şu an ayrılmak ya da ayrılmamak noktasındayım arkadaşlar, ne yapayım bilmiyorum, eski ilgisini kaybetse de beni hala sevdiğini biliyorum ama benden soğuduğu da bir gerçek. Bana bir akıl verirseniz çok sevinirim... Şu an 14. ayımızdayız. Boğazımı sıktığı için ayrılmalı mıyım bilmiyorum...

Güncellemeler
+1 yıl
Yaptığımı savunmuyorum arkadaşlar. Kötü günlerimiz olabilir ama iyi günlerimiz de çok oldu. Arada iki kişi arasında duygular olunca ayrılık kararı almak zor ve karmaşık oluyor, bu nedenle birilerine danışmak istedim.
14 aylık Sevgilim boğazımı sıktı. Sizce ayrılmalı mıyım?