Selammmm 😌
Erich Fromm der ki: "Bir ilişkiyi az seven yönetir. Çünkü çok seven kaybetme korkusundan her şeyi kabul eder."
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
Selammmm 😌
Erich Fromm der ki: "Bir ilişkiyi az seven yönetir. Çünkü çok seven kaybetme korkusundan her şeyi kabul eder."
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
kıskanan kişiye elbet zarar verir; psikolojik, duygusal açıdan onu fazlasıyla yıpratacaktır ama zararı en çok gören kısım değişkenlik gösterir. kıskanan kişi yıprandığı kadar kıskandığı kişiyi de yıpratacaktır, bu yüzden kıskanılan kişinin de psikolojik/duygusal olarak ondan farksız olacağını düşünmüyorum. öte yandan -biraz tatsız konular- kıskanan kişi toksik birisiyse, öfke problemleri varsa zararı en çok gören kişi kesinlikle kıskanılan olacaktır. bu ülkede toksik kıskançlıklar besleyerek eşini/sevgilisini katleden kaç kadın cinayeti haberi okudum ben. tabii ki soruda bu kıskançlıktan bahsedilmiyor, sadece aklıma geldi söylemek istedim. tadında olan kıskançlığın kimseye zararı olmaz, yeter ki toksikleşmesin.
Off hiç sorma akşam haberleri yüne berbattı. Kadın cinayetleri, adamın teki eski karısının yeni sevgilisini vurur, diğeri sosyal medyada paylaştığı şeyler yüzünden eve gidip karısını vurur hemde acımasızca..
Kıskançlık illa ki zarar vermez. Bazı insanın yapısında vardır işte.. Ama ne zaman zarar vermeye başlar? Çiftlerin dikkat etmesi gerektiği durumları pek önemsemediğinde. O yüzden bu konuda uyumlu olmak çok önemli. Aynı hassasiyetleri paylaşmak çok önemli.
Kıskanılana zarar en başta.
Daha sonra kıskanana.
Kıskanan kendi psikolojisini rahatlatmaya çalışır, kıskanılan da hem kendinin hem kıskananın...
Kıskanılan seviyorsa büyük eziyet!
Kesinlikle doğru.
Teşekkürler 🌸
Rica ederim 🌷
Çok kıskanana zarar verir, yıpratır.. Zamanla bunun bir sonunun olmayacağını anlayınca da kıskanılmayı mumla aratır..
Kıskanılan daha rahattır.. Öyle olmasa zaten kıskanılacak şeyler yapılmazdı..
Teşekkür ederim milad-ı aşkım.. 💚
Rica ederim bitanem 🖤
Cevap
33Cevap
Kıskanılan daha çok zarar görür. Çünkü karşı tarafa öyle bir şey düşünmemesi için ekstra çaba sarf eder fakat bu esnada da yıpranmış olur.
Evet evet işte bu 👏
Kıskanan kadınsa kendine zarar, kıskanan erkekse kadına zarar.. her türlü kadın ziyanda sjsj
Oha çok doğru bir tespit 😅 ahsjs
Kıskanana zarar veriyor diğer tarafın çokta şeyinde olmuyor
Hayır be 🙄
Kesinlikle evet xjjxj
deme öyle deme, gerçek sanacaklar 😃
Ahh. Kdjdjdjcomdodndıdhdıdkhdkdjd🥹😂😂😂
Kıskançlık en çok kendine zarar verir insanın. Çünkü kıskançlıkta aşırıya gidildi mi karşımızdaki insanı kendimizden uzaklaştırmaya başlarız. Olan insanın kendisine oluyor.
Her iki tarafa da zarar veriyor 🙄
Kendisine zarar verir en çok
bir kişi özgüveni az yetersiz ise karsıdakı yad aiştede olsun arkadas ortamında da olsun baskın olmaya baskınlık kurmaya calısır.
cunku etraftakı herkes ondan ıyı yeteneklı vs. ve o kendı konumunu kaybetmez ıstemez.
ilişkilerde de fazla baskı bu sebeple yapılır cunku kız gormesın duymasın gıtmesın kı aklı karısmasın benden ıyısını gormesın erkekler yanına yaklasmasın felsefesıdır.
egıtımlı erkek kadınlarda bu durum az olmakla bırlıkte kadın orası burası oynuyor ise durum daha da kotu.
Eğer ki karşı tarafa psikolojik veya fiziksel anlamda rahatsızlık veriyorsa, şiddet boyutuna ulaşmışsa sevilene (kıskanılan kişiye) zarar verir.
Harici olarak sevene zarar verir. Kendi psikolojisini yorar. Hatta başkasını bilmem ama devamlı kıskandırmaya çalışan biri beni kendinden soğutur.
İkisine de zararı dokunur. Kıskanan kişi eğer dozunda kıskanmıyorsa, sürekli acaba napıyor, kimle konuşuyor gibi kafasında milyon tane senaryo üretip paranoya yapar. Bir raddeden sonra sağlıklı düşünemez bir hale gelir. Agresif davranışlar sergiler tartışmalar eksik olmaz. Kıskanılan kişiye de bu noktada zararı dokunur. Bu durumdan bıkar, sürekli kendini açıklamak istemez çünkü huzurlu bir ilişki ister. Bir süre sonrada ipler inceldiği yerden kopar.
Erich Fromm çok doğru söylemiş.. Kesinlikle öyle.. Çok sevmek hiç de iyi değil.. Kıskançlık ise en çok kıskanana zarar verir. İçten içe kafayı yedirir..
Bencede doğru söylemiş..
İki kişiyede fazlasıyla zarar verir.
Çünkü çok seven kaybetme korkusundan her şeyi kabul eder. Buna asla katılmıyorum insan çok sevsede hayatta bazı otoriterleri olmalı duruşu olmalı
Gönül işlerinde işe yaramıyor 😅
Benim duygusuzluğum fazla mantık kullanmışlığım. 😀😀
Mantıklı knackeriim :D
😋😋ahhhh iltifatında lezzetlisi
Müq. Çok yakıştı :D 🤍
Yani kıskanma duygusu güzel şey dozunda ama iki tarafa da zararı olmayacak kıskançlık normal seven sevdiğini kıskanır zaten ama bu aşırıya kaçarsa iki taraf içinde zarar kıskanılan karşı taraftan nefret eder kıskanan ise kendinden:/
Güven kazanılan bir şey, ilişki başında iki taraf ta güven zedeleyici hallerden kaçınmalı. Dışarıdan bir gelen bir durum varsa da erkeğin mutlaka haberi olmalı. Kıskancım diye kızın hayatını zehir etmeye gerek yok.
Her iki tarafa da sorun çıkartır Her iki taraf da bu durumdan etkileniyor. Ve ortada güven sorunu çıkıyor ve bu çok kötü bir sorun Herşeyin aşırısı zarar.
bence zarar gören kıskanan. Çünkü bunu üşahide ettim. Sınıftada hep beni kıskanırlar. Öğretmen puan kaldırdı ve ya benimle konuşan öğretmen var diye. Bir sürü kavgalar oldu bunun için bizim sınıfta. Ama hep ben kazandım. Çünkü kıskançlık kötü bir şey. Kıskanma sen daha iyisini başara bilirsin. Sadece çalışmak yeterli. Çok çalışmadıkça iyi netice bekleme~JungHoeSok~Eğer kıskanırsan çok kötü olur. Kıskandığın kişinin senden daha başarılı olacağına inanırsın.
En çok kıskanan kişiye zarar verir. Çünkü karşısındaki insan ağzıyla kuş bile tutsa içindeki kemirgen histen bir türlü kurtulamaz. Zor valla böyle insanların hayatı. Allah yardımcıları olsun.
Kısaknılanı çok yıpratır maruz kaldığım bir duygudur. aslinda kısanan farkında değildir belki ama zamanla hem kendini tüketir yıpratır hem karşındakini.
Kıskançlık her türlü zarar verir
Ama sadece kıskançlık zarar vermez haset
Kötülük bunlarla birleşince o insandan uzak durmak gerek kıskançlık ve nazar mezara koyar
Kıskançlığa ve bunun karşıdaki kişiye ne kadar yansıtıldığına bağlı. Ama en çok kıskanana zarar veriyor.
Iki tarafta zarar görür ama kişinin yapısına göre değişir hassas insan var inatçı hırslı insan var
Kiskanana zarar verir. Kiskanilan guler gecer, havalanir ama kiskanan icten ice kendini yer bitirir.
Kıskanana bence içi içini yer içten içe mahveder kendisini
Bence kıskanana. Kıskanınca insan stres yapıyor. Stres de vücuda zararlı.
Kıskanılana: Öldürülenler kıskanılanlar, kıskananlar değil.
Kıskanan bence çunku bir insana en büyük zararı kendisi verebilir
Kıskanan kişinin bu duyguyu davranışlarına nasıl yansıttığına göre değişir bence
kıskanana bence çünkü bu bir takıntıdır ve takıntı insanı yer bitirir
Her ikisine de bence ama en çok kıskanana zarar verir.
Kıskanana.. unutmayın ki dayağı ilk sopayı getiren yer
Kıskanana. Üzüldüğünle, kendini yorduğunla kalıyorsun.
Her duygunun uçta yaşaması kişinin kendisine zarar verir ancak.
Kıskanma duygusuna maruz kalmak çok kötü Yaa.
Azı iyi olabilir ama fazlası zarar
Kıskanana daha çok zarar verir. Kıskanılan kaçar gider kıskanç olan tek başına kalırr
maalesef kıskanan zarar görüyor çünkü acı veriyor içten içe
Tadında kıskanclık kimseye zarar vermez asırısı özgüven eksikligidir.. 🥂
Dozunda kıskançlık iyidir. Kıskanılan boğulur kaçar. Kıskanan orta yerinden çatlar 🤣
Güzeli serbest bırak yanındaysa zaten senindir yanında değilse hiç senin olmamıştır relaaaxxx
Kıskançlık çok kıskanana zarar verir. Kıskanılan etkilenmez…
Ben kıskandığım kişi bana, nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum kısasa kısas
Herkesten kıskanacak kadar değil, herkesi kıskandıracak kadar sevsin.
Kendisine... Kıskanılan da bir yerden sonra s*kt1r çeker
shsjsh öyle demesemiydik 😅
Ahahaha öyle ama
İkisine de😑
Evet 👍 en gerçekçi görüş
Duyduğum en doğru tespitlerden biri 💯
☺️✌️
Dozunda kıskanmak gerekli herşeyin ortası iyi dozunda kalirsa kimseye zarar vermez
Kıskanana verir ve kıskançlık çok baskıcı olursa bırakıp gider net.
Aşırı kıskancım olan bana oliii
Aslında kaybedilen nokta da tam burası
Kıskançlık en çok kıskanan kişiye zarar veriyor
Kıskanılanı yorar
Çiftlerle birlikte ilişkiye zarar verir.
İki tarafa da bence ama en çok kıskanana
her ikisine de... kıskançlık dozunda iyidir
İki tarafa fazlasıyla zarar gelir
Her iki tarafa da zarar verir
İki tarafta yıpranıyo, ama en çok kıskanan
Bence kıskanan daha çok zarar görür bu durumdan
ikisinede verir
Kıskanana zarar verir.
İki tarafa da hayatı zehir eder
Kıskanç olana verir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?