Kıskançlık bana göre bu dünyadaki en tehlikleli hislerden biri. Birini kısıtlamak değişik. Evet bazen içimizde hissettiğimiz o kıskançlık hisleri güzel ama dışarı vurmak çok tehlikeli.
Kıskançlık ikili ilişkilere zarar verir mi? Kıskanç mısınız?
Bu söze kesinlikle katılıyorum. Kelepçe ya da ellerle değil, kalple bağlanmalı insan sevdiğine. Binlerce insan arasında bile gözü kapalı, kalbinden tanımalı. Kalbinin attığı insana, ne olursa olsun geri dönebilmeli -aldatmalar vs değil kesinlikle-
Kıskançlık, her şey gibi dozunda olmalı. Birisini sevebilirsin bu çok normal. Ama her anını takip ederek, kokusunu oksijen haline getirmek... Bu normal değil, kıskançlık gibi ₪
En tehlikelisi o zaten arkadaşını kiskanirsin ama hayatını kisitlayamazsin ama sevdiğin insanın hayatını kısıtlamak kendi nefsin için bence dünyadaki en bencilce şeylerden biri.
Siz erkekler çok yanlış anlıyorsunuz herşeyi o yüzden tartışmayacağım tek temmenim İslam adı altında kiskancliklarinizla kadınların hayatını mahfetmeyin ya aynı şekilde biz kadınlarada geçerli.
kardeşim dinimiz kıskanmayı emrediyor Zeyd b. Eslem'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Muhakkak ki; kıskançlık imandandır. Miza' (kıskanmamak) ise münafıklıktandır. Miza, deyyus demektir. ''
Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Allah kıskanır, mümin de kıskanır. Allah'ın kıskanması, müminin Allah'ın haram kıldığını işlemesi hususundadır."
Buhari bu hadisi Ebu Nuaym kanalıyla Şeyban'dan, o da Yahya'dan rivayet etti.
Doğru haklı zaten benim kastım deyyusluk değil benim bahsettiğim şey Allah'ın emirlerine göre yaşayan bir eşi ekmek almaya göndermemek, arkadaşları olmasını kısıtlamak, annesine bile gondermemek, tek başına asla dışarı çıkmasına izin vermemek otobüse minibüse bindirimemek bunlar normal şeyler mi ve bunu kıskançlık adı altında yapıyorlar.