Ailem haklı mı sizce. Anlatır anlatmaz erkek arkadaşımı daha tanımadan dışladılar. İstemiyoruz kesinlikle dediler. Camiye gitmiyor onlar dediler. Sizce ne yapmalıyım? İlişkim 8 aylık arkadaşlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSünnilerin hepsi Cennetlik miymiş yani?
Sünnilik bir etikettir. Bu etiketi taşıyan ama Peygamberimizin sünnet ve ahlakı ile zerre ilgisi olmayan nice insan gördüm. Alevilik etiketini taşıyan ama Peygamberimizin ahlakını örnek alan nice insan da. Yani, mesele etiketlerde değil. "Ben filanca mezheptenim, cennetliğim" demek saçma. Peygamberimiz mezhep getirmedi çünkü. Din getirdi. Dini sonradan mezheplere bölenler; cenneti kendi mezhebine sınırlamaya çalışıp ilahlık iddiasında bulunuyorsa buna inanmayın bence. Allah kandırılamaz. Her haltı ye ama Sünni adını aldın diye kurtul gibi bir şey yok. Aynısı Alevi için de geçerli. O yüzden, bence etiketlere değil; ruhlara ve davranışlara bakın.
Ben bu yaşa geldim ve tecrübemle söylüyorum, her mezhebin iyi ve kötü insanı var. Ve her mezhebin namaz kılanı ve kılmayanı var. Namaz kılan Aleviler, genellikle İmam Cafer Sadık'ın mezhebine göre kıldıkları için CAFERİ olarak adlandırılırlar. Ayrıca; namaz var namaz var. Birisi göstermelik namazdır. Diğeri ise insanı kötülükten alıkoyan gerçek namazdır. Neyse, bu hamur çok su götürür kızım.
İzninle birkaç kitap tavsiye edeceğim. İnşallah bu büyüğünü dinleyip temin eder, okursun. Geleceğine karar verirken ne anlık duygularına ne de birilerinin iftiralarına inanarak yanlış yaparsın.
Alevilik ve Aleviler. Yazar: Seyyid Haydar Yıldırım Dede
Ehli Beyt Aleviliği. Yazar: Ali Yeral
Bir Pîr'in Kaleminden Alevilik. Yazar: Musa Küçük
Alevi İslam. Temel Dini Bilgiler. Yazar: Ahmet Verde
40 Derste Ehl-i Beyt İnançları. Yazar: Asgar Kaimi
Ehl-i Beyt Mektebine Göre Namaz Rehberi. Yazar: Cafer Bendiderya
Eş Seçimi. Yazar: İbrahim Emini
Evlilik Öncesi Eş Seçimi. Yazar: Ali Ekber Mezâhirî
03 Yorumla- +1 yıl
Halidciğim hiç pas vermiyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Hidrofobik Bahsettiğin şahsın yazılarını okuyorum bazen. Yeni rumuzu sanırım AlperTunga mıydı BilgeKağan mıydı neydi. Sonuçta İslam sandığı şeylerden usanmış ve eskiye dönmek isteyen birisi gibi gördüm onu. Alevilik ve Şiilik aleyhinde atıp tutar. Ama kendisi Sünni bile değildir. Herkesi hor görür, cahil sanır. Beni onunla karıştırman biraz hakaret gibi oldu ya neyse.
- +1 yıl
Yanlışlık olmuş kardeş kusura bakma. Yorumdan zaten onunla alakan olmadığı belli. İki ayrı sekmede siteyi takip edince yanlış sekmeden yazdim sanirim. Daha öncede olmuştu böyle. Biraz dikkat etmem lazim. Tekrardan özür dilerim.
En İyi Cevaplar
+1 yılBir Alevi büyüğün olarak izah etmeye çalışayım. Bizler bu ülkenin zencileriyiz. Sevgilin Yunan Ermeni falan olsaydı ve Müslüman olucam deseydi ailen hiç itiraz etmeden verirdi seni. Damatlarının namaz kılıp kilmamasi oruç tutup tutmamasini takip dahi etmezlerdi. Hatta Yunan ya da Ermeni hristiyan birine dahi çok fazla itiraz etmezlerdi. onu da Allah öyle yaratmis der paskalya ve Noel Bayramı'nda damatlarina hediye dahi alırlardı. Ama. sevgilin Alevi bir aileden gelen cami imamı dahi olsa ailen kabul etmez. buraya kadar anlattıklarımdan konunun din değil aşılanmış kin olduğunu rahatlıkla anlayabilirsin. Hergun sınırdan binlerce Afgan Suriyeli Pakistanlı Sünni musluman erkek giriyor. Seç beğen al misali. Ailen onlardan birini daha kolay kabul edicektir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak canım bu sorunun çok farklı boyutlarda cevapları var. Öncelikle Alevi de olmasa bir aile birini onaylamıyorsa o kişi ile mutlu olma şansın yok. Çünkü muhtemelen sevgilinin ailesi de seni Sünni diye istemeyecek. Size şu an bu ayrımlar saçma geliyor olabilir. Haksız da değilsiniz. Bana da saçma geliyor. Sonuçta bu mezhepler peygamberimizden sonra oluşan şeyler. Ama gel gör ki toplumun gerçekleri var. Bu Alevi Sünni çatışması hep vardı ve olacak. İkinci bir boyut islamda müslüman kadın sadece müslüman erkekler ile evlenir ve Sünniler Alevileri hristiyan gibi başka dinden diye yorumluyor ve evlenmeniz inandığın mezhebe göre yasak. Aynı yasak erkek müslümanlara yok. Onlar canının istediği her kadın ile evlenebiliyor.
08 Yorumla- +1 yıl
Boş boş konuşma. Aleviler Müslümandır, bende bir aleviyim. Gizlemişsin kendini, bir cacık bildiğin yok salla babam salla. Hangi kaynaktan aldın bu bilgileri? Kaynak ismi paylaş bizzat bakacağım. Daha Aleviliğin ne olduğunu bile bilmeyen birisin, gelmişsin saçma sapan yorum yapıyorsun. Birde muhtemelen onun aileside seni istemez yazmış. Çocuğu veya ailesini ne kadar tanıyorsunda istemez diyorsun. Mesela benim sülalemde bir sürü sunni gelin var. Kimse kimseye sen sunnisin, ben aleviyim demiyor. Biraz insan ol herşeyden önce. Eşşek kadar insan olmuşsun, hala ayrım peşindesin. Bir konuda bilgin yoksa fikrinde olmasın. Yallah hadi
Cevap sahibi+1 yıl@ÖzgürDersim bak kardeşim ben kendi fikrimi tek cümleyle belirttim. Bana göre mezhep ayrımı saçma çünkü peygamberimizin zamanında yoktu mezhepler sonradan çıktı dedim. Ben mezhep ayrımına inanmıyorum dedim ve Sünnilerin Alevilere bakış açısını anlattım. Bunlar benim fikirlerim ya da onayladığım şeyler değil ki Sünnilerin genelinin düşündüğü şeyler. Ayrıca benim etrafımda da mezhep ayrımı yüzünden iki tarafında sorun çıkardığı çok ilişki oldu. Ama ben kimseyi dışsallaştırmam, ayrım da yapmam. Bu kadar saldırgan davranmanız hoş değil. Ayrıca gizli olmam da sizi ilgilendirmez
- +1 yıl
Saldırgan biri değilim. Tam tersi çok sakin, çok anlayışlı biriyim özümde. Sadece bilgi sahibi olmadan birilerinin yorum yapmasına karşıyım. Amacım kırmak değil, kırdıysam hakkını helal et. Sen muhtemelen benim büyüğümsün. Özür dilemekle ağız kirlenmez. Ama yinede aleviliği okumadan, araştırmadan yorum yapmayın rica ediyorum sizden. Sunniler öyle yorumluyor olabilir. Adı üstünde sadece yorum. Ağzı olan konuşur. Herkes bir konuyu farklı anlatır, farklı yorumlar. İyi akşamlar
Cevap sahibi+1 yıl@ÖzgürDersim ben zaten Alevilerin kötü olduğu ile ilgili bir şey söylemedim, Alevi de bir sürü arkadaşım oldu, Sünnilerden artısını eksisini görmedim. Ama benim gibi senin gibi ayrım yapmayan insan yok gibi. Toplumun çoğu mezhebin aslınfa ne olduğunu bilmeden mezhep ayrımı yapar. Sünnilerde maalesef aleviler müslüman gübi görmüyor. Olmadığından değil tabi ki. Alevilerde de Sünniler ile ilgili kalıplaşmış yanlış önyargılar eminim vardır. Ama bu ayrım sadece İslamiyette değil. Hristiyanlıkta da farklı mezhepler birbirine karşı çöl çok hoşgörülü değil maalesef. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Şu an yazı olduğu için sırayla birbirimizin yazdıklarını okuduk ve anlamaya çalıştık. Yüz yüze olsak sırayla konuşup aslında ne demek istediğimize odaklanabilecek miydik sence? O yüzden reelde insanların böyle farklılıklar olduğunda anlaşması daha zor oluyor.
- +1 yıl
Yukarıda Allah var, yalan söylüyorsamda eğer Allah bana gençliğimden hayır göstermesin. Ben bugüne kadar hiç bir alevinin sunniler ile ilgili bunla şöyle insanlar, bunlar böyle insanlar dediğini duymadım denkte gelmedim. Ne ailemden duydum, ne akrabalardan duydum, ne diğer alevi olan çevremden duydum. En basit örneği ben geçenlerde ailemle otururken ailem ne zaman evleneceksin, yok mu kız arkadaşın diye sordu. Bende mahsustan biri var ama muhafazakar birisi dedim. Kapalı biri dedim. Ailem bana o anlarda şunu söyledi.
Kapaöı açık ne farkeder. Alevi sunni ne farkeder. Önemli olan insan olması. Yüreği güzel olduktan sonra geri kalan hiç bir şeyin önemi yok dediler. Bir benim ailemin düşüncesine bak, birde soruyu soran arkadaşın ailesinin düşüncesine bak. Arada ki fark göz önünde. 2023 yılına gireceğiz, Avrupa uzaya otel yapmaktan bahsediyor. Biz hala alevi sunni olayını konuşuyoruz. Çok mu zor ayrım yapmadan birlik olmak.
Senin ailen alevi olsaydı, birini sevseydin ama alevi olduğun için dışlansaydın ne hissederdin? Bu sencede acımasızlık değil mi? İyi birisin, çok güzel bir kalbin var ama sırf mezhebin alevi diye dışlanıyorsun düşünsene.
Eğitimsizlik abla, cahilliktir bu. Hepimizi Rabbim yarattı. Ayrım yapmak, birilerini dışlamak allahın bile gücüne gider ya. Bizler aciz varlıklarız. Çünkü kuluz biz sadece. Allaha kulluk eden varlıklarız.
Cevap sahibi+1 yıl@ÖzgürDersim aileni tanımadan çok sevdim kardeşim, keşke herkes bu kadar hümanist olsa. Ama ülkemizde hep azınlıklar dışlanıyor , yaftalanıyor. Benim de zamanında ailem görüştüğüm kişiyi üniversite okumadı diye istemedi. Bir süre devam ettik ama aileler istemediğinde ilişki zorla sadece ilk zamanlar yasakın Şevki ile devam ediyor. Sonra insan ilişkisinin devamı için destek istiyor. Ailesinin yanındaki insan ile ilgili ailesi ile ilgili sürekli olumsuz konuşması yıpratıyor. Karşılıklı olarak devam ettiremiyorsun. Bizim ikimizinde ailesi sünniydi. Sevgilimin ailesi aşırı dindardı. Ben kapalıydım ama onlar pardesülü, çalışmayan , okumayan ev kızı istediler. Demem o ki aynı mahallede bile olsan, maddi durumlar aynı olsa , dini inançlar yakın olsa bile insanlar birbirini dışsallaştırabiliyor. Ve ailenin onaylamadığı ilişkiler maalesef Ya sürmüyor Ya tatsız sürüyor
- +1 yıl
Söylediğin bütün sözlere, noktası virgülüne katılıyorum. O kadar haklısın ki. Hani bir söz var, kitabın ortasından konuştun derler. Seninkide tam olarak öyle oldu. Kesinlikle sebep ne olursa olsun ailelerin gönlü yoksa o evlilik yürümüyor ablam
Cevap sahibi+1 yıl@ÖzgürDersim bence de. Ve aile istemiyorsa ikna etmek için sevdirmek için bir süre uğraşılmalı ama baktın olmadı ayrılmak zorundasın. Sevgili ilken ayrılmazsan evliyken ayrılmak zorunda kalırsın ki o daha zor. Maalesef bunlar hayatın gerçekleri
+1 yılTüm içtenliğimle söylüyorum hayatımda aleviler kadar iyi insanlar tanımadım. Çok iyiler güzelim. Erkek arkadaşım aleviydi kalbi o kadar temiz ki anlatamam ailesi de öyle keza kız arkdşmın erkek arkadaşı da alevi ve kaç senedir aşırı mutlular. Zarar gelmez alevilerden
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ya ailem asla diyo
- +1 yıl
Öyle demelerine bakma senin başına bir şey gelsin ailen nasıl tedirgin olur :) en ufak hasta olsan o gün her istediğin olur. Burdan söylemek istediğim ne olursa olsun kızlarına zarar gelsin istemez ebeveyn. Gerçekten sevdiğini ve onsuz yapamayacağını söyle onlara iletişim en güçlü silah. Tabii seviyorsan
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılSivas'da Cuma namazı sonrası ALLAHU EKBER diyerek alevi sanatcıların kaldığı oteli ateşe verenler, Sivas katliamını yapanlat sizsiniz.
İslamın arkasına saklanıp, yarım metre sakal bırakıp her türlü hırsızlığı, yolsuzluğu yapan, Türkiye'yi bu hale getiren sizsiniz.
Ensar vakfı vb İslami vakıflarda erkek çocuklarına tecavüz eden, sonrada bir kereden bir şey olmaz diyen yine sizsiniz.
Fakat bütün bunlara rağmen bir insanın kökeni alevi diye, cami yerine cem evine gidiyor diye o insanı dışlıyorsunuz öyle mi? Ben o arkadaşın yerinde olsam senden ve ailenden uzak dururdum bir Alevi olarak. Dünyaya bir daha gelsem, yine ehlibeyt yolunda olmayı seçerdim. Alevi sunni ayrımı yapmayan bütün kardeşlerimden özür dilerim. Sözüm ayrım yapanlara, böylelerine..25 Yorumla
Soran+1 yılSivas katliamı ne?
Cevap sahibi+1 yılBabana sor, o anlatır.
- +1 yıl
Aleviler namaz kılmazlar semah dönerler müslümanlar zekat verirler aleviler ortakçılığu savunurlar müslğmanlar kelimei şahadet getirirler aleviler en el hak derler müslğmanlıkta kadın erkek eşit değildir alevilikte eşittir müslğmanlarda tesettür farzdır alevilikte farz değildir müslümanlar kadın erkek ayrı ibadet eder aleviler aynı yerde saf tutarlar müslümanlar kurana inanır aleviler 4 kapı 40 makama müslümanlar şeriati savunur aleviler laikliği anlıcağın o ki aleviliğin müslümanlıkla bi alakası yok
Cevap sahibi+1 yıl@ibrahimfurkan34 Senin ağzından duyunca bir defa daha gurur duydum
- +1 yıl
Neyden gurur duydun
+1 yılAlevilik çok yanlış islamla yakından uzaktan alakaları yok peygamber olarak kendilerine hz aliyi örnek alırlar hz muhammede çok değer vermezler camileri reddederler tesettürü kabul etmezler orucu oruç ayında tutmazlar bazıları kuranı kabul etmezler birsürü daha çeşit çeşit şeyleri var böyle olmayan bi alevi varsa biir cıkıpta yoo ben aleviyim ama böyle değil diyorsano alevi değildir alevi oldugunu sanıyordur
011 Yorumla- +1 yıl
Sen ne dersen de ben yaşadıgımı gördüğümü bilirim istedigini söyle
- +1 yıl
Sen alevi olupta böyle değilsen sen alevi oldugunu sanıyorsundur
- +1 yıl
Tamamdır
- +1 yıl
Bildiğin dua ortalama üç tane. ( İhlas Sübhaneke Fatiha). Hicbirinin Türkçesini bilmedigine de adım gibi eminim.. Muhtemelen beş vakit namaz. kilmiyorsun. Ülkemizdeki müslümanim diyenlerin de %80 i vakit namazı kılmıyor. Büyük ihtimal sadece cuma namazına gidiyorsun ve namazın sünnetini kilmadan Camiden tuyuyorsun. Bu ülkede senin gibi emevi bedevileri Müslümanım diye geziyor. Sizin Müslümanlıkla falan alakanız yok. dinime soven müslüman olsa bari lafıni adım gibi eminim bir Bektaşi soylemistir. Sen buralarda din iman satacağına git de boş camilere biraz cemaat topla. Kuran oku biraz.
- +1 yıl
5 vakşt namazımı kılıyorum geriye dönük kaldıysa diye her namazın ardından kaza kılıyorum sünnetleride tam kılıyorum cumanın bütün sünnetlerinş kılıyorum sadakamı veriyorum zekatı veriyorum cumada en ön safdayım sen bilip bilmeden konuşmayı seviyosun belliki ben alevilerin nasıl olduğunu kendi gözlerimle gördüm yorumunu hiç ciddiye bile almıcam sen nasıl bi dine inanıyorsunki gözünle görmediğin bilmedigin şeyi şöyledin muhtemelen böylesin muhtemelen demene izin veriyor sen önce kendi imanına bak ondan sonra gel
- +1 yıl
Diyanetin verilerine göre ülkede nüfusun %81'i
vakit namazı kilmiyor Sabah namazını saatinde kılan nüfus toplumun %4'ü imiş. Camiler bomboş. Beş vakit namaz kılan bir arkadaşıma göre %4 çok abartı bir rakammış o kadar çıkmazmış. Eğer YouTube da gusül abdesti diye bir iki video seyredersen yeni kuşağınn türbanlı kızların dahi gusül abdestini bilmedigini görürsün. Musluman yaşamıyla kendini gösterir. Namaz kılar oruç tutar İslam'a uygun yasar. Benimde 45 yıllık gozlemime göre bu ülkede musluman falan yok. Teneke tangirtisi bir kitle var. Yazdıklarının çoğu yanlış. Sadece şunu söyleyebilirim ki 45 yıllık ömrümde hz. muhammedi Hz Ali'den sonra anan tek bir Alevi görmedim. Ülkemizde beş vakit namaz kılan oruç tutan zekat veren cumanın sünnetini kılan %1 lik kesimin tamamınin da bu sitede yazar olduğunu düşünüyorüm. - +1 yıl
Ben gördüm hatta kuranda içkinin yasak olmasını söylemesine rağmen aleviler içki yasak değildir diye savunma yaparlar ben bunları bizzat gördüm diğer insanların neye inandıkları beni ilgilendirmez alevisi müslümanı sünnisi konu burada açılmış diye ben bildiklerimi söyledim kimseye yalan söylediğim yok alevi çok arkadaşım oldu ben görmediğim birşeyi söylemiyorum kuranda geçen çoğu ayetleri reddediyorlar
- +1 yıl
Müslümanın ayetleri bilipte günaha girmesi başka bir şey veya bilmeyerekte günaha girmesi başka bir şey ama sen imanın şartı kitapa imana uymayan biri var ve içki haram değildir yapılmaması gereken bir şey değildir dersen sen ayeti reddetmii olursun ve imanın şartını yerine getirmemiş olursun bu günaha girmekten apayrı bi olaydır
- +1 yıl
Standart bir Emevi bedevisinin bildiklerini yaziyorsun. Benim de bu tarz düşünen onlarca arkadaşım var. Adam diyor ki ben namaz kilmiyorum ama inkar da etmiyorum. Siz inkar ediyorsunuz. Bu adamların hiçbirisi daha önce dediğim gibi tek bir ayetin dahi Türkçesini bilmeyen kuran okumayan cumadan cumaya caminin yolunu bilen adamlar. Yani adam neye inandığını bilmiyor ama gelip alevinin inancını sorguluyor. Sen müslümansan içki icmeyecrksin arkadas. İçki içip sonra içki haram ama günahı benim deyip sonra aleviye içki içiyorlar ve haram olduğunu kabul etmiyorlar diyerek küfür etmryeceksin. kendini Allah'ın yerine koymayacaksin. Memleketin tekel fabrikaları Alevilere mi çalışıyor? Sigara da haram. Ülkenin üçte ikisi sigara içiyor. İnsan önce aynaya bakmalı. Ben neyim diye sormalı.
- +1 yıl
Sen olaya çok yanlış bakıyosun birşeyi bilip günaha girmek başka ayeti reddedip onu yapmak başka ayeti reddetmek dinden çıkmaktır
- +1 yıl
Sen önyargılı zihninle cevreyi inceleyip bir donuca ulasiyorsun. Cübbeli Ahmet Sünni bir din alimi ve diyorki azap Melekleri gelse adamı kolundan tutup götürürken deseki ben bilmem ne tarikatının halidi kolundadim o adamı bırakırlar. Şimdi ben diyeyim Sünniler buna mi inaniyor diyeyim. Senin verdiğin örneklerle ki seninkiler bireysel deneyimler ben Sünni din alimlerinin yaptiklarini söylediklerini sunnilige yamamaya calissam size kâfir demem gerekir. Ne söylediğini bilmiyorsun. Sana aynı tarzda karşılık versem yüzlerce Sünni dün aliminin sapik yaşantısını gösterip siz boylesiniz desem nasil olur? Onun için buralarda fikir beyanında bulunmadan önce aynaya bak sonra içinde bulunduğun kitleye bak. Bunları yaparsan emin nurada yorum yazmaya utanirsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevilerde bi kaç arkadaşım var, 5 vakit namazı yerinde sıkılsan dertleşir bi problem olduğunfa elinden geldiğince yardımcı olur yani kötü insanlar değil, kaldı ki bu ülkede herkese yer var da bi onlara mı yok, ailen saçmalamış bence
11 Yorumla- +1 yıl
Aga onlar alevi oldugunu sanıyorşar asıl alevilik öyle değil işte
Ne alakası var tanımadın öğrenmeden öyle ön yargılı davranmayın
Ben alevi değilim ama Aleviler çok iyi insanlar çok iyi tanırım
00 YorumlaBu ilişki olmaz. Bir Alevi kız da ki kendisi burada kullanıcı şaka ile evlilik konusu açıldığında babam beni sana vermez sünnisin dedi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 483 cevap paylaştı. Daha bir insanı tanımadan sırf mezhebi için yargılamak ön yargıdır.
10 YorumlaKötülüğün dinle ve ırkla alakası olmaz. Bu durum da aleviler kötüdür denemez. İnanışları farklı sadece. Ayrıca müslüman olupta namaz kılmayan, camiye gitmeyen ve oruç tutmayan çok kişi var. Bunları yapmamak insanı kötü değil, günahkar yapar sadece.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız. Ve maalesef günümüzde insanlar ALEVİLİK ve SÜNNİLİK gibi etiketleri parsellediklerini sanıyorlar. Geçenlerde öğretmenevinde oturuyordum. Yani, emekli öğretmenlerin okey oynadığını gördüm. Aleviler hakkında ileri geri konuştular. Ezan okundu, 50 metre ötedeki camiye gitmediler. Evet, acaba Peygamber efendimiz haşa ve haşa namazı terk edip, dedikodu mu ediyordu ve okey mi oynuyordu da bunlar çift bitince Sünni olup, onun izinden gittiğini iddia ediyorlar? Ülkemizde Alevi camileri var. O camilerde Caferi mezhebinden hocalar namaz kıldırıyor ve devletten maaş almıyorlar bu iş için. Şimdi, namaz kılmayan, dedikodu yapan, içki içen birisi SÜNNİ adını parsellediği için Cennete.. Namaz kılan, Peygamberimizin ahlakını örnek alan birisi ALEVİ-CAFERİ adı verildiği için Cehenneme mi gidecek yani? Saçmalık. Bu etiketler sadece birer iddiadır. İman da bir iddiadır. İspatı ise ibadettir. Demem o ki; etiketlere takılmayın. Alevi adını almış birisi Sünni adını parsellediğine inanan birisinden daha çok Peygamberimizi takip ediyor olabilir. Keza, Sünni adını alan başka birisi, Alevi adını parsellediğini sanan birisinden daha çok İmam Ali'yi tanıyıp yolundan gidiyor olabilir. Her neyse.
Bu yanlış bir düşünce.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılHala bu kadar bilgisiz cahillik var mı hala
01 Yorumla- +1 yıl
Dinler ne zaman cahillik oldu
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet peygamberimizi redediyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Alevilikte Allah, Muhammed ve Ali inancı vardır. Rabbimiz olarak Allahı, Peygamberimiz olarak Hz Muhammedi ve Velimiz olarak Hz Aliyi kabul ediyorlar yani. Hatta, Alevilikteki Hz Muhammed inancı Sünniliktekinden kutsaldır diyebilirim. Örneğin; bazı sünniler, kitaplarında geçen "Hz Muhammed intihar etmeyi düşünmüş", "odasına başkaları girdiğinde uzanmış kılını kıpırdatmamış ama filanca sahabe girdiğinde oturup kendisine çekidüzen vermiş", "falanca sahabeyle ruhları yarışmış ama bir kanat farkla peygamberliği kazanmış" gibi saçmalıklara inanabiliyorlar mesela. İzninizle PEŞAVER GECELERİ adlı kitabı öneriyorum. Ayrıca Prof. Dr. Ticani Semavi'nin Doğruya Doğru kitabını inceleyebilirsiniz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü değiller ama kültür farkınız olur.
00 YorumlaSaçmalamayın ya
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Erkek arkadaşımın alevi olduğunu aileme söyledim. Aleviler kötü insanlar, cehennemlik olursun dediler. Gerçeklik payı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler