Aşkı tanımlamak, yaşamak.. Herkes için değişiyor mu? Yoksa aşkın tarifi her zaman aynı mıdır?

Aşkı tanımlamak, yaşamak.. Herkes için değişiyor mu? Yoksa aşkın tarifi her zaman aynı mıdır?

Aslında farklı değildir. Önümüze tuval veriyorlar, bizde elimizdeki fırçayla beğendiğimiz renkleri çiziyoruz. Kimimiz kırmızı tonlarca ağırlık verirken, kimimiz siyah tonlarca ağırlık veriyoruz. Sonuçta ortaya bir şekilde resim çıkıyor işte.
Aşk var olan en güzel duygulardan birisi. Ancak günümüz insanının her şeyde olduğu gibi bu duyguya sahip olmak noktasında fazlasıyla aceleci olduğunu düşünüyorum. Bana göre aşkın en büyük dinamiklerinden birisi sabır. Bunu kâinatta bile gözlemleyebiliriz. Sadece insan olarak düşünüp sınırlandırmamalıyız. Bir meyve hemen olgunlaşmaz, bir ağaç hemen çiçeklerini açmaz, güneş hemen doğmaz, gece sonsuza kadar sürmez vs vs.
Aşk, üstüne onlarca felsefe yapılabilecek bir kavram ama felsefe ile de anlaşılabilecek bir şey değil işte. Aklın da ötesinde sonsuzluğa açılan bir kapı... Tıpkı insan kalbi gibi.
Sevmenin ötesi, ama tam bir tarifi yok...
Kimisi ölümüne bağlanır, kimi sevdim sanır.
Ölümüne bağlanıp, her koşulda sevdiğinin yanında olan, hiçbir zaman sevgisini, ilgisini kaybetmeyen aşıktır. Aşığım deyip de öldüren değil ölendir aşık.
Aşk tektir, insanına göre farklılık göstermez, sadece kimisi dolu dizgin yaşar, kimisi sakince sever...
Ask tektir. Bakislar farklidir.
Cevap
8Cevap
Herkes aynı sevmez ki aynı olsun
Herkes farklı sever sevilmek istediği gibi
Herkesin aşkı farklıdır
Aşk tektir ama aşkın ne ifade ettiği ve yaşama şekli kişiye göre değişir.
Teoman'a göre "Mutlu aşk varsa da mutlu son yoktur."
Sigmund Freud'a göre "Aşk libidodur."
Louis Aragon'a göre "Mutlu aşk yoktur."
Somerset Maugham'a göre "En uzun aşk, karşılıklı olmayan aşktır."
Ataol Behramoğlu'na göre "Aşk iki kişiliktir."
Geothe'ye göre "Aşk, zaman kaybından başka bir şey değildir."
Platon'a göre "Aşk ciddi bir akıl hastalığıdır."
Görüyoruz ki aşk herkes için farklı tanımlara geliyor.
Bir de şiir bırakıyorum.
https://youtu.be/OGBj7IIOcn0Genel anlamda aynı ama tonları, yoğunluğu, aroması alıp verdiğin enerji, hissiyat farkı var.
Genel olarak hepsinde yanarsın ama ayrıntı/nüans farkı var. Bir sürü çiçek var hepsi güzel görünür, etkiliyici kokar ama birbirlerinden farklıdır yani. Sonuçta hepsi çiçek ama ayrıntılar farklı işte.
Gibi..
1 kere aşık oldum. Aşk acı, gözyaşı, sevinç, hüzün ve kendinden vazgeçmektir. Herşeye rağmen özlemek ve feda etmektir. Ve herşeye rağmen hala iyi günlerini hatırlamak ve güzel anlatmaktır. Son sözüm iyi ki aşık oldum ona... Aşkı bitiren tek şey çaresizliktir...
Aşk kavramı aynı ola biləcəyinə katılmıyorum. Bazilari için aşk tutkuların peşinden gitmek, tutkuların nirvana yapması bazıları için aşk saf , temiz yüce bir duygudur. O yüzden her kes aşkı bir başka yorumluyor. Benim için aşk yüce bir duygudur. Hatta her duygudan daha yüce ve varoluşun sebebidir ask. Bu gün aşk varsa insanlık hala hayatda. İnaniyorumki hatta en kızgın savaslarda bile birileri birini sevmiş ve aşk o savaşı dindirmisdir.
Tabiki farklıdır şu kısa sözle beriltmek isterim...
"herkes az buçuk sarhoş, herkes bir şeyler söylüyor. ama yalnız ikimizin sözcükleri sarmaşdolaş."
Aşk diye bişey yok kimse kendini kandirmasin sahte acilara gerek yok kimse aci çekiyor numarasi yapmasin çok yapmacik ve itici geliyor samimiyetsiz yani
Her erkwgınde kadınında sevme seklı farklıdır aynı degıldır sebepsız yere asık olur ınsan hem sevılen hem sevgı gırdugjn bır ılıskı ıse mutlu olursun toksıt bır ılıskı ıse devam etmez
Aşk herkes için farklıdır. Kimi dokunmadan olana aşk demez, kimi uzaktan sevse de aşık oldum der. Aşk aslında;kalbinde hissettiğin heyecan, nefes aldığını hissetmektir bana göre.
Aşka yuklenen anlam ve yasanma sekilleri farklidir. Yoksa ask orada koskocaman essiz duruyor. Ulastim sanan golgesi ile oyalaniyor. Bu cagda ask herkese nasip olmaz
Herkes için farklıdır elbette tanımı. Kimisi için bi gülüş bi anlamlı bakış aşktır, kimisi için yapılan fedakârlıklar aşktır.
Hepimizin sevme sekli farkli duygulari aktarma sekli farkli yasama sekli farkli bu yuzden herkesin aski farkli.
Aşk aynı duygudur ama herkesin onu yaşama şekli farklıdır.
Herkesin aşkı da farklı, aşktan anladığı da..
Aşk diye bir şey yok. Sevgi vardır , herkes farklı sever farklı şekilde gösterir
Bence herkesin aşkı farklıdır… parmak izi gibi eşsizdir…
Aşk farklıdır aşk paylaşılmaz anlatsam anlaşılmaz
Aşk kavramı aynı olabilir ama herkesin hissettiği farklıdır.
Aşk aynıdır geniştir herkes bir dalında kendine alır aşk farklı değil aşk anlayışı farklıdır
Herkesle farklı duyguyu yaşıyorsun çözemiyorum bi türlü 😀
Her insan qyri özelliğe sahip ve aşk 2 kişiliktir yaşanır ve uzun süreli var kıssa var aşk sanarsın başka bir boşluğa dalarsın ve yorucu kırılgan herkes farklı yasar aşkı kimileri göklerde kimileri yerlerde qma senin elinde olan birsey bu
Ben aşkın taaaa a... qyim aşk maşk yok aldatılmak var
Bence herkesin ki farklidir yani mesela ben çok ilgi isterim her an sevilmek bunu hissetmek isterim ama bazi arkadaslarim var bundan sıkılıyorlar çok ustune düşülmezkni istemiyorlar falan
Herkesin aşkı kendine
Bence herkesin aşkı farklı
Kapak fotografımda mevcut tespit..
Farklıdır. Şiir gibi kişilere özgü yazılır…
Parmak izi kadar farklıdır hem de..
Herkesin aşk anlayışı karakteri kadardır
Bunlar diziler gerçekte ask sadece paradır
Aşk herkeste farklıdır
Ask acıdır heleki yasaksa karşılıklı tektir
Herkes aşkı farklı yaşar
Herkes aşkını ayrı yaşar herkesinki farklıdır
Farklidir
değişiyor
Farklı
Bence herkesin aşkı farklıdır herkes farklı yaşar
Farklıdır