Erkek arkadaşım 28 yaşında, ben 24 yaşındayım. İkimizde aynı kurumda memuruz. Ben Samsun, erkek arkadaşım Tunceli'li. Onlar alevi, biz sunniyiz. Onun sülalesi hdp'li, benim sülalem Mhp'li. Ailem kesinlikle olmaz diyor. İlişkim 1.5 senedir devam ediyor, çok seviyorum erkek arkadaşımı. Kişiliğiyle, karakteriyle harika bir insan. Benim için diğer erkeklerden çok farklı her yönüyle. Ailemi ikna edebileceğimi düşünmüyorum fakat erkek arkadaşımıda asla bırakmam. Ben ona ümit verdim, ben ona söz verdim. Yarı yolda bırakıp ailem istemiyor diye terkedemem. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor benim? Erkek arkadaşımın ailesi benim muhafazakar olmamı, ailemin ülkücü olmasını vesaire hiç bir şekilde sorun etmiyor. Annesiyle tanıştım, bizim için insan olsun yeter kızım dedi. Ne yapıcam arkadaşlar?
+1 yılHiç kimseyi dinlemiyeceginize eminim. Ama genede yazayım.
ALEVİ BİR ERKEK İLE EVLENMEK
Fikir, din ve kültür farkını önemsemek insan , ya da ırk ayrımı yapmak degildir. Kelime oyunlarına ve laf salatalarına kanmayın.
İki kişinin evlenip mutlu olması için dinen, ahlaken ve kültüren uygun olması ve dengi dengine olması şarttır.
"Aleviler Müslüman degildir" demiyoruz Fakat çogunluga göre konuşursak, Alevi islam inancı, Sunni islama göre çok farklıdırlar.
Onların Kur'an, Şeriat, ibadet ve Mabet anlayışı farklıdır.
Alevi ve Sunni islam aynı degildir. Arada büyük farklar vardır. Alevi ve Şii'lere göre Sunni islam bir Emevi Arap uydurmasıdır.
Alevi ve şiiler "Ehli Beyt" konusunda ortak düşünceye sahip oldukları halde onlarda birbirinden farklıdırlar.
Alevilerde (Azınlık Arap Alevileri hariç) Mezhep inancı yoktur. Aleviler,"Alevilik bir Mezhep degil, bir kültürdür"derler. oysaki Alevilik "Şii"yani "Caferi" Mezhebinden türetilmiştir.
Alevilik Türkiyedeki 5 ya da 10 MilyonTürkmen Aleviye özel bir dindir.
Hatta Alevi Din adamları, biz Sunnilerin inanışına "Emevi uydurması"derler.
Onlara göre,2 Milyar Sunni Müslüman yanlış Türkiyedeki 5 ya da 10 Milyon Alevi dogrudur.
Tabi, Sünniligi bile bilmeyen, takmayan, tatbik etmeyen şuursuz kızlar ve aileler için Din, Mezhep vs önemli degildir.
Alevi, kökenli biri, Kur'an ayetleri eksik demiyorsa,5 vakit Namazı, Ramazan Orucunu, Haccı, Zekatı, Tesetürü ve hanımı ile ilişkisinden sonra gusülü inkar etmiyorsa...
Peygamberimizin hanımı Hz Ayşeye, Hz. Ebu Bekire, Hz Ömere, ve Hz. Osmana hakaret ve küfür etmiyorsa, problem yok. Onunla evlenilebilinir. Çünki o, bir Sunni gibidir.
Eger yukarıdaki saydıklarımı inkar eden biri"Bende Müslümanım"diyorsa buna Mezhep farkı degil "İslam"farkı denir.
Böyle birisi "Sunni" kökenli biri bile olsa Nikah caiz olmaz, tavsiye etmem. Çünki Farz ibadetleri inkar edenlerin durumu dini kitaplarımızda açıkça belirtilmiştir.
Aleviler, Peygamberimizin hanımı Hz. Ayşeyi, Hz. Ebu Bekiri, Hz. Ömeri ve Hz. Osmanı sevmezler, hatta onların isimlerini çocuklarına bile asla vermezler. Hatta bizim Adaletli diye bildigimiz ve inandıgımız Hz Ömere, Hz Fatımanın katili derler. Estagfurullah !.
Aleviler içinde azda olsa, Aleviligi tatbik etmeyen, Cem evine degilde Camiye giden,5 vakit namaz kılan,30 gün Ramazan orucu tutan, Hac, Zekat Tesettür, ve eşi ile münasebetten sonra cünüp olunduguna inananlar vardırlar, onlar müstesna. Onlar Sünni gibidirler.
Birde yukarıdaki saydıgım ibadetleri yapan, ya da kabul eden ama, Hz Ayşeye, Hz Ebu Bekire, Hz Ömere, Hz Osmana ve diger Ehli Sünnete hakaret ve küfür eden ve onların isimlerini çocuklarına vermeyen Aleviler var.. Bu Aleviler Osmalıyada düşmandır. Bunlarda İran Şiileri gibidirler.
Türkmen Alevileri, Alevilerin çogunlugunu oluşturmaktadırlar. Camiye degilde Cem evine giderler, namaz, Ramazan orucu, Hac, zekat ve Tesettüre ve eşi ile cinsel münasebetten sonra Cünüp olunduguna inanmazlar ve inkar ederler. Hatta bu ibadetlerin uydurma oldugunu idda ederler.(istisnalar hariç)
Sunni bir kızın, bu şekilde inanan bir Aleviyle evlenmesini tavsiye etmiyorum.
En büyük vebal çocuklara dini egitim vermede olacaktır. Cem evinde Çalgı, Türkü ve Semah dansı vardır. Bütün bunlar çocukların hoşuna gideceginden, Çocuklar Camiye degilde Cem evine Alevilige meyil edeceklerdir. Bununda Vebalini ahirette siz ödersiniz.
Bugün dinini yaşamayan ve dinine önem vermeyen bir Sünni olabilirsiniz. Ya ileride hidayete ererseniz ne olacak? İşte o zaman sorunlar başlar. O zaman ne olacak?
Alevilere karşı degilim, ama kendi inancınızda, yolunuzda , ve kültürünüzde biriyle evlenmenizi tavsiye ederim.
Bu tavsiyelerim iki tarafında evliliginin saglam ve devamlı olması içindir.02 Yorumla- +1 yıl
@Ildır35 Tengricilikte "Ali"mi vardı?
En İyi Cevaplar
Yazık cidden asil Türk kızı böyle bir ailesi olmasına rağmen insan diyemeyeceğimiz bir ırkın erkeğine biat ediyor :D nediyim ki Gözümde Türk değilsin aileni karşına al ve git onlarla yaşa
017 Yorumla- +1 yıl
Sen ne zırvalıyorsun?
- +1 yıl
maalesef belkide hiç bir zaman bir kadın senin için ailesini ve sevdiklerini karşısına almayacak. Bu zihniyette olduğun için böyle buralarda sürteceksin boş boş. Hayatın hep böyle insanlara imrenmekle geçecek. Çünkü sen herkessin. Kendin olabilme başarısını yakalayamamış birisin. İnsanları tanımadan aa bu hdp li, aa bu alevi vurun bunlara diyen tiplerdensin. Boşsun hani kısaca. Ben Türk bir ailenin kızıyım ama sen hem erkek arkadaşıma, hemde erkek arkadaşımın ailesine kurban ol.
- +1 yıl
@CounterOffensive111 Sen sus lan ırksız git suriyede kum oyna
- +1 yıl
Suriye'ye de Arabistan'a da giderim. Sana mı soracağım? 1930'ların diktasında değiliz, haddinizi bilin yoksa bildiririz.
- +1 yıl
Gereksiz hümanist duygulara yenik düşüp bu memlekete ihanet eden sizler bundan 20 yıl sonra atalarınızdan kalan bu Türk devletini arap ve k*rtlerin çoğunluğuna teslim ettikten sonra dediğimi daha iyi anlayacaksınız ırkı kıran melezleştiren sizler ileride bu dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
- +1 yıl
Siz Atsızcıları bir dağıtalım da gerisine bakarız. Anadolu Cumhuriyeti'ni kuracağız İnşallah.
- +1 yıl
@CounterOffensive111 hahaha o yılarda kurulan devlette o yıllarda ismi verilmiş devlette yaşayıp bu lafı söyleyebilmeye dilin varıyor şu an mevcut hükümetten kaynaklı merak etme hepinizi süreceğiz
- +1 yıl
Savaşı kazanırsanız sürersiniz de asarsınız da ama ya kaybederseniz? Naziler de sizin gibiydi ama özgür dünya başlarına yıktı ülkeyi. Ayrıca mevcut hükümet, ekonomi haricinde fena gitmiyor; 2002-2012 arasındaki hizmetleriyle hatırlanmayı hak ediyor.
- +1 yıl
İlk dört maddeyi de değiştireceğiz.
- +1 yıl
Betona yatırıp yapıp yolsuzluklarla geçirilmiş koca bir 20 yıl özelleştirilmiş cumhuriyet döneminden kalan o kadar satılmış fabrikalar? Bu zihniyetteki yobazlar tartışılacak biri bile değilsin. Siz ve sizin gibileri bu Tür ırkına ihanet etmiş gereksiz hümanist sosyalistlerin hepsini süreceğiz bu kızı devlet dairesine alan komisyonuda bu hainleride hepsini süreceğiz
- +1 yıl
Ben Türk değilim ama olsaydım da aynı düşünürdüm. Ayrıca soldan nefret ederim.
- +1 yıl
Tarih nelere el, dil uzatmadı ki. Vatan haini demişsin ya aynen katılıyorum. Ben bir vatan hainiyim, cesaretin varsa yüzleş.
- +1 yıl
@CounterOffensive111 Tanrı şahittir ki hükümet değiştikten sonra sen ve senin gibileriyle öyle bir yüzleşeceğim ki bunları yazmaya cesaret dahi edemeyeceksin.
- +1 yıl
Mesaj attım. Bu başlığı fazla meşgul etmeyelim.
- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılVazgeçme tatlım ailene sevdiğin adamın güzel yanlarini anlat dil din ırk ve mezhepin önemli olmadığını söyle bence sen anneni ikna edersen baban her türlü ikna olur sen sevdiğin adamın elini bırakma o böyle gereksiz ve saçma sebeplerden ayrılmayın aksine kenetlenin bu zor süreçten geçin gün gelecek şunu dersiniz " herşeye rağmen vazgeçmedik kavuştuk" aileleri ikna edin ve kavuşun
018 Yorumla- +1 yıl
HDP ve MHP gibi partilere oy veriyor olmasalar aslında mümkündü ama böylesi zor.
- +1 yıl
Saçmalama ya o partiler yarın bigun kapanabilir ya da kendilerince doğru olduğunu düşünüp başka partiye de geçebilirler bence engel parti değil,
- +1 yıl
Milliyetçiliği bırakacaklarsa tamam ama etnik partilere oy veriyorlarsa gene aynıdır.
- +1 yıl
Ya bir git Allah aşkına ne yani partiler aynı değil diye ayrilsinlar mi belki aileler parti tutuyor ama kendileri tutmicak benim gibi tarafsizlar herkes onlar icin eşit, insan olmanın partiyle dinle irkla alakası yok
- +1 yıl
Kürtçüyle Türkçü bir arada olamaz. Eşyanın tabiatına ters bu durum. Ben birisini, diğerinden ayırmıyorum ki. İkisi de kavmiyetçilik yapmasın diyorum.
- +1 yıl
şu an saçmalıyorsun
- +1 yıl
İşinize gelmeyince böyle oluyor zaten. Biz zaten boşuna uğraşıyoruz Kemalist rejimle ya bir de Kürtçüler çıktı. Kürtçülüğün Türkçülükten bir farkı yoktur. Adı geçen partilerin birisi Türkçüyken öteki Kürtçüdür. İkisi de kavmiyetçidir.
- +1 yıl
Türk Kürt ayrımı yaparak elinize ne geçiyor anlamıyorum kimse kendi isteğiyle dilini dinini ırkını ailesini secemiyor bunu anlicak kapasite yok sende bence bir Kürtle bir türk çok iyi bir eş aile olur düşünsene Kürt olarak dünyaya gelmişsin yine de böyle mi düşünürdun
- +1 yıl
Ayrım mı yapmışım? Tersine ben ayrım olmasın diye mücadele eden birisiyim. Bence sizde mantıksal bir yoksunluk var.
- +1 yıl
Evet ayrım yapıyorsun neymiş bir turkle bir Kürt olmazmis bu ne demek oluyor ya
- +1 yıl
Türk ile Kürt olmaz demedim. Türkçü ile Kürtçü olmaz dedim. IQ'da bir sıkıntı var herhalde.
- +1 yıl
Bence senin beynin bazı şeyleri ya hiç algılamıyor ya da geç algılıyor sevenleri rahat bırakın ya kavussunlar bizde birbirini seven birbirine aşkla bakan insanlari gördük mu mutlu olalım aşka olan inancımız biraz olsun varolsun ya
- +1 yıl
Kuru kuruya aşk olmaz, sevgi anlaşmaktır.
- +1 yıl
Manyak mısın kardeşim yine aynı kapıya çıkıyor dediklerin bence sen IQ testi yap belki sayemde seviyeni öğrenirsin
- +1 yıl
Birbirini sevmeseler çözüm yolu bulmak yerine şimdiye çoktan ayrilmislardi
- +1 yıl
Ailelerin meselesi bozar iki tarafın da aşkını. Çoluk çocuk olduğunuz için aklınız kesmiyor ama bu işler böyle.
- +1 yıl
@CounterOffensive111 SABAHTAN AKŞAMA KADAR BURADASIN SANIRIM. NE ZAMAN SORU SORSAM CEVAP VERİRSİN. HANGİ SORUYA GİRSEM MUTLAKA YORUMUN VARDIR. GİT SİGORTALI BİR İŞ BUL VE ACİLEN GELECEĞİN İÇİN ÇALIŞ. ERKEK ADAMSIN ÇENE YAPMA BU KADAR. YAZDIKLARINI OKUMADIM BİLE. GEREK BİLE DUYMADIM. Yorumunu yaptın yeter gidip insanların yorumuna yazma. Manyak mısın ruh hastası mısın nesin ya.
- +1 yıl
@MelisGünebakan sen onu hiç Kayla alma ya onlar ne anlar aşktan sevgiden ona göre Kürtle türk olmazmış neymiş biri HDP biri MHP sanki hayatlar parti üzerine mi kurulu olacak anlamıyor sabahtan beridir
Bende aleviyim. Ailem de alevi damat getirmezsen reddederim seni diyor. Aleviler dinsiz de değil, ateistte. Partiye bakarak konuşmak yanlış. Ama valla allah yardımcın olsun. Bir yerde ailelerdr evleniyor. Şöylede bişey var. Ömrün boyunca ailenin kanatları altında duramazsın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence olmaz çünkü bu kadar zıtlıktan iyi bir şey çıkmaz. Kürt Alevileri, Türk Sünnileriyle ve Alevileriyle pek uyumlu değil. Ben de Kürt ve Alevi bir aileden gelmekteyim. Ayrıca HDP gibi bir partiye oy verenden hayırlı bir eş olmaz. Gerçi MHP'liden de olmaz. Ama bir ihtimal daha var: Erkek mezhebini değiştirsin, Kürtçe konuşmayı ve etnik kimliğini bıraksın, doğacak çocuklarınızı da sizin kimliğinizde yetiştirmeyi kabul etsin. Bu durumda belki aileniz izin verir. Sevgi fedakarlık gerektirir, insan gerekirse aşk için ölmelidir.
29 Yorumla- +1 yıl
Hdp li olunca ne oluyor? Mesela farzet ben hdp ye oy verdim. Ne olacak? İnsan olmayacak mıyım. 😄
Ne yiyip içiyorsunuz abi siz ya. Sen nasıl alevisin ki, nasıl kürt kökenlisin ki bunları yazıyorsun. Asimile olmuşsun sen. - +1 yıl
Asimile olmayla bir alakası yok. Her türlü etnik harekete karşıyım. Kemalcisi de Kürtçüsü de Helencisi de aynıdır benim gözümde. Dağa çıkıp da birlikte yaşadığı, yüz yüze baktığı halkın evlatlarına kurşun sıkanlardan onur bekleme. Hepsinin hakkettiği şeyin ne olduğunu buradan yazamam ama anlamışsındır. Mustafa Kamal'a karşı mücadele ederken Kürtçülüğün güçlenmesine göz yumacak kadar aptal olmamak gerekir. Atatürk'ü yeneceğiz ama Kürdistan'ı da kurdurmayacağız, Osmanlı gibi kapsayıcı bir rejim kuracağız. Anadolu Cumhuriyeti olacağız.
- +1 yıl
Ben eşim olacak adamın dilini değiştirip etnik kimliğini bırakmasını ve doğacak çocukları benim kimliğimde yetiştirelim istemem. Bu aslını inkâr etmiş olmaz mı? Ben Kürt kızıyım ama türk biriyle alevi biriyle de evlenebilirim hangi partiye oy verdiği benim için önemli değildir kalbinde Allah korkusu varsa zaten o herşeyin önüne geçer. Allah aşkına böyle dusunmenizi gerektirecek ne yiyip içiyorsunuz ne kullanıyorsunuz, ayrıca kadın eşinin adetlerine göre gider bu her yerde bilinen yaşanan bir şeydir. Doğacak çocuk annesinin değil babasının soyadını alır nerelisin dediğinde öncelikle babasının nereli olduğunu göz önünde bulundurur baba nereliyse çocuk oralidir
- +1 yıl
Benim annem türk Adanalı ama babam Kürt Cizreli biri bana nerelisin diye sorunca cizreliyim diyorum Kürt kızıyım diyorum
- +1 yıl
Soyadını alsın ama erkek de fedakar olmalıdır. Mademki kız, her şeye rağmen onunla evlenmek istiyor; o halde bazı şeyleri feda etmek gerekir. Ben sevdiğim bir kız için bir milyon Kürt'ü feda ederim. Hiç önemli değil.
- +1 yıl
Bu durumda ikisinin fedakarlık yapması gerek tek taraflı değil bu umarım anlatabilmisimdir. Adam zaten herşeye rağmen seni bırakmam demiş
- +1 yıl
Kız zaten ailesinin sözünden çıkarak yapıyor fedakarlığı. Kızdan fazlasını beklememek gerekir. Erkek ise gerekirse ölmelidir.
- +1 yıl
Sen şu an böyle konuşuyorsun da eminim bu durumda sen olsan ayrilirdin
- +1 yıl
Ben Kürt kızıyım dimi ama türk birini sevsem hemde Türk'ün hasssi olsa ailem yok çekmez seviyorsanız mutlu olun der ve onay verir bizde öyle şeyler yok kalplerin birbirini sevmesi herşeyden önemli
Herkese saygı duyarım.
Bende oğluma İzmir li.
Muğlalı.
İstanbullu.
Çanakkaleli dışında kimseyi kabul etmem dedim.
O ne isterse yapabilir.
Ben gidip gelmem konuşmam hepsi bu.
Dini, Deist olması beni bağlamaz.
Benim görüşüm ortak değerler olmalı, ortak kültür olmalı, ortak bakış açıları olmalı.
Tahsil, gelir aynı olmalı.
Yoksa yürümez.
00 YorumlaŞimdi her şey güzel olsada zamanla farklılar kendini hissettiriyor birde sevgi tükenmeye başlarsa her şey sorun olur. Birde aile baskıları olacak zamanla unutma derim.
10 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşın ile evlenebilmek için aileni yok sayma benden sana tavsiye.
Orta yolu bi şekilde bulmak zorundasın yarın bir gün evlenir bi sorun yaşarsan ailen arkanda olmak zorunda.10 Yorumla
+1 yılSıkıntı , ailesi terör destekçisi ne de olsa. Allah yardımcınız olsun kader işte.
14 Yorumla- +1 yıl
Sen kimi destekliyorsun?
- +1 yıl
Zamanında Mhp'yi desteklerdim ama şimdi hiçbir bir partiye gönül vermiş değilim.
- +1 yıl
Neden hdp kapatılmıyor? Erdoğan istese kapatamaz mı
- +1 yıl
Neden acaba, onu bir de kendisine sormak lazım.
İkna etmeye çalış gerçekten müslüman olan insan ayrımcılık yapmaz.
03 Yorumla- +1 yıl
İkna olmuyorlar canım. Alevi ile evlenirsen ahirette yanarsın diyor babam. Cehennemlik olursun diyor. Cahil işte, ne anlatacaksın.
- +1 yıl
İslamda mezhep yok ki yani peygamberimiz islamda mezhep olmadığını tüm müslümanların kardeş olduğunu söyledi mezhep peygamberimiz vefat ettikten sonra insanların uydurduğu bir şey babana anlatmaya çalış sevgilinle tanıştırmayı dene belki sohbet edince yumuşar olmadı evlen illa ki affeder.
- +1 yıl
Yıllarca bu yaşıma kadar hep ben aileme saygı duydum. Bu saatten sonra onlar bana saygı duysun. Duymuyorlarsada kendileri bilir. Bu ülkenin cahili bitmez.
Aşk İlişkileri konusunda 656 cevap paylaştı. Ailen istemiyorsa biraz zor. Aileni karşına alacaksan evlenebilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Muhtemelen öyle yapacağım. Kendileri bilir.
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Alevi aileden zarar gelmez sana seviyosan aileni karşına alman gerekecek
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Uyum zor... İkinizin de fikirleri aynı ise gerçekten gerisi hikaye.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılOooo zor iş
Ama direkt evlen bence, tanıdıklarım var, araları sonradan düzeldi00 Yorumla
+1 yılProfildeki yasiniz dogru mu?
00 Yorumlasiyasi yönüne kadar yazmış awk
01 Yorumlaİşin zor valla ya duadan başka çare yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım