Biraz anlatır mısınız? Bu durum sizi nasıl etkiliyor? Ne gibi olumlu ya da olumsuz tarafları var size göre...
Ama ben gerçekten bunu yaşayanların yorumlarını merak ediyorum
Biraz anlatır mısınız? Bu durum sizi nasıl etkiliyor? Ne gibi olumlu ya da olumsuz tarafları var size göre...
Ama ben gerçekten bunu yaşayanların yorumlarını merak ediyorum
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Aşırı otoriter ve ataerkilliğe tapan bir ailede yaşıyorum daha 17 yaşımda olmama rağmen hayatım mahvolmuş gibi hissediyorum, hatta hissetmiyorum direkt hayatım mahvoldu baskıcılık, ayrımcılık, aşırı kısıtlama... sadece 18 yıl çektiklerim yüzünden ömrümün geri kalan her anında onların bende bıraktığı izleri taşıyıp berbat bir hayat sürmeye devam edecekmişim gibi geliyor... çünkü bana hayatı böyle öğrettiler, savaşmayı değil acılara boyun eğeceksin dediler. Güçlü olacaksın diyip elimdeki bütün güçleri benden aldılar
Ders çalış dediler ders çalışmama fırsat vermeden dükkanda çalıştırdılar sonra yüksek bir başarı oranı beklediler
Erkeklerle konuşmayı geçtim daha 10 yaşında erkeklerin yanında kısa kollu giydim diye yemediğim dayak işitmediğim laf kalmadı, telefonumda family link denen kısıtlama uygulaması var her şeyime karışıp takip ediyorlar kendi fikirlerimi söylenemiyorum benim için verimli olduğunu düşündüğüm saatte ders çalışamıyorum odama çıkmam bile yasak ve bunlar daha hiçbir şey...
Çok dolmuşum üzgünüm
Benim babam çok yumuşak karakterli biriydi... ben de çok serbest büyüdüm... ama babam ölünce küçük erkek kardeşim ailenin reisi benim bundan sonra serseri arkadaşlarınla gezmek tozmak yok, akşam belli saatte evde olacaksın, izin almadan gece gezmesi yok, okulu asmak yok, 2 paket sigara içiyorsun bunu da bırakacaksın dediğinde ciddiye almadım... rahatsız olan balkona çıksın dedim...
Sonra olanlara inanamazsın... içeri gitti ve elinde en ince pklava ve çamaşır ipiyle geldi... abla dedi... sözümü dinlemen hayatını düzeltmen için güzellikle uyardım olmadı bu işin zor yoldan halledilmesi dışında bir seçenek görünmüyor dedi... ve ben ne saçmalıyorsun dememe kalmadan beni kolumdan tuttuğu gibi 15 dakika sonra ne halde olduğuma inanamazsın ellerim arkamdan ayaklarım bileklerden İskandinav koltuğun kenarına bağlı tavanları yan yana yukarı bakacak şekilde sırt üstü vaziyette kalakaldım
Şaka gibi inanamadım
Bildiğin falaka :( tam 40 sopa vurdu velet... her sopayı saydıra saydıra, neden dövdüğünü anlata anlata, ve durması için yalvarta yalvarta
İlk başta yani ilk sopdan sonra ister istemez ayaklarımı büzüştürdüm parmaklarımı kıvırdım sıktım tabanları sözüm ona korumak için... işte ne bileyim her ne kadar bilekten bağlı da olsa ayaklarımı sabit tutmadım... Bak ablacım dedi... bak bunu senin iyiliğin için yapıyorum ayaklarını büzüştürdün, parmaklarını kıvırdın diye vazgeçecek değilim... ama sopa tırnaklarına filan gelsin de istemiyorum hadi ablacım biliyorum çok acıyor ama yapılacak bir şey yok ben her sopadan sonra 8-10 saniye tepki verme süresi vereceğim ama sonrasında sopa her havaya kalktığında ayakları yan yana getirip lütfen dedi.. ben ama gevşetmedim yine de... velet de bunun üstüne oklava ile bu defa ayaklarımın altına değil üst kısmına vurdu... o kadar acıttı ki derhal açtım parmaklarımı kuzu kuzu yan yana getirdim ayaklarımı düzgünce yıllardır ilk defa bana resmen söz dinletilmiş oldu.. ama asıl acıklı olay dayak sonrası
Dayaktan sonra sesim kısıldı çığlık atmaktan. Ama elime telefonu verdi ve "senin okula gitmemene alttan tonla ders bırakmaya sebep olan, şu şu şu arkadaşlarını arayacaksın... ve erkek kardeşim görüşmemize izin vermiyor diyeceksin dedi... ben olmaz öyle yapamam, tamam görüşmeyelim tamam ben kendimi çekerim dedim, ama böyle telefon edip öyle diyemem dedim...
Abla dedi sen yavaş yavaş kendini çekmeye kalksan onlar sen bir şeye alındın sanarlar üzerine daha fazla düşerler sana ilgi gösterirler... ama bunlar serseri takımı özürler güya ya işte wrkek kardeşlerinden izin isteyen birini aralarında zaten istemezler... ben yarın ölsem sen yine onların ortamına kolay kolay giremezsin dedi...
Ne kadar yakarıp yalvardım ama para etmedi... her telefondan sonra bir sonrakimi aramayım diye çocuklar gibi tepindim... ama hepsini tek tek arattı velet
kardeşinin sana özel nefreti var gibi ya da popon çok kaldırmışsınız baban o kadar sert değilmiş gücün yeterdi keşke karşılık verseydin ben babam bana kızdığı halde karşılık veriyorum kardeşime
Yok ya ne nefreti söz dinlersem benden iyisi yoktur... ama illa ki onun kurallarına uyulacak. Bir de nefreti duyan kardeş böyle sakin sakin mi döver? Hem niye nefreti olsun ki o küçükken ben onu hep korudum kolladım... hatta önceki seneye kadar lisedeyken velisi bendim veli toplantısına bile gitmişliğim var... ama kuralını çiğnersem hiç acıması olmuyor hatta 2. falakası
Gücüm yetmiyor ya erkek o.. o ilk falakada ben neye uğradığımı şaşırdım. Tuttuğu gibi yere yatırdı yüz üstü. Ellerimi arkadan bağlarken sanki sanırsın mağaza görevlisi hediye paketi yapıyor... debelendim filan ama nafile
2. falakası demişim yukarıdaki mesajda.. nedense devamını yazmamışım. Direnme konusuna geçmişim. 2. kez falakaya yatıtdığında yaptığı şey çok fena bir şeydi dayaktan soğadan çok acıttı canımı... okumak istediğinden eminsen anlatayım :(
Orada mısınız
aktif olamadım üzgünüm
anlatmak istersen dinlerim
Yazdığım kadarını da yorumlar misin? Sence tüm bunlar olduğunda boyun eğmek beni ezik biri yapar mı? Çünkü çok iyi biliyorum ki polise şikayet etsem bunları yaoanazdı bana. Ama gidemedim işte. Bu veletle aramızda bir ortanca ablası daha var. O benim yediğim bu sopayı görünce derhal yelkenleri suya indirdi. Zaten yaşantısı benimki gibi uçarı değil kardeşinin kuralları onun için uyulması zor kurallar değil. O mesela bana destek verseydi giderdim polise ama o da destek vermiyor. Kardeşinin erkek olarak aile düzenini sağlamaktan sorumlu olduğunu söylüyor... lütfen bana samimiyetle cevap verir misin? Onun yerinde olsan napardın? Onu suçlaması miyim? Bana destek vermeyen ortanca kardeşimden bahsediyorum.
bak benim bir ikizim bir de küçük velet var ve babamın tutumundan dolayı benim kardeşimde arda bu tarz şeylerde bulunmaya teşebbüs ediyor, ikizime ya da bana kime el kaldırmaya kalkarsa diğerimiz müdahale ediyoruz böyle bir şeye hakkı yok değil erkek padişah da olsa ben onun ablasıyım ve haddini bilmeli
seni anlıyorum ve yerinde olsam ya kardeşimi durdururdum ya da o ortaancasıyla birlikte şikayet ederdim
Ablacım evde bir erkeğin otoritesinin ağırlığının hissedilmesi iyi bir şey, bu otoriteyr saygısızlık edildiğinde de cezalandıtılman normal diyor... Aslında benim yek başına gitmeme engel olan şey onun da bana destek olmasına engel oluyor yani döz dinlediğim kurallara uydupum takdirde döövmemesi, ölçüyü kaöıtmadan fiziksel zarar vermeden öfkeye kapılmadan dövmesi, sadece falaka şeklinde dövmesi gibi... eğer tekme tokat yumruk girişip ağzımı burnumu kısaydı ben tek başıma da giderdim ama şimdi işte erkek kardeşimin benim canıma zarar vermeyeceğini biliyorum olmam, onun kendisinden değil sadece vereceği cezadan korkmam beni eziyor resmen :( ve bu ezilmenin en dibini yaşadığım olay ise 2. dayaktı... onu da anlatayım da tam olsun
Apartmanda oturan bir teyzem var. Onun da kızı benim yolumdan ilerleyen asi bir kızdı 15 yaşında. Bizraz da benim böyle serbest başına buyruk yaşamamdan cesaret alıyordu. Belki bazen ben de gazlıyordum onu... teyzem de gıcık kapıyordu tabi ki.. bizimki beni falakaya yatırdığında teyzem de duymuş tabi bunu annemdem. bir daha cezalandıracağı zaman ben pelini de getireyim hem benimki söz dinlememenin sonunun ne olduğunu görsün ayağını denk alsın hem de seninkinin de cazası katmerlenmiş olur. 2 senedir benim kızımı kendisi gibi asi olmaya kışkırtıp duruyor bunun da cezasını çekmiş olur demiş... ama bizim gökhan bizim velet kabul etmemiş.
ben bir daha dışarıda zar zor sigara içmişim. normalde 2 paket bitirirdim günde ama ilk dayak sonrası düşürmüşüm 3-5 dal ancak içiyorum. Eve gelmeden önce bir sürü nane şekeri filan. nane şekeri ağzımdan kokuyu aldı ama elimde yine koku kalmış. bizimki baktım bana bal ve çiğ yumurtalı bir karışım hazırlamış. Nedenini bilmiyorum arıza çıkmasın diye içtim. içtikten Sonra açıkladı. Geçen falakada sesin kısıldı bağırmaktan şimdi seni döverken bağırsan da sesin kısılmayacak... küçük tuvalete kaçıp kendimi kilitledim.
ablacığım dedi. şimdi oraya kaçtın diye bu ceza uygulanmayacak değil ama sen şimdi kapıyı açıp çıkarsan sadece dayak yersin ama bir de beni uğraştırırsan cezanı çok daha unutulmaz hale getiririm. fazladan tek sopa vurmam ama çok daha etkili hale getiririm dedi. ben açmadım kapıyı gurur yaptım. günlerce aç susuz kalsam da açmamaya kararlıydım. 5 dakika süre vermişti. süre birince teyzemi aradı. Pelini de al gel dedi. Bu cezayı senelerdir kışkırttığın pelinin önünde çekeceksin ablacığım dedi. olmaz dedim, artık çok geç geliyorlar dedi. kapıyı açmadığım gibi sıkı sıkı da tuttum açamasın diye ama eline takım çantasını alıp kapının kilidini söktü. Kapı açıldığında herkes oradaydı. Abla dedi bak benim sözümü dinlememekle hep kaybediyorsun. daha da kaybetmemek adına geç içeri çoraplarını çıkar dedi
açık konuşucam kardeşinin böyle aptalca bir şey yapması tam nefret sebebi üstüne senin buna boyun eğiyo olman da çok aşağılayıcı yerinde olsam bundan kurtulurdum ne yap ne et kurtul kardeşinin böyle bir şey yapmaya hakkı yok madem başına buyruk birisin bunu babana karşı yapabiliyosan kardeşine de yapabilirsin
gerekirse gitme eve hiçbir şekilde ama engel ol buna seni baban dövmemiş kardeşinin haddi değil annenin ve ablanın bir şey dememesi de ayrı bir cringelik yani anlayışla karşılayabilceğim ya da anlayabilceğim bir şey değil üzgünüm
Söz dinleyince dayak yemediğimi biliyor olmam beni daha da çok eziyor işte
gerçekten boyun mu eğiceksin senden küçük birine? yerinde olsam yediremez bi çözüm bulurdum
Baş kaldırınca ayaklarım da havaya kalkıyor :(
Ekonomik özg0rlüğüm de yok ki...
Ama kaldırabiliyorsan muyum hayır...
Ama sana bir dayak sırasında 30. qopa sırasında geçen diyaloğu anlatmadım değil mi?
yok
Velet 10 sopada bir durup mola veriyor 1-2 dakika... gökhan dedim... ne olur yeter artık dayanamıyorum.. ne olur yalvaririm dur... dedim...
Abla dedi... bugün kaç sigara içtin? Vallahi billahi 1 dedim onu da yakaladın... Peki ya dün diye sordu... yok dedim içmedim. Abla dedi yalan söylemekorka çekine 2 dedim. Önceki gün? 1 veya 2... Peki dedi okulu kırrdın mı hiç son zamanlarda? Yok valla dedim her derse giriyorum... bak abla dedi 3 hafta önce okulun yolunu bilmiyordun, günde 2 paket de sigara içiyordun... 2 paket düşmüş 2 dala, okula da gider olmuşsun... bunlar nasıl oldu? Dayakla... her yakaladığında ayaklarının altına inen 40 sopayla... şimdi ben neden 10 sopa eksik vurayım? Neden o riske gireyim?
Oğlum dayanamıyorum işte dedim anlamıyor musun öok acıtıyor dedim... acıtacak tabi abla acıtmasa ceza olmaz ki dedi... dayanamamak da ne ola ki abla dedi... hadi ablacağım şu işi bitirelim dediğinde çok kızdım kudurdum resmen... ayaklarımı tüm gücümle kendime çekmeye çalıştım... göz göze geldik... önünde dövmekte oldupu ayaklarımın 1 santim bile oynamayacapından o kadar emindi ki... :(
kardeşine acıyorum kaç yaşına gelmişsin istediğini yapabilirsin. çözümü bu değil benimkiler de sigara içiyo okulu asıyo ama ben daha bir kere bu sebepten tek fiske vurmadım bana saygısızlık yapmadıkları sürece vurmam uyardım yüz kez yapmamalarını söyledim ki benim babam da buna karşı ve çok katı biri ben uyardım anlamadılar şimdi kendileri bilir diyip bırakıyorum döverek bir yere varılmaz tamam iki paketten iki dala indirmişsin ama yarın bir gün sıkılıp ondan da saklamayacak mısın? beynin çalışıyorsa bir gün sıkılıp türlü oyunlarla onu da kandırcaksın bunu herkes biliyo yavaş yavaş her şeyin yalan olucak saklıcaksın bi şekilde bi daha elinde koku bırakmıcaksın mesela bu çözüm değil, cidden çok yazık...
Bu çözüm değil lafı beni çok üzüyor.. bende çözüm oldu işte ya... azıcık ağzımdan koku alsa yatırdı falakaya... ona neden acıyorsun ki o ne derse o oluyor, hayatımdan çıkarmak istediği hiçbir şeyin bir ufacık izini bile muhafaza edemedim hayatımda :(
En ufak bir rövanş alamadım.. hep mağlup etti...
Bir rövanş alabilmem için bu sene mezun olmam lazım ekonomik özgürlük kazanıp evden gitmek için; o da onun bana zorla sopa zoruyla çalıştırdığı derslerin sonucu olacak
Ona acıyorum çünkü güç ile her şeyi yapabilceğini sanıyo sana da acıyorum çünkü onun bu sanrısına izin veriyosun bence asi birisi değilsin içinde zaten boyun eğmeye meyilli biri varmış sadece baban böyle biri olmanı istememiş... BENCE
Babam yumuşak karakterli idi... son yıllarında biraz da hastaydı bizimle çok ilgilenmiyordu...
Kardeşim aslında dayakla kaba kuvvetle herşeyi halledebileceğine inanıyor değil aslında... ben bir kere sordum dedim sen beni dövüyorsun, zorla ders çalıştırıyorsun ben mezun olunca evi terk etsem naoacaksın? Gidip kendi evime taşınsam orada sigara içsem napacaksın? Nasıl karışacaksın? Tüm bu attığın dayaklar boşa gitmiş olacak dedim...
doğru
O da dedi ki... ben seni değiştirme iddiasında değilim ki ablacığım... sen diplomanı alıp gittikten sonra 2 sene boyunca içemediğin 1500 palet sigarayı telafi edemezsin.. zaten o zaman çalışıyor olacaksın günün büyük bölümünde işyerinde olacaksın... 2 sene sigara içmeyin kanndan nikotin temizlendikten sonra isteyerek aynı alışkanlığa dönmek istesen bile buna vakit bulamazsın... en kötü ihtimalle 2 senede içmediğşn 1600 paket sigara yanına kar kalır... içmediğin sigaralar sayesinde her ay 1 çeyrek altının birikiyor seneye 20 çeyrek olacak... o da yanına kar... serseri tiplerle görüşmediğim dersleri aksattıpında falaka yediğin için diplomanı almış olacaksın... diplımanı üniversiteye iade mi edeceksin bana kızgınlıpın yüzünden benden rövanş almak için diplomanı mı yırtacaksın dedi
Dedim ki senin beni dövmeye ne hakkın var? Bunu erkeksin diye yapabiliyorsun, kaba gücün var diye yapıyorsun... sen kız olsan ben sigara içen okulu kıran abin olsam bana katılabilecek miydin? Dedim
evet ablacığım dedi... eğer sen benim abim olsaydın ve ben de cici bir genç kız olsaydım serserilik eden abime bunları yapamazdım evet. Ama insan yapabileceği bir şeyi yapmamaktan ötürü sorumlu olur yapamayacağı bir şeyi yapmadı diye sorumlu olmaz. Bak ben seni döve döve sigarayı bıraktırabildim, serseri arkadaş grubundan koparabildim, okulu kırmanı tembellik etmeni yasaklayıp derslerini halle yola koyabildim... sen yoldan çıkmış bir ağabey ben de kızkardeş olsaydım bunları yapamazdım. Ama yapabildiğime göre bunu yapmamayı tercih edip seni kendi haline bıraktığım takdrde olacaklardan mesela meun olamamandan, mesela kanser olmandan veya o arkadaşların yüzünden başına gelebilecek şeylerden sorumlu olmaz mıydım?
bu senin kişiliğin ve bu saatten sonra kişiliğin değişmez iş yerinde yine serseri bulcaksın benimde çevrem serseri dolu ama ben derslerimi aksattırmalarına izin vermiyorum kimse de karışamaz ailemden bu tamamen şahsi şeyler
Tamam karakterimi değiştirmedi ama hayatımdan çıkardığı şeyleri artık gerçekten istesem de tekrar hayatıma sokamam, yine hayatıma falakayla soktuğu hiçbir şeyi de hayatımdan silmem mümkün değil... bu bir gerçek. Hayatta bir daha 2 sene öncesini yaşamam mümkün değil...
Bu arada siz de dayaklar yemişsiniz... Peki siz evi terk ettiniz mi bu şiddet sonrası?
ben pederden yedim gitsem de çok rahat bulur bi daha döverdi hiç terk etmedim o yüzden ama yerinde olsam çoktan terk etmişitm
Terk etsem para merede... ben el bebek gül bebek büyümüş biraz şımarık bir kızdım... elim sıcak sudan soğuk suya değmemiştir ama işte falaka sopası ayaklarıma değdi elim sıcak sudan soğuk suya görmeden... mum gibi yaptı velet...
Evi terk edersem tek laf wtmezdi evet ama kolay 1 karar değildi
Dayak işe yaramaz ne yapılır edilir yine aynı tas aynı hamam olur sözünün antitezi gibiyim...
yorumsuz bırakıcam
Ben o dönem dedim dayak işe yaramayacak dedim... abla dedi sopa yerken ayaklarını bile izin verdiğim kadar kıvrandırıyprsun... gerçekçi olalım bu cezayla inatlaşamazsın... demişti :(
Hiç cinsel ilişki yaşamadım ama her iki tarafın da istek ve arzularına göre olmalı bence.
Tabi ama o erkeğe hiçbir bakımdan gücünün yetmeyeceğinin güçlü şekilde hatırlatılması fikri cazip geliyor mu gelmiyor mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?