Kayınvalidemin garip davranışları?

Sonuncusundan başlayayım, eşim geçen hafta bacağından ameliyat oldu. Bakın bacağından, elinde kolunda hiçbir şey yok. Ve kayınvalidem bütün ailemin gözünün önünde eşime zorla kendisi yemek yedirdi. Ya yerinden kalkamıyor diye yemeğini götürürsün de eli tutan adama bebek gibi yemek yedirmek nedir? Şahsen benim için çok rahatsız edici bir görüntüydü. Ara sıra eşimle tuhaf, peltek konuşuyor "Oğyuşum" falan diyor. Sofrada yemek yerken eşim üstüne yemek dökersen kalkıp eşimin üstünü siliyor, eşim hastayken burnu akarsa peçeteyle eşimin burnunu siliyor. Biz eşimle el ele tutuşsak hemen yanımızda bitip oğlunun boşta kalan elini tutuyor... Daha neler neler. Biz evlenmeden önce bu kadar değildi. Tahminimce oğlu evlenip başka bir evde yaşamaya başlayınca onun zamanla kendisini unutmasından korkuyor. Eşim de annesinin davranışlarından rahatsız olduğunu söylüyor ama "Annemi kırmak istemiyorum." deyip pasif kalıyor. Henüz on beş aylık evliyim ama evlilikten çok bunaldım. Kayınvalidemin ruh sağlığının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Eşim de bütün bu saçmalıklara çanak tutuyor. Delirmeden önce bir şeyler yapmam lazım. Ne yapmalıyım?

Kayınvalidemin garip davranışları?