Kayınvalidem neden böyle davranıyor?

5 aydır evliyiz. Eşim işinden dolayı şehir dışında bir süredir. Kayınvalidem her gün bana geliyor. Temizliğimden tut yaptığım yemeğe kadar laf söylüyor. Ki ben temizliği çok severim ve güzel de yemek yaparım. Yaptıklarımı beğenmeyen ilk kişi oldu gerçekten. "benim oğlum titizdir, bu evde napıcak, benim yemeklerimi özler" falan diyor.
Başka bir konu da şu; eşimin genelde müsait olduğu saatleri ben biliyorum. Eşimi her aramaya kalktığımda "kocanı sal... adam çalışıyor meşgul etme... sürekli çocuğu darlayıp durma... Gibi şeyler söylüyor. Ben onu meşgul etmiyorum ki eşimin sesini duymak hakkım değil mi?

Bide geçen gün gardırobumu açıp kıyafetlerime falan bakmış. Evlenmeden önce aldığım elbiselerimi gösteriyor bana "evlendin artık kime göstericeksin kendini bunlarla" dedi. Her şeyi geçtim bu o kadar ağır geldi ki sessiz kalamazdım bende "evlendim diye kıyafetlerimi atacak değilim neysem oyum" dedim. Sonra bana eşimin eski nişanlısından bahsetti "üslubuna dikkat ederdi, saygılıydı, ahlaklıydı vs" giydiğim kıyafetten ahlaksız olduğumu nasıl çıkardı anlamadım. (bahsettiği kıyafetler diz üstü ama aşırı açık olmayan, dekoltesiz, her insanın giyebileceği tarzda elbiseler)
Eve gidince oğlunu aramış "bana çok karşı geliyor, ben napıyorsam iyiliği için yapıyorum" falan demiş biraz da duygu sömürüsü yaparak.. (sırf kendimi savunduğum için) 🤦🏻‍♀️

Aralıksız her gece ağlıyorum. Eşime bütün olanlardan bahsedip onu zor durumda bırakmak istemiyorum sonuçta uzakta ve çalışıyor. Ama gerçekten yoruldum. Eşim için katlanıyorum annesine. Sürekli beni oğluna layık görmemesi ve eski nişanlısıyla kıyaslaması canımı sıkıyor. Cevap verince de karşı gelmiş oluyorum onun gözünde. Henüz 5 aylık evliyiz. Ben ömür boyu buna nasıl katlanıcam. Eşimi kendimden çok seviyorum. Kaybetmek istemiyorum
Kayınvalidem neden böyle davranıyor?