alacağı malın fiyatını araştırıp bunun daha ucuzu var diyorsa mı
Belki de bizi cimri olmaya sürüklüyorlar
Belki de bizi cimri olmaya sürüklüyorlar
Cimri kişiler alacağı fiyatta pazarlık yapan kişiler değildir. Buna tüccar denir. Cimriler almaya ihtiyaç duyduğu bir şeyi parası olmasına rağmen paraya kıyıp almayan çoğu zaman önemsiz eşyaları istifleyen kişilerdir.
Hmmmm
Hı hımm 👻
Biriyle tanıştım kafalarımız uyuşuyor ilk buluşmada hesabı ödedi tamam beni güzelce evime bıraktı. Sonrasında bana ekonomik olarak nasılsın çok harcar mısın dedi ben de o konuda çok iyiyim fazla harcamam dedim.. Neyse geçenlerde Philips in lazer cihazından bahsettim fiyatı 6 bin TL bundan alabiliriz dedim bir anda o kadar para verilir mi ya dedi şok oldum nerelere para vermiyoruz dedim. Durumu iyi olan insanlar taksitsiz falan alabilir dedi
Sonrasında tatile nereye gideriz nişanlanınca falan dedim Çanakkalede pansiyonlar var dedi ben temiz ve güzel yerlerde tatil yaparım deyince orada belki otel yoktur dedi sonra baktı buldu vs mesela bu insan cimri mi
Ekonomik olarak çok zengin olmayabilir sonuçta herşeyi bütçesine göre ayarlamak zorunda. Eğer çok zengin olduğu halde harcamıyorsa cimridir. Kişiler kendi koşullarında değerlendirilmeli. Bazı kişiler de bişeyi hayat felsefesi olarak benimserler mesela minimalistler. Örn elon musk yırtılan yatağını değiştirmiyor. O hala işlevsel olduğu için fakat roketlere ve başarısız denemelere milyarlarca dolar harcayıp başarısız olabileceğini düşünerek yapıyor. Lüks ve gösterişin olmaması bir kişiyi cimri yapmaz. Ama ihtiyaçlardan mahrum kaldığı ve ekonomik sorun yaşamadığı halde herşeyden kısıyorsa o zaman cimridir.
Hesapladık aylık 5 bin TL kenara atıyor hatta altın hesabı aç dedim
Ekonomik anlamda yeterince özgürleşmediğini düşünüyor olmak gayet doğal
Siz psikolog musunuz iyi de bahsettiğim kişi 3 yıllık memur daha ekonomik olarak özgürlesmemis mi hissediyor
Devlet işleri memuriyet ekonomik güvencenin teminatı değildir sonuçta tl kur karşısında eriyor. Yunanistan iflas ettiği zaman memurlar güvence dedikleri şeye erişemediler. Ekonomik özgürlük çağın trendlerini kovalayarak ya da yeni bir değer üreterek mümkün olur.
Ama ülkemiz şartlarında memurluk sırtımızı yaslayacagımız iş demek ve gayet de çalışıyor yani
Artık yeni meslek grupları türüyor gelişen yazılımsal robotik teknolojiyle birlikte. İnsanlar freelance çalışıyorlar ya da yazılım öğreniyorlar. İnternet üzerinden en vizyonsuz işler bile (influncer) çok fazla para kazanıyor. Bir ürünle ilgili satış ortağı olabiliyorsun. Bir ürünün tasarımını yapabiliyorsun. Bunları yağabilmek için herhangi bi konuda yeteneğini geliştirip onu pazarlaman yeterli
Yeni ürünlerle ilgilenmiyorum şu an görüştüğüm kişi cimri mi maddi olarak yetersiz mi
Parazit beslemeye ayıracak kadar parası yok.
Dikkat et parazitler vücudunu ele gecirmesin... Toprak olursun 😄
Tam olarak nereyi ele geçirmek istediklerine bağlı 😉
Parazitler iyi bilir yerini tatlım 😄
Gizliden çıksana küçük parazit 👻
Ucundan öpmek için üç dakika süren var
Hayırdır sevdin mi paraziti bak ama öldürür falan dikkat et 😂😂
Göstermeden bişey diyemem
Bür şeye para vermeden sahip olmak ister, birilerinden sürekli bir şey ister, bedavaya almak varken neden para vereyim der. Dışarda yemez içmez, çok para harcamaz. Her şeyden olabildiğince kısar ki az para gitsin
Hmm böyle bir insanın birikimi olur ama demi bunun birikimi yok
Yani parayı nereye harcadığı önemli. Genelde parası oluyor. Ayrıca söylediğin insan cimri değil tutumlu ve akıllı.
Mesela bana hiç sormuyor bire ihtiyacın var mı
Cevap
4Cevap
bu cimrilik değil bence daha ucuzu varken neden daha fazla para veresin ki aynı ürüne?
Cimri insan öyle olmaz. Hiç bir şey almaz ne gerek var der
Aç mı yaşar
Hayır tâbi ki
Her zaman en iyisini alacaksın
Hiç bna gore degıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?