Eşim vardiyalı çalışıyor.
Benimde gireceğim iş sabit 8 6 arası.
Çoğu zaman birbirimizi göremeyeceğiz. Ev alacağız diye böyle düzen olacak. Sizce birbirimizi görememek bizi uzaklaştırır mı, araya soğukluk girer mi?
Eşim vardiyalı çalışıyor.
Benimde gireceğim iş sabit 8 6 arası.
Çoğu zaman birbirimizi göremeyeceğiz. Ev alacağız diye böyle düzen olacak. Sizce birbirimizi görememek bizi uzaklaştırır mı, araya soğukluk girer mi?
İster istemez uzaklık olacaktır ama çok fazla sorun olacağını zannetmiyorum çünkü zaten normalde bakılırsa 8 saat çalışma saati bir saat öğle molası ile 9 saat yapıyor yol falan yine 10-11 saat yani normal çalışanlar da günde yine 10-11 saat evden uzakta oluyor senin öyle aran mola saatin evine uzaklığını bilmiyorum ama kesinlikle sadece 10 saat çalışacaksan dediğim gibi çok fazla sorun olacağını zannetmiyorum sadece çok yorgun olursun haklı olarak ama en azından birazcık sabredersen ileride daha rahat edersiniz
Sen şimdi onun için kendin için ve evliliğin için çabalıyorsun senin bu emeğini çabanı bir kenara atıp senden uzaklaşacak hatta seni aldatacak bir erkekle de evli kalmaya devam etme zaten bu şekilde belki gerçek yüzünü görmüş olacaksın senin kıymetini bilmek yerine senin üzerine titremek yerine senden uzaklaşacaksa bırak uzaklaşsın
Bende eşimle 3-4 ay böyle çalıştım ve hala öyle çalışıyorum üstelik hamileyim. Araya soğukluk girmiyor ama yeni evliyken insan biraz gezip dolaşmak, evde birlikte vakit geçirmek istiyor. Ayrıca çok yorulunca cinsellik azalıyor ve bu da bir süre sonra duygusal olarak yoruyor bence. Her şey dozunda olmalı. Haftalık görüşme süreleri en azından yetmeli bir şeyler yapabilmek için. İş iş iş bir yere kadar, insan ilgi sevgi istiyor. Evlendiğimden beri annemdeyim işimizden dolayı, ne koltuğum eskidi ne mutfak eşyalarım eskidi. Bugün bulaşık yıkarken eşyalarıma bakınca üzüldüm. Bunda emeğin karşılığında bir şeyler oldu ama olmasada olurdu çünkühiç bir şey elimle geçirdiğim vakitten daha iyi değil. şu an bile işten gelsin diye uykumdan uyanıp bekliyorum
Bence girer hele evlılıgın ilk zamanları zaten bir kaç sene böyle çalışsanız sonra çocuk mevzusu girse araya adamı tanımaya vaktin bile olmayacak vakitte geçirmemişsiniz çocukta olacak sonra iyice uzaklaşacaksınız evi alsanız huzurunuz bile kaçacak belkide. Başka bir iş bakmalısın en azından vakit geçirme şansınızın olabileceği. Evliliğin en güzel zamanlarını birbirinizi neredeyse görmeden geçirmek hiç hoş olmaz bence.
Selamlar,
Maalesef günümüz şartlarında yaşamak kolay değil. Gece ya da gündüz çalışan bir sürü çift var. İnsanlar neredeyse birbirlerini hiç göremiyorlar. 10 saat çalışmak çok büyük bir sıkıntı olmaz. Sonuçta akşam gelip birbirinizi yine bulacaksanız. Emin ol aynı evin içinde dip dibe durmak insanı daha çok soğutur. En azından böylelikle aranızda bir özlem ve tutku oluşur. Yeter ki siz akşamları eve gelince birbirinize vakit ayırın. Bunun dışın olanlar hiçte önemli değil.
Cevap
59Cevap
Sevgi her şeyin üstesinden gelir
Tam tersine sen onu daha çok özlersin aslında.
Seviyorsan uzaklaştırmaz
Yoo tam tersi özlemek sevgiyi güçlendiriyor. Asıl siz her zaman birbirinizi görürseniz o zaman sıradanlaşır sevginiz. İnsan birini özleyince ona olan sevgisi artıyor ama yanında durdukça o kişiye olan sevgisi sıradan bir hale geliyor yani monotonlaşıyor.
Hayır.. birbirinizi daha çok ozlersiniz. Daha çok yakinkasirsiniz. Akşam eve geldiğinizde gunuzun nasıl gectigini sorarsınız birbirinize. O belki seni daha çok düşünür. (Zaten calisip yoruluyor). Sorun yok ablam caliş. Evliliğinde hem daha çok söz sahibi olursun. Yarın çoluk çocuğa karışınca evlatlarına faydan olur. Emeklilik hakkım olur. Allah ömür versin. Bu zamanda eve iki emekli maaşı girmesi var. Bir emekli maaşı girmesi var. Esin sorun etmiyorsa elbet çalış. Tam destek :)
Bizim şirkette sırf bir kız bunun icin işten ayrılmıştı, yeni evlilerdi.
Çok sıkıntılı ya tam birbirinizi taniyacaginiz ve destek olacağınız dönemde ayrısınız bence soğukluk girer. Bir de o yorgun , sen yorgun düşünsene..
Evet ne kadar tanısanda bir insanı aynı eve girmeden tamamen öğrenemıyorsun huyunu suyunu. Katılıyorum.
Yok be yine birbirinizi görürsünüz. Akşam takılırsınız 😂
Bu işler böyle işte bir şeyler elde etmek istiyorsan bir şeylerden vazgeçmek zorunda olduğunu kabul edeceksin
Hem romantik olsun Hem bana vakit ayırsın beni sevsin değer versin hem de ev olsun araba olsun bol para olsun Öyle bir dünya yok Güzel kardeşim
Evlenince her şeyin dört dörtlük olacağını bilsem ben çoktan evlenmiştim zaten
Evlilik bomboş bir iş
Bana göre evlilik; Hayat arkadaşlığı statüsünde olmalı yani çoluk çocuk falan filan derken insanlar birbirine vakit ayırıp değer veremiyor
O kadar erkek varken biriyle yetinilir mi ya
Ben gerçekten herşeyiyle beni tamamlayabilen bir kadına rastlasam onunla ömür boyu yetinirim
Kadına değer vermeyi çok seviyorum zaten
Boşş bence
Bak ben sana samimiyetle söylüyorum; Sen şimdi bu yaşında böyle düşünebilirsin ama özellikle bir kadın olarak yaşın ilerlediğinde karşıma insan gibi insan çıksın sadece onunla yaşlanayım diye düşüneceksin
Ben ki; dünyadaki bütün kadınlara değer vermek isteyen biri olarak söylüyorum;
Kişiliğiyle vicdanıyla zihniyeti ile insan gibi insan olsun tek eş olsun diyeceksin
Onlyfans açmak daha mantıklı bence
Peki sen bilirsin kötü duruma düşmeni asla istemem
Kadınlığının değerini bilmelisin
Kadın gülümseyince dünya gülümsüyor 😇
Kartımdaki para miktarını görünce gülümsüyor olurum zaten
Tamam anladım ✌️
Zaten evlilik böyle bir şey, insanlar sanıyor ki evlenince her şey her gün aynı romantik olacak, yok kardeşim öyle bir şey, geçim sıkıntısı olur maaş derdi olur çocuk olur onu düşünür
Yeni evlisiniz en taze zamanlarınız...
Birlikte zaman geçirmek, tanımak için.
Ama özlemekte sevgiyi besler.
Bir dene baktın olumsuz etkiledi ilişkinizi çıkarsın.
Senin gireceğin iş zaten bir çok insanın çalışma saatleri. Eşini gececi olacağı zaman sadece görüşmezsiniz, o da özlem olur, daha iyi olur. Sürekli ilk günler dip dibe cılkını çıkaranlar var.
Yani evet biraz uzak kalırsınız ama sonuçta eviniz için para birikimi yapıyorsunuz. Eğer birbirinizi seviyorsanız dünyanın bir ucunada gitseniz birbirinizden kopamazsınız.
Hiç girmez. Hatta daha iyi anlaşırsınız. Sen de oda özlem güder. İlişkiniz bence daha seviyeli olur
boş ver siz hayatınıza bakın kardeşim. Neticede geleceğiniz için uğraşıyorsunuz mücadele veriyorsunuz. Soğutmaz, aksine birbirinize özlem duyarsınız.
Ortak zamanları birlikte güzel değerlendirirseniz, savaşmak yerine başka şeyler yaparsanız sorun olmaz🙂
Çok kötü bir durum. Umarım ikimizde beraber birbirinize daha çok vakit ayirabileceginiz bir iş kurarsınız.
Kafe açmayı falan neden düşünmüyorsunuz?
Uzaklaştırmaz, aslında soğumamanızı, sıkılmamanızı sağlar ama şu cicim aylarında çok ağrınıza gider be. 😀
Çalışınca birbirinizin yüzünü göremezsiniz ilgi alaka her şey biter hergün birlikte oluncak diye bişey yok
Niye soğutsun kafayı mı yediniz? Evliliği sosyal medyadaki gibi sabah akşam köşe kapmaca oynanıyor sanıyorsunuz herhalde 😄
Araya mesafe zaman girince daha, güzel oluyor emin ol
Gercektenmii ya
En azından benim için
özlem oldukça daha çok yakıınlaşırsınız her gördüğünüzde istersiniz
Eminmisin sogukluk olmaz demi
Aksine heralde 7 24 beraber olunca oyle olir
aynen öyle sık görüşmek sıkar ama aralıklar birbirinize özlem vereceltir ne iş yapııyorsunuz ikiniz de
O fabrikada calisiyoda bende baska fabrikaya giricm ya
fabrika kızı peki allah kolaylık versin
eğer aranızda arzu ve çekim varsa özlem artar ve daha fazla yakınlaşırsınız
ÖZlicekainiz birbirinizi ve offf yaaa ülkede iş saatleri
Özlem iyidir. Sevgi bağını güçlendirir tutkuyu ateşler
Girmez akşam aynı yatağa gircen sonuçta bir şey olmaz
Çalışmadan emek etmeden o evi alamazsınız. 3-5 sene neyse sıkın dişinizi. Allah kolaylık versin
Hayır daha iyi olur.. Sürekli görmek bir zaman sonra sıkıcı hale geliyor.
Hayat zor biraz öyle olacak şöyle bir 10 sene sonra anca rahat yüzü görürsünüz
İnsanlar işyerlerindeki karşı cins kişileri eşlerinden daha çok görüyorlar ve sonra onlarla samimileşiyorlar sonrası malum
bir şey olmaz. Bu devirde çalışmadan olmuyor maddi zorluk daha çok yıpratır
Belki tersi olur sürekli görmekte iyi değil emin ol
Tatil günleriniz yeter size, zaten devir öyle çalışmayana ekmek yok.
Neden olsun akşam er ya da geç eve gelmeyecek misiniz?
İş yerinde artık gönül kayması olursa bilemem
Ev almak çalışan işçi sınıfı için çok anlamsız bir şey. Bunun yerine uzun süre sabit kalabiliceğiniz ucuz kiralı bir daire daha mantıklı.
Hayat sartlari bazen fedakarlik gerektiriyor, hakkinizda hayirlisi olsun
Az görmek daha iyi bence. Tanıdıkça birbirinizden sogumaktansa ozleyin daha iyi
Bacım paranı kazan sen. Siçmışım evliliğine. parasız kalırsan , o zaman görecen evliliği. Adama muhtaç olma çalış, emekli ol. kocanında yüzünü şeytan görsün
Biraz izin alsanız iyi olur. Sonuçta yeni evlisiniz. İnsanlar sevdiklerini sık sık görebilmek için evleniyor. O zaman ne anlamı kalır ki.
Bence özlersiniz birbirinizi soğuma olmaz. Ve tatlı tatlı davranirsan onunla ilgilenirsen hiç olmaz
Biraz soğuk olur ama birbirinizi de özlersiniz diye düşünüyorum
Ben hosteslik yapmistim sevgilimle herhangi bir sorunum olmadi
ne alaka ya saçmalamayın lütfen, iletişimde olduğunuz sürece sıkıntı olmaz
millet çok olumsuz konuşmuş ama çok saçma ne olxak sanki her şey içerde
Ya evlilik sevgililik degildir o bilince sahipseniz, peki oda calisiyormu
Bence daha iyi birbirinizi daha çok özlersiniz ve birlikte paylaştığınız dakikaların değeri artar
Mutluluklar dilerim canım benim❤❤❤
Askine daha iyi olur özlem girer araya
Alana kadar idare
Kanka sen vardiyasız işe gir
Uzaklaşma olmaz
Özlem her zaman için iyidir
Bence bu şekilde özleyip birbirinize bağlanırsınız
Bu kadar kolay mı biribirinizden uzak olmanız?
Çocuk yapma tavsiyem Bence yok
Nasıl alacaksınız ki evi
Hayır daha baglı olursunuz
Evet sizi soğutabilir
belki daha çok özlersiniz
Baştan belli olmaz o iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?