Selammm✌️
'Olmadığın biri olarak sevilmektense, olduğun biri olarak nefret edilmek daha iyidir.' - Andre Gide
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

aşık oldum şarkıya beeeh.. müq. 👌
Selammm✌️
'Olmadığın biri olarak sevilmektense, olduğun biri olarak nefret edilmek daha iyidir.' - Andre Gide
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

aşık oldum şarkıya beeeh.. müq. 👌
Birini olduğu gibi kabul ederek çıkarsın zaten bir yola. İnsan değişmez çünkü. Neyse odur.
Ancak bir ilişki içerisine girildiği vakit "ben buyum" Sözü her zaman geçerli olmaz, olamaz. Misal somut bir örnek vereyim kendimden:
Ben mutfağa girmeyi ve yemek yapmayı seven birisi değilim pek fazla. Karşımdaki insan da bu özelliğimi biliyor, farkında. Beni de bu şekilde kabul etti zaten, ki etmeli de. Ancak o mutfağa elbette girmem gerekecek günü geldiğinde, öyle değil mi? Bu karşımdaki insana "ben buyum" denilerek geçiştirilebilecek bir durum değil çünkü.
Demek istediğim, yeri geldiğinde sevmediğimiz, bizde olmayan şeylerde bile birtakım fedakârlıklarda bulunabilmeliyiz. İlişkiler böyle ilerler çünkü. Fedakârlık çok önemli. Ki bu benim verdiğim çok küçük bir örnek. Örnekler çoğaltılabilir.
Ancak bunlara ek olarak yeri geldiğinde insan kendisinde olan özellikleri bile törpülemeyi bilmelidir. Tabii bu yalnız tek tarafın üstlenebileceği bir durum değildir. Her şey paydaş olmalı. Mutluluk da devamında gelecektir zaten. 🌸
☺️🌸
Bence kimse kimseyi değiştirmeye çalışmamalı insan fıtratına doğasına aykırı herkes karşisindakini olduğu gibi kabul etmeli ha bu demek değilki herkes kafasina gore istedigi şeyi yapacak kastım o degil elbette. Bir karından doğduğun kardesinle bile benzerligin olmamasına ragmen anne ikisini birbirinr benzetmeye calismiyor hepsini var oldugu gibi seviyor. İkili iliskilerde de bu böyle olmali. Ha uyar uymaz onun kararını da kişi kendi vermeli bana göre.
👏👏
Tesekkurler🌸🌸
Rica ederim 🌸☺️
Bu konu oldukça geniş, tartışmaya ve yoruma açık bir konu..
Ne istenince değiştirmiş olunuyor? Hangi kriterler ya da kime göre değiştirmek bu?
Karakteristik özelliklerini değiştiremez kimse kimsenin.. Nedir bu; sabırsız olmak, kıskanç olmak, eğlenceli olmak, hareketli ve enerji dolu olmak, az ya da çok konuşmak, sinirli-asabi olmak vs..
Bunları değiştiremeyiz.. Gerek de yok zaten..
Ama kıskançlığı, enerjisi, eğlenceli hali, sıcaklığı, samimi oluşu hayatındaki insana da arkadaşlarına da ya da herkeseyse, orada sorun vardır.. Bunu sorun edene de "ben buyum, beni böyle kabul et.." demek kaçmaktır bence..
Neden sorun olacaksa o insana yaklaşılıyor?
O zaman desin açık açık o da.. Ben herkesle böyle olmayı sürdrecem.. Ya kabul edecek ya da etmecek değil mi?
İnsan kör olunca, nankööör olunca, ne desek faydasız
Körüm ama başka sebepten..
Neymiş sebebi merak ederiz
Söylemem.. :/
Allah’ın bildiğini kuldan saklama şeysi.
Dediğin gibi.. Kullar nankör olunca..
Teşekkür ederim aşşkımm.. 💚
Rica ederim bi’tanem ☺️🖤
ben herkesi olduğu gibi kabul ettim hep çünkü herkesin kendi hayatı yaşanmışlıkları zorlukları öfkeleri nefretleri sevgileri var bu hale gelmiş olmaları birden olmuyor
ancak benim hayatıma kim girdiyse değiştirmeye çalıştı bende herkese resti çektim..
Cevap
34Cevap
Hayatımdaki herkesi olduğu gibi kabul ettim, bana ters gelen hal hareketi olanları kabullenmek yerine yol verdim.
Evet çünkü severken ben bunu değiştirebilir miyim diye değil olduğu gibi kabul Edip ben buna katlanabilir miyim diye soruyorum.
Evet insanlar zaten benim istediğim gibi olacaksa sıkıcı olur. olduğu gibi kabul ederim.
Başaramıyordum önceleri. Sürekli değiştirmeye çalışıp çabalıyordum sevdiğim insanın karakterini. Ama kendi yarattığım profili seviyormuşum, onu değil. Geç de olsa anladım en azından... O nedenle hayatıma birini almadan "Ben, onun bu kişilik özelliklerine katlanabilecek miyim?" sorusunu kendime sorup yola devam ediyorum.
Aynen bu soruyu herkes kendine sormalı “ben onun bu huylarına katlanabilecek miyim?”
Kesinlikle yoksa insana hayat zehir oluyor düzeltmeye çalıştıkça
Olduğu gibi kabul etmiyorsan o kişi sevmiyorsun ki zaten.. şekil vermeye çalışıyorsun hamuraaa!
Zaten insan neyse aslına döner önünde sonunda..
Hah şunu bilselerdi.
Bu konuda oldukça başarılıyım. İnsanları oldukları gibi kabul etmek lazım. Sana kötü geliyorsa uzaklaş, değiştirmeye çalışman bir felakete sebep olacaktır ister istemez
herkes her karakterde olabilir. kişilere göre karakterini değiştiremezsin. hadi farklı karakterde biz değişik tabir ettiğimiz kişilerle cay corba ya da ticaret yapmıslıgımız mevcut velhasıl akepeli tipler ile asla ticaret dahil anlasamıyor kabul edemıyoruz .
velhasıl ben bana paralel bakarım oyle ıse yakınımda olur degılse ne hali varsa görsün.
Ben başarıyorum da beni olduğum gibi kabul etmeyi başarabilen çıkmadı henüz..
Birilerini olduğu gibi kabullenmek... Bazı konularda evet. Ancak bazı durumlar vardır ki değiştirilmesi gerekebilir 🙂 Kırmızı çizgiler zamanla esnetilebilir. Tabi ki tek taraflı değişim beklenemez👌
Ben çok fazla türde duygusu olan bir insanım duygu ve düşünce yelpazen geniş ve farklı o yüzden pek sorun olmuyor bazı durumlar hariç katlanamadigim birkaç şey var...
İnsanlar kusurlarıyla sevilir o kadar milyon içinde birine tutuluyorsun ne boyunu sorun ediyorsun ya da yaşam tarzını onun sende eksik olan ne varsa olduğunu görüyorsun
Teoride evet, pratikte hayır. “Ben buyum” dayatmasına sığınıp bildiğini okuyan insanlarla anlaşmak çok zor. İyi değilsin işte, törpüle kendini biraz demek istiyorum.
Eğer sürekli sorun çıkartacaksa, umursamaz ya da uyumsuz bir hali varsa bu da git-geller ile oluşuyorsa kabul etmem! Kendini düzeltecek..
en saçma şey bi insanı şekillendirmeye çalışmak bırak neyse öyle kalsın öyle sev öyle kabul et ben yaparmiyim bunu tabiki evet
hayatın en büyük yalanlarından biri .. insanlar yalana ihanete o kadar alışmışki.. ben bunun neresini kabul ediyim..
Herkes istediğini yapabilir ya 😂 çok umursamıyorum artık. Hayatımızda her türden insan olmalı. Hepsi ayrı bir tecrübe.
Bu yıl başardım bunu artık bi çok şeyi sorun etmiyorum değiştirmeye çalışmıyorum. Hayat olduğu gibi devam
Evet. O yüzden olsa gerek çok çok geniş bir çevrem yok. Ama yalan söylemektense böylesi daha iyi sanırım.
Birisini değiştirmeye çalışmak sıkıntılı iş, yol göstermek çok ayrı ama müdahale etmek olmamalı. Hoşlanmıyorsan hayatında bulundurmazsın zaten.
Kabul ettım herkesın olumsuz davranısları ıllakı var cok ters gelen davranıs varsa yol verım
Bazen ağır geliyo kaldıramıyorum, patliyorum en sonunda ama umrumda değil kalplerinin kırılması.
zorlanıyorum orası kesin ama sonuçta baş ediyorum..
Çok kötü özellikleri yoksa evet kabul ediyorum, etmeye çalışıyorum
Kafam uyuşmuyorsa kusura bakmasın ama kabul edemem..
Öyle sevmemi isteyen olursa ve ne istediğini açıkça söylerse dinler düşünürüm
Evet genel olarak herkesi olduğu gibi kabul ediyorum. Bana zararı olmadığı sürece.
Evet , değiştirmeye çalışmak ya da benım ıstedıgım kalıba sokmaya çalışmam. Sevmem bu olayı
Evet.30 yas sürüm güncellememe bu özellikte eklendi.
Ama sistemim kasıyor.
Birini olduğu gibi kabul edemiyorsam olmasına gerek yok hayatımda.
Oldugu kisinin neye benzedigine bağli. Cunku henuz olamamis sigirlar cok piyasada
Hayır tabiki başaramam. Bana yalan söyleyen beni aptl yerine koyan birinin hiçbir zerresini kabul edemem...
Daha kendimi bile olduğum gibi kabul edemedim ki….
maalesef başaramıyorum başaramadığım için de ya hayatıma almıyorum ya da buz gibi oluyorum
Olduğun gibi önce kabul ediyor. Sonra değiştirmeye çalışıyor
Başaramam birini olduğu gibi kabul etmem için 4 4lük olması gerek.
Genellikle evet
Baş aramıyorsa görüşmem
Evet birisini olduğu gibi kabul ederim
Artık hayır.. Tahammulsuzlestim 🤷♀️
Deniyorum denebilir.
İnsanları olduğu gibi kabul ediyorum
Fikir olarak evet, ama fizik olarak hayır
Evet bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum
Evet zaten olması gereken bu
Kabulleniyorum
Karakteri kötüyse başaramıyorum
Ben her şeyi başarırım