Erkek arkadasim FMF hastasi. Bilmeyenler icin soyluyorum kronik bir hastalik. Evlenirsek cocugumuzun %50 tasiyici %25hasta %25 saglikli olma ihtimali var. Bir an onsun ayrilmayi dusunmedim cok seviyoruz 10 aylik iliskimiz var ve ciddi dusunuyoruz. ama cevrem ve ailem bu durumdan rahatsiz. Bile bile evlenme diyolar cocugun gunahina girme diyolar. Ama ben ayni hastaligi tasisaydim kimse beninme evlenmek istemeseydi bu ihtimali hic dusunmuyolar. Sizce nasil bir tavir takinmaliyim ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmekten vazgeçtin diyelim onu unutabilecek misin? Ya da o çocuğun sırf hastalığı yüzünden sevdiği kişinin ondan ayrılmasını kaldırabilecek bir gücü var mi? Ayrıldığıniz an ikiniz içinde hayat çekilemez ol ucak adam intihar bile edebilir çok seviyorsa bunlar ince konular ayrilnayacagiz sadece evlenmeyecegiz dersim belki ama bir farkıyok uzun süreli ilişkilerin resmi halidir evlilik bir süre sonra sende oda bebek isteyeceksiniz üstelik bir şans var yüzde 25lik bir şans hiç göz ardı edilemeyecek bir şans özür dilerim ama ben burada beş parasizken bile ucuz çocukları doğacak olan insanı gördüm çocukların surunecegini bile bile o cocugu aldırmayan insan ama siz çocuğunuzun hastalığı ile baş edebilirsiniz ilaçlar kullanabilirsiniz kulağa kötü geliyor evet bile bile çocuğunuzun hasta olabilme ihtimaline karşın engel koymamak ama sizde bunu haketmiyorsunuz seven insanların bebeği olması kadar güzel birşey var mi? Lütfen çabalayin hiçbir şansı yokken insanlar bunu yapıyor sizin şansınız var cabalayin
01 Yorumla
Soran+1 yılElimden ne geliyorsa yapacagım %25 değil %75 diyebiliriz bu ihtimale. Taşıyıcı olmak hasta olmak demek değil. Teşekkür ederim..
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba arkadasim,
kendimi biraz tanitayim, ben 35 yasinda bir cocuk sahibi (12 yasinda) evli ve Almanyada dogup ve yasayan bir bayanim. Cocuklugumdan beri cok karin ve eklem agrisi cektim. FMF o zamanlar fazla bilinmedigi icin apantis ve romatizma düsüncesiyle cok hastanede yattim. 22 yasinda Allahima cok sükür FMF oldugum belirlendi. O zamandan beri Kolsisin kullaniyorum. Günde 2 adet hap yutuyorum. Haplarimi düzenli aldigim sürece hic bir agrim be attaklarim olmuyor. Bu hastaliklada yasam kalitem cok iyi. Benimde imtihanim bu hastalikladir. Korkularini anliyorum, ama rahat olabilirsin. Cocuklarinizda bu hastalik olsa bile tedavisi var. Allahim bizi böyle yaratip bizi ve cevremizi imtihan ediyordur belki. Sen ve ailen bu imtihani kazananlardan olmanizi dilerim. Yagmurdan kacarken doluya yakalanma. Allaha emanet olun.01 Yorumla
Soran+1 yılAllahim sifa versin her hastaya.. cok tesekkur ederim ne olursa olsun devam edicem :)
+1 yılFMF hastalığı (ailevi akdeniz ateşi) ailesel bir hastalık olup özellikle anadoluda yaşayan insanlarda (türkler, araplar, yahudiler) sık görülmektedir.
Koltisin isimli bir ilaç FMF ataklarının gelmesini çoğu kez engeller ya da daha seyrek ve hafif geçmesini sağlar. Bu ilaç ancak sürekli (yani her gün) kullanılırsa gerçek etkinliğini gösterir. Günlük dozu 1-2 mg’dır (günde 2-4 tablet). Türkiye’de “Colchicum Dispert” ve “Kolsin” isimleriyle satılmaktadır, her tablette 0.5 mg kolşisin bulunur.
Kaynak: https://fmfhastaligi.nedir.com/#ixzz3FZ9sqIQo
Tüm bunlara dayanarak, çocuk sahibi olmadan bir evlilik sürdürmek istersen, gayet tabi bu çocukla evlenebilirsin. Tabiki orasını Allah bilir ama, bilim de diyor ki hastalıklı çocuğun olma oranı %25. Sağlıklı olma şansı da %25. Ama taşıyıcı olma şansı çok yüksek. Mantıklı davranmak lazım elbette. Ayrıca ilişkiniz bence daha çok çok yeni. 10 ay çok uzun bir süre değil !!! Birbirinizi daha fazla tanımaya gayret edin bence...02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu ihtimalleri biliyorum. Yeniyiz ama on ayda tanıyabileceğim kadar tanıdım. Hem hemen evlencez diye bir şey yok 2 3 yılımız var daha. Düşünmek için vakit çok..
- +1 yıl
Madem 2-3 yılınız var daha, o zaman zamana-akışına bırak. Geçen zaman, emin ol sana kararını en doğru şekilde verdirtecektir !
Değerli kardeşim öncelikle erkek arkadaşına Allah'tan acil şifalar diliyorum. Ve ne olursa olsun hala erkek arkadaşının yanında olduğun için de seni takdir ediyor ve sevgini ayakta alkışlıyorum. Değerli kardeşim sen kimseyi dinleme ve sonuna kadar mücadeleni ver. Eğer sırf hastalığı yüzünden erkek arkadaşından ayrılırsan bu ikiniz için de felaket olur. Emin ol ki, ailen sevginizin ne denli büyük olduğunun farkında olsa, sizi seve seve evlendirirler. Bir de canım kardeşim söylemek istediğim bir şey daha var:Doktorların bile çaresiz kaldığı yerde dualar devreye girer. Rabbimiz! in 99 mübarek isimlerinden birisi de ''Şafi'' ism-i şerifidir (Şifa veren anlamında). Erkek arkadaşın için şu şekilde dua etmeni tavsiye ediyorum:''Allah'ım Sen Şafi isminin hürmetine erkek arkadaşımın acil şifasını ver''. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah acil şifalar versin.
64 Yorumla
Soran+1 yılAmiiiiiiiinnn çok teşekkür ederim. Aynı sizin gibi düşünüyorum :)
Soran+1 yılBaşka bir sebep olmadığı sürece asla ayrılmak istemem. Düşünceleriniz için teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
60Cevap
İleriye dönük olarak genç yaşta büyük bir sorumluluğa girmek oldukça fazla düşünmeyi gerektiren bir konu.
Neticesinde eşinin veya sevgilinin hastalık bakımlarını geçtim, yarın çocuğun olduğu zaman bu hastalığı barındırma riski sağlıklı olma riskinden daha fazla. Bundan dolayı yarın çocuğun olduğunda oda aynı problemleri yaşayacak.
Özetle sevdiğin kişi ile evlendiğinde sürekli onun hastalığını düşüneceksin. Sonra hamileliğin boyunca 9 ay çocuğun bu hastalığı taşıyıp taşımadığını düşünecek ve stres altında olacaksın. Çocuğun doğacak bu sefer hastalığın hayatına ne kadar etki edeceğini bilmiyorum ancak kız ya da erkek bu sefer senin yerine o geçecek. ya da çocuğunun sevdiği kişi gelecek belkide buraya yazacak.
Bence tüm tedavi yöntemlerini araştırarak sonuçta bu illetten kurtulanamıyor ise, bence evlenmemek en mantıklısı. Sevgi herşeyin önünde gelir ama bir hayat eşinin ve çocuğunun hastalığını düşünmek ile geçmez. Kendini bu hayatta yaşamıyor olarak göreceğinden eminim özelliklede çocuğun eğer hastalığı taşırsa. Bundan dolayı önce tüm tedavi yöntemleri değerlendirilmeli eğer çözümü yok ise ayrılığı seçmek gerek. Bile bile lades demenin bir anlamı yok bu hayatta.01 Yorumla
Soran+1 yılDüşüncelerin için teşekkür ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir durum.. Öncelikle Allah yardımcın olsun.. Onu bırakma derim ne olursa olsun.. Lakin çocuk yapma konusunda biraz farklı düşüncedeyim.. İlla genetik olarak çocuk sahibi olmayı düşünmeyin diyebilirim naçizane bir tavsiye olarak.. Bir çocuk evlat edinebilirsiniz ve böylelikle büyük bir sevaba da girmiş olursunuz.. Her şey sizin elinizde.. Biribirinize sahip çıkın gerçekten seviyorsanız.. Kimsenin bunu bozmasına müsade etmeyin..
11 Yorumla
Soran+1 yılO ihtimalde aklımda. Hem daha geniş bir muayene sonunda buna karar veririz. henuz bu dusuncelerımden onun haberi yok. Bakalım.. Amin..
+1 yılbılmıyorum vebali ağır bir soru
1 tamam aılenı sec empatıyı unut, duyarsız ol kırılması onemlı olmasın hatta buna uzulur ayrıca 1972 yılından beri kullanılan Kolşisin’in AAA tedavisinde yeri çok önemlidir. Yeterli dozda kullanıldığında hastaların %65’inde yakınmalar tamamen düzelmektedir. %30 hastada atakların şiddeti ve sıklığı azalmaktadır. %5 gibi az bir oranda ise hastalar ilaca cevap vermemektedir ıyıleşme gibi durumuda var Bugünkü veriler gebelik öncesinde ve gebelik sırasında kolşisin kullanımının bebekte bir anormallik oluşma riskini artırmadığı yönündedir. Şu anki genel eğilim gebelikte de ilaca devam edilmesi gerektiği yönündedir. Hasta Romatoloji ve Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile birlikte yakından izlenmeli, gerekirse bebek gelişiminin değerlendirilmesi için önerilen testler yapılmalı01 Yorumla
Soran+1 yılEvet hepsinden haberim var. Empati kurup ailemin yerine kendimi koyduğumda ise gerçekten verecek cevabım yok..
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım bak benim de bir ara fmf hastası bir erkek arkadaşım olmuştu. Sevmene hiçbişe diyemem kesinlikle. Ama ileriki boyutların sorumluluklarını taşıyabilecek misin? Flört dönemiyle evlilik dönemi aslında kıyaslanamayacak kadar farklı. hastalığıyla sorumlu olduğun bir kocan hatta Allah vermesin çocuğun da bu hastalıkla doğabilir. Ailen bu konuda hem haklı hem haksız yani. Mantıklı düşünmek gerekiyor. Bir süre sonra eğer psikolojik olarak zayıfsan sen biticeksin ve fmf hastası olan birine yararın dokunmayacak hatta zararın dokunacak. İnce eleyip sık dokuman gerekiyo. Mantıklı düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle sende haklisin ailemde. Ama ben o gucu kendimde hissediyorum. Bir iki yil gectikten sonrada ayni gucu hissedersem zaten sonumuz evlilik olur
Cevap sahibi+1 yılO zaman sorun yok Allah'tan gelene eyvallah diceksiniz ve birbirinize kenetleneceksiniz :)
+1 yılAllah acil şifa versin. Umarim iyileşir. Ama size diyeceğim sudur ; Sakin sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insani birakmayin..! Bir kere birakirsan geri dönüşü yoktur:( Eğer asiksan sakin vazgeçme :-) hep mutlu kalin , çocukda yapmayiverin cnmm:-) şaka bir yana HAYAT KISA... Birlik olun, birlikten kuvvet doğar. İnan bana. tekrar sağlık ve şifa dilerim erkek arkadasina.. İyi günler.
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederi.
- +1 yıl
Rica ederim, acil sifalar
Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Çok saçma bir düşünce peki evlendiğin zaman sakat bir çocuğu dünyaya getirmen ne kadar düşüncesel? Yazık değil mi kuzulara ve danalara kesilip öldürülüyorlar.. Fakat hiç düşünmeden afiyet ile yiyorsun.. Makul düşün, ya çocuksuz bir evlilik tuh ya diyerek ya da sakat bir çocuğa her bakışında senin hatan olduğunu hatırlamak... Allah zekayı ve aklı bize bunun için vermiş... Mantığın duygularını yönlendirsin..
01 Yorumla
Soran+1 yılbir kere sakatlık değil o. Hastalıgı bılmeden konusma derim. Ayrıca kuzuların kesılmesı ve onu yememle ne ilgisi var. Sen yorum yapmasan bu konuda kendıne bana iyilik yapmış olursun.
+1 yılbendede var o hastalık :D saçma düşündüğünün farkındamısın :D sen taşıyıcı değilsen çocuğunda asla çıkmaz en fazla taşıyıcı olur ondada bir halt olmuyor yine normal insan oluyor :D ben 3 yaşımdan beri ilac kullanıyorum o hastalık için sadece koruyucu ilaç ölene kadar gidecek öyle olsaydı hiç birimiz yuva kurmayalım :D Allah sana akıl fikir versin inş ayrılır o çocuk senden belli olmayan hastalık için yargılıyorsun :D hastalık belli bile olmuyor atak geçirdiği zaman normal karın ağrısı gibi oluyor çok şiddetli bile değil :D sen bir aynaya bak çok mu düzgünsün çocuğa dediğine bak benim sevgilim bunu bana dese kapının önüne korum sapa sağlamım Allaha şükür çocğumda hasta felan olmaz asla aslanlar gibi olacaklar anladın mı
017 Yorumla
Soran+1 yılİsterimki hersey senin dedigin gibi olsun. İnternetten arastirdiklarim ve erkek arkadasimin anlattiklari dogrultusunda konusuyorum. Ben bir doktor ya da yaratan degilim bilemem. Keske hasta olmasada tasiyici olsa raziyim. O yuzdelik dilimler sadece tek tarafin hasta oldugunda ortaya cikan bir sonuc. Hastalik herkeste farkli duzeyde oluyor benim erkek arkadasimin karin agrisi hic olmuyor bile dizlerinde ayaklarinda ve kollarinda sisme olyyor 1 haftadan uzun surdugude oluyo sen degil bunu ben biliyorum. burada ben onu rencide etmek icin kendimin mukemmel duzgun oldugunu soylemek icin yazmadin. Bende mukemmel degilim. İnsallah aslanlar gibi olur benimde temennim o yonde.
Soran+1 yılAyrica onun ne annesinde ne babasinda bu hastalik var iki taraf hasta olmazken fmf olan bir cocuk varken bir taraf hastayken asla olmaz demen cok sacma. Beni yalanci durumuna dusurmene hic gerek yok
- +1 yıl
o şişmeler bendede oluyordu ilacımı düzenli kullanmazdın aksatırdım ondan oluyordu şimdi geçti hiç bişeyim kalmadı bunların olmasının tek sebebi hastalık değil üzüntüde tetikler uzun süre ayakta durmasıda tetikler çok çalışmak olmaz bende bacağımda varis vardı o hastalık yapıyordu şimdi kalmadı bişey çünkü morelim yerine geldi en çok psikolojik etkileniyor o hastalık benim eski sevgilim bana seni ben hasta halinle kabul ettim derdi ben çok üzülürdüm her gün hastaydım ayrıldım ondan şimdiki sevgilim hiç öyle soru etmiyo üstüme titriyor beni çok seviyor morelimi hep en üst seviyede tutuyor Allah ondan razı olsun onun sayesinde süperim. o çocuk sendende etkileniyor eminimki yanında hep bahsediyon bundan oda etkileniyor ben kendimden eminim çocuklarımda çok sağlıklı olacak benimde hem annem hem babam taşıyıcı ben de hastalık çıktı kardeşlerimde yok ama benide etkileyen bir yönü yok yine normal insanlar gibi hayatıma devam edebiliyorum. bu iş sende bitiyor onuda zaten bitirmişsin
- +1 yıl
bırak çocuğu üzme o kendinş mutlu edecek irini bulsun
- +1 yıl
annesinde babasında yoksa çıkması imkansız bu genlerden gelen bir hastalık mutlaka vardır yoksa üveydir
Soran+1 yılO kadar bilmeden konusuyosunki. Ben asla ve asla ona bu konuyu acmadim o ilk tanistigimiz gun bana anlatti ve ben uzuldugumu dahi soylemedim ona. O acmadan kesinlikle acmiyorum o konuyu. Dedeleri amcalsari ya da baska akrabasinda yok. Uveylige gelince de uvey degil oz annesi kucukken vefat etti saralik hastaligindan. Kendi uvey annesi var ondan kardesleride var onlarda haata degil. Kensi oz ablasida hasta degil. Sen rahat ol o benle gayet mutlu. Cok calisiyo ayakta hep ilaclarinida duzenli iciyor. Allah sanada saglik versin insallah saglikli olur cocugun ve cocugum. Ben illa hasta olucak demiyorum
- +1 yıl
Valla be onu bunu bilmem sen o kadar büyütüyorsunki anlatamam o kadar büütülecek bir hastalık değil ölümcül değil bulaşıcı değil sakat değil sapa sağlam bireyleriz eğer ilerde sorun yaparım diyorsan bu işi bidaha düşün çocuğuda üzme ilerde aklını başına al seviyorsan gerçekten sevgilin yarımda olsa bırakmazsın bir dakika dahi aklında düşünmez şüphe etmezsin her türlü şeye savaşırsın :) ben bunu der bunu bilirim hastalığımız o kadar büyütülecek bişey değil sanada zarar vermez doğacak çocuğada sen içini rahat tutarsan hiç bişey olmaz
Soran+1 yılYazilanlarini okumadan yorum yapiyosun. İnsallah dedigin gibi olur
- +1 yıl
yazılanları okuyorum ama sen okumuyon ben hastayım ben benden dahamı iyi bilcen nasıl bişey olduğunu sen içini rahat tuttuğun sürece sorun çıkmaz diyorum
Soran+1 yılİyi bakalim
- +1 yıl
ne sen benden bir halt anladın ne de ben senden :D
Soran+1 yılSen beni anlamadin ama ben sendeki o pozitifligi anladim o yuzden sorun yok
- +1 yıl
tamam sevindim buna kendini yıpratmanın alemi yok endişelencek bişey değil kendine dikkat ettiğin sürece korkulacak bir hastalıkta değil bol bol su içsin
Soran+1 yılTamam bunu ona soylicem. Allah tum hastalara sifa versin insallah.
- +1 yıl
amin :) günde en az 3 tane ilaç içmeli çok uzun süre ayakta durmucak 4 aya bir kontrol suyuda bol içsin böbrekleri çalıştırsın :D
Soran+1 yılgünde 3 tane içiyor zaten ne kadar su içiyor bilmiyorum. ama ilerde böbrek yetmezliği yapabilirmiş araştırmalarıma göre. Ama çok çalışıyo hep ayakta ona çözüm yok.
- +1 yıl
bacakları şişerse varis çorabı giyebilir ben giyiyorum onun dışında böbrek yetmezliği o ilacını çok aksatırsa olur ama bu olmucak anlamına gelmez kendine dikkat etmesi lazım bunda seninde katkın olcak
Çok zor bir hastalık değil karin zari ile ilgiliydi sanirim sevgi varsa herşey çözülür ama hayat senin yani normal bir yasaminiz olmicak sikintili zamanlariniz olacak göze alabiliyorsan evlen çocuk isine gelince orasi biraz beni asar bir yorum yapamicam
01 Yorumla
Soran+1 yılKisiye gore degisen bir hastalik. Eklem hastaligi. Karin agriyor ya da eklemlerin sisiyor belki 2 gun belki 1 hafta devam ediyor. Omur boyu gunde 3 kez ilac icmek gerekiyor ataklari azaltmak icin.
Öncelikle çok geçmiş olsun, ALLAH şifa versin.
Sana helal olsun ki çocuğu yarı yolda bırakmamışsın ama buraya neden konu açtın anlamış değilim.
Sen gayet iyi bir karar vermişsin zaten sonuçta kimse çocuk yapsın diye bir erkek ya da kızla evlenmiyo seviyosan peşinden git helal olsun..03 Yorumla
Soran+1 yılCevrem herseyin sevgi olmadigi soyluyo bende kismen katiliyorum. Ama karsi cikiyolar bu durum beni cok rahatsiz ediyyo ve erkek arkadasim bunu bilmiyo..
Soran+1 yılAmin tesekkur ederim
İlk önce kulaklarını kapat şu söyle dedi şu böyle dedi demeyi bırak sonra çekil bir kenara düşün
"gerçekten onu seviyor muyum" diye gerçekten seviyorsan zaten bu karar senin için hiç zor olmuyacaktır..11 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten onu seviyorum.
+1 yılya seninki nasıl bir kalptir be. helal olsun sana. sen en doğru yoldasın. bu hastalıkla yaşamayı o seçmedi. ve seninde dediğin gibi aynısı senin başına gelse iyi olmazdı. bence ailene bu konudaki sağlam tavrını göstermeli ve yolunda devam etmelisin. tekrar helal olsun. mutluluklar.
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim tavrim kesin olacak..
+1 yılbencil olmayın. siz mutlu olacaksınız belki ama çocuk? dünyaya hasta hasta getiriyorsunuz onun neler çekeceğini düşünmüyorsunuz. bencillik bu. kimseye bunu yapmaya hakkınız yok. aşık olduk hasta olmasına rağmen engel tanımadık evlendik çocuk da yaptık. iyi halt ettiniz. o çocuğu düşünmeyin siz zaten aşkınızı düşünün aman çocuktan size ne? de mi?
04 Yorumla
Soran+1 yılBen şimdiden doğmamış cocugumu eşim olacak insandan bile çok düşünüyorum. Niye banane olsun ki o benim kanım canım. Neler çektiği derken sakat engelli değil sadece kronik bir hastalık bu. Eğer zaten doktorlar yüksek ihtimal cocuk hasta olur derse yapmayız. onu bizde biliyoruz çok şükür.
- +1 yıl
hastalık hakkında pek bilgim yok çok mühim bir şey değilse sorun olmaz fakat hayatını engelleyecek derecede bir şeyse yapmayın derim. böyle cevap yazmanın nedeni, çocuğu düşünmeden, sırf bencilliği yüzünden hasta hasta, hayatını berbat şekilde etkileyecek hastalıklı çocukları doğuran bencil mahlukatlar. ben annesiyim kıyamam aldırmam veya aşkım v. s. diye. hastalık o kadar mühim bir şey değilse sorun olmaz tabii ki ancak aklıma öyle insanlar geldi onlara kızdım bir an ondan böyle yazdım gereksiz bir üslupsa kusuruma bakma sen
Soran+1 yılÇok hasta bir çocuk doğurmuşum ve suçlanıyormuşum gibi hissettim çok kötü bir durum.. Önemli değil
- +1 yıl
çok hasta bir doğurmak suçunu işleyenleri düşünerek yazdım bunu. :) niyetiniz bu değilse ciddiye almayınız :) mesela boyundan aşağısı felçli olacağı halde o çocuğu doğuranlar, ne bileyim elleri ayakları olmayacağı halde doğuranlar geldi aklıma. bu hastalık önemli değilse o kadar no problem :D
Sadece Allah'in dedigi olur. Boyle bir sebepten dolayi ayrilirsan o cocugun gunahina girmis olursun. Dua edin ikinizde Allah'a bizi boyle imtihan etme cocugumuz olursa saglikli olsun diye. Insallah saglikli olur. Hastaligin detayini bilmiyorum tabi. Doktorlara danismanizda fayda var.
03 Yorumla
Soran+1 yılhep dua ediyorum. Bunun yanında doktorlara mutlaka danışacağız zaten evlenmeden önce.
Soran+1 yılAmin
Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı. FMF (Akdeniz Ateşi) öncelikle şunu herkesin bilmesi lazım FMF (Akdeniz Ateşi) ve Akdeniz Anemisi aynı hastalık değildir. Tehlikeli olan Akdeniz Anemisi. FMF'te tamamen doğal olan kolsin kullandığı süreçe hiç bir sorun olmaz, hiç FMF atağı olmaz olsada kısa süreli ve hafif olur. Bence etrafını bilinçlendir ve FMF'in kontrol altında tutulduğunda hiç sorun yaratmayacağını öğret herkese. Ama ilacı ihmal etmesin yoksa ilerleyen dönemlerde böbrek yetmezliğine kadar gider.
04 Yorumla
Soran+1 yılBak bunuda ben yeni öğrendim. Kolsişini yıllardır içiyor zaten. bazen düzenli olmuyo ama içiyor yinede. Zaten çok detay vermedim etrafımdakilere daha çok pimpiriklenirler diye. Amadaha cok sorun yaparlarsa bunu onlara soyleyeceğim. Teşekkür ederim bilgilendirmen için.
- +1 yıl
Rica ederim. Netten bu hastalıkla ilgili olarak çok detaylı bilgilere ulaşabilirsin. Bu yazdıklarım doktorların ve profesörün söyledikleri nette de aynı şeyler yazıyor zaten. Kolsişin doğal bir ilaç günde 3 defa alınmalı hiç aksatılmamalı mesela ikisini ardarda içebilir sorun olmaz profesörün önerisi buydu. Mesela sabah 2 tane içer akşam 1 tane. Ayrı ayrı içmesi zor oluyorsa. Kolsişini ihmal etmediği sürece sorun yok. Ama ihmal ederse dediğim gibi böbrek yetmezliğine kadar yolu var. O yüzden sürekli kullansın ve en az yılda bir kere kontrole gitsin. Etrafını iyice bilinçlendir ve evlenmekten vazgeçme gibi bir hata sakın yapma. Zaten nikah için sağlık kontrolü yapıyorlar ve araştırdıkları şeylerden birisi akdeniz anemisi, sağlık raporunu verince doktor bazı konularda bilinçlendiriyor, çiftle görüşüyor herşeyi sorabilirler ona. arkadaşım FMF i söylediğinde onun evlilikte çocuklar için sorun olmayacağını söylemişti doktor.
Soran+1 yılBunların hepsini biiyorum Ama doktora götüremiyorum beyfendiyi hep bir bahane.. Evet zaten kesin çocuk yapmaya karar verirsek bu doktor gözetiminde olur. Bildiğim halde başkasından bizzat duymak bana ilaç gibi geldi çok çok sağol :)
+1 yılailen tibbin kanaatiyle hareket ediyo peki bide allahin taktiri var gunumuzde tibbi yaniltan bircok mucizeler vuku bulmustur elini tuttun insani yikilacani bile bile birakirsan ki buda sevdin adam buyuk yanlisa dusersin bu senin imtihanindir gonul yikmak insani oldurmekten daha agir bir vebaldir sahip cik sevdine en zor etabin da manevi anlamda kol kanat ol dua et sabret bu sana cok guzel hayirli kapilar acacaktir
03 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel konuştunuz.. Teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim sunuda diyeyin şer gibi gorunen hadiseler cok buyuk hayirlarla donatilmistir sabir ve dua seni ulastiracaktir bir hayirlara insan daldaki yaprak gibidir cok cabuk duser sen bugun dusenin elinden tutacaksnki sende dustunde elinden tutacak bir cift el olsun
Soran+1 yılAynen oyle
+1 yılAsla ayrılmazdım tıp gelişti artık belki tüp bebekle ya da başka bir tedaviyle halledilebilir hasta olduğu için ondan ayrılmam varsın olmasın bebeğimiz eşimle mutluysam her şeyin üstesinden geliriz hep onun yanında olup destek olurum. Senin çocuğun olmasaydı o bırakacak mıydı o yüzden destek ol sevdiğine herşey düzelir mutluluklar.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı düşüncedeyiz teşekkür ederim..
- +1 yıl
Rica ederim
hastalık allahtan gelen bir imtihandır. çocuğun hasta doğacaksa başka adamdan da doğabilir öyle değil mi? evlenme demek çok büyük bir haksızlık olur ama mantıklı düşünürsek de doğacak çocuklarına haksızlık olacak. çok iyi düşün. dua et seni bu zorluktan çıkaracak da sana sağlıklı çocuklar verecek olan da allah :)
02 Yorumla
Soran+1 yılDerdi veren dermanı da verir diyerek yaşıyorum. Allah en iyi şekilde bu imtihanı vermeyi nasip eder inşallah..
Senin mutluluğun çocuğunuz da sağlıklı olur inşallah hicbirseyden vazgeçmemelisin dünyanın en mutlu çiftlerinden olmanız dileğiyle çok geçmiş olsun ayrılma..
11 Yorumla
Soran+1 yılDilegin icin cok tesekkur ederim. İnsallah..
+1 yılİşte bunun adı AŞK.
Evlen tabiki, aşk birlikte yaşamak değil birlikte ölebilmektir.
Senin bu aşkına şapka çıkartıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun kardeş ;)11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum sana..
+1 yılBurdan çok şey yazmak isterdim ama burdan yazıldığı gibi olmuyor. Allah gönlüne göre versin ve sabır versin. durumun çok zor. Sen kimseye bakma git sevdiğin erkeğin yanına al karşına açık açık konuş endişelerini söyle.
03 Yorumla
Soran+1 yılBunu hemen söyleyemem üzülür çünkü ve bu düşüncelere sahip olduğumu bilmek dahada çok üzer onu. Ama her zaman onun yanında olucam Allaha hep dua ediyorum hayırlısı..
- +1 yıl
sen iyi niyetli düşüniyorsun tamam ama zaman bazen geri tepebilir. Sen düşüncelerini söyle geç olmadan söyle yine yanında ol ama düşüncelerini paylaş. Bir süre sonra daha çok koyar.
Soran+1 yılbuda doğru. Düşüneceğim.
+1 yılBence çevrenin söylediğine kulak asma ya senin için doğru insan oysa ya hayirlisi oysa bilemezsiniz. Çok iyi düşün fmf illet bir hastaliktir sunuda hesaba kat onun zor günleri olucak buna sabrin ve dirayetin olucakmi
06 Yorumla
Soran+1 yılHayirlisi icin hep dua ediyorum. Kalbi cok temiz bir insan. Her ay atak geciriyo yaninda olmaya calisiyorum cok uzuluyorum sadec ama sabredebilirim..
- +1 yıl
Cok zor bir durum gerçekten allah ikinizede sabir versin. Ben genetikciyim ünideyken bir hocam sormuştu bu soruyu bu riski bile bile evlenirmisin demişti bende kendimden emin bir şekilde asla demiştim neden benim zevkimin eziyetini yavrum ceksin demiştim o zamanlar ciddi bir iliskim yoktu şimdi var ve empati kuruyorum ne olursa olsun birakmam onu. Çocuk sahibi olmayi çok mu istiyorsunuz bunu onla konustunmu o bu konuda ne diyor
Soran+1 yılHayatta en cok istedigim sey cocuk sahibi olmak ve oda istiyo cocuk degil cocuklar istiyo hatta. İsin kotusu benimde 6 aydir kaybolmak bilmeyen over kistim var oda beni korkutuyo. İs yerimdeki patronlarimda bana ayni senin dediklerini dedi kendi zevkin icin cocuklari sagliksiz dogurmak akilnisi degil diyolardi. Hayirlisiysa rabbim verir zaten napalim buda bizim kaderimizmis
- +1 yıl
Polikistik misin eğer öyleyse korkma doğum yapmak senin yararina olur. Bilemezsinki hangi yüzdelik dilimde olacagini belki saglikli olucak hem nice çift var kendileri gayet saglikliyken yavrulari down ya da farklı sendromlar ya da rahatsizlikla doğan. Bence dur sevginin ardinda. Rabbim hayirlisi versin
Soran+1 yılEvet polikistik. İnsalah canim bakalim. İlgin icin tesekkur ederim..
- +1 yıl
Rica ederim mutlu olursunuz inş
En yakin arkasasim da ayni hastaliga sahip. Cinsiyetle falan da ilgisi var bayagi karisik bir konu yani. Saglam durusunu goster ve onunla evlen. Sonucta olumcul bir hastalik degil ve cocugunuzun saglikli olma ihtimali de var.
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle evlenme diyenler olumcul hastalik gibi bakiyorlar
Soran+1 yılAlkolu vardi biraktirdim sigrayida birakti sayilir ben varken izin veriyorum bazen o kadsr onuda birakacak tamamen.
+1 yılAsikmisin? Asiksan bunu bile dusunmessin evlenirsin hic dusunme evlen bencr insanlarin ne dedigi umrunda olmasin senin tercihin bu eger seviyorsan zatenn hic tereddute dusupde pisman olmazsin
10 YorumlaBende tip1 diyabet hastasıyım ne yani beni seven insanla bu yüzden ayrılmalı mıyım?
Ne kadar sığ bir düşünce anlamıyorum anlayamıyorum elimizde olmayan şeylerden neden yargılanıyoruz
Sizde olabilirdiniz evet risk var belki ama bu riski almaya sevdiğin için değmez mi
Sevdiğin ya dahası var mı ne diyim Allah akıl fikir versin. Bunu burada sorman bile.. neyse03 Yorumla
Soran+1 yılBen bu riski göz onunde bıle bulundurmuyorum. Ayrılmayı düşünmediğimi her cevabımda ve sorumda belirttim yanlış anlamak istdiniz beni. Sizede geçmiş olsun.
Soran+1 yılHiç önemi yok. Allah şifa versin
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizi can-ı gönülden tebrik ediyorum sizin gibi iyi niyetli düşünen çok az sayıda insan var günümüzde umarım yolunuz hep açık olacaktır.. Nikahta keramet var derler Allah bir kapı açar ve hastalıktan eser kalmaz bunu biz bilemeyiz ama iyi bir niyet ile başlanan yolculuk hüsranla bitmeyecektir buna emin olun...
11 Yorumla
Soran+1 yılBoyle cevaplar beni cok rahatlatiyom tesekkur ederim..
Akdeniz Ateşi yaşayan arkadaslarim var. Bu onlari hayattan koparmamiza sebep olmamali. Ilaci tedavisi var ömur boyu suren. Ayrica kimisi taşıyor farkinda olmuyor ama çocuğundan çıkıyor böyle seyler ayrilik sebebi olmamali. Aşk kolay bulunmuyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle..
Seviyorum diyorsun evlen o zaman. Dedigin gibi ayni durumda sen de olabilirdin. Belki de cocuga birsey olmaz. Olursa da ne olursa olsun sevdigin adamla senin cocugun olacak.
01 Yorumla
Soran+1 yılVe zaten hasta olursada çocukluktan ilaç kullanılmaya başlayınca ataklar hiç yok denecek kadar az oluyor. Yinede hasta olmaz inşallah..
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesin çözüm..
www.prezervatifium.com/.../...um-karma-500x500.jpg06 Yorumla
Soran+1 yılbu durumda bile ne kadar yaratıcısın !
Cevap sahibi+1 yılNe be? Al işte en basit çözüm.. Yapmayın çocuk falan
Soran+1 yılemredersin. Yinede Allah başına vermesin
Cevap sahibi+1 yılNe yani şimdi yardımcıda mı olamayacağız?
Soran+1 yılyardımı için sağol
Cevap sahibi+1 yılNe demek ne demek ya aramızda lafı mı olur.. Her zaman.. Ne zaman istersen mesaj at bana her konuda yardımcı olurum.. Lütfen bir daha saol gibi bir laf duymayayım ne o öyle sanki yardım ettim ben sana sıra sende der gibi.. Lütfen.. Ben öyle yapanları sevmem.. Ben o adam değilim.. Lütfen... Ne zaman istersen gel bana.. Her zaman yardım etmeye hazırım
+1 yılcocuk edinirsiniz cocuk için mi evleneceksiniz sevdiğin iin evlenirsin keşke benimde ciddi düşünebileceğim hastada olsa birileri olsa da evlensem
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah sifa versin gercekten isin zor... evlenirseniz cocuk yapmazsiniz belki..
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin teşekkürler. Ona ilerde karar vereceğiz artık..
Sevdiğini bırakma. Nasibinde ne varsa o yaşanacak ne biliyolar başka biriyle evlendiğinde çocuğunun hiç bir sağlık sorunu olmıycağını. Boşver sen onları...
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katiliyorum..
+1 yılEvlen ya kimin basina ne gelicek bellimi hayatta seviyorsan evlen arkadaşım
21 Yorumla
Soran+1 yılsankii nerden belli olcak. Evlencem :)
+1 yıl01 Yorumla
Soran+1 yılPardon?
+1 yılKalbini dinle evleniceksen evlen Allah'tan umut kesilmez belkide çocugunuzun bir sorunu olmaz, sevgilinide kendini de üzme
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu üzmüyorum bu düşüncelerimden haberi bile yok. Dediğin gibi Allahtan umut kesilmez..
+1 yılGerçekten seven biri olarak iyileşmesi için her yolu denerdim.. ve Başarırdım.
İlk önce Doğal yollara baş vururdum...07 Yorumla
Soran+1 yılDogal bir yol yok ve iyilesme soz konusu degil. Atak azalmasi icin ilac kullanmali surekli
- +1 yıl
"ALLAH C. C ŞİFASINI YARATMADIĞI HİCBIR HASTALIĞI YARATMAMIŞTIR ONU BILEN BILDI" (h. şerif)
O kadar çok doğal yol varki bizlerden saklamaya çalışıyorlarmodern tıp yanlış bir amaç ve düzen üzerine kurulmuştur.
Bukadar ilerlemesine rağmen hala bazı hastalıkların teşhisi yok ve teşhisi olanlarında ilaçları hastalığı merkezinden kaldırmayıp ağrıyı dindirmekle beraber aynı ilacı sürekli kullanmaya mahkum ediyor buda ilaç firmalarının işine yarıyor...
Doğal yollar mevcud
Soran+1 yılBuda bir dusunce. Dogru olabilir. At kestanesi yagi var oda mentollu oldugu icin agriyi anlik hafifletiyo o kadar. Tabiki Allahin bir bildigi vardir. Kolsisin diye bir ilac var oda atak azaltiyo sadece
Soran+1 yılwww.sorularlaislamiyet.com/.../...lar-misiniz.html
Buraya bak istersen bende demin baktim
Soran+1 yılAllah sifani versin :)
Iliskini o hastaligi dusunmeden devam ettirmelisin bence. Yani ayrilacagin varsada bu hastalik yuzunden vaz gecme. ya da en onemlisi bu hastalik yuzunden ayrilmaya kalkma!
O hasta degilmis gbi devam et gerekirse ayrilirsin.02 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapiyorum zaten hastaligi benin icin problem degil tek dusundugum cocuk..
+1 yılgit evlen, sevmek kadar güzel bir şey yok. Allah'ın takdiri değil mi sonuçta %25 de olsa sağlıklı olma ihtimali var.
02 Yorumla
Soran+1 yılYüzde bir bile olsa bir ihtimal.. Evlencem :)
- +1 yıl
aynen ihtiml ihtimaldir :)
+1 yılHayatı akışına bırak. Yaradana güven. Siz çok mutlu olursunuz. Çocuklarınızda çok sağlıklı olur inşallah:)
01 Yorumla
Soran+1 yılAmiiiiiin. İnşallahh
+1 yılEvlilik bir gönül işidir. Gönlünüzün ısınmadığı biri ile evlenmeyin. Hangi kadın kendi çocuğunu doğurup büyütmek, yetiştirmek onu sevmek gibi büyük bir nimetten mahrum kalmak ister?
02 Yorumla
Soran+1 yılŞahsen ben istemem.
- +1 yıl
O zaman makul düşünün lütfen.
Seviyorsan evlen detim ama korunursunuz evlatlik edinirsiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılHastalığı evlenmemize engel değil zaten. Çocuk durumuna ilerde karar vereceğiz onun düşüncesini bilmiyorum henüz..
Soran+1 yılaynen
Allah şifa versin öncelikle haklısın empati olayı çok doğru ve zor bir karar evlenmek istersen evlen Allah tan hayırlısını dile illa olacak diye bişey yok sağlıklı da olabilir
04 Yorumla
Soran+1 yılAmin.. Aynen öyle..
- +1 yıl
biyoloji öğretmenimin hamile iken bu çocuk özürlü doğacak dediler aldıralım istermisiniz çok üzülmüştü ve aldırmak istemedi ben özürlü de olsa doğurmak istiyorum dedi ve çocuk gayet sağlıklı doğdu ve kendi gözlerimizle gördük hatta bu karna iğne batırıldıktan sonra alınan sıvı ile test edilmişti diye hatırlıyorum yanlış olmasın bu şekilde oldu olay
Soran+1 yılAynen Allah ne verir hiç belli olmaz..
+1 yılevlen çocuk yapmayın. evlat edinirsiniz. ancak bunun kararını iyi vermeniz gerekir.
03 Yorumla- +1 yıl
ancak şuradaki maddeye yi iyi okuyun müslüman olduğunuzu düşünerek paylaşıyorum umarım faydası olur. Sual: Çocuğu olmayan bir bayanım. Evlatlık almak istiyorum. Nasıl yapayım?
CEVAP
Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin kardeşlerinden birinin kızını alırsanız mesele kalmaz.
Yahut, aldığınız erkek bebek, kız kardeşlerinizden birini veya erkek kardeşlerinizden birinin hanımını emerse, sizin yeğeniniz olacağı için yabancı olmaz.
Kız bebek alınca da, beyinizin kız kardeşlerinden biri veya kardeşlerinin hanımlarından biri emzirirse, beyinizin yeğeni olacağı için ona yabancı olmaz.
Soran+1 yılbunu bilmiyordum. Bu açıklamayı kim yapmış?
- +1 yıl
ilmihalde yazıyor
Ben senin yerinde olsam gerçekten seviyorsam evlenirim kusurlarını tamamen görmezden gelirim
10 Yorumlaonu her haliyle sevip kabulüm diyebiliyorsan bence bir sıkıntı olmaz
10 Yorumlapeki evlenmeyi düşündüğün çocuğun günahına girmiş olmayacak mısın ayrılırsan? annenlere bunu söyle. o mu istemiş böyle bir hastalığa yakalanmayı?
01 Yorumla
Soran+1 yılBen hep bunu söylüyorum zaten böyle bir günaha giremem.
+1 yılSevginin arkasında dur madem öyle çocuk isterseniz bir yolunu bulup evlatlikta edinebilirsiniz sadece doğurmakla anne baba olunmuyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBuda doğru :)
10 ay ve bir ömür. ben olsam düşünmeden ayrılırdım.. on aylıktan evlenme düşüncesi sağlıklı değil. evleneceğim kişiyi en az dört sene iyi tanımalıyım
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam ama kendini onun yerine koy. Evliligi dusunme sana cok deger veren birini terketmek akil isi mi
Sevdiğin uğruna çocuklarının hayatını mahvetme, tamam cok seviyor olabilirsin ama hasta çocuklarının olmasını istemezsin her halde, yaptığın büyük bir hata olur ve cok kotu bir şey sakın evlenme sakııınn
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşa gelmeyince sakın demek ne kadar kolay :)
+1 yılAllah sifa versin ilk once kardesim ve sonra ailenede hak veriyorum tabi ama o cocugun yerinede koyuyorum kendimi kendi sucu olmayan bir sey yuzunden senden vazgecmis olacak bence kesinlikle EVLEN
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim eic icin tsk
+1 yılSeviyorsan ayrılma bacım mesela bende 19 yasinda ameliyata gircem kısır olma ihtimalim var
03 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah atlatirsin..
- +1 yıl
Sagolasin. İnş sende sevdiğin adamla evlenirsin bir ömür boyu mutlu olursun bacım
Soran+1 yılAmin insallah saglikla ve huzurla..
+1 yılSeni seveni zehir olsa da yut demis mevlana, gerisini sen düsün kardesim
20 YorumlaAllah ona şifa versin ancak sen evlenerek ona iyilik değil kendi evletlarınıa kötülük yaparsın veya evleniceksen bebek yapmayacaksın
05 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklara aşık biriyim. Ona bilerek kötülükte yapmak istemem. Ondan bir canlı dünyaya getirmekse hayatın bana verdiği en güzel şey olur. Onunla evleneceğim allah izin verirse ama çocuk konusunda ne yaparım bilmiyorum..
Soran+1 yılÇocuk yapmaya kesin karar verirsek zaten bu doktorlar eşliğinde olur. İnşallah..
Soran+1 yılÖyleyimdir inşallah teşekkür ederim
Akdeniz anemisi yani. Bndede var o hastalik. Tasiyiciyim ama coo sukur hayatimi etkiliycek bisey yok. Sadece ewlencegm kisininde tasiyici olmamasi lazim. Onun testini yapin. İns sende cikmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah cikmaz ama bir terslik yok bende suanda
Ben de Fmf hastasıyım canım Bazı ilaçlarla sıkıntılarınızı önleyebilirsiniz pek bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Evlenir çocuğun olursa Allah verir onun sağlığını böyle ince ayrıntılara takılma.
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah şifa versin.. Bazı ilaçlar derken?
Soran+1 yılHe onu kullanıyor zaten. önlemiyor fakat azaltıyor.
Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı. Gordugum en zor sorulardan biri gercekten. Ama icimden geceni. yapardim heralde
01 Yorumla
Soran+1 yılSenin için zor olanı ben mecbur yaşıyorum Allah kimsenin başına vermesin daha kötü durumda olanlarda var bunada şükür.
Allah kalbinze gore versin insallah imtihandir bu unutma
02 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum. Amin inşallah
+1 yılCocuk yapmayabilirsiniz mesela bunu konustunuz mu hic
01 Yorumla
Soran+1 yılDaha çocuk konusunu konusmadıkki yapamayacagımızı konuşalım. Ama bendede kist var bu konudan dolayı korkum oldugunu biliyo onun açısından oldugunu bilmiyo
+1 yılSadece evlenin çocuk işinide ileri yıllara bırakın Tıp ilerliyor. İnş. Herşey istediğiniz gibi olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Amin inşallah
kendini onun yerine koyup düşünmek güzelde, ozaman çocuk yapmayın evlenin en iyisi,
01 Yorumla
Soran+1 yılBakalım.. En hayırlısı neyse o olsun
Eger o senin kaderinse kacamazsin olayin akisina birak kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak öyle yapıyorum..
- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi