Arabalı demiyorum onu katmayın. Bir insanın ilişkiye yetecek parası yoksa o işlere hiç karışmamalı mıdır? Her iki cinste sağa sola, kafeye bara gidemedikten sonra ilişki yapmamalı mıdır? Yoksa aşk para engelini de tanımaz mı?

Arabalı demiyorum onu katmayın. Bir insanın ilişkiye yetecek parası yoksa o işlere hiç karışmamalı mıdır? Her iki cinste sağa sola, kafeye bara gidemedikten sonra ilişki yapmamalı mıdır? Yoksa aşk para engelini de tanımaz mı?

Her aşk evrelere ayrılır.. bunlar başlangıç, ilerleme, gelişme ve olgunlaşma evreleridir..
başlangıç evresinde her şey aşkla başlar.. mantık ortada yoktur.. kimileri "ben mantıklı düşünerek ilişkime başladım" gibi yalanlar uydursada o iş hikayedir.. herkes bir işe aşkla başlar.. mesela üniversiteye başlarken herkes başbakan-bakan olmayı düşünür.. çünkü ilk yılın vermiş olduğu aşk ve bunun sarhoşluğu vardır.. 2. yılda ceo-müdür falan olurum deriz.. sonra 3. sınıfta iyi bir memur olayım bari deriz.. 4. sınıfa gelince ne iş olursa yaparıma dönüşür.. işte bunun gibi başlarız bir ilişkiye.. aşkla dolu hayaller, geleceğe dair buğulu pencere görevi görür.. geleceği göremez aşıklar.. bu yüzden aşkın ilk evresinde her ne kadar mantıklı olursanız olun her şey aşktır sizin için, para hikayedir..
ilerleme aşaması genelde ilişkinin 1. yılıyla başlar.. bu evrede aşık olduğunuz ve çiçeğim diye tabir ettiğiniz sevgilinin hıyar olduğunu anlamak mümkündür.. genelde bu evreye ulaşamadan bir çok aşk son bulur.. eğer siz başarılı bir birlikteliğe sahipseniz geleceğe dair kurgular başlar.. evleneceğiz, iş bulmalıyız, onu yapmalıyız, bunu yapmalıyız gibi düşünceler ufaktan bireylerin beynini kazımaya, erkekler stresten saç döküp kelleşmeye, kızlarsa ay nolacak diyip sivilce dökmeye başlar.. bu aşamada %80 aşk %20 para önemlidir.. çünkü kız daha istenmemiştir..
gelişme aşamasına gelince artık kız istenecektir.. kız için çeyiz, erkek için sorumluluk çok önemlidir.. erkeğin sorumluluğu gece eve gelirken eli boş gelmeme kaygısından ve kira-elektrik-su-yakıt giderlerini karşılayabilecek geliri elde edebilme tereddütünden oluşmaktadır.. kızsa evde annesinden "bu yaşa gelip benden bir şey öğrenmezsen böyle dert edersin" azarları çerçevesinde ücretsiz yemek yapma ve dikiş nakış semineri almaktadır.. artık aşkları paraya dönüşmüştür.. kaygıları birbirilerini unutmak, sevmemek değilde geçim sağlamak ya da geleceklerinin temelini iyi atmaktır.. bu evrede aşk %20, para %80 dir..
olgunlaşma dönemi tam bir komedidir.. öyle bir dönem olur ki iki aşık birbiriyle evli olduğunu unutur.. çünkü küçük prens ve prenses ciklet☺️😀 dünyaya getirmiş, başları onları eğitmek-büyütmekle belaya girmiştir.. bu evrede aşklarının meyvelerini daha verimli ve sağlıklı yetiştirmek için fazlasıyla gübreye, yani paraya ihtiyaçları vardır.. zihni gelişsin diye oyuncak almalar, eğitimi daha iyi olsun diye dershanelere ya da özel okullara göndermeler, boy uzadıkça değiştirmek zorunda kaldıkları gardıroplar onları artık paranın esiri yapmıştır.. bu evrede aşk yoktur.. vardırda o alışkanlığa dönmüştür.. ilk yıllardaki gibi değildir.. tek kaygı paradır.. yani bu evrede para %100 önemlidir..
tabi bu varsayımlar normal vatandaşlar için geçerlidir.. zenginler ayrı bir alemdir.. incelemem zaman alacak..✌️😃
Ya zamanında biri vardı hayatımda benimle buluşmak için ailesinden araba istiyordu ben de seninle olduktan sonra arabaya falan gerek yok bi parka oturup da sohbet muhabbet ederiz bir yere gitmeye bile gerek yok demiştim sonu hüsran beee kckdsk benim için bu anlamda karşımdakinin parasının bi önemi yok okan bayülgen de bir yerde söylemişti biz beraber eğlenmediğimiz insanlarla sağda solda gezip eğlence arıyoruz halbuki sevdiğimiz insanla sohbet ederken nerde olduğumuzu önemsemeyiz diye. Haklı cidden içten sevdiğiniz bir kişi varsa yanınızda nerde olduğunuz nasıl yerlerde gezdiğiniz ne yiyip ne içtiğiniz önemsiz oluyor ama insan konfor istiyor rahatlık varken kendinden kısmak istemiyor o da ayrı bir dava
Erkeklerde bu durum yok. Erkek kadına bakar algısı ve erkek evin direği mantığı ile yıllardır süre gelen bir durum var. Erkek her zaman kadınına bakar ama kadın anlayışlı olmalı. Erkek cüzdanı için tercih ediliyorsa, kadında sıkıntı vardır. Parası olduğu zaman sevgili, olmayınca yallah. Yeri geliyor fazladan çalışıyoruz güzel gezdirelim diye ama işte erkeklerin değeri bilinmiyor bu konu da. O yüzden beyler sizle para muhabbeti yapan bir kadın görünce ondan uzaklaşın, gerekirse terk edin. Çünkü o kadın zor zamanınızda, size sırtını dönecek ilk kişidir.
Maalesef günümüz şartlarında parasız hiçbir şey yapılmıyor. İnsan sevgilisiyle buluştuktan sonra en azından kalkıp iki çay içmek ister oturup bir yemek yemek ister. Bu parasızlık bir yere kadar tolere edilebilir. Peki ondan sonrası? Karşındaki insanı senden beklentisi olacaktır illaki. Geleceğe dönük hayalleri, planları ve arzuları. Maalesef parasız bir erkeği sadece annesi sever.
Cevap
36Cevap
Türkiye sınırları içinde evet parası olmayanın talibi de çok olmuyor.
para yoksa hiç bir şey yoktur
Korkular ve kaygılar hep insanı bir olumsuzluğa bir çıkmaza sürüklüyor, biri içte yaşanıyor diğeri dışta. Her canlının bir hayatı barınacağı bir noktası ve takdir edilmiş bır rızkı olur. Benim iki arkadaşım vardı biri bayan diğeri bay çok maddi sıkıntı çektiler, yeri geldi yanımda yediler içtiler güldüler ağladılar v. s ama hiç bir zaman ayrılmadılar çok sabrettiler biri polis memuru diğeri öğretmen oldu her şey için sabır ve zaman gerekli. Kimin kimi nasıl gördüğü önemli değil yeterki kişi hiç kıvamında olmasın, kurumuş bir kütük gibi beklemek neyi katar ve neyi kazandırır insana. Yaşamakta Aşkta gayret inanç sabır ister Aşkına nasıl tutkunsan hayata dair de öyle olacaksın cesur çalışkan bilgili ondan sonrası zaferdir.
Bu tamamen kişilerin nasıl takılmayı sevdikleriyle ilgili. Özellikle de karşı tarafın beklentisi de devreye giriyor. Beklenti derken "kız/çocuk bana para yedirsin" beklentisi değil sadece. Mesela normalde paran yoksa gidip bir parkta da oturabilirsin ama karşı taraf böyle şeyleri sevmiyordur daha çok sosyalleşmek ve daha fazla etkinlik yapmak istiyordur. O zaman sıktıntı olabilir.
Bir de ne yazık ki toplumumuzda "evlenecek insanın parası olmalı" algısı var. Halbuki zamanla da olabilir. Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil.
Bir insanın sahip olduğu birtakım nitelikler olmak zorundadır. Erkek olarak söylüyorum : erkek bir kadına karşı güçlü bir görünüm sergilemek zorundadır. Güç derken kaba kuvvetten bahsetmiyorum. akıl para sosyal çevre itibar aşırı yakışıklılık çok iyi konuşabilme yeteneği mizahi yönü ağır basması kültürü vs şanslı mıydım bilmiyorum iflas edip boşandığımdan sonra ki bu yaklaşık 5 yıl oldu 3 kız arkadaşım oldu. Hepsi de maddi durumumu biliyorlardı. Eğer bu şans değilse galiba düşündüğünüz gibi değil.
Alında Bunun Birçok Seçeneği Var Yani Mesela O Kişi Evlenmek İstediği Ciddi Düşündüğü Biriyse Gelecek Kaygısı Yani Çocuklarıma Bakabilir miyim Rahat Yaşayabilir miyim Gibi Kaygıları Olabilir Ve Geleceğini Dar Gelirli Birinin Üstüne Kurmayabilir
Ama Sadece Takılmak İstediği Yani Kısa Bir Süre Onunla Birlikte Olup Onunla Zaten Ciddi Düşünmeyen Biri İçin Çokta Önemli Olmayabilir.
Tabi Eğer O Kişi Daha Evliliğe Dünya Hayatına Atılmadan Zaman Geçirmek İstediği Kişinin Zengin Olmasını'da İsteyebilir
Cebimde o kafe senin, bu kafe benim bir kaç hafta cirit atacak kadar nakit taşıyorum. Bence alakasız bu durumlar. Parası yoksa erkeğin sadece parasına guvendiginden dolayı uzak durabilir. Parasının olmaması ayıp bir şey değil, para bir gün olur, bır gün olmaz. Parası yoksa gider bir yerde otururlar, evden bir şey hazırlar, termoslarina çay kahve koyar giderler.
Hayır, bence para yoksa aşk yoktur diyemeyiz ama tabi kısıt getirir maddiyat bir yerde ilişkiye görüşme sıklığı olsun yapılan aktiviteler olsun. Yine de önemli olan samimiyet bence moron biriyle lüks lokantada oturmaktansa sevdiğim biriyle parkta çekirdek kola yapmayı tercih ederim. 🌸 Canı 4₺'lik Ankara simidi çeken bir insanım ya ruhum vizyonsuz galiba. 😂 Yalnız bende bi tık aşırı tutumluluk var yalan değil.
Biz evlenirsek evde bozuk para filan sayarız kesin, hissediyorum 😂
Sevdiği için çok parayı önemsemeyecek kadınlar tanıyorum. Ancak karşıdaki kişiye olan sevgi kadar para da önemli. En azından bir evi geçindirecek kadar para olması gerekir. Bu devirde ev geçindirecek kadar parası olmayanı sevmezler. Bana göre haklılar da...
Yani kızı biryerlere götürmen gerekir gezdirmen eğlendirmen gerekir. Parasız bu işler zor oluyor. Bir zaman sonra iki tarafta mutsuz oluyor. Çok çok paranın olmasına gerek yok ama en kötü haftada 2 kere dışarı çıkabilecek kadar paran olsa yeter bence. Parasız erkeği sadece annesi sever derler :)
peki bana parasız yapılabilecek bir şey söyler misin. sevgiliyle buluşuldu ne yapılacak akşama kadar bir parkta çimenlerde mi otlanılacak illa ki bir yerlere gidilecek yiyilip içilip tıkınılacak e bunun sonrası da var bununla kalsa iyi. sadece bunları yaşamak için zengin olunmasına gerek yok orta halli durumda olmak mecburi bir gereksinim. bir diğeri de hesabı sadece erkekler değil kadınlar da ödesin. yok öyle erkek öder ben eğlenirim
Kişinin parası yoksa canlılığını sürdüremez zaten. Buradaki paranın ölçeği subjektiftir. Temel ihtiyaçlarını giderecek düzeyde parası olduğunu farz edersek, İlk başlar da belki sorun olmasa da zamanla dişi kişisi ilişkiyi sıkıcı bulacak ve kopmalar yaşanacaktır. Sıkıcılık ile para arasında ters korelasyon vardır.
Bir noktadan sonra sorun oluyor. E yani beni lüks restorana götüremicek mi dhfjgjg. Her buluşmada starbucksa falan gitmeyecek miyiz yani dhgfjfjg
Starbucks parası olanların yeri mi? 😂
Starbucks da şimdi pahalı kahve falan sipariş ederiz djdjd. Bide eğer hergün starbucks olursa baya para ediyo djdjdj
Küçük boy içersiniz. Birgün o birgün sen ısmarlarsın 😂
Çok para olmasına gerek yok geçirebileceği maddi bir geliri varsa ilişki rahat olur tabi ki ama bu cafelere gitmek değil tek herhangi bir aktivite için bile paraya ihtiyaç oluyor.. onu geçtim en basiti ulaşım için bile cebinde en az 50 100 tl olması lazım.. Bu tek erkek için değil iki tarafında maddi konuda geçirebilecek seviye de olması lazım
Para , maddiyat evet güzel imkan fakat aşk bunla alakali değil. Aşk bir bakış, bir güzel söz , karizmatik bir yapi nebilim etkilenmek ile başlar.
Öncelik bu oluyor , duygular parayı görmez.
Bir erkek kadının gözünde parası kadar vardır. Parasız erkek kadının gözünde hiçtir. Zenginin en kötüsü bile sevilir ama fakirin en iyisi bile sevilmez. Hanımefendiler böyle tercih etmiş bize saygı duymak düşer. 😊
1 kilo patades 10 lira iken sen gidersin pişpirik oynamaya..
para yoksa aşk yalan parasız adam yoktur tembel adam vardır adam çalışkan oldu mu para her türlü cepte olur
Parasız erkeği sadece annesi sever..
Bir aktivite yapamadıktan sonra karşıdaki kişi sıkılır ve zaten sonrasında birbirine sarmaya başlarsın.
Para ilişkide çok ta önemli bir detay değildir. Birçok erkekte parasız olmak. özgüven eksikligi yaratsa bile, iliskinin temel dinamiği kişilerin enerji ve tutkusudur.
Bu tezi doğru bulmadım. Para olmadan da sevgi olur. Ha illa para olmazsa sevemem diyemler zaten sevmiyordur😃
Erkeklere göre; eğer kendilerinin parası yoksa ve kızlar tarafından eleştiriliyorsa paragöz kızlar oluyor.
Kızlara göre: param yok, hemen iş bakıp çalışmalıyım. Erkekler parasız bir kızı kabul etmez.
Şu parası yoksa olmaz diyen kızlar ya parası olan erkek sizin buruşmuş kokmuş şeyinizle sizi ne yapsın ya gece gece güldürmeyin 🤣
Karşımdaki kişiye bağlı bir durum inanirsam paramı aracı yaparım bize hersey para değildir eger birsey olsaydı bende olurdu.
Para ile alakası yok şans meselesi bir de gergin olacaksin sohbet edeceksin kendine güvenin olacak her şeyi de paraya bağlamak çirkin tesselisi değil mi?
Paraya önem veren kadın motordur unutma. İkinci eldir orada burada eğlenmek ister kendini göstermek hava atmak ister. En iyisi paran cebinde kalsın 31 çek daha iyi.. sana tecrübe tavsiyesi. Kimseye kendinizi yedirmeyin (yiyin.
Bence uyum önemli ve istekler. İstekler farklı oldu mu problem olur.
Para yoksa aşk bir kaç ay sürüyor. Paraya bakmam diyen kız kendini avutadursun.
Parasız adam lüzumsuz adam!
Maalesef durum bu.
Türkiye sınırları içinde parası olmayanın aşkıda olmuyor.
Benim için sevdiğimin parasının olmaması önemli olmasa da, hayat için maalesef büyük önemi var.
Aşkı paraya göre şekillendiren insanların mutluluğu 2 maksimum 3 postada biter.
Para olmadan da bir şeyler yapılır sevdikten sonra gerisi boş
Gerekirse insan simit yer, çay içer yeter ki hayata ve sevgiye pozatif bakabilsin,
Hayat kavgası içinde olana aşk lükstür.
Aşkın peşinde koşan da aptaldır bana göre
Evet paran yoksa tr kızlarının gözünde erkek bile degilsindir
Açık konuşmak gerekirse para yoksa gerek de yok çünkü parasız hiçbir şey olmuyor olsa da sürdürülebilir olmaz
Sonunu bile bile ne gerek var yıpranmaya
Kişinin parası yoksa değil aşk hayatı kendi hayatı bile yoktur bence :(
Parasız aşk olabilir ama, olsa daha iyi olur. Parasız olsam asla evlilik dusünmezdim
Aşk varsa para önüne geçer para varsa aşk zaten ona esir olur yaşadığım icin biliyorum parasız olmuyor ağa para şart hiç Porsche cirkin kız gördünmü 😂
Evet yoktur para olmadan hiç bir şey olmaz, bir yere gidemezsin bir şeye kalkışmaz, eğlenemez. aşk önemli ama para da önemli
Unutmayin parasiz erkegi sadece annesi sever 😉
Para şart geçinmek için ama birbirlerini co seviyorlarsa 2 sinide seçerler yani
Sertar ortaç parasız mutlu olunmaz acun ise parasız mutlu olunur diyor :D
Şartların getirdiği duruma göre maalesef ilişkiler için para şart artık 😊
Aşk karın doyurmuyor Genel olarak hepsi her şey önemli
bu devirde her şey para zaten insanın ihtiyaçlarını karşılayabileceği kadar parası olmalı iki taraf içinde geçerli
Parasız aşk olmaz
Kişi ne yapıyor ona bakmak lazım
Ayn o işlere karismamalidir
Toprağa yağmur yağmazsa çiçek açmaz.
Karşı cinse bağlı
Parası olmayan erkeği sadece anası sever maalesef
Kadının zaten olmaz, kadına para mı harcatılır 🙄
para önemli biraderim..
Exim parayla buldu evlendi
Aynen öyle.
Aynen öyle cicim
Hayır öyle bir şey yok