1 buçuk yıldır tanışıyoruz. Bugün az dinden konuştuk, içki haram dedim yok haram değil yalan falan dedi. Bende haram olduğunu söyledim. O konuşma sonrasında bana, sana bir şey itiraf edicem dedi. Bende et bakalım dedim, ben hristiyanım dedi. Başta şaka yaptığını düşündüm, ama şaka değil dedi. Kendisi hataylı. Küçükken kendi dinine karar verip hristiyan olmayı seçmiş. Ailem başta karşı çıktı ama sonra mecbur kabul ettiler dedi. İnsanlar İslam dinine göre yaşamıyor, kimse takmıyor, bir sureyi bile okumuyorlar dedi. Neden söylemedin dedim, şaşırdım doğrusu dedim. Yani benden vaz mı geçeceksin sırf dinim farklı diye dedi. Vazgeçmem sevmekten, ama dinimizde hristiyan bir adamla müslüman kız evlenemez dedim. Senin bu kadar dine bağlı olduğunu bilmiyordum dedi. Napıyım ben şimdi? Ailem daha sevgilimi de bilmiyor, ama böyle bir şey de beklemiyordum. Ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Kendi kararına göre seviyorsan evlen. Ama ailen ve toplumun tepkisine göre değil. Hristiyan/Nasrani/İsevi = Mesihçi yani. insanoğlu hangi Dine inanırsa inansın kişinin karakterini belirleyemez. Yeter ki insanlığı iyi olsun.
Benim de eski sevilim ateistoldugunu soylediginde senin gibiydim.. musluman yapim derken az daha beni ateist yapcakti...
Serefiz hemateist hem de vermiyordu nasil ateistlikse zaten gunah degil ver gitsin
Kararına saygı duymak lazım.. onca zamandir çıkıyorduk, daha dün söyledi hristiyan olduğunu. Dinini değiştirdiğini söyledi, önceden müslümanmış kendi isteğiyle din değiştirmiş. Ailesi ikna etmeye çalışmış yapma diye ama işte, ikna edememişler...
Senin icin dinden vazgecen senden iyisini bulumca senden vazgecer
İslam dini e geri girmek için hristiyanlığı bırakmak başka, başka kinualrda senin dediğin ifade başka olur, aynı kefeye konmaz bu durumda din
21 yasinda daha gencecik kizsin... 2 dk yalan soyleyip seni kullanip atmayacaginin garantisi var mi?
Başka bir konu olsa, aldatma konusu olsa sizi anlarım. Ama dinini sırf senin için değiştiren gün gelir seni bırakır diyorsunuz. Siz bundan nasıl emin olabiliyorsunuz?
Ozelegel
Ne için?
Ispatlayacagim
Bende müslüman değilim ama Allaha inanırım.
İnsan olduğu için değer ver karşındakine her zaman.
Değer veriyorum. Ama bildiğim ve ailemden, çevremden duyduğum kadarıyla hristiyan bir erkekle müslüman kız evlenemez deniliyor. Ailem de ne tepki verir bilmiyorum. Ne yapmalıyım?
Arkadaşlığınız güzelse bitirme.
Müslümanlıkta eğer birini müslüman yaparsan sevap kazanırsın. Kendin için bunu avantaja dönüştürebilirsin.
Tercih senin tabi ki de ama mesela hediyeleşmek müslümanlıkta sünnettir. Alakasız bir zamanda içinden geldiği için bizim peygamberimizin sünnetlerinden biri olduğu için sana almak, seni sevindirmek istedim diyerek belki dikkatini çekebilirsin.
Arkadaş değiliz ki, sevgiliyiz uzun zamandır. Ama bunu bugün az önce itiraf etti
Sevgilide olsanız bir arkadaşlık ilişkinizde var sonuçta buna zarar verme onu demek istedim esasen.
Ben cidden ne yqpicam bilmiyorum. Kendisi dinleri araştırıp hristiyan olmaya karar vermiş. Bu kadar dinine bağlı olduğunu bilmiyordum dedi. Neden söylemedin bana daha önce bana dedim, sanki yahudiyim dedim, sırf dinim farklı diye benden vaz mı geçeceksin, öyle konuşuyorsun resmen dedi
Sıkıştırma, alışık değilsin çok gençsin henüz. İnan hayatta ateist, gay, lezbiyen, trans hepsi var gerçekte.
İlk kez itiraf duyunca şok olmuşsun sadece hepsi bu.
Yemin ediyorum tüm kalbimle çok seviyorum onu. En ufak tartışmada çok ağladım hep, onu arayıp nasıl özlediğimi soyeldim. Onu sıkamam, karşı gelemem, saygı duyarım. Ama kalbime ateş düşmüş gibi hissediyorum. Namazıma yeniden başlayıp Allah'a onun için dua edicem. Belki ikna olurda, yeniden müslüman olur kendi isteğiyle...
Kendisi versin kararını zorlama asla, zamana bırak fakat ümit de bağlama bu konuda. Sevmek ve sevilmek dünyadaki en güzel duygudur.
Fazla ümit zaten bağlayamam. Ama ben çok ısındım ona ya...
Sadece bir şok yaşıyorsun akışına bırak.
Herkesi olduğu gibi kabul et.
Kuranda nerde yazıyor hıristiyanla evlnemessin diye başkalarının sallamalarını aldırma
Belirli kaynaklarda yazıyor hep okuduğum kadarıyla
Ondan hemen uzaklaşmazsan ebedi hayatın olan Ahiret sana ateş olur.
Olabilir ne var bunda
Benim annem ve babam dindar
Benim için farketmezdi dinli olsa ne ateist olsa ne
Ama din açısından sakıncalı değil mi 2 farklı dinden kişinin evlenmesi?
Anlaştıktan sonra bence hiç bir önemi yok
Ben şimdi napıyım peki?
Gayet normal karşıla saçmalama
Evlenirsiniz
Ayrılacaksın ozaman
Bilmiyorum, birkaç şey sordum. Nesne söylemedin dedim, tanıştığım biriyle dinine göre mi muhattap olsaydım dedi. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki benden sırf din için vazgeçecekmiş gibi konuşuyorsun dedi
Hırıstiyanlık ta günah değilmi, bütün dinlerde günah, İsa as. Musa as içki içti mi, o kendisi hıristiyanlığı bilmiyor gitmiş bozulmuş dini seçiyor, ayette ne diyor Allah cc katında tek din şslam dır ondan başka dinle gelenden o din asla kabul edilmeyecektir ve sen onunla evlenmezsin
Gerekirse geçeceksin, kendisi şslama girsin yaşasın dini elaleme bakıp din mi değiştirilir saçma
Çok seviyorum, ama şuanda ne yapacağımı bilmiyorum