Karar verdim hıristiyan oluyorum
Sevgilim hıristiyan olmamı istiyor?
Karar verdim hıristiyan oluyorum
dininin ne olduğu değişip değişmediğin çok önemli değil ne istiyorsan onu yap ta, ben asıl şunu soracağım sana din bir inanç işidir kişi doğru olduğunu benimsediğine inanır. sen bu güne kadar müslümandın bu gün hiristiyanlığı o dini okuyup öğrenipte iradenle değilde sevgilinin isteği ile seçiyorsun. Peki hani müslümanlık doğru idi. Bütün bunları göz önüne aldığımız zaman Ya bu güne kadar müslümanlığıda bilmeden ve öğrenmeden körü körüne inandın ona ya da bundan sonra doğru olmayana inanacaksın. NEDEN SORGULAMADAN VEDE İRDELEMEDEN BİR DİNE MENSUB OLUYORSUNUZ. Bu sorum müslümanlar için hristiyanlar icin herkes için. Bağnazca inanılmış olan bir dini inancın yaradan katında gecerliliği varmıdır. ?
Beğeni için teşekkür ederim.
onun sana hristiyan ol die dayatmasi ile senin ona musluman ol dayatman arasinda ne fark olabilirki? alman diyorsun, alman genclerinin cogu kilisenin yolunu bilmezken sen nasil olduda böyle koyu katoligi bulabildin? kendi kararin olsa din degistirmen kadar dogal bir sey olmayacagini söyleye bilir insan, hele hele son yillarda muslumanligin kafa kesen vahsi yuzunu gördukten sonra bu dahada dogal gelir, ama biri veya birileri istiyor die din degistirmen zamanla kendine olan saygini bitirir, cunku kendi kararlarin olmayacak...
alman ama almanyada mı yaşıyor dedim sana?
müslüman hristiyanı dine çağırsa okey diyorsunuz ama
neyse karar verdim hristiyan oluyorum
benim öyle birsey dedigim ya da ima ettigim yok! o kadar cok fazlaca gerceklik varken ne diye binlerce yil önce yazilan kanunlara takili kalayimki? bu arada dunyanin en vahsi insanlari muslumanlar ve yahudilerdir... incilide okudum ve yeniden okuyorum, tevrat ve kur'an gibi.. önce insan olabilmek mesele, yoksa bir papazin, hocanin, hahamin arkasindan koyun giibi yurumek her varligin yapabilecegi basit seyler
hayır neden sen onun için değişesin ki kız olan sensin o senin için değişsin müslüman olsun? seni böyle yönetmesine izin ver ki ilerde iyice tepene çıksın. incil bile hz. Muhammed'i müjdelemişken , neden islamdan vazgeçip ahiretini yakasın. mantıklı düşün biraz. çok seviyo olabilirsin ama değmez bence hem de koyduğu koşula bak değişmezsen bu iş yürümez demiş.. seni bu kadar değersiz görüyo işte değişmediğin için terketmeyi göze alacak biri.
Çok yanlış düşünüyorsun bugüne kadar benim için neler yaptı nelere katlandı. Bir kere bile aç kaldığımı hatırlamıyorum parası olmasa bile bişeyler yapardı çok çok nazik biri o kadar kibarki bu adam mı l*n dersin. bir tek muhammedi reddediyor ben reddetmem olur biter onları tanrısında allah
O niye dinini değiştirmiyoda sen değiştiriyosun, sen niye istemiyosun onun dinini değiştirmesini bu kadar mi kitsin din sizin oyuncağınız mı ki evlenebilmek icin din degistiriyosun, bir de bu şekilde senden taviz isteyen bu adam ilerde seni mutlu edecek mi sanıyosun yazık 😆 sizin gibi gerizekaliların beynini s. keyim ben
Cevap
55Cevap
kardeşim benim sevgilim de müslümandı ama Araptı ve kültür farkından dolayı ayrıldım dün.. o kıza deliler gibi aşık olmuştum ama nedense ne olduysa gönlümü azerbaycanlı inançlı başka bayana kaptırdım ve ondan ayrıldım ama ona karşı hep soru işaretlerim vardı ve ayrılmamın doğru karar olduğunu düşünüyorum. Ama kızın kalbini çok kırdığımın farkındayım ama Uluslararası aşklar kolay değildir.. bence azerbaycanlı bir arkadaşımla seni tanıştırayım beğenirsin belki bak yanlış yapıyorsun kültür farkı var..
gerizekalı arkadasım onu bu dunyda kazanacaksın cok sevıyorsun ama bu dunyda kazandığınla klırsın ya allah tarafında ha ailen izin verse hrisyan olucan yanı kızım sen coktan olmussun beynınde bıtırmısın allah sevgısı kalmamamıs sende adam olsaydın sen onu muslumanlığa cekerdın
hırtistiyanlıkta Allah yok mu
müslümanlıkta olduğu kadar yok canım bı an sınırlendım bu arada özür dilerim hristyınlıkta tabıı kı yok onlar allaha ınanmıs olsa gecıpte ayrm yaparmı
Hıristiyanlığı bilmiyorsun sanırım. Onlar için önemli tek şey Baba, Oğul ve Kutsal ruhtur. Yani tanrıya tapar hepsi
Hristiyanlıkta din tabiki ama isayı kutsamış ne kadar iyi biliyorsun hristiyanlığı? Baba oğul kutsal ruh? Mantıklı değil bunlar. Yazık etme kendine.
bence de arkadas haklı hem tanrı nedır bılırmısın sen bazı ınsanlara göre ınek bıle tanrıdır sana yararı olmıcak seye naıl taparsın sen Allahın yarattığı seye tapıcaksın söle düsünsene sen bısey yapıyorsu emmeğin var ama sen görünmüyorsun kımse sana tesekkur etmıyor ama yaptığın sey on planda hristyanlığı çok iyi bilirim mesajlaran sana her türlü bilgiyi verebilirim
islam çok mantıklı?
cevaplayan yazma artık tamam sağol yeter bu kadar
islam kaç çeşit islam var ama tatlım sen hangısıne neye dayanarak ınanıyorsun bunuda bılmen lazım bır adam ıcın hristıyan olucaksın ama yarın bır gun o senı bırakıp gidebiklir ama yuce rabbım her daim her hatanla senın yanında olur
nişanlıyız şu an katolik adam onlarda boşanma yok biliyorsun değilmi
ölse ne olucak bosanma yok ama aldatma var her nyese sen kendını coktan kaptırmıssın sana yenı haytında basarılar allah affeın ınsallah
aldatma mı var? kuranda 3 4 karı alın diyor incili oku var mı sence böyle bir terbiyesizlik
incil değştirilmiştir sen kuranı nerenle okuyorsun sahipsiz bırakılan kadınlar işgence görülen kadınlar alınır öyle neyse sen hrıstıyansın zaten senle uğrasamam ben yüce rabbım sana akıl versın nediyim daha yazma
Eleman büyük ihtimal sünnet olmamıştır, sende ona karşılık olarak sünnet ol dersin ^-^ dengeyi kurarsınız ama hristiyan olmak konusunda biraz kararsız kaldım :D sen bilirsin ama bilmiyorum yani ne dediğimi bile bilmiyorum :D:D::FSFSDF: sen bilirsin abla karar senin ^-^
sünnetli
He ^-^ o zaman geriye bir hristosluk olayı kalıyor yani ^-^ karar senindir iyi düşün sonradan pişman olacağın bir karar verme genede ^-^ sonra müslüm dinlemek zorunda kalabilirsin :D
Sen zaten Müslüman değilsin ki :D Türkiyedeki insanların düşünceleri ne kadar sığ daha nerede beklediklerini bile bilmiyorlar :D Sen deist -agnostik -ateist böyle birşeydin şimdi Hristiyansın.. Herşey gönlüne göre olsun :D
Müslümanım demekle Müslüman olduğunu sanan zihniyetler olduğu sürece daha çoooookk yerde kalırız
Bu şekilde düşünmen bile imanını zedeleyebilir haberin olsun. Hristiyan olmanı bırak seni o şekilde kabul etse bile sizin evliliğiniz dinen geçerli sayılmaz ve zinaya düşersiniz. Onun da müslüman olması lazım. Yabancıdır yakışıklıdır olabilir ama 20 yıl sonra bunların hiç birinin önemi kalmıcak bunu düşün ahiretliğini düşün yanlış bir şey yapma
Hadi dini falan bir kenara bırakalım önemli değil diyelim, dinini değiştir yoksa yürümez diyebilecek kadar büyük taviz vermemelisin. Evlendikten sonra mutlu olamazsın öyle kişiyle emin ol. Sen ona dinini değiş diyormusun o da sana diyemez. Nasıl ikna edicem diye düşüneceğine savunmaya geçme saldıraya geç o zaman o da senin istekleri yapsında görelim.
böyle bir şey istemeye hakkı yok. niye Hristiyan olmak zorundaymışsın. sen ondan Müslüman olmasını istiyor musun ki? asla kendini değiştirme. bu önemli bir şey. dinden bahsediyoruz onun için değiştirme. zaten mantıklı veya seni seven biri olsaydı bunu istemezdi onun gibi bencil biriyle olma daha fazla ayrıl gitsin bence. -_-
bu yaptığı büyük saygısızlık
Geri kafalı falan deme bildiğimi söylüyorum; dinimizde her ne koşulla olursa olsun Allaha inanmıyorsa evlenilmez. Erkek müslüman, bayan başka dinden (Hristiyan) biriyle evlenebilir. Şayet bayan müslüman erkek başka dinden ise evlenmek günah olabilir. Çünkü evde erkek evin lideridir. Belki bayanı müslüman edebilir ama bayanın bunu yapması zor. Bence dinini kesinlikle değiştirme yanarsın. Bana kalırsa bırak o adamı
Yok dinini degistirme sen. o musluman olsun. bana bir ingiliz teklif etti. basimdan gitsin diye musluman olmasini sart kostum. bir baktim bu muslumanligi ogrenmis namaz kilmayi bile yapicakmis. ve zekat oruc hepsini hepsinu ogrenmis falan. ama yinede sonucta farkli hersey farkliii ve kultur farli.. neyse kultur farki var. ve gercekten iyi dusunmek lazim. o musluman olmazsa evlenme.
hadi dinine olan saygisizligini gectim kendine olan saygindami yok? seni oldugun gibi kabul etmeyen biriyle nasil evlenirsin nerde sende kadinlik gururun? sen niye ozmn onu oldugu gibi kabul ediyon? bu nasil bir iliski yazik
Ben olsam yerinde kendini becer derdim. Ama iman kimsenin istedgi icin degil. Senin aklinla erecegin bir degerdir.. aptal olma hangi din olursa olsun insan akliyla sorgulayarak girmeli..
sen kafana koymuşşun ztn inancında sağlam değil.. Senin gibiler için bu ayet gelmiş güle güle
Yunus / 7,8
Şüphesiz bize kavuşacağını ummayan; dünya hayatına razı olup, onunla yetinerek tatmin olan kimseler ile âyetlerimizden gafil olanlar var ya, işte onların kazanmakta oldukları günahlar yüzünden varacakları yer ateştir.
Dinde zorlama olmaz , saygı duymazsa ayrılacağını söyle?
müslümanlar zorlamıyor tabi doğru :) sünnet olmazsa evlenme falan çok normal tabii
Benim düşünceme göre hiç bir dinde zorlama olmaz , olmamalı. Sadece Müslümanlık adına değil. Ayrıca hiç bir şeyde zorlama olmaz sadece din konusu da değil. Eğer değer veriyorsa zorlamaz , seviyorsa zorlamaz bilmem anlatabildim mi?
Saygı duyması gerekir
Degistir ya nolucak dinini sat askin icin. Gerci bunu dusunsen hala ask mesk dusunmezsin. Her neyse kararini ver bir an once ya dininden vazgec ya dinin icin senden ayrilicak Hergeleden!
Hastamisin oglum bir kul icin Allahtanmi vazgeccen beynini yiksmislar ayril bence o senin icin musluman olsun?
Bacım kendine gel ne olur. 1 cocuk icin butun ahireti yakacaksın. eninde sonunda ölmiyecekmisin yapma aman :S
gayet basit bir durum. Allah ın istediğimi? sevgilinin istediğimi? tercihini yapcaksın. gerisi sana kalmış. hadi kolay gelsiiiiiiinnnnnn...
Zorlamasına izin verme. Içinden nasıl geliyorsa öyle yap. Hem ona da açıkla, eğer islama kalpten bağlıysan kimlik üzerinde din değiştirmenin içini değiştirmeyeceğini ve aynı şeylere inanacağını söyle
Ailenin isteğiyle seçmiyosun dinini. Zaten belli ki dinini de tanımıyon knk. Yoksa bu konu aklını bile kurcalamazdı.
Tanrıdan başka birşeye inanmıyorum aslında
Müslüman görünen deist misin o zaman? Önce e olduğuna karar ver. Sonra mensup olduğunu söylediğin islamı oku öğren. Sora sevgilinin dinini öğrenmene gerek bile kalmaz müdür. Meryem suresi yeter. Hadi eyvallah.
Daha ''hristiyan'' diyemiyorsun hiç bulaşma bence olduğun gün roma seni afaroz eder asdfghkl
bak canım hıristiyanda denir hristiyanda istersen christian derim mal mısın
Cristiana dersen kabulumdur. İzin veriyorum sana git papazin tukurdugu kutsal suyu ic icinde banyo yap asdfghjkkk
eğer sevgilinin bu isteğini yaparsan karaktersizce ve iki yüzlü olur e o zaman yürüdüğü yere kadar de neyin kafasindaysaniz
bir erkek için din değiştirmeyi dahi düşünüyorsan ve bunun için engelin "ailem izin vermez" cümlesiyse sen müslümanlıktan çıkalı çok olmuş. haberin olsun. yazık valla senin gibilere !!!
müslüman bir kızın müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi caiz değildir nikahınız geçerli olmaz allah katında zinaya düşersin. madem oda seni seviyorsa o müslüman olsun.. ahiretini aşkın değil imanın kurtarıcak bunuda düşün
Bir müslümanın atesitler ile hristiyanlarla arkadaşlık etmesi bile uygun değil. Günahdır. Ki kalmışki sevgili olmuşsun. Bence buda günah. Bence kalbine göm ve ayrılmayı düşün. Seni köte yola çakecek gibi. Hem ailende sünnetsiz birine seni vermez.
sevgilin dininden önemli mi? ayrıl ya snn dinine karısamaz
yanı bu din meseleleri sahsi inanmadığın bişey inanmış gibi yapmak çok ikiyüzlülük olur
Bu saçma ve cürretkar bir istek. Kişiliğinden, seçimlerinden ödün vermemelisin.
ben din kullanmıyorum de.. sorun çıkıyor de.. direk bağlıyım ben de.. kurtul..
müslümalığa elhamdulillah dioruz öylede.. ama hristiyan olunca neye şükür edeceksin
Peki sen neden onun müslüman olmasi için şart kosmuyorsun neden diyemiyorsun seninde benim olabilmen için müslüman olman şart yoksa bu isi unut bunu diye bilecek iman yok mu sende
bence sırf bir insan için din değiştirme gibi bir faaliyet yapma
ya ahiret hayatını biri içinmi alt üst edeceksin eyer seni gerçekten seviyorsa onun müslüman olması lazım
Müslümansın Kısım Sen. Bir AŞk İçin Dini Bırakmak Haşaaa. Aklını Başına Al, Yazık Edersin KEndine Erkekmi Kalmadı Türkiyede...
müslüman kadının hristiyanla birlikteliği caiz değildir.
hristiyan olursam onlarda caiz
kusura bakma ama özür dileyerek söylüyorum bacım sen salakmısın? müslümanın hristiyan kadın alması caiz çünkü kadın otmatikman müslüman oluyor ama sen zaten müslüman değilsin bu soruyu sorduğuna göre... şimdi bak sevgili kardeşim sence hak dini hangisi hristiyanlıkmı yoksa müslümanlıkmı? tercihini ona göre yap.
hristiyanlık bence
Senin ne olmak istediğin önemli, onu ve kendi aileni boşver.
Mezara girince hangi gerçekle karşılaşacaksın, sonsuz hayatın nasıl geçecek bu önemli.
ulan salak bir degilki karar vermiş hiristiyan ol lan ol müslümanlıktan bir güzel kardeşim için vazgeç yazıklar olsun lan bize
Bu soruyu Hz. Muhammed'e sorduğunu bir düşünsene. O " ümmetim, ümmetim" derken ,
Sen "sevgilim, sevgilim" derdin herhalde.
Sakın olma sevgılınden once ben ederım:ddd sevgılımı yoksa rabbınmı dınsızlıkmı hasa... sıkerım ole sevgılının * sıktır et gotsın sevgılı degılnseytan Ebanı cehennem Ebanısı ıbne
sana bunu teklif edicek ve hala bunu düşünüyor olucaksin acinasi
Ben deistim evleniceğim zaman sevgilimin ailesiyle oturur konuşurum bu konuyu sorun olmaz
ailem asla izin vermez mi? sen müslüman olduğuna emin misin?
Hayır dininden vazgeçme. Bu senin için bir sınama canı. İnançlı ol.
Bak şimdi daha iyi anlıyormusunuz? Müslüman bir kızın neden müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi yasakmış daha iyi anladınız mı? Bak seni kendi dinine çağırıyor işte bu yüzden yasak !
Şimdi derhal o adamı bırakıyorsun ve gidip tövbe ediyorsun !
Bas tekmeyi gitsin. bir insan için Dünya'nı ve ahiretini yakma. Vitamini kabuğunda, meyveler için söylenmiş sözdür, yanlış anlamışsın.
bazı kararlar düşünülmeden verilir kendinden emin olanlar için söylüyorum. anlattığınıza bakarsak sizdede biraz meyil var gibi
Bu dünyada onun için dininden vageçersen öbür dünyada seni o mu kurtaracak sakın vazgeçme sen onu ikna etmeye çalış Müslüman olması için
seni böle bir durumda zorluyosa yeterince sevmiyodur bence. ciddi bir konuşma yap biraz sert çık belki anlayış gösterir
Eğer bir erkeğe olan sevgini Allah'ınkine tercih ediyorsan ol tabii ki.
sen hristiyan olmayı düşünüp istiyosan zaten dinden cıkmıssın bence hiç yorma kafanı :D
Sen sen ol bir insan icn dinnden vzgecme her hatayi yp ama o htayi ypma bunu sleyen annen ble olsa asla ypma benim dusncm bu
sen müslüman ol de nasıl olsa sizin dinin devamı 3. cildi
Gerçekten seni sevseydi, dini inancının ne olduğunu umursamazdı.
Aşk öyle bir şey değil.
Hayat uzun önünde bir sürü yol var ben senin yerinde olsam böyle bir şeyi asla kabul etmem ama sen dünden razısın o ayrı çok derin mevzudur bunlar.
Panpa sen biliyosun ya zor durum ama tugce kazaz mi ne bir hatun vardi ya o gelsin aklina
sakın hristiyan olim deme onu islama çağır olmuyosada ayrıl
İslamda müslüman olmayan erkekle kadın nikahlanamaz. Nikah düşmez. Dinin herşeyden daha önemli bence
Sevgilin türk asıllı mı?
alman. Almanca anlaşıyoruz
Kabul ediyorsa seni öyle kabul etsin böyle bir olaya girme
Öyle sevgili olmaz olsun.
Dinde zorlama yok. İstiyorsa seni kendi gelmeli.
Sende ondan sünnet olmasını iste
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar