Merhabalar herkese...
Diyelim ki sevgilinizi ailenizle tanıştırdınız. Fakat aileniz sevgiliniz konusunda olumsuz bir düşünceye girdi ve ayrılmanı istedi. Allah, başta ben olmak üzere kimseyi bu durumla sınamasın.
Bu durumda nasıl bir yol izlersiniz?

Merhabalar herkese...
Diyelim ki sevgilinizi ailenizle tanıştırdınız. Fakat aileniz sevgiliniz konusunda olumsuz bir düşünceye girdi ve ayrılmanı istedi. Allah, başta ben olmak üzere kimseyi bu durumla sınamasın.
Bu durumda nasıl bir yol izlersiniz?

Ailemi hiçbir şekilde karşıma almak istemem. Bu isteyeceğim son şey bilr olmaz. Ancak varsayalım ki böyle bir durum yaşadım. Onları ikna edene kadar elimden geleni yapardım. Ancak sevdiğim adamdan kolay kolay vazgeçemezdim. Hatta bu konuda ne kadar ciddi olduğumu anlamaları için dilim sus pus olurdu, yemeden içmeden kesilirdim. Vicdanlarına oynardım baya. En sonunda kabul etmekten başka çareleri kalmazdı.
Eskiden buna "ailemi seçerdim" derdim ama öyle olmuyormuş işte. Karşında aile olmak istediğin biri oluyor çünkü artık...
Açıkçası benim ailem bu zamana kadar kimi istediysem onaylamadı 3 kez oldu ilk ikisinde haklıydılar evet iyi ki olmamış 3. de pek bisey demediler ilk. somradan ailesini falan görünce işte kültür farkı vs gibi şeyler olduğunu parasal ailevi uyusmazliklarimizin olduğunu söylediler ama ben ilk başta hiç konuşmadan önce resmini gösterip onay alıp konuşmaya başlamıştım iyi efendi vs. Demişlerdi o şekille konuşmaya başlamıştık ıllaki zamanla ailem yine istemedi sorun çıkardı olaylar oldu falan ama ben dedim bu sefer pes edicem öncekilerde hep ailemi dinledim evet ama bu sefer inanıyordum gerçekten sağlıklı bir iliski olabileceğine ve sevgim için arkasında duracağıma öylede yaptım oda sağolsun pes etmedi ıllaki aileme karşı kırgınlıklar sogukluklar oldu ikimizinde ama bir şekilde atlattık çok şükür şu an 10 aylık evliyiz 3 sene olucak birlikteliğimiz 2019 da tanıştık iyi ki pes etmedim bu sefer aileme karşı eşimin ve benim şu an dediğim gibi azda olsa kırgınlık vs var ama ıllaki daha kötü olmamak ve kötü dualarını almamak için konuşuyoruz gönüllerini yapıyoruz diyim sonuçta annem babam atamam lafın kısası karşı tarafın sevgisine inanıyorsanız karşılıklı sevgi saygi varsa arkanızda durucaksa sizde sevginizin arkasında durun ve devam edin aileniz bir şekilde kabullenivek benim annem bana hep şey der mesela vermesem kacicaktin o yzuden verdim der büşra çok kötü olaylar yaşadık eşimle gerçekten çekip gitmeyi düşünmüştük ama dedim ben bunu aileme yapamam ne kadar işi zorlastirsalarda ama o hissi anladılar bendeki yapmicaktim zaten ama onu demeye getirmiştim nerdeyse konuyu o derece o yzuden annem anladı muhtemen hep öyle der bana bu şekilde her şey karşı tarafa size olan davranışlarına bağlı laf mı yapıyor icraat mı güzel sözlere kanmayın sakın öyle diyenler gerçekten hepsi yalan sırf kızları elde etmek için deniliyor ve sonuç hüsran o yüzden iyi düşünün ona göre karar verin hareket edin Allaha dua edin Allahım hayırlaysa olsun istiyorum ama yinede hayırlaysa olsun diye zaten hayırlaysa oluyor bir şekilde ama hayırlı değilse yine bir şekilde kopuyor farklı bir şey çıkar olmaz yani bu şekilde dua edin görüceksiniz zaten zamanla hakkınızda hayırlısı olsun 🙏
Amin inşAllah sagolun 🙏
Ailemin ne sebeple istemediğini önce öğrenir sonra haklılık payları olup olmadığını test etmek için söyledikleri şeylere dikkat edp bir de o gözle bakardım. Ailemin net bir şekilde istemediği durumda önce bi ikna yoluna giderdim. Pes etmezdim. Baktım ki iş vermeme boyuta gelirse mecburen bırakırdım. Çünkü iki kişi evlenince ailelerde birbiriyle hısım olacağı için onların iyi olmadığı bir evlilikte mutlu bir şekilde çok uzun sürmüyor.
Bir Ayrılık Bir Yoksulluk icrası çok zor bir eserdir, Allah rahmet eylesin, üstadın çok aşikar olmayan eserlerindendir diğerlerine nazaran. Yolcu eserinin 7. Koğuştaki Mucize'de kullanımı sonrasında belki de zaman içerisinde bu eserleri de kullanılacak ve yeni neslin kulağına gelecektir inşaAllah. Rubato da güzel yorumlamış, emeklerine sağlık...
Dinlemek isteyen olursa, orijinali da burada :
Evlilik hayatın en zor kararıdır, bu zor karar arefesinde de aileyle karşı karşıya gelmek çok olasıdır. Buna mahal vermemeli gençler diyemiyoruz, çünkü her zaman olası bir durum. Bu durumla karşılaşılırsa ne yapılabilir? Valla, Allah'a büyük varmasın, orta yol bulunabiliyorsa ne ala, bulunamıyorsa yolları ayırmak en eftaldir bence. Ömürlük huzursuzluktansa...
Cevap
6Cevap
Büyük ihtimalle istemeyecekler ama ben seviyorum, sevmeye de devam edeceğim. Kimse yüzünden vazgeçmem ondan.
Benim sevgilim sonuçta kendilerine beğendirmek zorunda değilim. Böyle düşünüyorum çünkü ben beraber olacağım. Aileme saygısızlık ederse o ayrı konu o zaman zaten ben çıkarırım hayatımdan
Sevgilimden ayrılmam. benim kararlarım önemli sadece
Ikna etmek icin elimden geleni yaparim. En azindan bir kere tanismalarini isterim. Ama inatci oldugum pes etmem. Ztn bir sure sonra anne babalar pes ediyor. Iyi ne halin varsa gor diyorlar. Pes etmeden israrla ben onu seviyorum dedigin zaman kimse karsinda duramiyor
Neden böyle bir düşünce içine girdikleri hakkında gayet sakin ve alttan alarak konuşurum. Yanlış anlamışlardır, düşündükleri gibi bir kötü durum yoktur belki.
Bir şekilde ikna ederim sevdiğim insandan kolay kolay vazgeçmem. Ailemi de karşıma almak istemem. Orta yolu bulmak için elimden gelen tüm çabayı sarf ederim
Bu dünyada herkes, her konuda yorumda bulunuyor. Ne yaparsan yap, kimi seversen sev nasılsa tatmin olmayacaklar. Gerekirsen sevdiğimle yoluma devam ederim. Herkesi geride bırakarak.
Eski toksik sevgilimi annem öğrenmişti normalde asla bilmez neyse kendisi görmüştü falan zamanla moralim bozuk olduğunda neden kavga ettiğimizi falan sorduğunda anlatıyordum ve o da o şekilde ayrılmamızi istemişti ki haklıydıda zaten ama benim sevip , güvendiğim, tanıdığıma inandığım biri ise çabalarım.
Yaşamayan insan için “bırakmam, etmem “ demek çok kolay geliyor. Dünyanın en berbat, kendini çaresiz hissetmene sebep olan hissidir. İkna etmek için uğraşıyorsun ama yeterli olmayınca insan ailesinden vazgeçemiyor.
Beni bir kere sınadı sıramı yolladım geriye kalanlara sabırlar 🙏🏼🥲
Ayrılık.. kısmet değilmiş yerleştiriyorsun diline gönlünün de razı olmaktan başka çaresi olmuyor.
Ailem benim kişisel seçimlere müdahale etmez ve bu konuda benim aklıma güvenir. Olurda istemediler , dinlemem onları.
Ailem neden istemiyor bunu düşünürüm
Boş yeremi evham yapıyor yoksa haklımı diye
Genelde haklı çıkarlar
İnsanların gözü kör olduğu için
Kötülükleri örter ve göremez birinin aydınlatması gerek hu görevde aileye düşüyor
Tanımalarını, bir fırsat vermelerini isterim ama eğer ısrarla reddetmeye devam ederlerse ayrılırım. Ailem her koşulda yanımda olacak kişidir, sevgiliye bu kadar güvenemem sanırım.
Birbirimizi seviyorsak ve kesin olarak güzel bir ortak gelecek hedefimiz varsa, kimin ne dediği umrumda bile olmaz. Kendi kararımı kendim veririm.
Benim başıma geldi istemedi ailem çok direndim ayrılmamak için ama ailem haklıymış ben bazı şeyleri görememeşim
Geçerli sebepleri varsa düşünürüm ama örneğin ailem sırf dış görünüşünü giyimini kuşamını beğenmiyor diye ayrılmam.
Ailemin bunu söylemesi için o kişinin katil, sapık falan olması gerekiyor
Dinlememiştim ailemi, simdi olsa yine dinlemem galiba..
Ben değil onlar izlesin karışmasınlar ona da bir zahmet
Ailem bana güvenir
Bana degil sevgilime is düşüyor, cok seviyorsa beni sevdirsin aileme de kendini.
Ateist biriyle nikahım düşmüyor.. ailem onaylasa ne yazar
Ayrılmam, bırakmam onu. Bırakamam.
sabırla çözüme ulaştırrırım
Sevgilimi seçerim
Ayrılırım çokta önemli değil
Umursamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?