İşyerindeki dostum dediğim insan artık bana dostum değilsin dedi. Ne yapabilirim? Konu biraz uzun lütfen 🙏 ?

Arkadaşlar benim işyerimdde birlikte çalıştığım ve benden küçük bir arkadaşım var. O beni dost olarak görür herşeyini paylaşır bende ona anlatırdım fakat hep içten içe bir duygular da yok değildi bende. Ben ondan hoşlanır kıskanır ve sakınırdım hep. Onunla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez ve hergün konuşuruz. Her halini, özelini hayatındaki insanları paylaşır benimle. Güzel bir dostluğumuz vardı aslında. Fakat Bir keresinde bundan 4-5 ay önce bana bir sinema için söz vermişti. Daha sonra 40 yaşında biri ve onun kız arkadaşıyla yakın bizimkisi. Onlarla birlikte o sinemaya gitti. Benim çok zoruma gitti bu. Ertesi günde bunun dalgasını yaptılar işi şakaya vurdu iş yerinde. O gün bana, istediğiyle istediği yere gideceğini söyledi. Buna kimse karışamaz dedi haklıydı fakat bana söz vermişti. Ondan bunu tutmasını tutamaz sa da en azından bir açıklama yapmasını beklerdim. Aylarca o kırgınlık bende geçmedi çünkü o arkadaşlarıyla görüştükçe yine beni satacak, yine aynı şeyleri yaşayacağız diye düşünüyordum ve ona güvenemiyordum. Bu beni çok falza strese sokuyordu. O bana bir keresinde sen benim dostumsun diyip kırıldığı birşeyi anlatmıştı ve bana da öyle bir şey olursa bana söyle diyordu. Bende ona geçen gece kırgınlığımı anlattığım uzun bir mesaj yazdım ona. O gece attığım mesaj için, böyle bir kırgınlık o zaman söylenir aylar sonra söylenmez dedi. Dedim ki hani aylardır beni rahatsız ediyordu ama söyleyemiyordum sana dedim. O gün memleketten annesi yanına geldi. Kız burada abisiyle yaşıyor ve annesine çok düşkün. O gün onun sevinci vardı onda. Bana dedi ki en mutlu olduğum günde bana bir makale yazar gibi bu söylenmez. Arkadaş bile yapmaz bunu. Düşünür en mutlu olduğu zamanda yazmayayım der dedi. Düşüncesizlikle suçladı gibi. O gün için de canım o gün onlarla gitmek istedi ve gittim yine olsa yine yapardım dedi. Annem babam ve abim haricinde kimseye hesap vermek zorunda değilim dedi. Acaba ben mi hatalıyım diye kendimi sorguladım resmen. Artık dost felan değiliz. İstersen sen bana birşeylerini anlatırsan sana yardımcı olurum sana değer veriyorum, ben aslında kindar biriyim sildiğim insana selam bile vermem ama sana değer veriyorum seni silmedim ama özelimi artık anlatmayacağım ve eskisi gibi de dost felan değiliz dedi. Bana yine olsa yine yapardım dedi. Zaten işten işe görüşüyoruz sadece biz çok dost değildik dedi. Bende ona haklısın bende bunu düşünüyordum biz 1 yıldır tanışıyoruz fakat hiç dışarıda bir aktivite yapmadık dedim. Aslında ben defalarca çağırmama rağmen gelmemişti sonra da ben çağırmayı bırakmıştım. Şimdi ise bu beni çok fazla üzüyor. Aslında o kafamdaki düşünceyi söylediğim için rahatlamış hissediyorum. Benim de ona birçok kez hatam oldu aslında. Söylediklerinde haklılık payı yok değil. Kendimi suçluyorum sürekli. Bana kırgın gibi soğuk davranıyor. Sizce ben bunu nasıl düzeltebilirim? Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım?

İşyerindeki dostum dediğim insan artık bana dostum değilsin dedi. Ne yapabilirim? Konu biraz uzun lütfen 🙏 ?