Sevgilim var tabi farklı fakültelerdeyiz o seneye mezun olacak gemi kaptanlığı okuyor. Acaba zor olur mu ilişkimiz evlilik nasıl olur bilemedim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer işin her mesleğin zorluğu vardır ve tabii ki bu ilişkilere de yansır yani her ilişkinin kendince zorluğu vardır öncelikle bunu kabul etmelisin Eğer bir zorluk yaşarsanız bunun tamamen size özel olmadığını bilmelisin dediğim gibi Her işin mesleğin ve bundan dolayı ilişkinin zorlukları vardır
Bir de kaptanlık ama nasıl kaptanlık Bu da önemli yani eğer farklı ülkelere farklı kıtalara gidecekse tabii ki zor olur çünkü belki aylarca görmeyeceksin belki bir sene görmeyeceksin tam olarak nasıl oluyor bu işler bilmiyorum ama. Eğer evlilik gibi bir şey düşünürseniz ya da ilişkiniz böyle devam ederse sevgili olarak kendini bu uzaklığa hazırlamalısın diye düşünüyorum
Benim sana tavsiyem onu al karşına açık açık konuş isteklerini düşüncelerini açıp bir dille dile getir içinde hiçbir şey kalmasın ama bunu yaparken onu mesleği ve senin aranda seçim yapmak zorunda bırakma güzel bir şekilde hislerini duygularını düşüncelerini söyle ona sor o da seninle konuşsun n azından ileride bir olumsuzluk olursa ayrılık gibi falan hiçbir şey içinizde kalmaz keşkeniz olmaz00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sevgilinin mesleğinden ziyade karakterine ve sana karşı olan davranışlarına bakmalısın. Gerçekten seni seviyor, değer veriyor mu? Evlilik gibi ağır bir sorumluluğu alabilecek bir güçte mi? Sana iyi bir eş, gelecekteki çocuklarınıza iyi bir baba olabilecek mi? Sana karşı her koşulda sadık mı? Önemli olan bu sorulara olumlu cevaplar alabilmektir. Seni her şeyden çok seviyorsa, kendi mutluluğundan önce senin mutluluğunu önde tutuyorsa, seni kırıp üzmüyorsa, sırf kıskanıp rahatsız olacağını düşündüğündan dolayı tüm kadınlarla arasına mesafe koyabiliyorsa o adamdan iyi yaren olur demektir. Hal böyle iken mesleği görmezden gelebilirsin diye düşünüyorum. Ayrıca her mesleğin kendine göre bir zorluğunun olduğunu da hatırlatmak isterim.
00 Yorumla
Selamlar,
Bu durum kendi içinde dallara ayrılıyor. Eğer yurt içinde yapacaksa bu mesleğe çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. Fakat eğer okyanus ötesi ülkelere gidip gelecekse o zaman çok ciddi sıkıntı olabilir. Benim bir arkadaşım var kendisi gemide çalışıyor. Gittiği zaman nerede ise haftalar ya da aylarca evine dönmediği oluyor. Kendisi bekar ama eğer evli olsaydı karısı için çok sıkıntı olurdu.
Senin yerinde olsam ilişkiyi ciddiye bindirmeden önce bu durumu netleştirirdim. Yarın öbür gün gerçek anlamda bu senin için problem olacaktır. Tabii ki sadece senin için değil müstakbel eşin içinde sorun olacaktır. Uzun ayrılıklar kişiler arasında soğukluğa neden olur.
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bildiğim kadarıyla onların hayatı sıklıkla gemiler de geçer yani karaya inmeleri çok zor olabilir çoğu zaman. O yüzden çoğu zaman sabırla beklemeniz gerekir. O yüzden sürekli ilgi isteyen biriyseniz ve ilişkinizde bu hususa çok önem veriyorsanız, bu ilişkiyi yürütmek sizin için oldukça zor olabilir. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
23Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılZordur tabi adam çok görmez bile seni
00 Yorumla
+1 yılMaalesef çok zor. Her işin bir zorluğu olduğu gibi her ilişkinin de kendince bir zorluğu vardır. Siz bunların üstüne bir de eşiniz olmasını istediğiniz kişinin mesleğiyle daha da zora sokuyorsunuz.
Kaptanlar seferlere çıkar ve bu seferler 3 aydan tut, 6 aya kadar uzar. Eğer sabırlı biriyseniz bunu başarabilir, güzel bir evlilik sürdürebilirsiniz. Ancak sabırlı biri değilseniz kesinlikle yol yakınken güzelce ayrılın. Uzak mesafe ilişkileri bile zorken, siz evli olduğunuz eşinizden aylarca uzakta kalacaksınız. Mesleğini bırak mı diyeceksiniz sonra? Sevmese, istemese okur mu bu bölümü? Hadi evlendiniz, mesleğini bırakmasını istediniz, bu da ayrı bir sorun olacaktır. Ayrıca gemi hayatı zordur, psikolojik olarak yıpranacak ve eve aylar sonra döndüğünde siz ona kavuşmanın sevincindeyken o yıpranmasından dolayı beklediğiniz gibi davranmayabilir.
Benim tanıdığım hiçbir gemi kaptanı evli değil. Evliliğe uygun olmayan mesleklerden biridir gemi kaptanlığı. Üzgünüm.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Gemileri Talim var Bahriyeli yarım var o da gitti sefere ne talihsiz başım var. Diye bir şarkı dırlanır diline söyler söyler durursun yani sabırlı olman lazım onların biraz sıkıntılı işleri var o yüzden sabırlıysan beklemesini biliyorsan sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılDedem Amerika İstanbul arası çalışan bi kaptanmış çoğu zaman 6 aylık sefere gidermiş toplam 6 çocuk yapmış annem en küçüğü ve gemide ki rahatsızlığı yüzünden ben doğmadan kaybetmişler. Dedem evine ailesine çok düşkün olsa bile gemi de ki kurallar yüzünden çok Kuralcı ve detaycı biri olmuş hatta annem doğmadan önce ayrılmayı bile düşünmüşler belki kişilik karakteridir bilemem ama geleceğe dönük yaşamak vr düşünmek her zaman sağlıklı değil
00 Yorumla
+1 yılŞöyle söyliyim öncelikle branşına bağlı. Yani meslea uluslararası gemileri kullanan uzak yol kaptanları var birde şehir içi vapur hattı gibi yerlerde çalışanlar var. Sevgilin eğer uzak yol kaptanı olacaksa işin çok zor, çok büyük güven ve sabır olmalı aranızda çünkü aylarca göremeyeceksin ama diğer türlü şehir içi hatlarda falan çalışırsa sorun olmaz sabah gider akşam gelir normal iş gibi.
00 YorumlaBol bol parasını yiyip bekar gibi yaşamak isteyip ama çocuğu olmasını isteyen kadınların karşı cinste tercih edebileceği ilk meslek grubu.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılUzun yol yaptınız olursa sıkıntı sabır gerektirir sadakat ister bol bol ozlem dolu bir serüven olur denize bir açılacak kim bilir ne zaman gelir
00 Yorumla Benim bir tanıdığımın sevgilisi deniz subayıydı. Bir gidiyordu 5-6 ay da bir geliyordu o yüzden ayrıldılar.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,6b cevap paylaştı. Zorun ağa babası tircilar yine evine gidip geliyor onlar gittim mi 1 ay gelmiyor en az
00 Yorumla
+1 yılYaaa kaptan eşi/sevgilisi zordur ama eğer çoçuk seni seviyor ise sorun olmaz Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılzordur burdan italya gidiş 5 gün konaklama 3 gün geri dönüş 5 gen yani tek seferde 15 gün yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle bir bölüm yok kardeş. Deniz ulaştırma işletme mühendisliği okuyordur bende onu okuyordum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçeyrek koca gibi düşün yılın 3 te ikisinde yanında olmayacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl6 ay gidecek
oralarda başka kadınalra çakacak
sende
aldatacaksın00 Yorumla
+1 yılÇok az görebilirsin tıpkı uzak mesafe ilişkisi gibi bence tabii telefona da baka biliyorlarmı bilemem
10 Yorumla
+1 yılGünlerce karaya inmezler.. Sabır gerek..
00 YorumlaKaptanlar çok gemide durmuyor ili zamanlar biraz zoruluk çekersin
00 YorumlaZor ilişki ama şöyle düşün kendi mesleğini yapabileceğini nerden biliyorsun tr serverında😂
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılZordur askerler için de geçerli.
10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 798 cevap paylaştı.
+1 yılZorda nedemek.
Yol yakınken Ayrıl00 Yorumla Bi gidiyor en az 3 ay yok. Ona göre
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaya sabirli olman lazim
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılZor. Bi gider 5 ay gelmez. Her limanda bi sevgili
00 Yorumla
+1 yılÖnünde sonunda İhanet.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılKaptanın her limanda ayrı sevgilisi olur derler
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle evet hep teksin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılSanmam bir gidiyolar 10 ay yoklar miss
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılgemide...
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği unut
00 Yorumla Çok aşırı zor
00 Yorumla
+1 yılkacamak yaparsan sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılZordur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi