Bu normal mi yoksa psikolojik rahatsızlık mı?

2019 yılında deli gibi aşık olduğum ve evlilik yolunda olduğum şahıs tarafından terk edildim ve ondan sonra uzun bi süre sürekli takılma hayatı yaşadım, hiç kimseyi sevemedim hep öylesine gördüm erkekleri vs vs (bu arada asla bana karşı duygu besleyenlerin duygularıyla oynamadım , takıldıklarım da zaten ciddi ilişki insanı değillerdi) zamanında eniştem tarafından cinsel tacize uğradım ve erkeklerden iyice soğudum , evlilikten nefret ettim ama şu an bi sevgilim var yaklaşık 6 aydır , ilk görüşte hoşlandım ve beni ailesine kattı hemen, sevdiğini biliyorum yani ama benim o eski sevgilimden sonra hayatımda hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Sevgilimi sevmiyorum diyemem ama nedense çapkınlık yapasım var böyle nasıl anlatsam , yani çok özledim eski hayatımı. Sevgilim kıskanç ve kısıtlamaya çalışan biri gibi bi tık. Bazen diyorum nerden bulaştım ben bu işe falan yani gerçekten ben kendimi afedersiniz ama iyice ka$ar gibi hissetmeye başladım troll bi soru değil. Yakışıklı biri yazınca cevap veresim geliyor falan ne biliyim evlilik insanı değilim gibi ama bunu sevgilime hep alttan alttan söylemeye çalıştım anlamadı. Yarın babamla tanışmaya gelecek ve ben pek hazır değilim. Doyumsuz muyum neyim ben ya insan doğası gereği tek eşli değildir normal o yüzden diyen de çok ama tedavi ol diyen de çok. Ne yapacağımı şaşırdım

Bu normal mi yoksa psikolojik rahatsızlık mı?