Evli olanlar yanıtlayabilir mi lütfen?

Eşimle yeni evliyiz. 1 ay oldu. Kız arkadaşlarımla bu cuma pikniğe gideceğimizi söyledim. Kaç kişi gideceksiniz dedi bende belli değil bir kaç kişi eşiyle konuşacakmış dedim. Sen niye eşine sormadın dedi. Bu bana normal gelen bir durum değil. Bana niye söylemedin de şimdi söylüyorsun, gitmeni istemediğimden değil kızlarla pikniğe gidicem değil de gitmeyi düşünüyoruz deyip ona göre plan yapsaydın planı yaptıktan sonra söylesen ne söylemesen ne dedi artık evli bir kadınsın bazı rahatlıklıklarına son vermelisin dedi. Bende gitmek için senden izin mi almam gerekiyor iş yeri mi bu falan dedim daha sonra evlendikten sonra değiştiğini ve beni hayal kırıklığına uğrattığını söyledim. Normalde çok bir yerlere giden birisi değilim kendisi arkadaşlarıyla buluşuyor bir şeyler yapıyor bende sosyalleşmek istedim. Tavrımı net bir şekilde belirtmek istedim. Evlilik hayatı böyle mi olmalı gerçekten evlenmeden böyle konuşmalar yapmazdı bile. Kafam çok karıştı lütfen bir şeyler yazın evlilik de normal mi böyle şeyler
Evli olanlar yanıtlayabilir mi lütfen?